|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavati bebu?
1.11.2008 21:24:21   
bebbe RR
Bravo, Proud Mom!
Cestitam i divim ti se!
Moja prva kcerka je bila najrazmazenija i najzahtjevnija beba na svijetu koju smo stalno morali nosati i ninati na nogama da bi zaspala, mislim da do drugog rodjendana.
Druga kcerka se treba roditi za, aBd, 24 dana i ja vec citam sve moguce knjige i postove o tome kako uspavati bebu bez nosanja i drame, jer ne mogu zamisliti da bi morala sve to prozivljavati jos jednom, tu stravicnu pospanost i umor i neprestani strah da ju nesto boli cim kmekne.
Nabavila sam neku knjigu britanske babice koja bebe dijeli u cetiri kategorije - od jednostavnih do zahtjevnijih, i po njenom dugogodisnjem iskustvu, svaku se bebu da nauciti da sama zaspi i prihvati rutinu, teze ili lakse, zavisno od karaktera s kakvim se rodi, ali i one najzahtjevnije do nekih sedam sedmica starosti. I, nije to neka stravicna okrutna metoda koju ja iskreno ne bih ni mogla podnijeti. Pratim ovu tvoju pricu i bas sam odusevljena da si to tako uspjela! Umireno ali odlucno i nikako okrutno.
Cestitam i nadam se da ce rezim potrajati!
Ja sam svoju Anju nosala i nosala i nije mi bilo tesko i nisam mogla slusati ni minutu da place, ali zato kada je doslo vrijeme da sam morala poceti raditi nije mi vise bilo lako. Uh, kada se samo sjetim... 
Visnja, mala Asja je, masala, fakat super slatka bebaca!


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Kako uspavati bebu?
1.11.2008 21:35:53   
Visnja RR
Hvala draga user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Kako uspavati bebu?
1.11.2008 22:42:07   
Romali
Ja sam trenutno jako sretna, moj user posted image već tri večeri sam se uspavauser posted image user posted image user posted image
Kad završi s jelom, leži u sobi sa upaljenom lampom i vrti glavu lijevo-desni. Malo govori mmmmm i valjda se umori i zaspe.
Nadam se samo da će to potrajati. Baš sam ponosna na svog dvozubog zekuuser posted image user posted image


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Kako uspavati bebu?
2.11.2008 9:42:46   
proud mom
bebbe, apsolutno te razumijem i baš iz isti razloga sam morala postupiti onako kako sam postupila... niti ja njega mogu slušati kad plače (mislim da je to i, malennsto kod svih nas), ali zato sam prvih par dana bila non-stop uz njega; čim bi počep sa kenjkanjem ja bh počela da ga smirujem, tako da u suštini i nije nešto plakao... samo hrabro naprijed i sve će biti ok...

romali, moj maleni se apsolutno isto ponaša kada ga stavim u krevetac. zar nisu preslatki??? anđeli naši!!!


_____________________________

"Ja sam sretno udata žena! Tako kaže moj suprug..."

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Kako uspavati bebu?
2.11.2008 20:11:32   
Perduto
Moja Leona, koja ima 6 mjeseci i 11 dana (22.04.2008.), spava premalo od prvog dana zivotauser posted image . Kad kazem premalo, onda to zaista mislim. U toku dana odspava svega jedanput ili dva puta od po pola sata - bas kao da je programirana na tih 30 minuta i to tacno u sekundu. Onda slijedi ritual kupanja (kupanje obozavauser posted image ), pa podoj i onda spavanje, koje traje do 23 sata, zatim se probudi i drzi budnima supruga i mene do 2-3 sata poslije ponoci. Sto se tice vremena kupanja, probala sam sve termine od 18h pa do ponocih termina, i nista. Onda spava do nekih 8 h ujutro i to je to. Medjutim, nisam mirna ni u periodu tog nocnog spavanja, jer je dojim i ona se zna probuditi po nekoliko puta u toku noci i potraziti "ge" (tako zove siku). Inace, vrlo cesto zna zaspati na siki i dok je ja izvucem i spustim na krevet, ona je vec budna.

A sto se tice kreveta, kupili smo joj prekrasan krevetic i ona nije htjela u njega ni pod razno - pa neka mi neko samo kaze da bebe nemaju pojma ni o cemu! Ova moja, definitivno, zna znanje.

Ja sam hronicno neispavana i umorna, i u snu i na javi sanjam jedino krevet i veoma cesto mi dodje da se uvucem i sklupcam u onaj njen. Suprug se izvuce jer on kao radi, pa mora biti odmoran na poslu, a ja kao imam cijeli dan da se naspavam.

Pitala sam pedijatricu za savjet i ona kaze da je to problem danasnje djece - nespavanje. A imam jednu poznanicu ciji sin od 24 sata spava svega 3 sata, i to u intervalima od po 5 minuta. Do sada je bio najveci uspjeh njegovo spavanje od 15 minuta. U odnosu na nju, ja sam sretnica.

Kako bilo, tjesim se da ce i ovo jednom proci.


(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Kako uspavati bebu?
2.11.2008 20:22:09   
Perduto

Leona je mamina mrvica!!!


_____________________________

Leona - 22.04.2008., 19:40h (Bik - Skorpija)

LEONA JE MAMINA MRVICA!!!

(odgovor članu Perduto)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Kako uspavati bebu?
2.11.2008 23:35:29   
ziki
Perduto, kad zaspe na siki, pusti je nek doji, cucla neko vrijeme, kad završi okrenuće glavicu a do tad će utvrdit san. Sretno

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Perduto)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Kako uspavati bebu?
3.11.2008 11:50:05   
proud mom
oj draga Perduto... šta je to? mogu samo zamisliti kako ti je....

a čuj, htjela sam ti nešto reći... ne znam čime kupaš bebu, ali da li si probala sa onom jonsonovom kupkom "BEDTIME WASH"??? ako nisi pokušaj s tim... moj maleni se bukvalno komira 15 minuta poslije kupanja... a imaš i istoimeni losion pa bi je mogla malo izmasirati njim poslije kupanja... možda ti i pomogne... vrijedi pokušati... 

_____________________________

"Ja sam sretno udata žena! Tako kaže moj suprug..."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Kako uspavati bebu?
3.11.2008 12:06:30   
Amrino
Perduto- ovo sto si ti opisala je neki prosjek..znaci nije tvoja beba nista drugacija od ostalih beba. Vjerujem da se ovaj ritam mijenjao tj. nije imala iste navike kada je imala mjesc i sada nakon 5 mjeseci. Sve bebe imaju svoje faze.
Naravno da tvoja beba zna- znanje- ona ZNA da zeli tvoju blizinu, ona ZNA da zeli da spava s tobom i to je mnogo prirodnije nego da tvoja beba npr. ne zeli da spava s tobom. To sto je taj krevetic tebi prelijep- ne znaci nista- njoj je to znak odvajanja od majke i od sike. Dojena djeca su inace mnogo vise vezana za svoje majke- i to je nesto normalno.
Probaj npr. da je ne kupas- znam mnoge bebe koje kupanje jos vise razbudi.
U tom periodu od 23 do 2-3 sata- jeli palite svjetlo? Pricate li s njom?
Moj je Hamza imao tu fazu budjenja ali vremenom je to sam izbacio.
Kada se probudi u 23- nemojte paliti ni lampu, ne pricajte s njom...samo je mazi, probaj staviti na siku...tiho joj pjevusi...lupkaj po guzi...stavi na krevet pored sebe...Moras joj na neki nacin pokazati da je vrijeme spavanja.
Ovaj moj se tako znao probuditi...guguce, smije se...mi nista...onda zaspe i on kada vidi da nema drustva.
Samo strpljivo...U koliko ti zaspe, to nisam shvatila?
Vazno je da beba ide na spavanje svaki dan u otprilike isto vrijeme...Dnevno spavanje takodje (jeli spava u isto vrijeme preko dana?). Cim vidis da zijeva- odmah je stavi na siku i lagano ljuljaj i pjevusi. Mozda se prvih par dana nista ne desi ali poslije nekog vremena ce vjerovatno zaspati. I nemoj je odmah spustati u krevetic- probaj prvih par dana leci s njom na vas veliki krevet- pa i ti odspavaj...Kasnije mozes probati i s kreveticem.



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Kako uspavati bebu?
5.11.2008 23:14:22   
boogy woogy
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=7&Tekst2ID=157&Show=2222

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Kako uspavati bebu?
5.11.2008 23:23:42   
boogy woogy
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=7&Tekst2ID=157&Show=1892

Mi prakticiramo "attachment parenting" (sastojci nježnog, instinktivnog stila roditeljstva - dojenje, nosanje u slingu, spavanje zajedno)

Mnogi se roditelji nece sloziti sa ovim pristupom ali mi smo odabrali ovaj stil odgajanja i kao rezultat dobili smo manje stresa i za bebu i za nas kao roditelje. Sastavni dio ovog pristupa je uspavljivanje: doji, pa se zagrli sa nama (sa mnom ili MM) a mi bebu milkimo po kosi dok nezaspe user posted image

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Kako uspavati bebu?
5.11.2008 23:32:12   
treselle
dok je moj mali bebac spavao u kreveticu stalno se budio. Zbog toga smo odlucili da spava s nama i iako se jako mnogo vrti u snu, ipak bolje spava kad je kraj nas. Nema ljepseg osjecaja kao kada se ujutro probudi sav sretan i odmah se nasmije kad nas vidi

_____________________________

Mein Sonnenschein

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Kako uspavati bebu?
5.11.2008 23:33:48   
Visnja RR
to je slatko user posted image
ali ja to ne bih mogla...bilo bi me strah...uvjek se sjetim primjera iz porodice kada je jednoj daljoj rodjaki beba umrla jer se ona preumorna  naslonila na nju i beba je .... user posted image
I onih prvih 14 dana sam strepila da ne zaspim i ne daj Boze se desi nesto lose...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Kako uspavati bebu?
5.11.2008 23:45:27   
boogy woogy
Evo kako mozete uciniti SIGURNIM spavanje sa bebom:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=7&Tekst2ID=157&Show=1051

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Kako uspavati bebu?
5.11.2008 23:53:17   
Visnja RR
lijepo je to...ali ona treba da ima svoju slobodu bar kad spava...dosta joj je sto je gnjavim po cijeli boziji dan user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Kako uspavati bebu?
5.11.2008 23:57:39   
boogy woogy
IZVORNA PORUKA: boogy woogy

Mnogi se roditelji nece sloziti sa ovim pristupom ali mi smo odabrali ovaj stil odgajanja....



Naravno, svaki roditelj ima pravo da donosi odluke za svoje djete/bebu. Ja sam samo ovo navela kao jedan metod...pa ko zeli, moze probatiuser posted image

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Kako uspavati bebu?
6.11.2008 0:01:15   
Visnja RR
a pa slazem se s tobom draga...vec sam rekla da mi je to slatko...
Ali ja sam opustenija i odmornija kad je svako u svom krevetu...(sad bi moja mama rekla pa nisi ga dzaba platila 950 km user posted image  )... 
Asja ionako spava iskljucivo na stomacicu i rasiri se ko epidemija...user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Kako uspavati bebu?
6.11.2008 7:15:46   
mamyca
Perdutu tako je i moj mali radio,ista stvar,slabo spavao,nije htio u svoj krevet,ali trebas biti uporna.U zadnje vrijeme se moj popraviouser posted image ,jeste da sam se namucila al on sada odspava po danu 2,3 puta i navecer spava u svom krevetu,bitno je stvoriti mu rutinu.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Kako uspavati bebu?
6.11.2008 8:13:47   
Hannah
Attachment parenting ne podrazumijeva i spavanje u istom krevetu s bebom, naprotiv, ono podrazumijeva spavanje u istoj sobi s bebom, a na odvojenoj površini za spavanje.

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Kako uspavati bebu?
6.11.2008 9:04:00   
ziki
Dok sam na " turnejama" kod mojih ili njegovih puštala sam ga da spava kod mene od 5-7, onda san saznala za događaj da je jadna moja strina ugušila tako svoje dijete... od tad i na "turnejama" krevetac ili kolijevku, zavisi đe smo, postavim tik uz krevet i držimo se za ruke. Ovako spavamo i kući. Preko dana spava na našem krevetu i rijetko i ja legnem pa odspavam pored njega ali moja glava ispod njegovih nožica.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Kako uspavati bebu?
7.11.2008 11:08:01   
boogy woogy
Hannah:

The term, "attachment parenting", was conceived by pediatrician William Sears and his wife Martha, to describe a highly responsive, attentive style of caring for a child. Attachment parenting promotes physical and emotional closeness between parent and child through what the Sears refer to as the "Baby Bs." The Baby Bs are bonding, breastfeeding, babywearing, bedsharing and boundary building.

Bedsharing - dijeljenje kreveta

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Kako uspavati bebu?
7.11.2008 11:10:42   
boogy woogy
Unaprijed vas molim da me ne osudjujete sto sam rekla da spavam sa svojom bebom. Kao sto sam rekla "mi smo se odlucili" za ovaj pristup kao sto ste se i vi odlucili za vas, i molim vas da ova rasprava ostane na ovome.

Ovde imate info. za sve one koje to zanima:
http://parenting.ivillage.com/baby/bparentstyle/0,,489j,00.html

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Kako uspavati bebu?
7.11.2008 12:31:05   
Hannah
Ma i ja spavam sa svojom bebom, ne po cijelu noć, ali veći dio da. Nisam protiv spavanja, prelijepo je, ali eto, na stranici o attachment parentingu sam našla da ne preporučuju istu površinu za spavanje, nego spojeni krevet, znači krevetić povezati na roditeljski krevet. Čitala sam dosta o attachment parentingu, a pogrešno je što ga neki povezuju samo sa nosanjem djece i sl. To je ustvari stalno odgovaranje na bebine potrebe.
A prelijepo mi se probuditi po noći i vidjeti malenu rukicu pored svog nosa, ili kad me ujutro počne mlatiti rukicom da ustane... neprocjenjivo user posted image

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Kako uspavati bebu?
7.11.2008 12:54:19   
Hannah
  • Co-sleeping refers to sleeping in "close proximity," which means the child is on a separate sleep surface in the same room as the parents. This includes the use of a bassinet, co-sleeper, or "sidecar," which is a crib-like bed with only three walls, with the fourth side remaining open and pushed up against the parents' bed. For the older child, this can include sleeping in a separate bed in the same room as the parents, or two or more older siblings sleeping together in a separate room.
  • Bed-sharing, also called the "family bed," describes a sleep arrangement where the family members sleep on the same sleep surface. This practice is recommended for only for breastfeeding families using API's Safe Sleep Guidelines.


(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Kako uspavati bebu?
7.11.2008 22:13:27   
boogy woogy
Hvala Hannahuser posted image slazem se s tobom potpuno

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *