|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vjezbanje bebe za razumijevanje
2.6.2008 22:25:34   
Ines
Drage moje moj maleni ima 1''mjeseci,i trenutno radim na ome da ga ucim da zna sam nesto da trazi ,da pokaze sta zeli,da emitira neke zivotinjice kao npr..kako kaze maca itd,da zna pokazati ko mu je mama,ko je papi,kad se ukaki da zna reci ili pokazati kao frr i tako,jer on to jos ne zna ,zna par rijeci da kaze ali ne zna ih upotrijebit u odredjenu svrhu kako da mene zove mama,pn to kaze svemu,tako da sam se odlucila na strogu vjezbicu s njim..Pa bih vas molila ukoliko je neka od vas imala slicnih poteskoca ili zna za takvo nesto da me posavjetuje ili ukaze mi pomoc kako sta da radim dalje..Mnogo hvala!!!

< Poruku je uredio Hanady RR -- 13.5.2010 23:32:04 >


_____________________________

Svi ranjavaju,posljednji ubija!!!
Revisions: 1 | Neposredna veza do poruke: 1
   RE: vjezbanje bebe za razumijevanje
2.6.2008 22:32:28   
mamina cura
Moj nije htjeo pricati nikako, tata mu je bio baba a ja mama i to je to. Bili smo strpljivi i puno pricali ali jako sporo to ide. Na kraju smo isli i logopedu a i sad ima poteskoca sa govorom. On nije htjeo ali i nije znao da prica i sve mu je bilo u slobovima, mama, baba, nana, vova-je bila voda. Pravo smo se patili i nista, nemojte ga puno muciti - ako  sve razumije i sve zna, izvrsava naredbe i vazno je da li dobro cuje radi se o usporenom razvoju govora i mozete mu pomoci samo pricanjem, sto razgovjetnije i sa slikovnicama a ne bi bilo lose da mu ispitate sluh. Moj je imao i ceste upale uha sto dovodi do pojave zaostajanja vode u usima i onda ne cuju dobro i mrmljaju. Strpite se, svi su na kraju progovorili, moj Timuru je sad vise od cetiri godine i jos se patimo sa pojedinim glasovima i jos uvijek ga ne razumijem sve sto zeli da mi kaze..

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Ines)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: vjezbanje bebe za razumijevanje
2.6.2008 22:39:00   
Ines
Kod nas je problem sto on nas ne razumije,on cuje i prati nas kad nesto mu pricamo ali ne razumije jednostavno jedino sto nas razumije kad mu kazemo tasun tasun on pljesce rukicama,drugo nista na sve nase upornosti on se smije...

_____________________________

Svi ranjavaju,posljednji ubija!!!

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: vjezbanje bebe za razumijevanje
2.6.2008 22:46:05   
mamina cura
Ne znam da li imate problem ali ne bi bilo lose da nadjete nekoga strucnog da vam pomogne. Meni je dosta pomogla doktorica psiholog na djecijoj bolnici na kosevu, cisto da vas uputi ili samo da popricate, bilo bi vam puno lakse. Sta sve ne bi roditelj uradio za svoje dijete, samo za neke stvari treba tacno znati kako dalje i sta je sve normalno i dozvoljeno.

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Ines)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: vjezbanje bebe za razumijevanje
2.6.2008 22:53:15   
Ines
Pa bas smo pitali njegovog neurologa ali on nam kaze da ce to sve vremenom doci da ga ne forsiramo  ali ja vidim  da njemu treba pomoc oko razumjevanja jer vidim da nam kasni malo pa sam zato i dala postav ovdje...

_____________________________

Svi ranjavaju,posljednji ubija!!!

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: vjezbanje bebe za razumijevanje
3.6.2008 11:43:33   
nikka
Draga Ines,možda nije nikakav problem u pitanju i točno je da netreba forsirati dijete,ali ga treba poticati na neke osnovne radnje,ipak ima 16mjeseci ,moj je sin u toj dobi naučio iz slikovnice,10 vrsta voća pa povrće pa životinjice i razne stvari nekažem da je neki genije,ali u dobi od jedne do dvije godine obično dijete progovori i to se desi odjednom,može sa 13 a može sa 20 mjeseci, nebitno.
Evo kako smo mi radli,dok jede u hranilici dam mu slikovnice sa tvrdim koricama,prigodne njegovu uzrastu ponavljam mu kako se što zove stim da je on koncentriran na to,on zatim ponavlja riječi zamnom,a za slijedećim obrokom ga pitam što je to on već zna sam,vidjećeš i sama kako te iznenadi dijete svojom pameću,mi samo mislimo da oni ponekad ništa nerazumiju a možda im se u tome trenutku jednostavno neda.
Šta god da radim u kući ili vani sve mu pričam,npr.idemo prati veš,mama stavi deterdžent omekšivač,uključi struju,sve u detalje ili ujutro srememo krevet, gdje tko spava,sad se idemo umiti,prati zubiće,doručkovati,jer djeca oponašaju roditelje,bitno ih je zainteresirati,eto ako želiš pokušaj nešto od ovoga ,nadam se da će ti pomoći,jer ja sam ove savjete primila i nama je pomoglo,sretno!


(odgovor članu Ines)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: vjezbanje bebe za razumijevanje
3.6.2008 13:43:15   
Ines
Hvala nikka,pokusat ce mo i tako.
Ja sam s njim vjezbala vec na djecijem katalogu pokazivam mu i govorim sta je sta i sad je upamtio i kad vidi bebu na katalogu govori bebe,sad ga ucim da kad to kaze ja ga pitam gdje je beba i da mi pokaze jos ne zna ali idemo dalje s vjezbanjem..,pa ce mo i vas savjet poslusati,hvala draga  nikka...

_____________________________

Svi ranjavaju,posljednji ubija!!!

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: vjezbanje bebe za razumijevanje
3.6.2008 22:20:52   
almai
mislim da dosta zavisi i od djetetat do djeteta.
Moja kcerka sa 2god. je znala pjesmice pjevati a djecak u
tom periodu je tek poceo da sastavlja po recenice od dvije-tri rijeci.
Djecaci su inace malo ljenji po pitanju govora i vecina ih kasnije progovori od djevojcica.

(odgovor članu Ines)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: vjezbanje bebe za razumijevanje
4.6.2008 11:57:58   
nikka
Djeca su različita to je istina,dvoje djece od jedne majke su različiti pa i istospolna djeca,ali što se tiče govora,da li je dječak u pitanju ili djevojčica stvarno nema veze,jer moj dječak 1.5god takođe pjeva pjesmice sam,broji do 5,a skoro je naučio do 10 zapinje na 6 i 7,zna tražiti kad je žedan,gladan, spava mu se itd,ali je svaka moja radnja pred njim ispričana u detalje,dijete to prati i zapamti jer u ovoj dobi upijaju kao spužve.

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: vjezbanje bebe za razumijevanje
31.7.2008 1:27:21   
sabas
mamice nemojte forsirati djecicu previse moj zet je sina ucio da broji od kada je proprisao a to je bilo sa godinu dana cisto je pricao mali kad je imao tri god sve je znao ispravno da kaze i krenuo je u vrtic sada na eng zna da broji i par rijeci na eng ali na bosanskom nece nekad ga prevarimo pa kazemo koliko autica ces kupiti meni mami tetku ona kaze tri ali nece da broji znaci bez sile samo pricati price slikovnice manje crtici
puse

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *