|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Imate li povjerenja u ljekare?
17.1.2009 17:46:45   
MELLI
Evo već dugo razmišljam o ovoj temi.
Mnogo puta čula sam, a i doživjela na vlastitoj koži problem pogrešno postavljene dijagnoze. Dok nisam ostala trudna o ljekarima nisam baš puno ni razmišljal, a onda su počeli da mi nižu jednu za drugom, pogrešnu dijegnozu.
  • Prvo mi je ginekolog na pregledu, onako usput, kao kada nekom kažeš "dobar dan", rekao da ne mogu imati djecu. Hvala Bogu pogriješio je i sad ih imam dvoje.
  • Kada sam prvoj bebi uradila krvnu sliku, rezultat je bio blaga anemija. Doktorica je liječila anemiju 5-6 mjeseci bez da joj je ikada palo na pamet otkriti uzrok anemije. Krvna slika je bila sve gora i gora, a lijekova sve više i više. Na moje uporno insistiranje, tek nakon pola godine dala joj je stolicu na analizu i otkrila parazite. Na oko bezazlena stvar pretvorila se u tromjesečnu borbu da se riješimo parazita. Nakon izlječenja krvna slika se jako brzo popravila.
  • Kada sam drugi put ostala trudna, u sedmom mjesecu doktor je dijagnosticirao kako imam manjak plodne vode i uputio me na 3D ultrazvuk. Živjela sam u agoniji nekoliko dana dok nisam uradila ultrazvuk. Srećom sve je bilo O.K. Njoj se samo učinilouser posted image
  • Harisa sam rodila u 42-goj sedmici. Porod za poželjeti, beba zdrava 4060 gr. teška, sve super i onda...Očekujemo otpusno pismo, uđe sestra u sobu i kaže:"Ti ne ideš kući, beba je malo plava i mora na ispitivanje." Umrla sam od straha. Zovu mog muža da dođe, bebu nose na rentgen, na EKG, vade joj krv, rade joj kojekakve testove, a ja ležim u sobi bez ijednog odgovora. U neko doba mi donesu bebu na podoj i nakon desetak minuta sestra mi je doslovno skine s grudi i kaže da moraju još neke testove odraditi. Onako izbezumljena, sleđena od straha, ostala sam da ležim u sobi. Nakon 4 sata, jave mi da je beba na patologiji. Ne znam šta sam i da li sam osjećala u tom trenutku. Nije me bilo. Nedugo zatim prebacili su i mene na patologiju, a na moje pitanje, šta je s bebom, sestre su se samo zgledale. Očekivalla sam najgore. Rekli su mi samo da mi je beba u inkubatoru i da moram čekati da dođe pedijatar pa će mi on sutra objasniti u čemu je problem. Pitala sam zašto je beba koja ima toliku težinu u inkubatoru (mislila sam da tamo idu samo nedonoščad). Dobila sam odgovor da prima kisik a da će mi pedijatar objasniti ostralouser posted image Cijelu noć sam presjedila na krevetu izmuzajući mlijeko i čekajući pedijatra. Pojavio se tek u 14,30 h. Objašnjenja: Evo svi nalazi su dobri, ali ga moramo posmatrati. Da napomenem na porodu je dobio apgar 9. Opet sam ostala bez odgovora. Tri dana smo tako ležali i onda se neko dosjetio da on ima svijetlu put i da je odatle ta plavičasta boja.user posted image (CIJENIM TRUD, ALI NE I ODNOS PREMA PACIJENTU)
  • Nekoliko dana nakon  što smo stigli kući Haris je dobio par novorođenačkih aknica i malo crvenila na guzi. Otišli smo pedijatru i dobili mast i za jedno i za drugo. Rezultat: Koža gdje smo mazali potpuno je izgorjela i ogulila se pa smo umjesto akni liječili plikove. Završili smo kod dermatologa koji nam je objasnio da se te kreme koje smo dobili od pedijatra uopšte ne propisuju bebama (kuterid i geokorton)user posted image . Mala crvena guza se pretvorila u guzu iz koje je počela curiti limfa. Užas.user posted image Tri mjeseca smo liječili kožu.
Prije nekoliko dana Haris je počeo da pomalo kašljuca. Odvela sam ga pedijatru, koji me je iskritikovao što sam ga zapustila te je dijagnosticirao bronhitis i propisao antibiotike te inhalacije. Nakon završene terapije, otišli smo na kontrolu i kaže nama isti pedijatar da ide na bolje. Ovo je upala pluća u prolaznoj faziuser posted image Sreća da smo došli na vrijeme. Evo još jedan antibiotik da se sve fino sanira pa opet na kontrolu. A bronhitis? pitam ja. Ma kakav bronhitis, nisam ni rekla da se radi o bronhitisuuser posted image .
Mislim da ne postoje riječi koje mogu opisati moj bijes.
Eto jesam malo razvukla, ali sve su ovo događaji koji su razvili moje apsolutno nepovjenje u ljekare. Sreća po mene što je svaki događaj prošao bez težih posljedica.
Naravno cijenim ljekare pojedince, vjerujem u medicinu, ali samo kada je u rukama pravih doktora kojima pacijent nije samo redni broj u čekaonici.

Čitajući vaše postove shvatila sam da vas ima puno sa ovakvim iskustvima pa evo prilika da razmjenimo mišljenja.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
17.1.2009 17:48:10   
MELLI
Jest me stid. Tek sad skontah koliko je ovo dugo što je moj muž za mene otkucaouser posted image

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
17.1.2009 18:32:20   
tweety
Imala sam i ja par situacija ali ne tako groznih kao ti.Razlog tome je hB jer imamo kućnog prijatelja koji je doktor opšte medicine a za pedijatra mu je trebao jedan ispit koji on nije htjeo položiti (jedno vrijeme je radio na pedijatriji) Tako da zna i o djeci možda čak bolje nego o ostalom.Njemu vjerujem i samo njemu a inače mrzim ići na pedijatriju.To radimo isključivo samo ako ne možemo do njega doći.

Čovjek čuje svakakvih priča o ovim našim doktorima i jednostavno proradi strah za vlastiti život.Nažalost kod nas je moguće "kupiti" svakakve diplome pa je tako i dosta "doktora" koji pojma nemaju šta rade tj. danas svak može biti doktor ili bilo šta drugo.


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
17.1.2009 19:47:36   
larina
neznam vjrujte sta da napisem,kad nam doktori trebaju svi trcimo njima ,mada nekad u nekim slucajevima izgubimo pvjerenje u neke doktore.imam i ja loseg iskustva tj.neznam kako da im vjerujem.radi se o mom djetetu od jednu i po godinu,primjetila sam kako ponekad cudno pogleda-ukrivo,ali savim rijetko i u 3 mj.sam odvela dijete kod 4 ocna doktora i 4 razlicite dijagnoze od dijoptrije +1,5 do +8,5-sve se razlikuju i kome da vjerujem sve neki doktori svoje ordinacije sve imaju i tako sam u dilemi neznam stacu-ovela sam ga kod doktora koji na prirodnu bazu lijeci i on je rekao da sad ne treba djetetu nista da nemoze da vjeruje da ima tu dijoptriju,jer dijete sve vidi da ipak sacekamo jednu godinu.i evo jos cekamo moslimo napraviti jos neki pregled kod nekog doktora po preporuci-u medu vremenu od ljetos mu dajem redovno riblje ulje svako jutro svaku noc i pravim sok od svjeze narande-pa mozda to sta pomogneuser posted image ako nesto jos dobro znate preporucite mi i ako imate iskustva sa tim dijoptrijame pisiteuser posted image

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
22.1.2009 11:59:51   
HanaBana
Tesko vjerujem doktorima zbog loseg zivotnog iskustva:
- 5 terapija od 5 doktora za problem sa nogom: 1. nema od tebe nista, ostaces bez noge moramo je amputirati, 2. nosi ortopedske cipele i bice sve uredu, 3. akupunktura ce ti sigurno pomoci, 4. pij samo tablete protiv bolova, proce samo od sebe 5. najbolja - to je tumor koji treba vani i uspjesno obavljena operacija je urodila plodomuser posted image

Od tada idem samo kod provjernih doktora. Hanu vodim privatno kod dr. Lutvo Hodzic. Ginekologu idem kod dr. Divanovic i Fatime Gavrankapetanovic, opstem: Farida Mehic, ortoped: Ismet Gavrankapetanovic.

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
22.1.2009 12:05:53   
Skvo RR
Ja nemam povjerenja u doktore...vidim Hanabana slucajno napisa sve moje doktore....user posted image user posted image user posted image
E, sad i ovi moji doktori su mi samo nuzno zlo...ne vjerujem im...
Primjeri...
Lutvo Hodzic....prepisao duplu dozu antibiotika Umi...umjesto za 7kg, za 14kg----priznao gresku!

Dr. Divanovic....vodio mi privatno trudnocu..tu sam bila zadovoljna...ali dok nisam bila trudna 3X radila PAPA test kod njega,sva tri puta...nije uzeo uzorak kako treba---priznao gresku!

Itd...itd...imam 1000 primjera, ali evo ovo su najsvjeziji.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
22.1.2009 12:20:07   
Blue rose RR
Jedno veliko NE - ne vjerujem niti jednom doktoru, osim onim koje lično platim sa kešom u rukama, i opet i tada postoji crv sumnje.
Sreća moja pa nisam osjetila njihovu nesposobnost na koži svog djeteta, nego svojoj.
A opet ništa nije bilo opasno, da bi pridavala tome značaj.

Fuj, neki dan smo dobili godišnji razrez doprinosa koji su uplaćeni za 2008. godinu, i jaoooo uhvatila me je tolika srdžba i gnjev kada sam ugledala koliki je novac dat za zddravstveno, a za svaki recept koji su propisali, morala sam platiti punu cijenu, jer nije bilo zamjenskog lijeka.

Uf, evo se opet razljutih.user posted image

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
22.1.2009 12:25:45   
Ilhana RR
NE, nepada mi napamet da vjerujem im jer su ludi i traze odgovore na internetu. Nedavno je o tome bilo na vijestima kako doktori traze odgovore za svoje bolesnike na wikipediji... katastrofa uzas majke mi...

A uostalom kod sveda je SVE normalno... al bukvalno!

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
22.1.2009 14:49:07   
Gigana
Ne vjerujem NAŠIM doktorima i molim Boga da im ne padnem u šake, ni ja, ni moje dijete.  Imala sam nekoliko ružnih iskustava (sina su mi dva puta sunetili, meni su postavljali pogrešnu dijagnozu u trudnoći i mislila sam da nosim dijete sa Down-ovim sindromom, itd.) i to je razlog mog nepovjerenja.

_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
22.1.2009 14:59:39   
M kao Mama
Na žalost ni ja nemam lijepo iskustvo sa 99 posto ljekara u državnoj službi, a privatnicima svaka čast, samo je pitanja koliko ko može otići privatniku. Ja sam u trudnoći zaglavila, kako ni sama ne hznam, evo još se ispitujem a akobogda za koji dan moja curica puni dvije godine. I dalje idem ljekarima i tražim razno razne uroke, nejse. Dok nisam otišla privatno nisam dobila ni dijagnozu, često u šali znam kazati da sam morala kredit podići dok sam obavila sve nalaze, jer šta većinu stvari koje sam radila u bolnici, nisu dobro odrađene.

O Pedijatriji na Koševu, sve naj, naj, naj GORE. Dijete mi je gore bilo dva puta i ne daj Bože ni dušmaninu,. U njihovu stručnost zaista neću i nemogu da ulazim, ali u odnos prema majka, koje napadaju kako stignu, tu ostajem bez daha i riječi.

Gdje se god pojaviš sa onom jadnom plavom knjžicom, moraš se naručiti, pa čekati i čekati, pa još čekati, pa onda još čekati i tako na kraju tog čekanja dobiješ jedno veliko ništa.

Kako neko reće ne daj Bože ni nama, ni našoj djeci da padnemo u njihove šake. Mada, uvijk ima izutetaka, ali oni se gube kao kap vode u moru.

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
22.1.2009 22:08:16   
adannn

Jedno veliko ogromno NE.Moja mama prije smrti je samo govorila da doktori nemaju pojma i mislim da je bila upravu.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
22.1.2009 22:10:38   
anitaMO
kako u kojega,dr.koja mi je vodila trudnocu extra je bila.tako da sam imala puno povjerenje u nju.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
23.1.2009 11:14:55   
orhideja
Ma nevjerujem im nista mene moja pita sta ja mislim sta mi jeuser posted image  veliko NE je s moje strane.

_____________________________

sad je sve u bozijim rukama

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Imate li povjerenja u ljekare?
23.1.2009 11:28:42   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Gigana

Ne vjerujem NAŠIM doktorima


Nisu ni ovi ovde nista bolji vjeruj mi... kad je se Lamija rodila, sedmicu iza toga covijeka iz hitne su poslali kuci i rekli da je malo se prehladio... sutradan je covijek umro jer mu je bila arterija pukla taj dan... a prije nego sto je otisao u hitnu on je isao dva dana kod doktora da mu kazu da je sve uredu...

Sada su svi ti doktori na sudu sto nisu uradili sta su trebali... katastrofa majke mi... a ja jos radim u bolnici i vidim kakvi su doktori... ma nebi im dala ni stalu da ciste da se ja pitam...

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 14
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *