|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pomozimo porodilji iseljenoj zbog klizišta
10.7.2010 15:22:23   
scarlett
Drage moje, vjerovatno ste sve čule za ovo klizište koje se pokrenulo u Liješnici kod Maglaja nakon ovih kiša koje su trajale danima.
Stanovnici tog područja su iseljeni, jer se već nekoliko kuća srušilo, a ostalim kućama je zabranjen prilaz zbog opasnosti. Koliko mi je poznato smješteni su u alternativni centar.
Maloprije sam dobila informaciju da je među njima i žena koja se porodila nakon iseljenja, tako da mogu zamisliti šta joj sve treba a da nije bila u mogućnosti ponijeti iz vlastitog doma.
Odmah mi je palo na pamet da bi ženice s RRa možda bile voljne pomoći ovoj majci koja se sada mora posvetiti svojoj bebici, a izgubila je krov nad glavom. Poznavajući prioritete ljudi koje vode ovu državu, vjerujem da smještaj u kom se sada nalazi nije dugoročno rješenje.
Ne želim nikome nametati osjećaj obaveze da pomogne, ako imate išta od stvari za bebicu, vjerujem da bi joj sve dobro došlo u ovom trenutku.
Nemam nikakve detaljne informacije o toj ženi, probaću prikupiti, ali mislim da to i nije toliko bitno, ona je majka u velikim brigama sada kada bi trebala biti najsretnija. Znam gdje je smještena i to je sad najbitnije.

Molim vas sugerirajte ukoliko imate ikakav prijedlog ili ideju. Ono što vam ja mogu ponuditi je da je MM u naredna 3 dana u mogućnosti da prikupi bilo kakvu pomoć i da to do srijede pošaljemo busom. Doće on na kraj grada i radi jedne kremice ili pelenice, ima ovdje par forumašica koje će to potvrditi. Govorim ovo da se neko ne bi ustručavao da ga pozove ukoliko smatra da je njegova donacija mala. Ja vjerujem da smo uvijek zajedno jače i da je uvijek zrno po zrno pogača.

Hvala user posted image


_____________________________

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Pomozimo porodilji iseljenoj zbog klizišta
10.7.2010 15:55:58   
Daj daj
Evo detaljnije informacije:
Rijec je o porodici koja je dobila blizance, tacnije dva djecaka, a vec imaju kcerkicu od 6 godina. Smjesteni su u hotelu, koliko znam. Mladi bracni par je inace podigao kredit kako bi napravili kucu, medjutim od posljedica klizista, kuca je unistena, a kredit sada treba otplatiti. Ne znam tacno da li je iko zaposlen.

Otvoreni su ziro racuni, ne samo za konkretno gore navedenu porodicu, nego za sve mjestane:

Ovo je poruka koju sam dobila od osnivaca grupe na FB, kako bi se pomoglo mjestanima unistenog naselja.

" Opcina MAglaj je danas kod SPARKASSE BANK MAGLAJ otvorila KM ziro racun za pomoc Komsicima - SUljakovicima pa ko moze i koliko moze neka uplati, a racun je broj...

199 462 005 05 735 55  "



"EVO RACUN I ZA INOZEMNE UPLATE...

BA 39 199 462 005 05 735 55

SWIFT CODE ABS BBA 22 "

< Poruku je uredio Daj daj -- 10.7.2010 16:09:37 >

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Pomozimo porodilji iseljenoj zbog klizišta
10.7.2010 23:41:08   
Daj daj
Mali djelic katastrofe:

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=1144170540923&ref=mf



(odgovor članu Daj daj)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Pomozimo porodilji iseljenoj zbog klizišta
10.7.2010 23:54:53   
scarlett
Daj Daj hvala na detaljima, nadala sam se da ćeš se javiti. Znači blizanci su tu user posted image , da sve prođe uz što manje stresa za njiohovu majku.

Samo da napomenemo da ne bi došlo do zabune - smješteni u hotelu, a prikuplja im se pomoć. Taj hotel nije klasični hotel, nego objekat u kojem se pojedine sobe ili stanovi iznajmljuju, barem koliko je meni poznato.

I zaboravih glavno, prijedlog prikupljanja pomoći se odnosi za Sarajevo.

_____________________________

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Daj daj)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *