|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 6:55:10   
tikica_69
U ranoj trudnoci ne treba primjenjivati Bromergon. Ne smije se uzimati zajedno s hormonskim kontraceptivnim sredstvima...eto, tako pi se na njegovo receptu pod kontraindikacije.

_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 12:24:53   
lotos
ja sam pila bromergon mjesec dana,moj ginekolog mi je rekao ako bi zatrudnila hitno da mu se javim zbog prekida...moj savjet ti je da ipak pitas doktora..

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 13:32:54   
Lilly
Imam jedno pitanje u vezi terapije, ko vama propisuje tu terapiju, ginekolog ili neko drugi? Meni ginekolog nije propisao nista a imam hiperprolaktinemiju mada on kaze da vrijednosti nisu prepreka zacecu. Samo me je slao na MRI-hipofize i nalaz je ok. Da li bi mi na MRI ukljucili terapiju da je potrebno? Npr. vadila sam hormon stitne i posto je bio povisen, endokrinolog je ukljucio terapiju letrox a ne ginekolog. Zna li neko nesto o ovome?

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 13:39:08   
lotos
meni je moj ginekolog propisao da ih uzimam jer mi je prolaktin bio povisen,pila sam i smanjio se,kontrola za 2 mjeseca,ako bude povisen na MR sto mene uzasava..

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 13:50:00   
Lilly
Lotos, a da li se sjecas koje su ti vrijednosti? Meni je (8dc-863, 21dc-595 a ref.vrijed.64-590). Nesto sam skepticnauser posted image , Mozda mi je ipak potrebna terapija da se prolaktin snizi. Citam da su neke zatrudnile tek nakon uvodenjem terapijeuser posted image . Da li su ove cifre zaista zanemarive?

< Poruku je uredio Lilly -- 26.8.2008 13:51:11 >

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 13:57:09   
lotos
prvi puta kad sam vadila bila sam u folikularnoj fazi i vrijednost je bila 439,8 a vrijednost 53-320.Odmah mi je ukljucen bromergon.sljedeci puta sam bila u luteal. fazi taj dan od nerovoze dobila mens i bila je vrijednost 274 a ref vrijednost je od 260-520..

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 14:00:01   
lotos
Ovaj doktor kome ja idem meni licno je rekao da je tesko ostati trudna ako prolaktin dostize visoku vrijednost preko granica.. E sad ne znam jesi li ti rekla da pokusavas ostvariti trudnocu???

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 14:17:32   
Lilly
E sad ne znam jesi li ti rekla da pokusavas ostvariti trudnocu???

Naravno da sam rekla, jer vec duze vrijeme se lijecim od sterilitetauser posted image a do sada nije bilo neke konkretne preprekeuser posted image
Da li se tabl. mogu iskljucivo dici na recept ili? Da li smijem na svoju ruku nesto poduzeti? Na netu sam pitala jednog dr. i on mi je preporucio uvodenje th., ali to je samo preporuka.

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 14:28:04   
lotos
Sory nisam to znala,nova samuser posted image ..Bolje je pitati ili predloziti sama doktoru,nego otici i na svoju ruku uzeti,ja sam pila i teske su mi bile te tablete par dana ali ipak izdrzivo je,a moja drugaricaica ih nije mogla piti,kaze da nista gore nije probala,tako najbolje da kazes doktoru.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 14:28:23   
Lilly
Lotos, hvala na odgovoruuser posted image . Htjela sam samo da uporedim vrijednosti. Vidim da su moje znatno veceuser posted image . Ali eto, ipak moram sve u dogovoru s lijecnikom. Vidjecu sta ce reci na slijedecoj kontroli...

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 17:15:08   
miha
tikice i lotos puno hvala na odgovoru,jutros sam radila test i bilo je user posted image ,tako d nisam znala da li da nastavim sa bromergonom.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 17:16:46   
miha
lilly,dogovori se s dr. o terapiji jer prolaktin sprječava ovulacije,u svakom slučaju želim ti puno sreće

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 17:20:00   
lotos
miha nema na cemu nek je tebi sretno

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 18:02:16   
Lilly
Ma nesto kontam, mozda mi dr. nije ukljucivao terapiju jer trebam raditi inseminaciju uz stimulaciju. Nekad mi je znala izostati ovulacija a mozda je bas povisen prolaktin uzrok, mada nije bio uvijek povisen. Tada sam pila klomifen, bile su ovulacija ali nije urodilo plodom, s toga slijedi inseminacija....

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.8.2008 18:06:00   
Lilly
Miha, cestitam na crticamauser posted image user posted image user posted image user posted image
Koliko dugo pokusavate, da li je samo prolaktin bio problem, da li je th. pomogla? Hajde odgovori pa da se i ja nadamuser posted image

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Visok prolaktin (PRL)
28.8.2008 15:20:09   
Dancy
Cao cure,nova sam na ovim stranicama,ali nazalost,takodjer s istim problemima kao i vi.Na terapiji za stitnu zljezdu sam od 1.07.2008.Medjutim uz stitnu imam i povisen prolaktin vec duze vrijeme.Bivsoj doktorici koja me vodila je to sve bilo u redu i da ne treba nikakva terapija.Medjutim cim me nova tj.druga doktorica primila odmah sam stavljena na terapiju za stitnu,letrox.Prolaktin je i dalje povisen,za to ne pijem nista, pa moram na magnetnu iduce sedmice.Samo jednom mi je prolaktin bio u redu i to u folikularnoj fazi.Srah me magnetne,ne zbog toga sto bi moglo biti na hipofizi,vec se plasim zatvorenog prostora.Molim vas ohrabrite me malo i pomozite savjetima,kako da to sto bolje podnesem.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Visok prolaktin (PRL)
28.8.2008 19:20:23   
Lilly

Dancy, znaci imamo isti problemuser posted image . I ja pijem letrox za stitinu ali za povisen prolaktin nisam nista dobila. Inace nemam nekog stresa u zivotu osim sto ne mogu da zatrudnim a na hipofizi MRI je sve ok.
Sto se tice samog snimanja, ne boj se. Osoblje je jakoooo ljubazno. Svo vrijeme te prate. Ako nesto ne bude u redu ili ako ih pozoves, posto svakog momenta mozes pritisnuti dugme, oni odmah dodu. Potrudi se da izdrzis nekih 15-20min, bar znas da je snimak uspio i mirna si. Pokusaj dok si unutra da mislis na neke lijepe stvari. Ako ti je lakse mozes oci zatvoriti, ja nisam. Shvati da je to jedna pretraga kojom si blize svojoj bebici. Sto se prije otkrije uzrok, prije ga mozez lijeciti, misli na user posted image user posted image user posted image ;)

P.S. Koliki je tebi TSH? Gdje si radila provjeru hormona? Da li svaki dan pijes letrox i koliko? Samo zelim da uporedim vrijednosti pa napisi ako ti nije tesko.
Pozdrav i sretno na MRI!

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Visok prolaktin (PRL)
28.8.2008 23:32:55   
Dancy
Hvala Lilly sto si se javila i malo me ohrabrila savjetima kako da izdrzim magnetnu.Ja imam stresova,tko ih danas nema ali ne uvijek a prolaktin mi je vec oko godinu dana povisen,sad prije par dana je najveci do sad.Moj TSH je takodjer povisen od marta 2007 god.medjutim bivsa doktorica mi nije nikakvu terapiju davala,kao dok je T4 u normalni nije mi potrebna terapija.Medjutim nova doktorica koja me primila mi odmah ukljucila letrox,jer mi je TSH bio 6,4.Na kontroli mi je i dalje povisen,sad je oko 5.1,sto znaci da mi prepisana terapija nije odgovarajuca,T4 je 1.12,u granici normale,te je doktorica pojacala.Sad pijem letrox od 50 mikrograma svaki dan,ujutro na taste.Provjeru hormona radim uvjek na istom mjestu,jer su mi rekli da je tako najbolje.Radila sam jos neke dodatne i u Zagrebu,inace sam iz BiH,ali posto mi Sarajevo daleko idem u Zg.kad treba raditi nesto sto nema u mom gradu.Ti su se pokazali u granicama normale pa mi je konacna dijagnoza subklinicka hipotireoza.Napisi mi ti isto malo svoje vrijednosti hormona da uporedim i koliko pijes tablete dnevno.Kazem hajd sto me snasla stitna ali zasto i prolakin i to sad sve odjednom.Inace nemam redovne menstruacije i nikad i nisam,ali idem redovno na sve kontrole i niko od doktora do sad nije obratio paznju na to,iako sam ja to uvijek isticala i govorila.Nisam jos udata,u ranim sam tridesetim godinama.Planiram udaju,ako bog da da sve bude u redu,do kraja ove godine.A u zivotu jedino sto zelim je beba.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Visok prolaktin (PRL)
29.8.2008 8:43:25   
vildana26
Draga miha od srca ti čestitam, da ako Boga da sve bude u redu i da rodiš jednu preslatku i zdravu user posted image .
Sad uzivaj, ne sikiraj se , a iskreno se nadam da će i mene jednom zadesiti takva sreća
SRETNO!!!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Život je nekad crn, nekad siv, život je kad si živ

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Visok prolaktin (PRL)
29.8.2008 8:44:46   
mimi87
cao svima! nisam dugo pisala,tek dosla s odmora. vidim ima i lijepih novosti ovde. evo prvo da odgovorim na pitanje od cakane.pitala si sta mi je doktor tacno rekao za mikroadenom. objasnijo mi je da cu mozda ziviti s tim do kraja zivota, i da nije toliko opsan.najbitnije je da ne dozvolimo da dalje ne raste.tj.da ga sasusujemo tabletama.doktor je mi naglasio da s ovim tabletama su sanse visoke da mogu lahko zatrudniti, ali dosad jos nista.... bezuspjesnouser posted image  opet kazem sama sebi, mlada sam, doci ce i ta radost u moj zivot ako bog dauser posted image . takodje zelim svima mnogo srece i uspjeha.

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Visok prolaktin (PRL)
29.8.2008 13:32:40   
Lilly

Meni je TSH cak 11user posted image dok su T3 i T4 ok. Kao terapiju dobila sam letrox 100. Svaki dan pijem 1/4 tabl. osim vikenda kada se doza povecava na dvije tabletice. Inace, radila sam na nuklearnoj i terapiju mi je propisao endokrinolog, valjda zbog nepravilnog rada stitne. Tek za 3 mj. je kontrola, slijedi UZ stitne, antitjela i ostalo. Vjerovatno je i kod mene subklinicka hipotireoza. Nemam nikave simptome, tegobe ili sl., a razlog provjere hormona jeste iskljucivo sterilitet. Tek trebam ici na razgovor kod ginekologa, tj. gdje se lijecim od steriliteta pa cu saznati kakvu tacno ulogu igra TSH u zacecu i da li je bas to prepreka kod mene. Bila sam nestrpljiva pa sam postavila pitanje dr. na netu; On kaze da utice u smislu da sprecava ovulaciju, izostaje menstruacija itd. Nekada ciklusi i budu ali anovulacijski. Sada sam se pozabavila time, da bas to nije problem kod mene. Inace, imam jakoooo uredne cikluse, tacne u sat, i tako godinama. Znam da ciklusi mogu biti anovulacijski ali par puta koliko sam bila na folikumetriji, ovulacija je bila ali nije doslo do trudnoce. Mozda i prolaktin igra ulogu koji je se kod mene povisio u zadnju godinu dana. Prije je bio ok. Citala sam da su TSH i prolaktin povezani i da poviseni TSH utice na povecanje prolaktina. Dobra vijest u svemu tome jeste što se povisen TSH lijeci i može se iznijeti trudnoća, ali pod uslovom da bude pod terapijom koja će ti korigovati TSH!user posted image

(odgovor članu mimi87)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Visok prolaktin (PRL)
29.8.2008 13:53:24   
miha
draga vildana26,hvala ti ,ali ja se malo plašim jer sam se i u prethodnim trudnoćama veselila i nadala najboljem.ipak,naravno da se potajno nadam da će sve biti ok.kako si ti sada poslije odmora,trudite li se vas dvoje user posted image
a draga moja i ja tebi želim već naredni mjesec ne jednu,već 2 male,slatke user posted image user posted image

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Visok prolaktin (PRL)
29.8.2008 13:58:03   
vildana26
Tako si me obradovala, nemas pojma
Zanam da smo mi imale isti problem, ai tvoj muz sličan nalaz kao i mm.I valjad kad vidiš da je neko uspio, vidis i neku nadu za sebe.
Zelim ti svu sreću svijeta, da ova user posted image  bude jaka, i da se drzi a tebi da budeš hrabra i da vjeruješ u uspjeh.
Trudimo se, ali nista jos uvjek, jučer sam dobila, pa sam sva ranjiva i nerapolozena ali i to prode.
Moramo daljeuser posted image

_____________________________

Život je nekad crn, nekad siv, život je kad si živ

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Visok prolaktin (PRL)
29.8.2008 13:59:21   
vildana26
Ja tek sad vidjele da smo članice RR do istog datuma, i iz Zenice, a ja koincidencije, user posted image

_____________________________

Život je nekad crn, nekad siv, život je kad si živ

(odgovor članu vildana26)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Visok prolaktin (PRL)
29.8.2008 15:07:30   
lotos
Vildana 26 vec neko vrijeme gledam jesi li tu vidjela sam da si i ti imala problem s prolaktinom i da si isla kod dr Ajanovica pa imam par pitanja ako nije problem

(odgovor članu vildana26)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *