|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Djeciji horoskop
3.11.2011 13:43:09   
Lulu_08
Luna 25.04.2008. (Bik, petak)

Bik
Dijete bik rodjeno je u razdoblju od 21. aprila do 21. maja
user posted image

Omiljena fraza: "To je moje"!
Dobre strane: Strpljivost, izdrzljivost, odlucnost, privrzenost
Lose strane: Tvrdoglavost, nefleksibilnost, posesivnost

Nema svrhe pokušavati natjerati vase dijete Bika da napravi nesto sto ne zeli. Dijete ce samo glasno stupati nogama na mjestu ili prekriziti ruke kako bi vam dalo do znanja da ono to jednostavno ne zeli i nece napraviti.
Pokusaj da dijete Bika nahranite bilo cime osim njegovom omiljenom hranom nece uroditi plodom. Dijete ce jednostavno cvrsto zatvoriti usta kako bi vam jasno pokazalo njegovu namjeru. Najbolji lijek za takvu neposlusnost je poljubac pun ljubavi i njezni zagrljaj.

U nadolazecim godinama, te snazne glasnice mozete staviti u puno vazniju upotrebu - pjevanje. Naime, mnoga djeca rodjena u znaku Bika imaju predivne i melodicne glasove.

Vase dijete Bik obozava otvorene javne iskaze topline i ljubavi - to mu pomaze da se osjeca sigurnim i okruzenim ljubavlju.

Vec od ranog djetinjstva, djeca Bikovi mogu se pokazati kao posesivni i tvrdoglavi. Njezno i strpljivo, lagano ih uvedite u svijet dijeljenja i kompromisa. Vase dijete je odlucno, ali spremno uciti na vlastitim greskama.

Bikovi su rodjeni umjetnici pa bi bila dobra ideja da im kupite sarene bojice i olovke kako bi im omogucili da izraze svoju mastovitost i talent.

Drugi izvor:

Vasa beba Bik brzo ce naciti to dobiva prenemaganjem i kako mu odgovara komfor. Hrana i njezan dodir igraju vaznu ulogu u osnovnim potrebama ovog znaka: osjecaj stalne sigurnosti u njegovom svijetu. Vedra i mirna okolina sa ponavljajucom rutinom, koja se ne smije cesto mijenjati, pomoci ce da vase dijete uziva u svakom danu. Zivot tece polaganim tokom, sve dok se on ili ona ne osjete silom gurnutim u nesto sto nisu trazili ili se vezu za nesto sto vi ne odobravate; tvrdoglav i odlucan, vas mali Bik ustrajat ce u svom naumu duze nego si mozete zamisliti. Da bi mu pomogli razvijajuci kod njega crtu pozitivne licnosti i prirodjen potencijal, dopustite mu ili njoj da istrazuje i razvija se tempom koji sam odabere. Vase dijete je prakticno i produktivno; pruzite mu puno prilika da razvije samopouzdanje i budite sigurni da ce uroditi plodom. Pomozite mu da shvati ulogu koju novac igra u materijalnom svijetu. Dopustanje da se veze za stvari moze biti nezgodno; necete moci baciti nista od stare odjece, cipela ili igracaka, bez da probudite kod nje ili njega osjecaj nesigurnosti ili pak da ste upali silom u njegov svijet. Osnovna preokupacija vaseg Bikica je neprolaznost ljubavi; to je najbolji dar koji mozete dati svojem djetetu.


Petak - dan Venere daje osnovne karakteristike: smisao za estetiku, prefinjeni ukus, naglaseni stil, veselost i dobro raspolozenje. Osobe rodjene ovog dana uvek nastoje da izgledaju lepo, dopadljivo, atraktivno, privlacno i izazovno, ukrasavaju se i narocito im je stalo da ocuvaju dobro raspolozenje. Poseduju veliki sarm i istancane kriterijume. Vole putovanja, razlicite zabave i odmor. Osnovna lekcija koju treba da nauce o zivotu je da se do vaznih ciljeva dolazi postupno, strpljivo i sa ulaganjem velike energije. Obicno mnogo toga planiraju, ali vrlo brzo odustaju, narocito kada shvate da su okolnosti "teske" ili onda kada im se nesto ne svidja, nije po njihovom ukusu i meri. Vole pastelne tonove, nakit, ukrase i sjaj, a preporucuju im se zelene nijanse jer pomazu jacanju psihicke ravnoteze i pojacavaju snagu volje.


Što se tiče karakteristika navedenih u horoskopskom znaku samo nekoliko je tačno za Lunu, a to je tvrdoglavost i upornost. Strpljiva nije nikada a fazu ili frazu "To je moje!" nikada još nije imala hB, čak šta više uživa u dijeljenju. Činjenica da ima potrebu za toplinom stoji i da voli iskaze pripadnosti i emocija.

Iskreno njen temperament i karakteristike do sada najviše sliče Ovnu a nije to ni čudno obzirom da je ona blizu granice (granica Ovna 20. April a ona se rodila samo 5 dana kasnije). Jer ona je baš to:

Omiljena fraza: "Prvo ja" (želi i nastoji uvijek prva uraditi sve)
Dobre strane: Hrabrost, energija, avantura, ljubav (ničega se ne boji, energije ima za 10oro, uživa u novim izazovima, a ljubavi je prepuna i daje i uzima)
Lose strane: Zahtjevnost, losa narav, nestrplivost (jako jako je zahtjevna, zahtjeva konstantnu pažnju i pozornost, kao da joj treba publika, narav joj zna biti loša ukoliko ne ide nešto po njenom i užasno je nestrpljiva, kada nešto radi to mora biti ODMAH).

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 51
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *