|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Privikavanje na vrtic
9.10.2009 12:08:47   
mila81
Ma nisam ja ni sumnjala na Lajlu, kad ima mamu zmaja, i bas mi je drago sto je sve tako dobro ispalo.

A i ja sam pobornik upornosti, jer se ona kad tad isplatiuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: Privikavanje na vrtic
9.10.2009 12:19:46   
HanaBana
Cestitke za Emila, svaka cast, samo polako:))Nemoj da te i plac i odbijanje obeshrabri jer to se moze javiti i kasnije jer on je jos mali. Ovo pisem iz iskustva. Kada je moja Hana krenula vjerovala sma da nece plakati jer tako je bilo na pocetku a onda nakon par dana krokodilske suze. Sada vec sama ustaje ujutro i skuplja igracke po kuci koje ce ponijeti teti Ani i djeci da pokaze. Poljubi me i to je to. Hvala Bogu.
Cestitam i Lajlici sto je prosla adpatacijsku fazu bez problema. Svaka cast nasoj hrabroj djecici ali mislim da i roditelji igraju veliku ulogu u tom periodu. Zao mi je Ajnice sto jos uvjek ne moze da se pridruzi ekipi u vrticu ali jos malo. Neka nam joj rukica zaraste a vrtic je tu i ceka je.
A sada je zavladao neki virsu tako da smo i Hana i ja na antibioticima ali teta Ana kaze, sve dok nemaju temperaturu bolje da idu u vrtic da ojacaju. 

_____________________________

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: Privikavanje na vrtic
11.10.2009 16:41:36   
lejlaze
Imamo staza 2 sedmice sa cjelodnevnim boravkom. Strah me i reci da je sve vise nego ok (da ne ureknem user posted image ). Nema vise ni onog placa kod ostavljanja. Tete kazu da super jede, spava nekada i po 2 x na dan. Zaista sam pre prezadovoljna. samo da tako i ostane.



_____________________________

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: Privikavanje na vrtic
15.10.2009 15:24:15   
Mamarica
Ja se upisah jednom na ovaj forum, pa me ne bi dugo vremena.
Evo, i nasa teska daptacija me potakla da malo procitam vasa iskustva i da se ponovo javim.
Citajuci sve ovo skontah da su Lajla i moja Riana u istoj grupi u vrticu.
Moram reci da i R. ide od 01.09. i jos uvijek imamo jako tesku adaptaciju. Ona je prvih 15 dana bila relativno ok, cak je nakon prve sedmice, kad je isla do spavanja, drugu sedmicu pocela sa spavanjem i spavala ok. Jela nije prvih par dana, a ondaje pocela i jesti.
Medjutim, zadnje tri sedmice su pakao. Na pocetku smo odlucili da je mm vodi jer se teze rastaje od mene. On svako jutro dozivi traumu jer ona bukvalno vristi. Uciteljice kazu da se poslije smiri i normalno ucestvuje u svim aktivnostima, da je zrela i samostalna, medjutim ove scene ujutro nas polako dovode do ludila.
Od pocetka smo uvijek imali jako pozitivan stav prema vrticu, i ona se cak i radovala jako polasku u vrtic. Ocekivala sam probleme i plac, ali ipak ne ovoliko dugo i ne u ozom intenzitetu. Svaki dan ponavljamo istu pricu, da cemo doci po nju, da ce joj tamo biti lijepo, da ce se igrati, svasta novo nauciti itd. Medjutim, jutarnj scene ne jenjavaju. Isla sam razgovarati i sa tetama (sve cekajuci taj famozni roditeljski kojeg nikad) i uciteljica Bisera (Irenina zamjena) mi je rekla da joj damo jos vremena, da je njeno ponasanje u toku dana ok itd. Ja se usrdno nadam da ce i nas ogrijati sunce i da ce jednom krenuti bez placa.
Ona se ne zali ni na sta konkretno, samo kaze da ne voli vrtic, uciteljice, da se boji, kad je pitam cega se boji, onda pocne da izmislja, te igracaka, te ovog, te onog (a u biti nije plasljivo dijete i uvijek je bila jako komunikativna i otvorena).
Dosta su imali promjena uciteljica npr. Irena je otisla na trudnicko, pa je dosla neka zamjena, pa je nakon par dana dsla Sanda, koja je bila jednu sedmicu, pa iza Sande Bisera. Sad se Jasna, koja je bila jedina konstanta od pocetka razbolila, pa imaju neku zamjenu za nju. Bisera mi je natuknula da mi mozda dio uzroka mogao lezati i tu.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: Privikavanje na vrtic
15.10.2009 15:30:06   
M kao Mama
Draga, mamarica, baš mi je drago što si se javila, baš jutros sam malo pričala sa tvojim suprugom, Rijana je naravno plakala, ja kažem naravno, jer sve smo to prošli i molim te budi uporna, ja mislim da težeg slučaja od moje Laje, dugo, dugo nije bilo u vrtiću, a onda se desilo čudo. Vjeruj mi psiha i priča su najbitniji. Skontaj šta je to na šta je tvoje djete najslabije i onda joj pričaj. Ova moja je slaba na pare i kupovinu, tako da sam joj pričala da moram ići na posao, da zaradim pare, a kada zaradim pare kupit ću joj to i to, i onda to kupimo i tako smo se nekako "lagali". Moja Lajla mislim ni danas ne spava, jer kaže boji se, ali nema odgovor od čega, kada je pitam šta je jela, kaže o tome nema razgovora, ali ja sam uporna, na svako njene ne o obdaništu ja sam i dalje pričala o obdaništu do te mjere da sam je dovodila do ludila, ali vjeru upalilo je. Znači uključi taktiku, i vjeruj da pali.

Akobogda nadam se da će se i Rijana uskoro adaptirati i da će sve ovo biti iza nas i vas.

Ljubimo našu plavušicu malu.

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: Privikavanje na vrtic
15.10.2009 15:42:15   
Mamarica
Hej, znaci pogodila sam da nam je Lajlica drugarica u grupi.
Ma ne znam, ja pokusavam da ostanem cvrsta, ali me zaista ovo iznenadilo. Sigurno si primjetila da je Riana jedna od najstarijih i najvecih u grupi, i sjecam se prvih dana onog djecaka koji je puno plakao, a Riana ga tjesila i milovala, pa otkud ovakav preokret? Samo znam da cemo biti uporni i valjda ce uroditi plodom. Pricala sam i sa rodicom koja je profesor predskolskog odgoja i ona mi isto kaze da nije nista alarmantno, da joj samo damo jos vremena.
Kako je ovaj svijet mali, skontala sam da mi je tata onih blizanaca bio asistent na fakultetu user posted image

Nego, zaboravih reci da i Riana kaslje uzasno i nedvao smo radili briseve grla i nosa i krvnu sliku ponovo, sve je cisto, znaci samo simptomatsko lijecenje. Mi smo uzeli Medexov sirup od smrekinih vrsaka i cini mi se da je malo bolje. Osim toga dajem joj Marsovce multivitamine i med sa maticnom mlijeci. R. mi rece (sad koliko je to vjrovati) da neka djevojcica Adna (ili Ajna) iz njihove grupe ima pljuskavice, jesi li ti sta cula? Znas li ista za roditeljski? Ja bih tako da malo duze popricam sa uciteljicama jer onako na brzaka ne mozes nista ni da saznas ni da skontas.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: Privikavanje na vrtic
15.10.2009 19:44:37   
M kao Mama
Ja sam neki dan pričala baš sa Jasnom oko pljuskavica i tada ih nije bilo u grupi, baš ću pitati ujutro učiteljicu Biseru, ma ja ti moja ti još nisam sve dole razmahala (hahahaha, izvini na izrazu, ja to bogami na svoj račun), znam ti OMara, on ti je dežurni sa LAjlom bio za plač, sada ih je Rijana naslijedila zato i znam za nju, hahahaha, i znam Ajšu koja neće da jede grašak zajedno sa Lajlom, eto toliko za sada , a mame i tate dolaze kasnije na red, hahahahah.

Ma izludila me je nekoliko sedmica, tako da sam izlazila u goloj vodi i ko bez glave iz vrtića, čak sam imala i okršaj sa jednom vaspitačicom, jer je nisam mogla ubjediti da ne "špijuniram " tete, već Lajlu.
ž
Eto mila akobogda pa se se i upoznamo, a za roditeljski, ništa ne znam, trebao je već biti, ali ove bolesti su to malo prolongirale.
I još nešto mogu to kazati da smo imale sreće sa grupom, jer su Jasna i Bisera jedne od najboljih, ako i ne nejbolje u onom vrtiću,

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: Privikavanje na vrtic
16.10.2009 8:59:54   
M kao Mama
Mamarice, samo da ti kažem da je Rijana velika, velika lopužica, čim je tajo preko vrata vrtića, ona je prestala plakati, a do tada se grčila od plača, i još kada me je vidjela maramicom se obrisala i kaže mi moja mama je tebe vidjela, a ja se nasmijem i pitam nju, a jesi li ti mami rekla da sam pričale, kaže nisam zaboravila sam, mama ne sikiraj se folira Vas, kaže i učiteljica da je puno bolja, da samo plače dok je tata tu.

A jel, plakala kada je ti vodiš, možda pa pokušaš da je ti vodiš, jer i Lajla plače ako je Haris vodi.

U svakom slučaju, imate veliku folerku, hahahaha.

E, pitala sam za pljuske, kaže imaju dvoje iz grupe, pa eto možda da se i mi nadamo,  a naredne sedmice je dal sedmica jabuke ili tako nešto, pa će cijelu sedmicu pričati , crtati, učiti pjesemice o jabukama, tako da i možemo donijeti jabuke.

Pozdrav, pa se vidimo akobogda

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: Privikavanje na vrtic
16.10.2009 9:32:54   
Mamarica
Hej, draga, hvala ti na iscrpnom izvjestaju. Puno mi znaci ovo sto is mi rekla. Ja sam i pretpostavljala da ona malo i folira, ali eto, opet covjeka pogadja.
Ja sam je ispocetka vodila i uvijek je vise plakala kad sam ja tu, zato smo i odlucili da je muz vodi, jer sam ja morala da istrcavam da ona ne bi za mnom bjezala.
Bio je i onaj mali Ivan, uh sto je on plakao, srce mi se cijepalo, ali eto i nas zadesi ista sudba user posted image .
Znaci, pljuske dolaze...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: Privikavanje na vrtic
19.10.2009 9:31:19   
Mamarica
Jutros je situacija dosta bolja. Odlucili smo da je ja opet vodim, kao na pocetku.
Taktika mi je bila da smislimo Dorinu kartu za put do vrtica, pa smo imali semafor, krokodilsku raskrsnicu, a u vrticu nas je cekao Bero da mu donesemo kaubojske kolacice. I tako, pjevali smo na svaki predjeni dio puta, a kad smo dosli u vrtic, zavrsnu pesmicu; uspjeli smo, we did it!
Na rastanku su malo zaiskrile oke, ali je ogroman napredak u odnosu na proslu sedmicu, pogotovo jer je ponedjeljak. Ja se samo nadam da ce se ovako nastaviti!

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: Privikavanje na vrtic
19.10.2009 11:28:02   
eminak.
Draga Mamarica nemoj da se sekiras oko promjena raspolozenja sto se tice vrtica,moj sin ide u vrtic evo treca godina pa i dan danas zna da place nece da ostane pogotovu ako ne vidi odmah svoje tete. A onda krene sve po starom pjesma i smijeh prilikom odlaska u malu skolu kako on zove vrtic.user posted image  

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: Privikavanje na vrtic
26.10.2009 21:31:15   
M kao Mama
E, poljubac za moju malu Doricu, a mami da kažemo da smo mi ugostile pljuske, tako da se i vi možete možda nadati,

(odgovor članu eminak.)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: Privikavanje na vrtic
27.10.2009 8:54:16   
Mamarica
Aaaa, draga, pa vidjela sam juce Lajlicu i nisam nista primjetila. Bas mi je zao...nadam se da nece puno svrbjeti i da ce brzo proci.
Znas li da je roditeljski u cetvrtak?

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: Privikavanje na vrtic
27.10.2009 13:40:01   
M kao Mama
Znam, znam vidimo se akobogfda u čvrtak, u 17 sati na roditeljskom, hahahaha, e čuj mi idemo na roditeljski, hahahah

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: Privikavanje na vrtic
27.10.2009 13:41:49   
Mamarica
Ma i meni je sega, sve me strah da ne bude kakvog belaja user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 215
   RE: Privikavanje na vrtic
27.10.2009 13:43:41   
M kao Mama
Ma, jok meni se učiteljica već pohvalila na Lajlu, hahahaha, kako je mašala nemirna i na svoju ruku, hahahaha,

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: Privikavanje na vrtic
13.11.2009 5:24:55   
Sokak
Jeste da je mozda malo kasno, ali nadam se da ce neko imati odgovoruser posted image Mali je krenuo u vrtić prije dvije sedmice..nije bilo tako loše, tete su ok, sve ok..osim što je mješovita grupa...ali od kad je poceo spavati haos!!! vrišti ne kad ide u ..već poslije. cijelo vrijeme place, budi se u noci i vristi da nece u vrtić...tri mu je godine i nije navikao da se uspavljuje sam jos uvijek:(
inace jede super i sam, igra se s djecom, izgleda...ali trauma_(

kontam jesam li promasila obdaniste - bi li mu bolje bilo negdje gdje nije mjesovita grupa i ima vise djece njegovog uzrasta i zanimanja:(
ima li iko iskustva sa vristanjem u noci i poslije vrtića?:(

< Poruku je uredio Sokak -- 13.11.2009 5:26:14 >

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: Privikavanje na vrtic
13.11.2009 5:44:45   
Anushka
Sokak, meni je vec davno bilo vrijeme za ustajanje pa je zapravo rano:)
a sto se vrtica i vriske tice, razgovaraj sa njim, najbolje bi bilo da ti nacrta (koliko moze) sta rade u vrticu, ili da ti uz pomoc igracaka "odglumi" sta se tamo desava, ili da se vas dvoje igrate vrtica pa da tako vidis sta mu tamo smeta i prema tome se ravnaj. Mozda ga neko od djece tuce, mozda se necega/nekoga boji, mozda se neko dere na njega, a mozda samo trazi nacin da ostane uz tebe. Mozda mu je neko nesto rekao sto ga plasi isl a najbolje ce to kroz igru pokazati.. sretno vam

(odgovor članu Sokak)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: Privikavanje na vrtic
13.11.2009 9:09:49   
Mamarica
Vristi li u vrticu kad treba spavati ili navece?
Ako se to desava navece, moze biti da je i to dio adaptacije. I moja djevojcica je plakala u snu, budila se i vristala. Imala je jako tesku adaptaciju, a eto njoj uopste nije bio problem spavanje, od prvog dana je to bilo ok. Velike su to promjene i za ocekivati je takve reakcije, naravno ako ne traju predugo i ako nisu preintenzivne.
Iz mog iskustva ti mogu reci (djevojcica od 3 godine i 8 mjeseci) je isla dva mjeseca u vrtic i nikako se ije mogla prilagoditi. Nakon pocetnog plakanja, vristanja po noci, stalnog odbijanja da ide u vrtic, malo se stanje smirilo, ali stalno je postojao otpor. Onda se razbolila i nije isla dvije sedmice. Kad se na spomen vrtica bukvalno ukocila, ja sam rekla da je dosta, dosta smo bili uporni i prebacile je u drugi vrtic, u kojem je odmah usla u stariju grupu (u prvom vrticu je bila medju najstarijim u grupi). Od prvog dana nema problema, rado ide, imaju puno aktivnosti, dan joj je ispunjen, tako da ni ne pomisli na kucu. Jutros se ustala u 6 i pitala jesu li drugari vec u vrticu. Grupa je manja nego u prvom vrticu.
Ovo sve govorim za dijete koje uopste nije tip da se drzi za moju suknju, pocela sma raditi sa njena cetiri mjeseca, tako da je naviknuta ostajati bez mene. Jednostavno joj nesto nije pasalo (a, ja mislim da je bila kombinacija velike grupe, neizlazaka, toga sto je bila jedna od najstarijih).
Posto tvoj djecak ide tek dvije sedmice, mislim da to sve spada u proces adaptacije, ali ovo gore sam ti ispricala da znas da ima i takvih slucajeva i ukoliko se adaptacija oduzi. Budi uporna, vodi ga u vrtic, pricaj mu lijepe stvari o vrticu, porazgovaraj malo i sa tetama i vidi kako ce to ici. Znam da ti je grozno, ali budi uporna.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: Privikavanje na vrtic
13.11.2009 9:24:19   
mamana
Sokak mislim da je tu problem u vrtiću, a ne u djetetu. Moja djevojčica je išla u vrtić 2,5 mjeseca i čim je krenula postala je agresivna, počela da nas štipa, grize, tuče, što nikad ranije nije radila. Kad izađemo vani i sada gruba je prema drugoj djeci gura ih ili štipa u parku i meni bude jako neprijatno, jer se mi prema njoj nikad nismo odnosili tako. Uvijek sam mislila da su takva djeca prema kojoj su roditelji grubi, ali izgleda da to nema veze sa tim. Ima situacija kad joj priđe drugo djete,ona počne da vrišti i govori hoće da ide svojoj kući. Meni ni danas to nije jasno zašto radi, ali mislim da se vjerovatno nešto desilo u vrtiću i da je to njena reakcija. Spavanje je takođe negodovala, čim se počnemo spremati za spavanje vriska, plač neće da spava,što ranije nije bio slučaj. I ovdje je grupa bila mješovita, bilo je djece od 18 mjeseci do 5 godina.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: Privikavanje na vrtic
19.11.2009 13:40:10   
Sokak
Hvala vam na odgovorimauser posted image  ne stigoh ranije...grupa je mjesovita i on je među najmlađima...fazon je da je bio super prije nego je poceo spavati tamo. tete kazu da bez problema zaspi..kod kuce je problem. Ma sacekacu jos malo...ako nista prebacicu ga...al je i kvaka cini mi se da uvijek nesto ne stimauser posted image  ako valjaju tete ne valjaju djeca..grupa...

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: Privikavanje na vrtic
30.12.2009 9:22:01   
Majčica
Draga Leona,
moj je Tarik krenuo u jaslice prije skoro 2 mjeseca, sad mu je 13 mjeseci i ja sam zadovoljna. Prvo je bio u privatnim jaslicama i onda sam ga prebacila u drzavne i sad sam jos zadovoljnija. On je u pocetku plakao, ali po tetama to nije bilo nista strasno. Sad jos uvijek place kad ga ostavljamo, ali pruza teti ruke, doduse to bi do sad vec prestalo, ja mislim, ali je pravio pauzu od 15 dana, jer je imao upalu uha. Prvih mjesec dana je kuci stalno isao za mnom, htio je da ga nosam, da ga mazim, po noci se budio i plakao, ali tete su mi govorile da je to sve normalna reakcija na odvajanje. To zaista treba samo strpljivo podnijeti.
Ja nisam imala izbor da mi ga cuva ni svekrva ni mama i moj muz i ja smo skontali da je djetetu bolje s drugom djecom da se socijalizira. On fino jede tamo, igra se s djecom i meni je to najbitnije. Samo im slabo spava, ali posto on meni i kuci slabo spava, to mi nije uopste cudno.
Trebas biti spremna na to da ce ti beba mozda u pocetku biti cesce bolesna, jer dolazi u susret sa virusima, mada ni to nije pravilo, djeca su razlicita. Tarik je vec 2x imao upalu uha i specijalista za uho-grlo-nos nam je savjetovao da ako imamo izbora dijete ispisemo do proljeca, ali mi smo se dogovorili da necemo odustajati kod prve prehlade, na kraju krajeva s tim virusima se kad tad mora susresti. Rekao nam je da on savjetuje svim roditeljima da dijete bude kuci do 3. godine upravo radi tih  virusa, ali na roditeljima je da odluce sta je najbolje za njihovo dijete, svak zna svoje dijete najbolje. Ja znam da bi moj Tarik kuci bilo koju tetu izludiouser posted image , posto je pravo ziv.
Ja sam se brinula kako ce to sve funkcionisati kad pocnem raditi, ali zaista uopste nije tako strasno, samo sto mi je zao sto budem pravo malo sa svojim djetetom, nekih 4-5 sati. Zato nadoknadimo sve za vikenduser posted image
Sto se tice tog uspavljivanja, u ovim jaslicama svako dijete samo zaspe i tako tete praktikuju, moj Tarik to jos ne zna, pa ga oni uspavljuju, ali rekli su mi to ce samo malo dok se skroz ne navikne. Tako da se ne sekiras, mislim da je u svim jaslicama tako. To u svakom slucaju pitaj ako se odlucis i naglasi im sta zelis.


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Sokak)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: Privikavanje na vrtic
30.12.2009 9:36:24   
dana3
Moj sin ce imati 15 mjeseci kad podje u vrtic, a to da djeca budu kuci do 3 godine za ljude poput mene je utopija!
Nemoguce je naci osobu da ti cuva dijete kuci, a sjediti bezposla kuci ne moze ni to!
brinu me te upale uha jer moj sin vec ne cuje na jedno uhood rodjenja!Mada su mí rekli da ce obratiti posenu paznju na njega , nije mi to bas sve ok ali moram!takav je zivot!
To da ce plakati, znam da hoce ali ovde djeca i pocinju sa vrticem oko prve godine zivota.Prinudjeni smo!

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: Privikavanje na vrtic
30.12.2009 9:46:02   
Majčica
dana3, to samo kazu doktori ovdje, moja kolegica koja zivi u Norveskoj i cije dijete takodje ide u vrtic od godine, kaze da ne moze da vjeruje da jedan doktor tako kaze. Kod njih ne postoji opcija cuvanja djeteta kuci, svi su u vrticu, to znas i sama. Kod njih je najnormalnije to, dijete dobije antibiotik i nazad u vrtic. Ne znam sta da ti kazem, mi smo se bili zabrinuli sad radi tih upala 2x u mjesec dana. Doktor kaze da je to logicno pored toliko djece, stalno nekom curi nos i sl, oni su u kontaktu stalno, igraju se i tako dodje do tih infekcija. On ce vremenom postati imun na te viruse, ali koliko ce to trajati to niko ne zna. Naglasio nam je da je kod upale uha bitno odrzavati nos prohodnim, jer je to povezano i od nosa sve krece. Tako da mu ja sad ukapavam sljez prema doktorovoj preporuci i nekoliko puta na dan Aqua Maris, to je cista morska voda, ima to sigurno i kod vas.
U svakom slucaju, mi nastavljamo s jaslicama, a jos malo pa ce proljece pa ce i virusi biti rjedji...


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 224
   RE: Privikavanje na vrtic
30.12.2009 10:05:37   
w.pooh
Ukratko moje iskustvo sa vrtićem je pozitivno hB..user posted image nije još nijednom bio bolestan a ide već 7 mjeseci i krenuo je sa 10 mjeseci, sve jede i spava s tim da on meni kod kuće prije nije htio spavati u toku dana a kako se navikao u vrtiću sada spava i kod kuće user posted image user posted image i da poslije ručka mu daju flašicu, on legne i sam zaspi user posted image user posted image
Na početku je malo plakao ali i to je brzo prošlo sad sam uđe u sobu i zagrli učiteljicu user posted image


_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *