|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
11.9.2012 8:53:55   
pipi_duga_capara

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma kako da nemam...naša zaha mi pretpršle godine do svoje seke super recept nabavila...koristim ga...abd i ja ću za koji dna u praljenje soka od našega grožđauser posted image

eh ovako "sok od grozdja"
prebrati grozdje(otkidati bobice),oprati i u lonac potopiti vodom,da voda bude iznad grozdja mozda nekih 5cm.Staviti da prokuha i kad prokuha neka kuha 10-15 min.zatim procijediti.U sok staviti secer na 3,5l ide 1 kg.secera i to samo da prokuha i sipati vreo sok u vrele flase taj sok je kao sirup, ide mozda pola case soka pola vode,kako ko voli sok je pravo ukusan i bas mirise na grozdje

ovo mi se svidja user posted image koliko grozdja treba za duplu smjesu i stavljas li pola crno pola bijelo ili?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 526
   RE: zimnica
11.9.2012 9:00:58   
Hanady RR
ja uglavnom oko 5 kg radim iz jedne ture...
i dobijem oko 3,5 -4 litra...
i samo crno grižđe...jer bijelo nemama domaće...
a vjerujem moglo bi i pola pola...user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 527
   RE: zimnica
11.9.2012 9:17:41   
felix

IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma kako da nemam...naša zaha mi pretpršle godine do svoje seke super recept nabavila...koristim ga...abd i ja ću za koji dna u praljenje soka od našega grožđauser posted image

eh ovako "sok od grozdja"
prebrati grozdje(otkidati bobice),oprati i u lonac potopiti vodom,da voda bude iznad grozdja mozda nekih 5cm.Staviti da prokuha i kad prokuha neka kuha 10-15 min.zatim procijediti.U sok staviti secer na 3,5l ide 1 kg.secera i to samo da prokuha i sipati vreo sok u vrele flase taj sok je kao sirup, ide mozda pola case soka pola vode,kako ko voli sok je pravo ukusan i bas mirise na grozdje

ovo mi se svidja user posted image koliko grozdja treba za duplu smjesu i stavljas li pola crno pola bijelo ili?

i meni se svidja ovo, imamo i mi crno grozdje A ga ne voli, jest nece eh da znam da bi sok, pio baš bi napravila jer vidim nije !" komplikovano"
user posted image

_____________________________

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 528
   RE: zimnica
11.9.2012 9:25:10   
pipi_duga_capara
ja nemam domace grozdje user posted image nadjem valjda negdje..

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 529
   RE: zimnica
11.9.2012 9:32:59   
mama75
pipi jel to i ti zimnicu pravis? Izgleda da sam samo ja izrod u raji user posted image

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 530
   RE: zimnica
11.9.2012 9:42:14   
bellla

IZVORNA PORUKA: mama75

pipi jel to i ti zimnicu pravis? Izgleda da sam samo ja izrod u raji user posted image



hahaha ma ni ja nisam nikad pravila,al vidim fakat jednostavnouser posted image user posted image ...cemo da probamo

_____________________________

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 531
   RE: zimnica
11.9.2012 9:51:37   
pipi_duga_capara

IZVORNA PORUKA: mama75

pipi jel to i ti zimnicu pravis? Izgleda da sam samo ja izrod u raji user posted image

user posted image user posted image pravim samo ono sto volim (naravno, nema toga puno) user posted image pohvalicu se kad bude pravila i sve ostalo user posted image
a ti, vrijeme je za promjene user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 532
   RE: zimnica
11.9.2012 10:18:46   
lepetetka
ove godine se i ja bacam na zimnicu...aBd...prošle E bila bebica pa nisam ništa, donosila od mame,ali ove godine se potrudim da bar nešto ajvara i salata napravim user posted image koliko mi gospodična dozvoli user posted image
Hanady znači dobar ovaj recept sa neoguljenim paprikama za ajvar?....to mi je najveća tegoba bila, peći i guliti.. a ja ajvar plaho volem...


_____________________________

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 533
   RE: zimnica
11.9.2012 10:25:46   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bellla


IZVORNA PORUKA: mama75

pipi jel to i ti zimnicu pravis? Izgleda da sam samo ja izrod u raji user posted image



hahaha ma ni ja nisam nikad pravila,al vidim fakat jednostavno[sm=smiley36.gif]user posted image ...cemo da probamo

ovo je najzanimljiviji dio...
mislim svi misle neki amana zamana posao...al niije...
jeste sad kad se rade neko velike količine...pa ono vani,,,šporet, haranije itd...
al ovamko za naše potrebe stavrno nije nikakad zahmet velikiuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 534
   RE: zimnica
11.9.2012 10:26:43   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: lepetetka

ove godine se i ja bacam na zimnicu...aBd...prošle E bila bebica pa nisam ništa, donosila od mame,ali ove godine se potrudim da bar nešto ajvara i salata napravim user posted image koliko mi gospodična dozvoli user posted image
Hanady znači dobar ovaj recept sa neoguljenim paprikama za ajvar?....to mi je najveća tegoba bila, peći i guliti.. a ja ajvar plaho volem...


ja porbala prvi put poršle godine...jednu turu da vidim jel to valja...
mama lama i doublemum mi pomogle oko recepta...
ne mislim mjenjati vjeruj mi niti praviti i jednu turu sa pečenjm istih i guljenjemuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 535
   RE: zimnica
11.9.2012 16:48:33   
bellla
Hanadi imas li mozda kakav recept za one paprike punjene sirom,kisele,mislim da se su Sjenicke ili tako nesto,kako je to dobro,znam da ide pavlaka i sir u paprike,al neznam postupak i sta sve ide

_____________________________

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 536
   RE: zimnica
11.9.2012 16:49:34   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bellla

Hanadi imas li mozda kakav recept za one paprike punjene sirom,kisele,mislim da se su Sjenicke ili tako nesto,kako je to dobro,znam da ide pavlaka i sir u paprike,al neznam postupak i sta sve ide

uh kako nemam imama ti tri vrsteuser posted image
ja dvoje spremam...
sad ću ti naći ovdje na temi...pisala sma sari.at mislimuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 537
   RE: zimnica
11.9.2012 16:53:21   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

e ovako.....

to što si ti jela zove se ovčevina...
te paprike punjene su mladim ovčijim sirom...dobro poznatim u sandžaku...
sada u modernijem vremenu i oni to rade sa mladim kravljim sirom....

i evo sada recept za 1.

PAPRIKE PUNJENE SIROM

potrebno 1 vrećica žutih paprika ( cca 7 kg)
1 kg žutih ljutih paprika
5 kg mladog sira kravljeg
1,5 kg kajmaka mladog ( ja stavljam punomasnu pavlaku jer tada dobijem taj okus kao da je vrhnje unutra)
300 gr soli

15 litara mlijeka slatkog otprilike...ali iz 3 ture..objasnit ću u receptu

paprike očistiti od peteljki i unutrice...voditi računa da se sve košpice povade....
pomješati zajedno ljute i one koje nisu

u veliku zdjeli pomješati sir i pavlaku i 100 gr soli

uzeti veliku posudu ( kanta plastična ili manje bure)
ja to radim u drvenoj kaci jer je imam
ono što je bitno mora se imati na dnu te posude mala česma ili ti rupica za prtok mlijeka


u posusdu opranu na dno staviti po malo mješavine sira sa kašike pa onako baciti kroz šaku soli onda puniti paprike tom mješavinom i slagati u redove....pri slaganju paprika puniti mješavinom rupice između paprika....

nakon 2 reda ponovo baciti soli i sve tako dok se ne potoše ili paprike ili sir ili oboje najbolje...paprike nemoraju biti totalno pune sirom znači ne treba naguravati sir u njih da ga bude što više već onako da dišu kada se napune....

na vrhu završavamo sa soli naravno...
uzmemo jednu gazu sterilnu i stavimo je na vrh i poklopcem manjeg obima o dposude poklopimo jako pritisnemo da se to dole malo spljošti i onda zalijemo mlijekom toplim skuhanim...toliko toplo da može izdražti prt toplinu istog...
moramo zaliti da prekrije sve znači jedno pola centimetra iznad nivoa naslaganih paprika u nivou sa poklopcem...

zatvoriti posudu/kacu  i ostaviti je u hladnom porstoru....

nakon 48 sati pustiti prvo mlijeko na dole napravljeni porstor i nažalost baciti i nasuti drugu turu mlijeka....

nakon 5 dana porsuti drugu turu mlijeka i bav+citi i nasuti treću turu mlijeka...
nakon 10 dana pustiti treću turu mlijeka i to sve dok kapa iz posede...ostaviti da stoji dok ne nadođe....

e meni u mojoj garaži koja je po prilično savršen porstor za zimnicu niti je puno hladna niti puno topla treba još nekih 10 dana da ovo bude gotovo i spremno za jelo...

a 2.
rezane paprike sa sirom

potrebno

žutih paprika oko 10 kg
slatkog mlijeka kravljeg 10 l
malo soli
1 konzervans
pola litra jogurta

paprike oprati i očistiti i narezati na manje komadiće...nasoliti sa nekih 150 gr soli i sitaviti u cjediljku da prenoće....

mlijeko skuhati, sklinuti mu kajmak pa onda  lad je toplo onoliko da prst može izfdražati toplotu usuti jogurt i izmješati kašikom dobro...
kako je 10 l u pitanju
ja to radim u 2 šerpe

kad naspem jogurt šerpe zatvorim i i dobro ih zamotam u velike stoljnjake da ih utoplim pa ostavim na toplom da se jogurt ukiseli tj.usiri...
ja ovaj porces pravljenja jogurta radim 48 sati

ne režem paprike prije toga da mi ne propadnu ili pormjene boju

kad se ukiseli uzmeme velike gaze sterilen tj. velike pelene pamučne i stavim na cjediljku pa u pelen istresem jogurt...3 pelene ptprilike budu potrebne...i ostavim malo da se okapa....

u kantu plastičnu redam...

podjelim količinu paprika na 3 nivoa....
pa stavim 1 nivo paprika
pa jogurt 1 pelena
2 nivo paprika
jogurt
3 nivo paprika
jogurt

svaki jogurt solim kroz šaku...otpilike 1 1,5 supena kašika soli

na vrh istresem jedan konzervans

stavim sterilnu gazu i soatvim na toplom u kuhinji na podu da stoji....

svako 2 večeri gazu skinem operem a stavim drugu na vrh...da kupi vodu

nakon 10 dana odnesem u garažu pa za otprilike 10-tak dana promjenim gazu opet i stavim u frižider..
nakon 48 sati u frižideru gazu skidam i počinjem sa jelom.

user posted image user posted image user posted image user posted image





_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 538
   RE: zimnica
11.9.2012 16:57:31   
bellla
jaoo kako su dobre te paprike mmmmm
hvala ti puno,fakat si expert za kuhanje bilo cega! Svaka cast!
probat cu ,pa sta ispadneuser posted image

_____________________________

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 539
   RE: zimnica
11.9.2012 20:05:20   
Honey3

IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

ja nemam domace grozdje user posted image nadjem valjda negdje..

nemam ni ja,a tako bih radouser posted image Moja snaha pravila neki dan,kad je u konzumu bilo crno grozdje po 1 KM,ma ni blizu kao od domaceg...

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 540
   RE: zimnica
11.9.2012 23:22:04   
milenium

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja uglavnom oko 5 kg radim iz jedne ture...
i dobijem oko 3,5 -4 litra...
i samo crno grižđe...jer bijelo nemama domaće...
a vjerujem moglo bi i pola pola...user posted image


ovo mi se čini superuser posted image ja ću baš probat napravit ovaj sok,imam svoje grožđe i crno i bijelouser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 541
   RE: zimnica
11.9.2012 23:25:04   
milenium

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: lepetetka

Hanady znači dobar ovaj recept sa neoguljenim paprikama za ajvar?....to mi je najveća tegoba bila, peći i guliti.. a ja ajvar plaho volem...


ja porbala prvi put poršle godine...jednu turu da vidim jel to valja...
mama lama i doublemum mi pomogle oko recepta...
ne mislim mjenjati vjeruj mi niti praviti i jednu turu sa pečenjm istih i guljenjemuser posted image


ja nikad ajvar nisam pravila s oguljenim paprika niti ovdje tako itko pravi. ja odmah izblendam paprike i patlidžanuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 542
   RE: zimnica
12.9.2012 7:53:43   
DM
Milenium-je li odmah izblendaš, bez prethodne ,ikakve , termičke obrade?
O ovome razmišljam neko vrijemeuser posted image
Ostaje li kožica od paprika? Bud eli "gorkog" okusa zbog patlidžana?
Hajd' nam opiši postupak, ako ti nije teško!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 543
   RE: zimnica
13.9.2012 21:39:04   
milenium
paprike se očiste,operi,isječem po pola da stanu u blender,iscjedim.patlidžan isto ogulim isječem na komade da može stat u blender. tako ga samelje da kožice nema.onda to ubacim u lonas na vatru samo da se obari(to je termička obrada)i onda iz lonca to iskrećem u veeeeliki onaj kotao,kao za rakiju.kad se kotao napuni,kuham,kad se skuha stavljam u tegleuser posted image
to je to
simple as thatuser posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 544
   RE: zimnica
16.9.2012 22:58:31   
muaaa
Napravila pekmez od sljiva danas super je ispao.Sutra mislim da cu kompot od raznog voca,dobih recept od kone pa cu probati.Ali prvo od dinje i breskve probam pa sljedecu turu od raznoguser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 545
   RE: zimnica
17.9.2012 11:30:34   
canim
Ja pravim klasicni ajvar, evo upravo pecem paprike user posted image

Neko taj pekmez od sljiva kako pravite, jeli moze recept ? user posted image

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 546
   RE: zimnica
17.9.2012 14:48:52   
palachinken

IZVORNA PORUKA: djoisa

mene sramota bilo da pitam..user posted image  samo nesto zapitkujem

ovo zvuci zanimljivo, moglo bi se probati..mada evo super nam ide bez vegete..uopste mi ne fali od kada sam hrabro bacila pola pakovanja vegete natur..ova domaca je  user posted image


Hanady, ja nisam nigdje nasla da je neko pravio bez secera, predpostavila sam da se treba onda duze kuhati..to bi morala sama probati, ja bih to malo za bebija.. cekam domace sljive

Evo nadjoh na recept pekmeza od šljiva bez šećera, pa si mi naumpala.
Evo ti link:

http://www.coolinarika.com/recept/dzem-i-pekmez-od-sljiva-iz-pecnice/

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 547
   RE: zimnica
17.9.2012 14:56:01   
djoisa
e hvala draga,

taman jos nisamo pobrali sljive..
rastu na velikm nadmorskim visinama user posted image  

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 548
   RE: zimnica
17.9.2012 16:31:30   
canim
evo jednostavnija verzija bez secera
http://www.coolinarika.com/recept/dzem-od-sljiva-pecen-u-rerni/

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 549
   RE: zimnica
17.9.2012 17:11:16   
palachinken

IZVORNA PORUKA: canim

evo jednostavnija verzija bez secera
http://www.coolinarika.com/recept/dzem-od-sljiva-pecen-u-rerni/

hvala za recept, veceras pravim, uzela sam sad malo pozegace pa da ispecem dok je nidmo pojeli `nako :-)

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *