|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori o svemu pomalo
23.3.2010 20:49:39   
malena131
Drage moje zenice jako mi nedostajete na ovom pf, da se kao nekad istipkamo user posted image ...Svi u svojim obaveziciama...Ja samo znam za svoje male mede, njihovo jelo, kad su piskili, kad su kakili, jel ih boli nesto, o ostalm stvarima apsolutno ne brinem niti razmisljam...
Moji djecac dobro napreduju hB, mada je stari djecak bratu pobjegao 500 gr jer mali je jedno vrijeme uzasno slabo jeo, al sada je puno bolje hB...
Kako ste mi vi sve zajedno? Moramo se dogovoriti za jednu kaficu brzinsku da pobjegnem od svakodnevnice...
Ljubim vas punooooo...Javite se kad stignete...


_____________________________

Nasi djecaci, najvece ljubavi na svijetu stigle su 12.01.2010.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 1476
   RE: Razgovori o svemu pomalo
6.4.2010 17:32:16   
Azure
Drage moje zenice sve mi nedostajete. Evo tiupkam sa sinom na rukama. majci kako si mu ti kako su tvoji deckuci? Paveli lom u tibici? Jako sam sretna zbog tebe!!! Samo se cuvaj vrijedi svakog truda. Kad samo pomislim da sam jedva iznijela svoju trudnocu i da je bilo kriticno od prve sedmice, ne mogu vjerovati da grlim svoje blizance. Ali sve vrijeme sam vjerovala idavala sve od sebe. Sada masalah moji pacici imaju tri mjeseca. Lastemo i buckasti su.

Leve i ti meni falis. Ma joj zaista nekad ne znam jesam li dosla ili posla. Razmisljam da otvorim novu temu o mama blizanaca. Ali kontmavrijedi li jer ni jedna nema vremena da se javi. hehe

hajde evo ipak cu otvoriti tu temu, mislim da je nema, pa da to bude mjesto gdje cemo se istresti kad nam dozlogrdi, ili se pohvaliti ili nasmijati...

S malenom se cujem s vremena na vrijeme, stalno zbrise kod mame, jos nismo uspjele prosetati sa nasim blizancicima. Bude guavo, ali evo o tome cupisati na novoj temi.

Grlim vas i ljubim pacice posebno a moje tludnice neka poskakilje tibicve za mene.




_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu malena131)
Neposredna veza do poruke: 1477
   RE: Razgovori o svemu pomalo
11.4.2010 23:34:10   
Leva
Javite se kada se malo vrijeme proljepsa i kada budete raspolozene za druzenje.
Ja sam po starom. Spremam se za 5. postupak i po ko zna koji put nadam se svom malom cudu.
Suzana, Azure, malena user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 1478
   RE: Razgovori o svemu pomalo
13.4.2010 19:08:25   
Azure
Leva mislicu na tebe. Zelim ti svu srecu svijeta. Ja sam za veliko "ZA" za kaficu. user posted image evo i tebi

_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1479
   RE: Razgovori o svemu pomalo
14.4.2010 11:28:00   
irenaSA
Drage moje,
znam da je prošlo dosta vremena od mog posljednjeg posta i znam da ni sada ne shvatam odakle crpim snagu pričajući vam kroz koji pakao smo prošli jer sve me još boli i nisam sigurna da će ova bol ikada prestati.
 
Prvo da saopćim da smo dobili curicu Sarah / 3 250 gr. , 51 cm / 16. februara 2010.godine u 11 sati i 34 minuta.
 
A sada samo zbog onih budućih mama koje će se susresti sa istim problemom i kojima će utjeha i snaga biti samo Svevišnji:
 
Negdje sredinom decembra, u 28 nedjelji trudnoće u Domu zdravlja Kumrovec, gdje sam vodila trudnoću, na jednoj od beba otkrivena je proširena moždana komora. U početku, nesigurno, nismo vjerovali da može postojati ikakav problem jer je moja trudnoća, iako bliznačka, riskantna, zaista bila savršena bez ikakvih problema. Trkeljajući po internetu o mogućim ishodima proširenih moždanih komoro kod fetusa  tačnije takozvane ”ventrikulomegalije” ostali smo frapirani činjenicom da su to rođena djeca hidrocefalusi  - djeca rođena sa vodenom glavom.
 
Naš strah nemogu opisati ove riječi. Radilo se o dječaka a curica je bila savršena. Želeći biti spremni na rođenje bolesnog djeteta započela je naša borba. Saznali smo od ljekara koji mi je vodio trudnoću da još ništa nije gotovo i da se može desiti da proširenje nestaje ali i da se širi. Naime, radi se  o tečnosti- likvoru koji ne otiče iz moždane komore koju svi imamo i koja je kod normalnog razvoja bebe 7 mm, radi začepljenja kanala kojim ta tečnost odlazi. Saznali smo i da postoji mogućnost operacije tj. ugradnje vanjskog ili unutrašnjeg šanta,ugradnja cjevčice koja bi tu tečnost vodila u trbušnu šupljinu. Mojoj boli nije bilo kraja a strah je bio sve što sam osjećala do poroda.
 

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 1480
   RE: Razgovori o svemu pomalo
14.4.2010 11:28:24   
irenaSA
Nezadovoljni, dijagnozom neoptimističnom ishoda rođenja našeg dječaka potržili smo 100 drugih mišljenja.  Nikada neću zaboraviti riječi tog ljekara:
 
” Šta znamo, nekada fetusi budu savršeno normalni na ultrazvučnim pregledima a rodi se dijete sa multipesklerozom. Sve je u Božijim rukama. Meni je žao što sam ovo sada otkrio. Do sada je sve bilo uredu...”
 
Sada znam da je istinski sve bilo u Božijim rukama. Osam sedmica se nisam pomjerila iz kreveta. Malo sam jela, nikako spavala i samo plakala. Umjesto da se radujem spremajući opremu svojim bebama mene je gušio nemogući bol u prsima, strah i razmišljanje kako ćemo pomoći djetetu koje će se bolesno roditi. Nije me bilo briga za sve ono kroz šta ću proći... bolila me je činjenica da će mališa, koji se nije ni rodio patiti...
 
Moram pomenuti da se na 4D snimanju u Suncu nije ništa primjetilo. Kasnije ću saznati da postoje ventrikulomegalije prije 28 i poslije 28 nedjelje trudnoće. Ove prve redovno završavaju hidrocefalusom.
 
Odmah sutra, po otkriću dijagnoze da su mališi komore 14 cm potržili smo mišljenje dr. Hadžiomerovića koji je rekao:
 
” Sad šta je tu je...ništa se nemože uraditi...no po meni ovo nije ništa strašno viđao sam i gore pa trudnicama nisam govorio. Hajte kući i spremajte se za porod. Doći ćete vi nama sa bebama zdravim...”
 
Dobila sam malo utjehe ali ni približno koliko je zrno sumnje i dalje klijalo u meni.Na porod nisam ni mislila..ma nije mi bio ni na kraj pameti, zato sam i prošlo kako sam prošlo... sada je kasno...da vratim vrijeme, što bih najviše željela, sve bih drugačije... Ali vrijeme se vratiti neće a mene sjećanje boli još više.

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1481
   RE: Razgovori o svemu pomalo
14.4.2010 11:28:41   
irenaSA
Na svakom odlasku ljeakru šutili smo o razlogu dolaska, kako bi bili sigurn vide li i oni isto na bebinoj glavici. Uradila sam 37 ultrazvučnih pregleda a svaki je bio kazna. Suprug i ja smo često znali reći da nas je potrefilo kao da smo se na Boga svaki dan gađali kamenicama a nikada nismo zlo ni pomislili a ne učinili.
 
Ništa nisam govorila ni u Općoj bolnici, gdje na ultrazvuku proširenje nisuni primjetili.
Dr. Divanović je bio najpesimističniji i čak je napisao da je bebi jedan dio mozga atrofirao. Taj dan neću nikada zaborviti jer zamalo da ubijem i sebe i djecu za volanom jer sam kroz bujicu suza vozila a onda stala na proširenju i zapitala se kako dalje...
 
Naša posljednja destinacija do kraja trudnoće bio je GAK. Dr. Jadranka Dizdarević koja me je primila i pogledala nalaze učinila je moju bol još gorom. Ni sada ne znam kako sam izašla poslije razgovora s njom, ne sjećam se ama baš ničega samo magle ispred očiju i nekog hladnog betona na koji sam sjela a onda kao u sumaglici bila sam u autu i suprug mi je govorio:
 
” Prekini to je i moje dijete...zar misliš da mene ne boli...ali ćutim...Prekini naudit ćeš tom drugom zdravom djetetu, pa šta ćemo onda...”
 
Rodbina i prijatelji su me tješili onim poznatim: ma šta oni znaju. Čula sam hiljadu priča o strašnimdijagonzama otkrivenim u trudnoći a kasnije o zdravoj i pravoj djeci.
 
Dr. Dizdarević također je rekla da se ništa nemože učiniti i da je ljekar u Domu zdravlja sasvim korektno uradio svoj posao. Jedino ako se komore prošire za duplo, tačnije ako budu 30 mm mogu me poroditi u prvom stadiju zrelosti 34 nedjelji i da neuropedijatri preuzmu dalju brigu.
 
Sve što nam je ostalo bilo je čekanje i nadanje. Da se mogu vratiti voljela bih jer, evo kada je sve gotov, gore mi je ovo nego sav onaj period pozitivne nade koji sam imala. I još nešto, drage moje, zaista nije bezveze činjica koja govori o trudničkoj intuiciji. Sve, šta će se do kraja desiti sam osjetila...

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1482
   RE: Razgovori o svemu pomalo
14.4.2010 11:29:10   
irenaSA
Zanimalo me je zbog čega se i kako ovo desi. Dr. Divanović tražio je druge moguće nepravilnosti tipa Dauna ili trisomnije i sada mi je drago jer sam na vrijeme uradila tripl test, što od srca preporučujem svakoj trudnici pa kada bi prosila 170 KM. Ako nešto pođe po zlu barem će znati da nema takvih rizika. Beba je bila uredu samo je imala to proširenje, koje se najčešćejavlja kod bliznačkih trudnoća na muškim plodovima. Njačešći zrok je CMV virus koji ste preboljele u djetinstvu ili ga dobile u trudnoći. Prelazi sa životinja na ljude. Na DIP- u sam uradila testove na Toxmoplazmozu, CMV i Parvovirus B 19. Bila sam pozitivna na CMV koji sam prebolovala u djetinjstvu. Još jedan savjet, napravite i ove testove.
 
Više nade dali su mi dr. Katica, dr, Abadžić i dr. Nikulin koji su preuzeli moje kontrole do poroda.
 
Nikada neću zaboraviti da su me zvali Džemila, naime, bila je istinski neka Džemila koja je isto imala bliznačku trudnoću, dva dječaka koji su imali oba proširenje koje se povuklo.
 
Naši ultrazvuci su izgledali ovako: Prvi 10mm, drugi 9mm, treći 8, četvrti sve se povuklo. Beba više nije imala ventrikulomegaliju. Mada oni tvrde da proširenje koje je imala moja beba nije ništa strašno jer je na bilo na gornjoj granici i da se do 35 nedjelje obično ono povuče. Radovali smo se što je svemu došao kraj a da gore slijedi nismo se nadali...
 

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1483
   RE: Razgovori o svemu pomalo
14.4.2010 11:29:33   
irenaSA
Trebala sam ostati da me porode ali sam odbila u želji da bebe ostanu do 35nedjelje upravo radi ovog problema. Sada se gorko kajem zbog toga...
 
Svaki dan smo išli na CTG i pregled i sve je bilo OK. U bolnici sam ostala 15. februara kako bi me spremili za sekciju, jer su bebe bile dosta krupne. Dva dan prije srce jedne bebe se nije čulo na CTG – u pa su rekli da spava i da ga moram probuditi – svega se sjećam iznam da moja beba nije spavala. CTG su uradili ponovo i sve je bilo uredu.
 
Suprug i ja u dva dana sve smo kupili za naša dva miša. Kada sada slučajno naletim na nešto duplo duša me bolii da nije Sarah najviše bih voljela da me nema...da umrem.
 
Dan prije odlaska u bolnicu malo sam prokrvarila. Odmah smootišli na GAK gdje su me poslali kući rekavši da čekam sekciju kada je zakazana i da se neću brzo poroditi.
 
U bolnici sam ležala cijeli dan hodajući do interniste,anestiziologa...klistiranje ...niti sam jela niti pila. Bolovi su počeli okodva popodn. Mislila sam da me bole leđa. Cijeli dan i noć sam prehodala a bolovi i krvarenje su postali sve jači oko dva ujutro. CTG rađen je svaka dva sata. Oba srca su kucala, ne znam ni ja kako? Rečeno mi je pred da legnem  i da se smirim da porod ne krene jer je sekcija zakazana oko osam a ako ipak bude Božije davanje porodit ću se prirodno. U teškim mukama dočekala sam jutro  i vizitu, negdje oko 3 ujutro bila sam otvorena 3 prsta. Nisam ni mislila na sebe samo sam strahovala da se moje bebe žive i zdrave rode. Dr. su me pokupili oko osam  u salu. Kad sam se skinula radi pregleda sve je već krenulo iz mene. Otvorena sam sedam prstiju i o sekciji nema govora. Popeli su me na sto, ukljčili infuziju i svi smo čekali da se trudovi svedu na minut. Bilo mi je svejdno jer ta bol je ništa naspram ove koju ću nositi do kraja života.

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1484
   RE: Razgovori o svemu pomalo
14.4.2010 11:29:57   
irenaSA
Gladna, žedna i neispavana počela sam davati napone. Noge su mi drhtale. Na dva CTG oba srca kucaju ali moj mališa dva sata ne izlazi...Čula sam samo kako govore omekšane su mu fontanele dosta. Kasnije su rekli da nije mogao lako izaći jer nije bio živ, žive bebe se izmigolje.
Konačno su me zasjekli i beba je izašla. Nije zaplakao.
Vrištala sam da mi ga donesu, da ga vidim, pitala šta se deševa, šta je bilo, vukla ih za prsa... samo su ga prekrili zelenom plahtom i njih petnaest koliko ih je bilo u sali otišli su za njim...
Plakala sam i molila da mi barem kažu šta je... potajno sam se nadala da će ga negdje tamo oživjeti... sudbina tako nije htjela.
Za četiri minute kasnije na svijet je došla naša princeza. Izašla je nakon dva napona i odmah zaplakala. Stavili su mi je na prsa a ona je mamu pogledala svojim velikim crnim okama.
 
Ostalo ne mogu pričati i nemogu više pisati...nemam snage...Samo molimBoga da mi podari da budem jaka radi ovog djeteta kojim nas je obradovao.
 
Niko nezna kako se i zašto todesilo. Kažu da je fetus umro u utrobi dva dana prije, ali i da se ne dešava svaki dan da zdrava i prava djeca umiru. Mi još uvijek čekamo nalaz s Patologije o obdukciji koja će nam nadamo se dati odgovore...  a nisam sigurna da li i želim da znam sada kada ga nema.
 
Naša Sarah hb napreduje za šest dana dobila je cijelu kilu. U petak puni dva mjeseca. Volimo je više od sebe i jaki smo samo zbog nje iako,svaki put kada je uzmem u naručje i dojim osjetim da dio nas nije tu...i boli...

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1485
   RE: Razgovori o svemu pomalo
14.4.2010 13:12:52   
Nedi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Čuvaj svoju djevojčicu, moraš dalje zbog nje jer si joj potebna zdrava i vesela, a ta bol nikada neće prestati, samo ćeš se s vremenom naučiti nositi sa njom...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1486
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 8:39:16   
Leva
Draga Irena stvarno nemam rijeci da te utjesim, ovo sto ti se desilo je zaista prestrasno. user posted image user posted image user posted image
Ljubim te budi hrabra i nemoj se predavati potrebna si svom djetetu, muzu, roditeljima pa i samoj sebi.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1487
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 8:46:56   
malena27 RR
Irena, tvoja me prica jako potresla...budi jaka radi svoje djevojcice... zelim ti svu srecu ovog svijeta i da uskoro sve lose bude iza tebe ... ljubim te i jako user posted image

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1488
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 8:53:33   
Zoe
user posted image user posted image user posted image user posted image
Irena , žao mi je zbog tuge kroz koju prolazite i koje ćeš se stalno sjećatiuser posted image user posted image user posted image , zbog svega što vam se dogodilouser posted image user posted image , al samim time što si napisala svoju priču pokazala si da si jaka žena, hvala Bogu pa imate svoju Sarah, zdravu i naprednu, volite se i pazite vas troje, surovo je to što si doživjelauser posted image user posted image i želim vam u budućnosti sve najbolje.

_____________________________

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1489
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 9:04:39   
maja78 RR
Irena SA hrabra si i ostani takva i jaka radi Sarah ona te treba user posted image

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1490
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 9:14:55   
ledy blue
Irena uzasno mi je zao zbog svog bola koji si prosla i koji ces vjerovatno uvijek osjecati user posted image .... Mislim da si ti jedna hrabra mama koja je bas takva potrebna svojoj curici i svojoj porodici!! Sve najbolje zelim tebi i tvojoj porodici , da bol i tuga ostanu u proslosti i nikada vise ne udju u vas zivot!!!

_____________________________

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1491
   [Obrisana poruka]
15.4.2010 9:24:01   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu ledy blue)
  Neposredna veza do poruke: 1492
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 9:34:02   
Anoniman
Irena, budi jaka...radi Sarah budi jaka

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 1493
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 10:37:15   
Emica_sa
Irena u potpunosti te razumijem,jer ja sam imala idealnu trudnocu,i sve kako treba do samog poroda,isla sam  na ctg svaki dan jer sam prenijela,i govorili sve ok,sve ok,zadnja dva dana ctg nije bio najbolji,ali govorili beba nije u odgovarajucem polozaju  ili spava ili su cak govorili da sam se puno udebljala pa tesko naci otkucaje,ali to su sve suplje price.Kad su mi poceli bolovi i otisla u bolnicu i tada su tvrdili da spava i nakon 32 sata mrcvarenja ja sam se jedva porodila a ni tada nisam bila max otvorena,nego je doktor skontao da nesto nije ok,i rodio se moj sin sa pupcanom vrpcom 5 puta obmotanom oko vrata edemom i krvarenjem na mozgu , klinicki mrtav,moj sin se nekako izvukao jer je bila Bozija volja i svaki dan zahvalim Bogu sto je bas u tom momentu dao da se porodim jer da je ta agonija trajala  jos par sekundi povratka nebi bilo.Ja znam i doktori su ljudi,a ljudi grijese,jer u mom slucaju je ovo bio ogroman njihov propust,ali covjek sve konta pa on je doktor i on zna najbolje,ali ja se ne slazem sa tim uopce,jer uvijek treba biti na velikom oprezu ja sam to naucila na svojoj kozi i vise im nista ne vjerujem.Molim te budi jaka radi te curice kojoj treba njena mama da je ziva i zdrava,ja sam mislila da cu poluditi kad sam izasla iz bolnice bez svog sina i otisla da ga vidim na Jezero, a on gore onako bespomocan na aparatima,i kad mi je doktorica rekla da je stanje strasno da ce se tesko oporaviti,pa i ako se oporavi da ce tu biti teske psiho-motoricke posljedice,opet sam nekako smogla snage povukla sve svoje veze jer tada nisam htjela da im pustim da rade sto hoce,i moj sin se izvukao skroz hvala Bogu,bez ikakvih posljedica..Ponekad mislim da je to mozda i trebalo tako da se desi,da je to sve neka kusnja od Boga i znam da nije lako da covjek i sebe krivi i njih kao doktore,ali moras biti jaka,jer ti je drugo dijete zdravo i zivo i zasluzuje svoju mamu najdrazu da je voli,pazi,mazi...Zelim ti sve najbolje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1494
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 11:00:43   
SailorMoon
Irena, Emice, vase price su strasne i zalosne i nemam rjeci utjehe. Jer mogu zamisliti kako se covek u tom trenutku osjeca. I u jednom ste u pravu. Doktorima netreba sve vjerovati. A posebno u Bosni gdje je takav sistem. Nedaj boze nikome sta se vama desilo i zelim vam svu srecu i djeci.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1495
   [Obrisana poruka]
15.4.2010 11:06:06   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu SailorMoon)
  Neposredna veza do poruke: 1496
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 11:22:01   
aicha
IZVORNA PORUKA: Zoe

user posted image user posted image user posted image user posted image
Irena , žao mi je zbog tuge kroz koju prolazite i koje ćeš se stalno sjećatiuser posted image user posted image user posted image , zbog svega što vam se dogodilouser posted image user posted image , al samim time što si napisala svoju priču pokazala si da si jaka žena, hvala Bogu pa imate svoju Sarah, zdravu i naprednu, volite se i pazite vas troje, surovo je to što si doživjelauser posted image user posted image i želim vam u budućnosti sve najbolje.


potpisujem user posted image  bas mi je zao, al Allah zna sto se to sve desilo i siguurno ce biti bolje insaAllah. Ja sam gubila trudnoce pa ocajavala maltene pa se sjetim majki koje su odrasle sinove i djecu gubile pa saburaju.. Osaburaj, Allah ce ti zamijeniti boljim.

_____________________________

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1497
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 12:37:50   
rose 87
user posted image user posted image user posted image jako mi je zao

_____________________________

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 1498
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 17:03:42   
Suzana
Draga moja, dobra Irena,

Od decembra mjeseca kada si se prestala javljati na ovoj našoj temi ne prestajem misliti na tebe.
Posljednji put kad smo se čule sms-om, bilo mi je jasno da nešto nije uredu.
Bila sam u mislima sa tobom, imala želju da ti se javim, ali sam shvatila da je najbolje sačekat tvoje javljanje.

Draga moja... sve riječi utjehe su suvišne, sudbina je tako htjela da naš maleni drugar ne bude dio vas i nas fizički, ali uvijek će biti sa nama.
Irena moja, zahvali se Bogu na svojoj Sari, molim te da budeš jaka za nju, ona te treba. To bi volio i vaš mišić sigurno... Da Sara ima veselu i pozitivnu mamu, kakva ti draga moja i jesi. Želim ti da prevaziđeš bol koju osjećaš i da to preraste u maksimalnu majčinsku ljubav.
Molim te, obećaj mi da ćeš biti vesela i onakva kakvu sam te upoznala.

Tu sam za tebe, zovi kada poželiš, a aBd da se i vidimo uskoro ako budeš željela i kada budeš spremna...

Puno toplih pozdrava, puno poljubaca, posebno za malu princezu.

Tvoja Suzana





_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1499
   RE: Razgovori o svemu pomalo
15.4.2010 17:14:41   
Suzana
Draga moja,

Još jednom sam pročitala cijelu priču (jer kad sam ugledala da si se javila, sa grčem sam iščekivala šta ću pročitati).
Molim te, nemoj sebe da kriviš nizašta, ti si kao i svaka majka učinila sve što si mogla i željela si najbolje svojoj djeci.

Ljubim te...



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *