|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Privikavanje na vrtic
14.1.2010 12:38:09   
dana3
Mi smo vec tri dana u vrticu po sat vremena i igramo se sa djecom i tetama.Malo se odmaknemo od mame pa onda trcimo i gledamo gdje je ali svaki dan je sve bojle i bolje i duze vremena se igra nego sto sjedi blizu mene.
nadam se da ce malo plakati kad dodje vrijeme da ostane sam jer je kontakt s tetama ok, posebno sa onom koja prica nas jezik pa se osjeca sigurnijim.

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 251
   RE: Privikavanje na vrtic
15.1.2010 10:00:06   
Majčica
Tebi je jos nezgodnije, jer si u stranoj drzavi... Kad se sjetim naseg pocetka, a mogu misliti kako je tebi u tudjoj zemlji, a kako je i djetetu, ne razumije jezik a jos odvajanje i sve novo. Ali sve ce to polako na svoje doci, samo strpljenja. Sretno malom djecaku, a i mamiuser posted image !!!

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 252
   RE: Privikavanje na vrtic
21.2.2010 18:14:40   
taurus
čitajući iskustva drugih roditelja ovdje uhvtila me je prava panika. Mi krečemo u vrtić od prvog marta to je još 7 dana. Mom dječaku su 4 godine i do sada ga je čuvala teta. Kako će to izgledati sa vrtićem ne znam ali se stvarno brinem. user posted image user posted image user posted image user posted image
Slijedeće sedmice ćemo ići do vrtića da se upoznamo user posted image
Ja ne mogu da normalno funkcionišem već samo razmišljam o vrtiću user posted image

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 253
   RE: Privikavanje na vrtic
21.2.2010 18:34:11   
juni
Ako hoces iskreno misljenje, nece vam biti ni malo lako samo zbog jedne cinjenice, a to je da su njemu 4 godine i da je starijoj djeci potreban duzi period da se uklope i snadju u novoj sredini.
Bit ce plakanja i vriske iz dana u dan, nekoj djeci treba duze nekoj krace vrijeme da prihvate vrtic kao svakodnevnicu, ali jedno je bitno: ako ste cvrsto odlucili da ide u vrtic morate u tome ustrajati do kraja, da on na vama ne vidi da ste tuzni i da se ne vracate  svako malo nakon sto ga ostavite u vrticu.
Sva djeca se prilagode i kasnije im bude lijepo, samo je bitno da prodje taj krizni period navikavanja.

I naravno, da ste i vi zadovoljni vrticem i nacinom kako se djeca i tete odnose prema vasem djetetz. Sretno!


_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 254
   RE: Privikavanje na vrtic
21.2.2010 18:50:40   
misica
Puno srece svim bebicama, a i njihovim roditelima na polasku u vrtic.
Kod meme je bilo i palkanja i muntanja skoro svako jutro.Sta je najbitnije jeste da dijete neosjeti da je i vama tesko i da u jednom momentu posustajete. Kod nas je prvi polazak bio sa plakenjem jedno sedmicu dok poslije sve bilo ok. cak je i zavolio da ide. Jedini problem koji smo mi kao roditelji napravili jeste da smo promijenili vrtic sto je bilo katastrofa da smo na kraju morali da ga ispisemo. Inace meni nije strasan vrtic koliko neki riditelji preuvelicavaju daje stanje ovako ili onako. Traba sto vise sa tetam biti u kontaktu i aktivno ucestvovati u nekim aktivnostima sto takodje ohrabrujuce za dijete. PuSSa!!

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 255
   RE: Privikavanje na vrtic
21.2.2010 22:51:26   
taurus
Drage moje hvala na utješnim riječima i korisnim savjetima.
Nadam se da će sve biti ok i da ćemo se brzo naviknuti na vrtić.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 256
   RE: Privikavanje na vrtic
21.2.2010 22:57:39   
hanabanana
Hana je krenula sa pet godina i dva mjeseca. ( u septembru )
Prvih 15 dana je bilo super, sljedećih 15 pakao.
I danas bi pregovarala o tome da li baš mora ići, ali je ipak prihvatila da ide u vrtić kao što mi moramo na posao.
Samo hrabro.

Najbitnije je da ti ne pokažeš slabost, i bez dugih rastanaka.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 257
   RE: Privikavanje na vrtic
21.2.2010 23:01:16   
misica
ma samo hrabro pa dok stekne drugare u vrticu ima svaki polazak da bude ako Bog da bezuser posted image vecuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 258
   RE: Privikavanje na vrtic
21.2.2010 23:54:11   
tweety
Ja ipak mislim da će vas sin iznenaditi.Moj je krenuo sa 3 godine i 2 dana.Bilo je grozno,svako jutro patnja,plač i za nas i za njega.To je trajalo dosta dugo,ako ne i više od pola godine.Koliko su mi puta govorili da odustanemo,da ga ispišemo ali nismo.Danas ide bez ikakvih problema od samog početka.Mislila sam da će opet biti frke jer je imao onu ljetnu pauzu 2mj ali nije,super je.

Želim vam puno sreće i da privikavanje protekne bez ikakvih problema.Ako ga mislite ostavljati cijeli dan,savjetujem ti da prvo ide na nekoliko sati pa onda s vremenom do kraja.


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 259
   RE: Privikavanje na vrtic
22.2.2010 21:50:10   
taurus
user posted image user posted image Danas smo bili prvi put u vrtiću i bilo je super. Teta je krasna odmah joj je dao ruku i ušao u sobu. Srećom nije me tražio. Otavila sam ga jedan sat i teta kaže da je bio ok. Sutra ćemo ponovo. Nadam se da će ovako i ostati.user posted image user posted image

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 260
   RE: Privikavanje na vrtic
23.2.2010 8:04:29   
misica
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 261
   RE: Privikavanje na vrtic
24.2.2010 9:49:16   
avalon
Hej drage moje ništa ne brinite, sve će to proći. Moj sin je krenuo sa tri godine i mjesec dana,prvi dan sve super, a ostali katastrofa.Tako dva mjesecauser posted image a sada trči u vrtić drugarima i jako je sretanuser posted image


(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 262
   RE: Privikavanje na vrtic
24.2.2010 9:56:09   
Majčica
Ja imam jedno pitanje-jesu li i koliko vasa djeca bila bolesna u pocetku kad su krenuli u vrtic ili jaslice? Ja hocu da izludim, sin mi ide u jaslice vec 4 mjeseca, sve je super, on se navikao, ali je svako 20 dana bolestan. 4 mjeseca ide i do sad je svaki mjesec po jednu upalu imao - 2x upala uha i 2x upala grla (svaki mjesec po jedna). Problem je sto kod nas ovdje cim dodjes doktori propisu antibiotik, tako da su mu vjerovatno ti antibiotici imunitet oslabili. Evo i sad je dobio antibiotikuser posted image . Meni svak kaze to je tako u pocetku, zima je , sezona virusa, ali opet mi je zao svog misa i ne znam kako da mu pomognem. Kako ojacati imunitet djetetu? Dajem mu med u hrani, posto ga nece onako, neko mi je rekao i za bijeli luk da mu ubacivam pomalo.

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu avalon)
Neposredna veza do poruke: 263
   RE: Privikavanje na vrtic
24.2.2010 9:57:27   
emy24
i kod nas je na pocetku bilo suza,placa i on i ja,ma dusa me je bolila kad dođem sa posla po njega a on sjedi u sobi i pita kada ce mamam doći po njega,ali sada nakon tri mjeseca vec je druga prica.ujutro mu samo bude mrsko ustati,ali kad ga odvedem poljubimo se i kaze cao mama,stekao je puno prijatelja pa mi samo o njima prica kad dođe kuci,inace nema ni brata ni sestru pa mu dobro dođe da se malo izigra sa svojim vrsnjacimauser posted image user posted image user posted image ,svim polaznicima vrtica zelimo da se sto prije prilagode i olaksaju svojim mamama dodatnu brigu i patnju
sretno pačiči

_____________________________

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu avalon)
Neposredna veza do poruke: 264
   RE: Privikavanje na vrtic
24.2.2010 10:09:08   
avalon
Dominik je krenuo u vrtić sa 1god. i 6 mjeseci.Do tada nikada nije bio bolestan,a onda je nsato pakao,non stop upala grla, ušiju, visoke temperature, pa afte ma grozno.....Nakon šest mjeseci patnje ispisali smo ga , našli tetu da ga čuva i on opet zdravuser posted image .Nakon godinu ga odvedem ljekaru koji ga vodio od rođenja i on kaže da su mu krajnici atrofirali, da je zato imao česte upale, teško disao i hrkao noći kao velikiuser posted image .Predložio nam je operaciju krajnika i mi smo ga poslusali.Od tada Dominik ide u vrtić evo nekih pet mjeseci i nikako hvala Bogu nije bolestan.Mi smo svi imali i gripu ,a on ništauser posted image .Doduše redovno mu dajem sirup od apifarme APIVIT za imunitet, na bazi propolisa s vitaminima.Odličan je!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 265
   RE: Privikavanje na vrtic
24.2.2010 10:13:06   
Ilhana RR
ovde kazu da je prva godina u vrticu najgora... posle bude bolje... i mogu vam reci da je istina... kod moje braticne je bila katastrofa prva godina dok druga godina bila sasvim okej...

ja hB nemam toliko problema sa mojom, ona jeste bolesna ali ne toliko kao sto je bila mala od brata...

sve je to do navike okolnosti...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu avalon)
Neposredna veza do poruke: 266
   RE: Privikavanje na vrtic
24.2.2010 10:22:28   
Majčica
Ma nisu sva djeca ista, znam ja to, mozda bi i kuci on bio cesto bolestan. Mali od prijatelja, kojeg nena kuci cuva, je svaki put bio bolestan kad i moj Tarik, nema tu pravila. Tarik je mozda izlozeniji tamo medju djecom, ali moze to pokupiti i negdje drugo. Preispitujem se i ja, padalo mi je na pamet da ga ispisem, ali taman se navikao, sad bi opet trebalo sve to sa tetom proci, suze i sve. I ispade da sam ga dzaba maltretirala svo ovo vrijeme. Neka ga sad u jaslicama, tako smo odlucili, ide ljepse vrijeme, manje ce biti i prehlada i virusa. A ko kaze da me sve ovo ne bi cekalo i da je krenuo u vrtic s 3 godine kad mu je imunitet jaci. Mali od kolege s posla ima 4 godine i stalno je bolestan, a i on je krenuo kad i moj. Znaci, nema pravila.

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 267
   RE: Privikavanje na vrtic
24.2.2010 11:14:59   
misica
Moj sin je u pocetku cesto bio bolestan valjda kazu dok se dijete nenavikne na viruse. Kod nas je bila dr. u vrticu posto je moj sin isao u privatni vrtic i mogu vam reci da je to bilo super jer je cesto pregledala djecu davala vitamine i konsultacije o zdravlju djeteta. Doduse kod mene je sin imao i jos imam uvecane krajnike tako da je i pored toga strasno osjetljiv i mislim da to zavisi od djeteta do djeteta zavisno o imunitetu. Sad doduse neide u vrtic i kako je malo stariji stanje sa upalama je bolje. Pozz!!!

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 268
   RE: Privikavanje na vrtic
24.2.2010 11:21:47   
mamana
Moja djevojčica je krenula u vrtić sa 2 godine i do tada bila savršeno zdrava, nikad joj ni nosić nije procurio, išla 2 mjeseca i u tom periodu je bila tri puta bolesna, uvijek grlo, temperatura i zadnji put infekcija usne šupljine. Tako da sam je ja ispisala i našla tetu da je čuva, bilo mi je strašno da joj dajem antibiotik svakih dvadeset dana. Period u kojem je išla u vrtić bio je ljeni (juli i agust), ne smijem ni pomisliti kako bi to izgledalo u ovom periodu kad ima puno virusa. Za ta dva mjeseca ne da se nije navikla, nego je svaki dan pravila još gore scene.

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 269
   RE: Privikavanje na vrtic
25.2.2010 10:32:12   
Majčica
Hvala vam, sve je to valjda individualno. A proci ce i ovo, samo mi zao pileta moguser posted image .

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 270
   RE: Privikavanje na vrtic
2.3.2010 20:57:26   
taurus
Evo da javim da smo danas prvi dan bili u vrtiću puno radno vrijeme. Bilo je super, jutros smo se lijepo pozdravili i ostao je bez problema. Teta mi je rekla da je fino jeo, spavao i igrao se. Sve u svemu bolje nego što sam mislila samo se nadam da će tako ostati i narednih danauser posted image

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 271
   RE: Privikavanje na vrtic
14.4.2010 22:17:44   
smajli80
Moja curica je krenula u vrtić kad je imala 1god i 6mj i nikad ama baš nikad nije plakala kad je ostajala.Od prvog dana ide na cijelodnevni boravak i odmah se priviknula i na tete i na djecuuser posted image .Nekoj djeci treba više a nekoj manje vremena da se priviknu na novu situaciju i ljude,sli sve u svemu svi se oni priviknu i vole da idu.Moja curica hvala bogu nije imala nekakvih velikih zdravstvenih problema otkad ide a ide već 9mj.Samo dvaput je imala upalu grla koje su prošle sa blažim antibiotikom.Ali i to sve zavisi od dječijeg imuniteta.Sad me svako jutro pita kad će u citić  kod tete i deceuser posted image user posted image . Obožava da ide.  

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 272
   RE: Privikavanje na vrtic
8.2.2011 9:16:19   
Adana
Evo vec drugu sedmicu moja djevojcica ide u vrtic – poludnevni boravak. Ima 2 i po godine.
[color=#000000 size=3]
I prosla sedmica je protekla relativno dobro. Bilo je malo suzica, ali nista strasno. Uciteljica bi je docekala na vratima, zagrlila, zapricala, poslije odnijela u dnevni boravak. I kako kaze brzo bi prestala da place i da me/nas trazi, i bila bi super tokom tih nekih 4-5 sati. Kaze da fino slusa, da ne place, da fino jede. I mi kada dodjemo, ili samo ja ili muz, ona bude vesela, razigrana, prica sta se desavalo u vrticu, izljubi se sa uciteljicom i kaze da ce opet doci sutra.

Medjutim ova sedmica je  pocela lose. user posted image Cim se probudila rekla mi je da nece u vrtic. I  odmah kada sam je presvukla pocela da vristi i zove me, i trazi da se i ja skinem i udjem. Na uciteljicu se nije ni obazirala. A nije ni uciteljica nesto poletna bila da joj skrene paznju ili pokusa uzeti i odnijeti. Doduse nova je uciteljica u pitanju, vratila se sa godisnjeg pa joj je nepoznata. Na kraju sam se ja samo okrenula i izasla, nisam se ni pozdravila, trcala je za mnom i vristala, vrata sam joj pred nosom zatvorila. user posted image Pokusala sam par minuta i da udjem, i  da pricam sa njom, i da je grlim, ali nista, ona je samo vristala i nije me cula/slusala nista. user posted image Tako da sam skontala da imam dvije opcije ili da je povedem kuci ili da je ostavim, jer mi je opcija da ostanem sa njom bila bezveze. Kontam nece se nikada navici i osloboditi ako ja budem sjedila sa njom. Ili mozda hoce?! user posted image

Nisam pametna, ne znam sta da radim??!! user posted image Da je ispisem, da ostajem sa njom, da je samo ostavim? user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Adana -- 8.2.2011 9:31:21 >


_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 273
   RE: Privikavanje na vrtic
8.2.2011 9:28:46   
N_N
IZVORNA PORUKA: Adana

Kontam nece se nikada navici i osloboditi ako ja budem sjedila sa njom. Ili mozda hoce?! user posted image

Nisam pametna, ne znam sta da radim??!! user posted image Da je ispisem, da ostajem sa njom, da je samo ostavim? user posted image user posted image user posted image



Neće se nikada navići ako ti budeš sa njom.
Polako mila, pa još uvijek joj je sve novo samo što je sada već svjesna razdvajanja, ne smiješ tako rano odustati. Vjerujem da si čitala i ranije postove, proces prilagođavanja je individualan i nekad traje i mjesecima. mm vodi B u vrtić tako da su njih dvojica to prošli (hB, ja bi ludila vjerovatno user posted image  i sigurno bih kao ti razmišljala). Vrlo brzo se adaptirao i rado ostaje i igra se sa djecom. Možda u ovom trenutku ne misliš tako, ali njoj je ljepše sa djecom/sa svojim vršnjacima user posted image  I oni se, uglavnom, jako brzo smire a nama roditeljima ostane ta slika plakanja i negodovanja pa mislimo da čitav dan plaču..... Biće to sve super, samo polako, daj objema vremena, ono mora svoje odraditi. Vidjet' ćeš, vrlo brzo neće ona htjeti ići kući kad dođeš po nju user posted image
Teže je roditeljima nego djeci user posted image

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 274
   RE: Privikavanje na vrtic
8.2.2011 9:34:39   
Adana
Hvala mila na utjesnim rijecima! user posted image  

Ne zelim da me mrzi i ljuti se na mene. user posted image
Zvala sam vrtic, kaze teta nije dugo plakala, malo je jos kenjkala za doruckom i nije htejal da jede, samo malo caja popila. user posted image  A inace je hvale kako fino jede i sve pojede...
Sto kazes navici ce se sigurno... Zao mi kada tako samo odem, a ne znam sta cu drugo, sto se duze zadrzavam i nesto vazim nigdje kraja...

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *