bebbe RR
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa danas se kod nas desila misterija cijelo jutro pokušavam natjerati malenu raznim folovima da nešto pojede al išlo nije.... napravila sam prženice, kuhana jaja, salame izrezala, paprike al ništa Naparvim joj čaj s kašikicom meda al i to jedva pije obzoirom da mi je mama nahladjena napravim joj čorbu, spakujem doručak i rekoh odoh do nje a mm nek pričuva malenu MM ostaje za stolom za ručavanje a malena mu se uvalila u krilo, rekoh super, taman da ja odem ne primjećeno Nisam ni stigla do mame kad mm zove, veli šta si dala malenoj da popije? rekoh štoooo? a već mi se noge oduzele, kontam neki belaj kaže sav mi je doručak pojela, ostao sam bez istog kaže sjela mi je u krilo i čas u usta trpala salamu, čas jaje, čas prženicu, ja sam ostao u čudu... kad je sve pojela, uzela je flašicu sa čajem i popila je u jednom cugu, tražila je mlijeko, dao sam joj i legla je i zaspala Ja i mm smo u čudu, mašalla Kod nas dan nije sjajno počeo. Do sada smo sve mrljavili - par kašika keksolina za doručak, onda pola kifle, pola male flasice mlijeka, onda komadić breskve... Za ručak je insistirala da i supu jede sama, tako da je i to bilo jedva nekoliko kašičica... potom malo mrkve, malo krompira, par komadića mesa i desetak zrna graha iz salate... E, sada, da li će biti bolje kada ustane, vidjećemo...