|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   nenaspavanost
19.8.2008 12:49:52   
mivica
Nevjerovatno, sta mi se sinoc desilo. Prvi put nisam cula bebu kako place. Toliko sam bila umorna i iscrpljena od prethodnog dana, jer beba nije nista spavala, da kada se probudio u toku noci, u kreveticu koji se nalazi tik pored mog, ja ga nisam cula. Jadnicak toliko je plakao. Ne bih se vjerovatno ni probudila da suprug, koji spava u drugoj sobi (jer rano ide na posao, pa ne bi bas bilo dobro i kad on ne bi spavao), nije ustao, uzeo ga i bukvalno me protresao da se probudim. Tek tad sam vidjela bebaca uplakanog, u suzama i nisam mogla vjerovati da ga nisam cula, jer inace cujem svaki njegov okret, kasalj isl. Pitam se, nedo Bog ako se nekad zagrcne, hocu li ga uspjet cuti u toku noci. Bas sam se bila prepala. To je prvi put da mi se tako nesto desilo od kako sam se porodila user posted image

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: nenaspavanost
19.8.2008 12:58:58   
haida
Nemoj se previše sekirati jer si ti momentano psihički i fizički preopterećena svom situacijom....
Jednostavno si bila u dubokom...odn tom prvom snu da ga nisi čula....
Ne dešava se to često....ali to je znak da trebaš preko dana da više odmaraš i čim beba preko dana zaspi da i ti pokušaš malo odspavati s njom kako bi noć bolje podnosila.

nisi sigurno ni prva ni zadnja kojoj se to desilo....user posted image

_____________________________

ALINA 29.06.2004.

ARMIN 13.11.2008

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: nenaspavanost
19.8.2008 13:03:34   
Najdraza mama



Nisi sigurno ni prva ni zadnja kojoj se to desilo....user posted image jojdraga ne plasi se samo je to umor dobro je rekla Haida ..jer mi smo majke takve sve je prece nego preko dana kad beba z aspi da se i mi malo odmorimo ,mi vise volimo opeglati ili pospremiti sve po stanu  od spavanja .hehe ne brini mila sve je to normalno..malo odmori i vidjeces rezultatauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Mama vas voli..

(odgovor članu haida)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: nenaspavanost
19.8.2008 13:09:06   
mivica
e bas je to tako, uvijek gledam da u tom periodu kad on spava, ja uradim sto vise mogu nekih stvarcica po kuci. E pa stvarno sam luda, pa nista nije prece nego bebica. Ubuduce cu se stvarno truditi da i ja odmaram, pa hajde peglat cu po potrebi kad mi sta zatreba heheh :), ili kad mi dodju mama, svekrva,... Hvala Bogu pa su mi i one tu, ali ovih dana nisu mogle dolaziti i tako se ja preforsiram i uradim sve ono sto su mi one pomagale upocetku :) Hvala na podrsci user posted image

(odgovor članu Najdraza mama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: nenaspavanost
19.8.2008 13:22:17   
nesanica
Kod mene ti je beba 8 mjeseci a budi se tokom noci x puta(prosjecno 8). Budi se svako 30-45-60 min rijetkost je da odspava 1.30min.I zamisli koliko sam ja nenaspavana, a do sad mi se bas nikada nije desilo da ga nisam cula, za ne povjerovati. Na svaki njegov okret se trzam, valjda mi on san skroz poremetio. Kad preko dana spava ja sve kazem idem i ja leci, ali samo dok ovo pospremim i tako sve evo sad cu , sad cu pa ne iskoristim. A ja bas nikoga nemam ovdje da mi bilo sta pomogne. Reci hB pa imas nekog blizu da ti koliko toliko olaksa. Nego iskreno ti kazem iskoristi svaki moguci sekund i lezi i odmaraj.
Moja bebe evo sad zaspa, a stariji je u krevecu igra se,a nadam se  uskoro ce i on zaspati tako da ja sad stvarno odoh leci i probati zaspati, jer sam PRE-U- MO-RNA!
Eto da znas samo da nisi sama, da ima jos nenaspavanih!

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: nenaspavanost
6.10.2008 15:10:11   
lejlaze
ja sam tek na pocetku bebacu ce 1 mjesec, ali sam vec nenaspavana. iskreno se nadam da ce vremenom biti bolje. zadnja 3 dana se probudi u 1 navecer i nece da zaspe do 7-8 ujutro i to samo na 20-tak minuta. pa se bojim da ga nesto ne boli.

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: nenaspavanost
6.10.2008 15:19:07   
Blue rose RR
Lejlaze, beba je još mala, pripremi se na njegovu konstantnu promjenu ritma spavanja. Ali zajedno sa svojim, pratit ćeš ga u korak.

Sve u svemu sretno.user posted image

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: nenaspavanost
6.10.2008 15:32:21   
D_K
uh kako dobar naslov - nenaspavanost!!!
nas vjerni pratilac..
ja bi dodala nenaspavanost i umor!!
za mivicu odgovor - ma hajde nemoj da stresas oko toga toliko - nista se nije strasno desilo a ti si bila preumorna. jedino bi ti mogla pametovati e kako treba i muz da ga preuzme a ti nekad da se odmoris ali znam ja kako to sve ide - ipak je majka ta koja na kraju podnese najveci teret oko djeteta sto ukljucuje i nespavanje i budjenje na svaki njihov pokret..
na prvom porodiljskom sam imala isti problem: svaki trenutak kada je mala spavala (a tih trenutaka je bilo veooma malo) sam koristila da raspremim, skuham i tako dalje.. po noci ustajanja i tako i bila sam ko zombi. tek kad je mala malo porasla ja sam se oporavila tako da se nadam da ce i kod tebe biti bolje. Do tada: pusti se peglanja i raspremanja - po danu kad bebi spava i ti u krpe!!!
Pusa..

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: nenaspavanost
6.10.2008 15:38:13   
makana
džana draga kako si nam
e kako te lijepo vidjeti opet ovdje makar i ponekad, mogu misliti, ti si baš prava osoba za ovakve teme, nadam se da curetak maleni sluša bar malo, a velika?
hehhehheh
a sad povodom teme, zaista je najbolji i jedini savjet koji se može dati - spavajte kada i beba, jer obaveze će i dalje čekati, a urađena ne znači da se ostale neće pojaviti, u kući s euvijek nešto ima d aradi, ali akd je čovjek bar malo odmoran i naspavan sve se lakše podnese
i aj ću akbgd u drugom slučaju biti mnogo mnogoooooo pametnija
user posted image

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: nenaspavanost
6.10.2008 15:46:18   
D_K
Ja sam mislila da si me ti zaboravila user posted image .
Smrc.
Ja sam dobro - ponekad naletim na posao i onda se konektujem da vidim sta se prica na RR i ima li mojih starih jaranica :)
Merjema i Esma su dobro hvala Bogu a ja sam cak i bolje podnijela ovo drugo porodiljsko nego prvo.. Valjda iskustvo :) E trece ce biti ko halva :))
Kako si ti? Kako Almedina bebic - slusa li te? Je li zdravo? Zacenjuje li se jos uvijek??
Pusa

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: nenaspavanost
6.10.2008 16:06:02   
makana
ma kako zaboravila, nipošto, neka su ti žive i zdrave, mašala, znači lakše je drugo ha?
hm
fina informacija
hahahhhaah
akbgd
a tebi sa srećom ako budeš dalje išla user posted image
almedina je dobro hvala bogu, a sad riskiram da izazovem gnjev pojedinih forumašica koje nikad nisu ni avaz podigle na svoje dijete
pronašla sam idealan način sprečavanja zacenjivanja kod svoje curice, nakon sikiranja, plakanja, iščitavanja svega i svačega, panike u familiji, analiziranja mog, njenog i svačijeg ponašanja, te pomoći jedne naše forumašice (ruke joj se pozlatile) zadnja dva puta kada je pokušala dobila je dva-tri šamarčića od svoje mame poslije kojih je odmah prestala sa scenama koje ne bih poželjela nijednoj majci
bitna je reakcija u pravo vrijeme user posted image


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: nenaspavanost
6.10.2008 16:11:48   
D_K
E to je recept koji je moja mama primjenjivala na meni kad sam bila mala i ona se kune da je to najefikasniji nacin. ALI - sjecam se da si ti bila striktno protiv toga pa se nisam usudila da ti to predlozim..
Ma batinice su nekad neophodne :))
E hajde sad cemo zajedno da izazovemo gnjev :))
A vazno pitanje sam ti poslala private ali koliko vidim odgovor ce biti pozitivan -hopa cupa.. sad cu da provjerim

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *