|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
26.5.2009 18:16:21   
cibra
ok hvala vam na uputama

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Polazak u vrtić
1.6.2009 22:09:31   
stroga mamica
Drage mama ,prvi put se prikljucujem nekom forumu,i to zato sto me je nevolja natjerala ..Ne znam gdje da upisem princezu od 4,8 mjeseci..Ukratko ,od rodenja ima razne zdravstvene probleme ...Sad je vrijeme za upis a ona ima vrlo malu otpornost organizma-urodeni imunitet ,sklona je pokupiti bakterije raznorazne...od januara imamo problem sa refluksom pa je na antibiotskoj profilaksi..dvoumim se izmedu privatnog i drzavnog vrtica-dosao bi u obzir "Djeciji grad", Happy House ili SOS vrtic -ako govorimo o blizini a sto se tice higijene i dj.bolesti-sta da radim...kazu da sam stroga mama jer princezi stosta ne dozvoljavam-iz straha od novih bakterija.....pomozite mamice!!!!user posted image

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Polazak u vrtić
1.6.2009 22:15:55   
tea lana
Iskreno od sva tri navedena SoS ti je najbolji,znam jer sam sva tri obisla i moja kci ce u Happy zato jer nema jos 3g ali da ima isla bi u SOS blizu stanujem i u kontaktu sam dosta sa vaspitacima istog i moja Lana cesto ode kod njih tek onako da se igra i mogu ti reci higijena je na nivou,vaspitaci strucni,ali najprije dobri odgajatelji.Djeca izlaze vani stalno,imaju termine u dvorani Mojmilo pa i tamo imaju male casove tjelesnog.Nadam se da sam ti pomogla bar malo.

(odgovor članu stroga mamica)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Polazak u vrtić
1.6.2009 22:23:10   
stroga mamica
hej  tea lana ,mnogo si me obradovala sa hitrim odgovoromuser posted image Da li je SOS u krugu djecijeg sela, da li je boravak cjelodnevan -nisam nista nasla na internetu a tamo nisam bila..ako mozes ,dodaj jos neku informaciju o SOS vrticu,hvala ti..user posted image user posted image user posted image user posted image izgleda kao da si bas upucena

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Polazak u vrtić
1.6.2009 22:39:08   
tea lana
pa i jesam upucena dosta vremena provodim u sportskoj dvorani pa sam tako upoznala i vecinu odgajatelja koji rade tu a i sama sam to po struci.SOS ti se nalazi odmah preko puta dvorane Mojmilo gdje je onaj Vucko sa obje strane.Imaju svoje igraliste koje je super ogradjeno,dosta puta djec vode i na izlete i na predstave.Koliko ja znam da je cjelodnevni boravak jer sam vidjala i majke koje vode svoju djecu i u 18sati.

(odgovor članu stroga mamica)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Polazak u vrtić
1.6.2009 22:41:16   
tea lana
Jedina mana po meni im je sto ne primaju djecu ispod tri godine pa ja svoju moram u drugi vrtic slati.Ali slijedece godine se upisujemo.Nadam se da sam ti dala jos koju infor.A zaboravih napisati da imam i prijateljice koje vode svoju djecu tu i one su prezadovoljne.Moja Lana sama udje i ode da se igra.Nju vec odavno zovu domaca.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Polazak u vrtić
1.6.2009 22:54:19   
stroga mamica
ok otici cu u ovoj sedmici vidjeti situaciju...mnogo si mi pomogla ..user posted image user posted image hvala!

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Polazak u vrtić
1.6.2009 22:55:52   
tea lana
nista i ja sam nekad bila u potrazi za vrticima.A i tu smo da pomognemo

(odgovor članu stroga mamica)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Polazak u vrtić
3.6.2009 11:21:12   
boogy woogy
Evo da se i mi javimo da je mjesec dana proslo kako je moj pasha krenuo u vrtic i prezadovoljna sam napretkom. Jest da je bilo tesko i meni i njemu u pocetku, plac, vriska, bijes (pisala sam o tome) ali kad smo to pregrmili dobila sam drugo dijete. Nama je adaptacijski period bio buran upravo iz razloga sto smo mali i ja jako vezani jedno za drugo (90% vremena je do sad provodio iskljucivo sa mnom) ali smatram da je doslo vrijeme da se malo odvojimo jedno od drugog. Imam srece sto ipak jos uvijek imamo dosta vremena za mazenje i provodjenje vremena zajedno, ali se pozitivni efekti vrtica pocinju osjetiti.

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Polazak u vrtić
4.6.2009 22:10:30   
Blue rose RR
Boogy woogy drago mi je da su dani suza i tuge iza vas, i da se mamin dječak lijepo adaptirao na novu okolinu. A nadam se da si i ti prebrodila razdvajanje ?!

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Polazak u vrtić
4.6.2009 23:20:17   
meme27
ee heh cekaj samo boogi woggy kada ti dijete jos malo poraste
pa kada dodze ti kuci dijete i jedva doceka da se oslobdi obaveza i slusanja uciteljica
user posted image user posted image
 

_____________________________

mala dijeca piju mlijeko a velika piju krv

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Polazak u vrtić
6.6.2009 21:55:19   
boogy woogy
M.Amina, pocela sam i ja polako da otkrivam blagodeti vrticauser posted image user posted image kraj je skolske godine pa imam pune ruke posla (zakljucivanje ocjena itd.) pa mi odgovara sto je u vrticu. Djevojka koja ga je cuvala ovih protekli 6 mj. je bila sa njim samo dok sam ja na nastavi pa sam ja bukvalno trcala kuci poslije casova i sve ostale poslove obavljala tek navecer kad on zaspe. Pomoci od mame i svekrve bas i nemam, tako da nisam imala puno vremena za druge obaveze. Sada sa vrticemu u igri, puno je lakse uskladiti obaveze, a bogami i kafice sa prijateljicama/odlaske frizeru itd. Naravno, kada ga pokupim iz vrtica, to je onda nase vrijeme. Igramo se, mazimo, smijemo, setamo, trcimo po parku. Maksimalno se posvetim njemu. Meme27, a sto se tice tvog komentara....znam jako dobro na sta mislis. Pogotovu znam sta su tinejdzeri (jer im predajem) i znam da ce doci dan kada ce moj pasha reci "haj' ba stara ne peglaj, hocu da sam s rajom"user posted image user posted image Sve u svoje vrijeme.

(odgovor članu meme27)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Polazak u vrtić
17.6.2009 8:44:48   
ziki
Tarik u ponedeljak aBd polazi u vrtić u Gračanici. Danas smo ja i muž prije posla bili, odnijeli dokumenta i potpisali neke papire. Grupa je prepuna tako da će najvjerovatnije dijelit grupu. Još samo jedan dečak je Tarikov vršnajk, ostalo su starija djeca. Tete su rekle da če ga u početku nosat dok ne zaspe da se navikne. Jedini je problem flašica koju on ne može da smisli a ne da iz nje pije jer doji a dok ja radim pojede jogurt da malo zamijeni potrebu za mlijekom. Vidječemo kako će proči privikavanje, on mnogo voli djecu. Ajlu bebacinu je iz radnje prepoznao i zletio da je vidi, jedva čekam da i ona pođeuser posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Polazak u vrtić
17.6.2009 10:41:28   
M kao Mama
Drage, moje dođe vakat da se i ja upišem na ovoj temi, moja dušica akobogda u septembru kreće u vrtić. Samo da znate kako sam srećna, baš me je neko prelijepo uzbuđenje obuzelo.

Jedan dan sam odlučila jednostavno da je najbolje za nju da i ona ide sa svojom generacijom, jer sva djeca sa kojom se ona sada druži i igra u ulicu su starija od nje.

Akobogda, javljam Vam utiske za dva mjeseca.

Počela sam joj pričati kako će ići u vrtić, sinoć smo prolazili pored vrtića i ona je sva vesela počela uzvikivati, odanište, odanište, deca, jučamo, spavamo, igamo se.

Svjesna sam da će početak biti težak, ali vjerujem da se se brzo adaptirati. Ja sam išla u obdanište, tako se tada zvalo, danas su popularni vrtići i zaista nosim sve najbolje uspomene na taj period i danas se sjećam svoje vaspitačice tete Mire.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Polazak u vrtić
17.6.2009 10:49:43   
new mama
Evo i mene da se prijavim sto se vrtica tice i Ajna ce aBd u septembru u vrtic,ustvari u jaslice,imace godinu dana aBd,mozda je mala i vojlela bih da je jos sa mnom,ali mora se raditi,a nema niko blizak da bi je cuvao,tako da ide u jaslice,pa probacemo i vidjeti kako ce ici ,mada ona voli djecu i toliko se obraduje kad vidi neko dijete tako da mislim da ce to biti okuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mama Alma gdje ce Lajla u vrtic,Ajna bi trebala u ovaj na Mojmilu Djeciji grad,a i ti si blizu pa hoce li i ona tu,pusauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Polazak u vrtić
17.6.2009 10:52:34   
M kao Mama
Hej, Nermice, jeste u Dječiji grad sam je upisala, akobogda od septembra, samo ne vjerujem da će biti u istoj grupi, odnosno jaslicama, jer Lajla bi po godinama trebala ići u jaslice, ali kada je teta vidjela kolika je i kako se ponaša, pita pa jel njoj četiri godine, ja kažem nije, nego dvije i četiri mjeseca, kaže ona ide u drugu grupu. Akobogda sada ćemo se viđati i na roditeljskim, hahahaha, akobogda 

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Polazak u vrtić
17.6.2009 10:54:27   
new mama
E super,a mislim da nece u istu grupu Ajna ce od 6-18 mjeseci,ali eto sto kazes vidjati cemo se na roditeljskomuser posted image user posted image ,ma samo da se one naviknu,a ja se nadam da hoce aBduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Polazak u vrtić
17.6.2009 10:56:10   
M kao Mama
Ma, hoće akobogda, kako sva djeca, tako i one, jesi li je upislaa, do utroka je bio upis, pa žene drage, da mi je ko pričao da se mora i za vrtić tražiti veza, ne bih vjerovala, ali zaista je tako. 

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Polazak u vrtić
17.6.2009 11:11:56   
new mama
E jesam upisala,sad trebaju objaviti spisak djece koja su primljena,a za Ajninu grupu oko 40 zahtjeva,a primaju oko 20-25,ma haos ovaj vrtic radi,mozda i najbojli drzavni vrtic,a za sta kod nas ne treba traziti vezu moja Almauser posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Polazak u vrtić
17.6.2009 15:50:07   
bebacha
e drugari da se prijavimo da i mi od septembra idemo u vrtic.uh sto sam ja zabrinuta al moram tako. nema drugog nacin nego da ide u vrtic.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Polazak u vrtić
18.6.2009 18:29:12   
amdi
Koja slucajnost, evo i ja sam upisala kcerku u jaslice Djecji grad, imace pune dvije godine tako da pretpostavljam da ce u ovu "stariju grupu"-ako je prime naravno. A zna li neko kad ce rezultati i kolike su sanse, ja nisam trazila nikakvu vezu niti je imam, pa su mi sanse vjerovatno male...

_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Polazak u vrtić
1.7.2009 13:14:37   
mamana
Mi smo u ponedjeljak krenuli u vrtić i prvi dan je prošao super ostala je bez ikakvih problema,valjda nije bila svijesna da će ostati tamo bez mene. Kaže teta malo bilo malo frke oko spavanja, ali ništa strašno, fino ručkala i kad smo došli po nju neće da ide kući hoće da ostane da se igra sa djecom.Juče je več počela frka kad smo stigli, neće da ostane,ali se brzo smirila. A jutros čim smo ušli u auto, kaže neće ići tamo i dok smo došli do vrtića plač u veliko,i teta je jedva nekako uzela od mene.Ja sam se tako grozno osječala što sam je ostavila tamo onako uplakanu, a moram na posao. Samo se nadam da će ova faza privikavanja brzo proći i da nam u buduće dan neće poćinjati ovako sresno kao jutros  .

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Polazak u vrtić
1.7.2009 14:52:49   
sirnica
moj maleni je krenuo u jaslice sa 12 mjeseci i 15 dana. prvi dan je ostao bez plača jer nije znao da ćemo mi otići, a već drugi dan je plakao. prvu sedmicu je plakao cijelo vrijeme, a ostavljala sam ga po sat, dva da se privikne i postepeno produžavala. odmah je jeo, ali nije htio da pije od teta. sada ima 15 mjeseci. obavezno plače kada ga teta uzima od mene, ali dok ja spremim patikice i jaknicu on se već smiri. jede najbolje u grupi, sad i pije bez problema. za spavanje je malo problematičan, ali takav je i kod kuće. sve je to normalno, samo treba strpljenja , puno snage i ljubavi za naše kolačiće. Svim mama želim sretan polazak njihovih beba, a i velikih dječaka i djevojčica, u vrtiće. pored svih poteškoća, smatram da je to bolje mjesto za njih dok mame rade od teta , nana, baka, koje znaju prilično da ih razmaze. tu su u svom društvu, lijepo se druže i puno nauče. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Polazak u vrtić
21.7.2009 9:33:27   
amdi
Eh evo da se i ja prijavim, primljena je u "Djecji grad" i od septembra krece, moram priznati da me pomalo strah

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Polazak u vrtić
1.8.2009 17:22:13   
bebacha
da prijavimo sa smo se juce upisali u vrtic.Ajla polazi od 1 septembra i to puno radno vrijemeuser posted image user posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *