|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: TSH-problem za začeće
28.1.2012 12:31:54   
Majčica
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: mimi 2

HITNO!!

Može li mi neko odgovorit koliko često je vršio provjeru hormona štitnjače u trudnoći??
da napomenem da sam trudna 4 mjesec a zadnji nalaz sam uradila 23.12.2011. godine i slijedeći pregled odnosno nalaz hormona zakazan mi je za 19.02.2012. godine tako da se bojim da to nije previše kasno i da mi nije TSH prviše skočio jer osjećam neke tegobe mada mi je krajem decembra bio u granicama normale tacnije 4,15 i pijem letrox od 100 mcg.


hvala vam unaprijed


nije ti prekasno! ja sam prva dva tromjesecja radila nalaz svako 2-3 mjeseca jer tada tsh miruje, a svaki mjesec ili cesce tek u zadnjem trimestru, jer tada hormoni imaju obicaj da polude...  ja sam istu predtrudnicku dozu pila sve do kraja osmog mjeseca kada je povecana jer je tsh skocio... pojacana pospanost ili umor ne mora biti samo zbog visokog tsh, trudnicama se ionako spava i nekako metabolizam uspori... sretno.. a ne znam sto ti ne povecaju dozu jer je po ovdasnjim referntim vrijednostima to blizu godnje granice? meni su se trudili da bude oko 2


Kod mene je obrnuto, tj moj doktor mi je rekao skroz suprotno. Sad me baš ovo buni. Ja sam ispočetka išla svako 6 sedmica do 2 mjeseca, sad sam bila zadnji put prije 3 mjeseca a čekam da se porodim. Radila sam hormone prije mjesec dana i doktor mi je rekao ako budu ok hormoni da ne dolazim, a to se i desilo. Baš sam neki dan srela svog doktora i rekla mu to, on kaže da tsh skače u početku, kasnije u trudnoći se to ustabiliuser posted image Meni je zaista tako i bilo u boje trudnoće. Tsh mi miruje zadnjih 4-5 mjeseci u obje trudnoće.
Ne bih nikoga da zbunjujem, ali sam ja fakat zbunjena kako ovako različito govore naši doktori. Btw, imam veliko povjerenje u svog doktora i smatra se najboljim ovdje (za područje Hercegovine) za bolesti štitnjače. Išla sam kod njega i u toku prve trudnoće i sve je bilo ok.


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: TSH-problem za začeće
28.1.2012 18:52:30   
mimi 2
Hvala vam objema u svakom slucaju, pa ne znam draga Majcica i ja sam ti isto zbunjena jer sam nailazila na toliko razlicitih slucajeva i iskustava..
Uglavnom odlucila sam sacekat , jer i moj ginekolog mi je rekao da to nije predugo pa se tako vodim i tim, pa sta bude.....user posted image


Javim vam sta ce mi reci endokrinolog

pusaaa

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: TSH-problem za začeće
18.2.2012 23:29:29   
pepika
uskoro treba da kontrolisem TSH,pijem svako jutro pola lertoxa,da li i to jutro kad budem isla vaditi krv pijem tabletu normalno na taste? Ako neko zna da mi odgovoriuser posted image hvala

_____________________________

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu mimi 2)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: TSH-problem za začeće
18.2.2012 23:58:29   
zvončica
Ne, tableta se pije poslije vadjenja krvi.

_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: TSH-problem za začeće
21.2.2012 8:54:28   
VTO pacijentica
Ja sam nova na temi. Pripremam se ya postupak VTO, izvadila sam sve nalaze, dobila resenje od fonda i iz klinike su mi, nakon davanja krvi za nalaz hormona, javili da ipak pocnem s mycroginonom, da ne gubim ceo ciklus zbog nalaza. Pocela sam, dakle, u petak, juce su stigli rezultati. TSH mi je povisen, a evo i ostalih vrednosti:

LH 4.5 ref.v. 2.4-12.6
FSH 6.1 ref.v. 3.5-12.5
PROGESTERON 0.34 ref.v. 0.2-1.5
PROLAKTIN 268 ref.v. 102-496
ESTRADIOL 34.52 ref.v. 12.5-166
TSH 5.520 ref.v. 0.270-4.200

Krivo mi je sto ce mi sad, najverovanije, odloziti ceo postupak, ali najvise me brine sta ce sad biti s tim mycroginonom, hocu ga prestati piti, i kako ce sad to delovati na ciklus, psoto je to kontracepcija.. Idem kod lekara uskoro, pa cu vam reci sta su mi rekli, a ako neka ima slicna iskustva, volela bih da procitam, hvala.

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: TSH-problem za začeće
1.3.2012 8:43:45   
ttatjana
VTO pacijentice, vjerovatno si dosada dobila odgovor, TSH jeste visok, mogu ti produžiti postupak za jos mesec dana, posto neznam kad ti je planiran,
kod mene je bio slican slučaj samo su mi pojačali Letroks, pa je u granicama, ali treba još da spustim na ispod 2.
A pilule popi sve do kraja jel ako ih prekineš u pola, nakon par dana dobićes mengu.

Sretno svima u postupcimauser posted image

(odgovor članu VTO pacijentica)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: TSH-problem za začeće
1.3.2012 15:55:59   
zeks
Cao cure trebam savjet,prije mjesec dana sam pocela da pijem letrox,pet dana po jednu a ostalo po jednu i po,e sad bi trebala da idem na kontrolu pa neznam jel trebam ici treci dan od menstruacije ili nije bitno jel mi nista nisu rekli,a prvi put kad sam vadila hormone isla sam treci dan i TSH mi je bio 4,880 a nakon nekoliko dana sam vadila TSH i bio je 11,pa me sad to zbunjuje sto je prvi put bio dosta manji

(odgovor članu ttatjana)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: TSH-problem za začeće
2.3.2012 9:32:16   
ttatjana
TSH možes raditi bilo koji dan.
Vjerovatno si trećeg dana c. radila više hormona kao FSH LH i estradiol, gdje je važno koji dan se radi.
Poz.

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: TSH-problem za začeće
2.3.2012 14:16:04   
zeks
Da treci dan sam radila sve te ostale hormone i TSH pa me to i zbunjivalo,hvala puno

(odgovor članu ttatjana)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: TSH-problem za začeće
10.3.2012 22:22:39   
Artemida84
Cao drage moje!

Nova sam na ovoj temi (nesto malo aktivnija na policisticnim jajnicima). Dakle, ja imam policistične jajnike i poćela sam zbog njih piti siofor tablete. E sad, kada sam otisla na pregled kod dr. Zelije Velija htjela je uz ostale nalaze i da izvadim tsh, ft3, ft3 i antijela štitnjace. Ostali su uredu osim antijela štitnjace koja su mi povišena 129 (A-TP). Rekla je da to moze biti izrok stresa ili nekog virusa koji sam imala i nije mi dala nista da pijem zbog toga(rekla da uzimam aloe veru). E ima li etko slicna iskustva??? Da napomenem da nikad u zivotu nisam imala probljema sa stitnjacom (dugo nisam znala ni gdje se nalazi user posted image user posted image ). Na slj kontrolu mi je rekla da dodjem za 2 mj i tada da uradim ultrazvuk štitnjace.
Nista mi nije jsano.......

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: TSH-problem za začeće
22.3.2012 19:22:33   
Alfa
Cao drage moje, imam pitanje
dobila sam uputnicu da uradim nalaz TSH, FT3, FT4 I ŠEĆER, gore na DIP-u.
Zanima me da li se mora naručiti i da li postoji određeni DC kad se ti nalazi rade ili se mogu raditi bilo koji dan ( hitno) ??????

(odgovor članu Artemida84)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: TSH-problem za začeće
22.3.2012 22:54:57   
Mia
Alfa ja koliko znam za te nalaze nije bitno koji je DC. Sa tom uputnicom trebas otici na DIP da se narucis za vadjenje nalaza. Ja sam uzaludno pokusavala da se narucim telefonom ali to mi nije uspjelo, tako da sam morala izaci s posla i maksuz otici na DIP da se narucim. Ti pkusaj ... mozda ti uspije da se narucis telefonom. Narucuce te za otprilike mjesec dana., a onda ces nalaze cekati jos 15 dana, tako da se naoruzas strpljenjem, Sretno!

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: TSH-problem za začeće
22.3.2012 23:00:47   
animagical
ako ti je hitno, onda na uputnici pise da je hitno, pa se onda na savjetovalistu ne narucuje,nego odmah bocaju i nalazi su sutradan...samo da upozorim, ne primaju uputnicu koju je napisao dr opste prakse,ako je rijec o prvom pregledu i vadjenju nalaza...jednom su ispred mene vratili gospodju koja je dosla cak iz hrasnice... rekli su joj nek ti internista napise nalaz i uputuuser posted image ako je jako hitno,a na na dipu prave problem, i inace ako koga zanima, tsh, t3 i t4 u laborotaorlji al tawil u importane centru kostaju skupa 30km...i nalazi budu za pola sata

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: TSH-problem za začeće
29.3.2012 18:49:37   
sandra 87
Zdravo,evo i mene na forumu i citam vase probleme pre tacno tri godine sam imala spontani spotakla sam se i pala na stepenicama i moj ginekolog mi je uradio beta test i posle spontanog sam se nervirala i pocela da se gusim zamaram,znojim,nikog nisam mogla da podnes i uradim hormone za stitnu tsh mi je tada bio 18 i ginekolog mi je tetka i ona kaze da cu sad teze da ostanem trudna i posto sam imala spontani da sacekam malo i ja sa muzem odem na more i ostanem trudna i posle devet meseci rodi se Andrija i dalje imam problem sa stitnom tsh mi je 24 pijem letroks od 70 mg i moja doktorka mi je preorucila da jos dve godine ne pokosavam da ostenem u drugom stanju sto i ja sad i ne laniram ali zelim vama da kazem da nije bitno da li je tsh 1 ili 2 da bi ostala trudna nego samo da se covek opusti i da ne misli na trudnocu i ona ce se desiti..............

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: TSH-problem za začeće
29.3.2012 20:04:01   
vanchi88
sandra hvala na tako divnim recima....
i ja imam problema sa stitnom mada moja sada trenutno miruje i u granicama je normale, samo je prolaktin problem, a ne znam sto vise ne dolazi do trudnoce.......:((( mrzim ovo

_____________________________

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu sandra 87)
Neposredna veza do poruke: 215
   RE: TSH-problem za začeće
29.3.2012 22:43:59   
sandra 87
user posted image user posted image user posted image user posted image vanci probaj da pijes caj od virka imas u zdravu hranu i samo se opusti ne misli na trudnocu i desicese........user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio sandra 87 -- 29.3.2012 22:47:17 >

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: TSH-problem za začeće
29.3.2012 22:52:09   
animagical
zar postoji letroks od 70mg? i kako tako mala doza za toliki tsh? i jos posljednje, tsh jeste problem za zacece, a i uzrokuej spontane,nije u glavi, i to sto ima jedan slucaj kome nije smetao ne znaci da sad zene ne trebaju obracati paznju na realne medicinske probleme... lijep pozdrav

(odgovor članu sandra 87)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: TSH-problem za začeće
30.3.2012 12:48:40   
vanchi88
sandra za sta je caj od virka?
bojim se piti bilo sta biljno da ne bi i to uzebalo hormone svasta skodi.......pa me bas strah?!?!
animagical, ja sam bila letrox od 75..znaci jednu od 50 i jos pola od jedne...25 sad pijem 3 dana u sedmici drugaciju dozu od ostalih

_____________________________

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: TSH-problem za začeće
30.3.2012 13:03:47   
pepika
vanchiuser posted image vratila si nam seuser posted image Ja sam uz 50 mg Letroxa uspjela sniziti TSH,na zadnjoh kontroli mi je 1,94 to je sad ok i ostala sam na toj terapiji. I meni je zadnji nalaz prolaktina bio visok,sad cu ga nekad oper kontrolisat ako bude visok ukljucicemi terapiju.

_____________________________

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: TSH-problem za začeće
30.3.2012 13:09:44   
vanchi88
pepika poljubac veliki za tebe, malo ja svratila do vas da vidim kako svi napreduju...bacam se opet u akciju nakon pauze pa usla da malo zavirim:)
meni je u feb tsh bio 0,2 skroz pao ali kaze dr da je i to ok i samo mi je smanjio dozu.....sad bi u aprilu trebala ici ali sam mjenjala i drzavu i kontinent i u putu svasta se desavalo stres je to na osobu a pogotovo na sttitinu pa sad ne znam sta da ocekujem.....nadam se najboljem, ..kakvo je stanje kod tebe, trudis li se? a prolaktin........on ce me zivuuu ukopati uffff digo mi dozu sa pola bromokriptina na citav jer je bio blago povisen na 28..

_____________________________

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: TSH-problem za začeće
30.3.2012 14:23:17   
pepika
Vanchi sad cu ti poslati PP

_____________________________

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: TSH-problem za začeće
3.5.2012 18:20:56   
vanchi88
dobila sam nalaze TSH... bio se smirio terapijom i doktor mi dozu promeni i sa 0,2 digne se na 6,6 :(((((((((
sad oopet cekajjjj da spadne a pitanje kad spadne hoce li i prolaktin mirovati.......
:( a jebemu.......

_____________________________

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: TSH-problem za začeće
3.5.2012 18:33:54   
sabas
vanchi88 , moj savjet je da ne kombinujes biljne hormonalne terapije sa terapijom od dr

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: TSH-problem za začeće
3.5.2012 18:38:06   
vanchi88
sabs - cao. :) ne koristim nista biljno, znam da nije preporucljivo...bio mi je tsh puno spao pa je doktor promenio dozu pila sam 3 dana po 75mcg letroxa ostalih 4 dana po 50mcg....i koliko vidim nije odgovaralo cim je TSH skocio na 6,6 .....a bio je 0,2 ...
prolaktin je za zivo cudo u granicama normale....ne mogu nikako da ukombinujem da su oba u granicama normale

_____________________________

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 224
   RE: TSH-problem za začeće
15.5.2012 19:45:48   
Pingvina
Zdravo cure...Evo mene sa pitanjem o hormonima..Naime imala sam problema sa zatrudnjivanjem i pored svih urednih nalaza.Nakon 16 mjeseci sam ostala trudna...imala spontani i danas sam radila kontrolne nalaze pa ako neko ima da prokomentarise bila bih zahvalna.
TSH 2,908 (ref 0,47-4,64)
ft3 4,36     (2,23-5,35)
ft4 14,99   (9,14-23,8)
Malo sam vas iscitavala i malo se zabrinula jer piset_e da su vrijednosti TSH potrebne za trudnocu izmedju 1 i 2..moj je skoro 3 kao sto vidite..a i neka od forumasica je napisala da joj je ljekar spomenuo da je ft4 od oko 14 prenizak.user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Pingvina -- 15.5.2012 19:47:00 >


_____________________________

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *