|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 24 [25] 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
1.9.2013 15:37:44   
magbi
Kakva se grupa na facebooku pojavila za spas firme cryo save o cemu je rijec da se firma raspada da nema generalnog direktora sta je sa nama klijentima koji smo ukazali povjerenje vasoj firmi sta ce biti sa celijama i uzorcima da li ce propast molim vas oglasite se povodom te grupe spasimo cryo save jer dosta roditelja je u brizi, lp.

(odgovor članu FAMILY PLUS)
Neposredna veza do poruke: 601
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
3.9.2013 16:54:35   
FAMILY PLUS
Poštovani roditelji,

Ovim pismom želimo Vam se obratiti povodom tekstova koji se u zadnje vrijeme pojavljuju na raznim portalima, forumima, medijima, a koji su kulminirali pojavljivanjem na Facebook stranici „Save-Cryo-Save“ na našem jeziku, da Vam kažemo da nema niti jednog razloga za bilo kakvu zabrinutost, da se radi o glupostima i neistinama, zlonamjernim konstrukcijama koje nemaju nikakve veze sa Cryo-Save-om.

Cryo-Save je vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija (vise info na www.cryo-save.com), koja posluje u preko 70 zemalja svijeta, na 6 kontinenata, sa 5 vlastitih laboratorija u Belgiji, Njemačkoj, Indiji, Arapskim Emiratima i Južnoj Africi (više info na www.cryo-save.com/labs) i partnerstvom sa vodećom bankom u Americi, uz saradnju sa najprestižnijim klinikama i institutima u Evropi i svijetu. Sve navedeno, kao i činjenice da je Cryo-Save jedina banka matičnih ćelija koja učestvuje u projektima Evropske Unije u ovoj oblasti, i da je Cryo-Save izabran kao strateški i dugoročni partner od strane Vatikana za uspostavljanje javne banke Vatikana i najširu saradnju u ovoj oblasti, sve ove činjenice dovoljno govore same za sebe. Ako ovome dodamo činjenicu da je Cryo-Save dioničko društvo, čije su dionice izlistane na Amsterdamskoj berzi koja je dio berze u New Yorku, jasno je vidljivo da je poslovanje Cryo-Save-a potpuno transparentno, sigurno, bez ikakvih problema ili poteškoća, bez i najmanjeg razloga za bilo kakvu zabrinutost.

Kompanija iz Švajcarske, koja je iskazala svoje velike planove i ambicije u ovoj oblasti, koja se u ovome pominje da zvanično stoji iza internet i Facebook prezentacije na engleskom jeziku pod nazivom “Save Cryo-Save” nedavno je kupila 28% dionica Cryo-Save-a i vjerujemo da vidi svoje velike interese u budućnosti kroz Cryo-Save, jer u suprotnom sasvim sigurno ne bi ni kupovali dionice Cryo-Save-a da tu postoje bilo kakvi problemi… Sve ovo, i još mnogo toga, su pokazatelj vrijednosti i snage Cryo-Save-a na svjetskom tržištu, za čije dionice se interesuju i koje kupuju velike internacionalne kompanije i fondovi, tako da je pred Cryo-Save-om sasvim sigurna budućnost.

U zadnjih nekoliko mjeseci postali smo svi u BiH svjedoci „agresivne“ prisutnosti nekih novih banaka matičnih ćelija, koje se na silu pokušavaju nametnuti roditeljima i doktorima kao prve, najsigurnije, najveće, najbrže i sl. bez ikakvih stvarnih argumenata za tako nešto, manifestujući netačnosti, poluistine i razne konstrukcije kroz unošenje konfuzije, iskrivljivanje činjenica, sve sa ciljem svoje samopromocije i pokušajem da na razne načine i veze dođu do cilja... Sve Vas roditelje koji želite sačuvati matične ćelije Vaše djece molimo da se dobro informišete, da posjetite zvanične internet stranice banaka matičnih ćelija u njihovim zemljama, gdje će te moći vidjeti sasvim suprotne informacije onima koje plasiraju njihovi predstavnici u BiH ili posredničke firme iz Srbije koje otvaraju predstavništva „banaka“ u BiH i predstavljaju se kako se predstavljaju.... Vjerujemo da će ova praksa biti veoma brzo razotkrivena i u BiH, kao što je to bio slučaj i u nekim susjednim zemljama, gdje su se takve banke već povukle ili njihovi predstavnici posluju na marginama baveći se i drugim poslovima.

U Bosni i Hercegovini Cryo-Save posluje već 5-tu godinu i svoje usluge nudi građanima u BiH, gdje je do sada preko 3.500 porodica sačuvalo matične ćelije svoje djece u Cryo-Save-u što je preko 95% od svih sačuvanih uzoraka, a sve ostale banke u BiH zajedno manje od 5%. Ilustracije radi, u Evropi postoji preko 50 banaka matičnih ćelija, a u samom Cryo-Save-u je sačuvano preko 35% od svih uzoraka u Evropi. I u zemljama iz našeg regiona, gdje je Cryo-Save prisutan duže nego u BiH situacija je slična, npr. u Sloveniji je od svih uzoraka preko 65% sačuvano u Cryo-Save-u, u Srbiji je od svih sačuvanih uzoraka preko 78% u Cryo-Save-u, u Crnoj Gori preko 98% i sl.

Naša poslovna i moralna obaveza je da se uvijek rukovodimo samo činjenicama i istinama, da ih prezentujemo, a što i ovom prilikom činimo.

S poštovanjem,

FAMILY-PLUS
Partner Cryo-Save-a u BiH


_____________________________

FAMILY-PLUS Tim

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 602
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
4.9.2013 20:30:45   
Shejna
Gospodo iz CS vaše obraćanje je baš nisko!
Ako je iko bio agresivan u marketingu onda ste to vi /izvinjavam se na iskrenosti/.
Ima vas previše a najćešće gdje ne treba.
Kad se samo sjetim one manekenke u BBI.
Zar je ona neki primjer? Koliko ste samo izgubili u mojim oćima.
Bilo bi ugodnije vidjeti obićnu mamu, s kojim kilogramom viška, što da ne!
Btw sad mi je drago da se nismo odlućili za vas.

A ovo šikaniranje konkurencije je nevjerovatan vaš potez!

Poštujte našu inteligenciju, nas koji smo se odlućili za nekog drugog a ne za vas!


/u potpisu Shejnin muž, da se ne registrujem/

(odgovor članu FAMILY PLUS)
Neposredna veza do poruke: 603
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
5.9.2013 15:35:39   
2strawberry
Evo cijeli dan istrazujem razloge za i protiv cuvanja maticnih celija iz pupcane vrpce. Osim drugih sajtova, procitala sam i komentare na ovoj temi, unazad 10ak stranica, i jedini postovi koje sam nasla, a da su cvrsto argumentovani su postovi Majke Tereze, koja je sa nama podjelila rezultate svojih istrazivanja.
Tu su i postovi raznih predstavnika privatnih banaka koje nas bombarduju marketinskim kampanjama u nasoj zemlji, a iz drugih naprednijih i razvijenijih Evropskih zemalja imam informacije da nisu bas tako uspjesni i da veliki broj doktora bojkotuje privatne banke za cuvanje m.c. i njihov marketing. Dalje primjetila sam da se predstavnici namecu tu, na forumima, toboze odgovaraju na pitanja, a niti na jedno razumno pitanje neke zabrinute i zbunjene buduce majke nisu dali smislen odgovor ili dali konkretan primjer kako su maticne celije koje konkretno oni cuvaju pomogli ili izlijecili neko dijete. Je li tako tesko dati primjer kako je upravo cuvanje u toj banci nekoga izljecilo, ili taj primjer ne postoji????

Da se razumijemo, jos se nisam odlucila, ali taj napadni marketing, gdje god se okrenem, mi jednostavno "smrdi". Zasto toliko bombardovanje, kad, kako tvrdite, cuvanje maticnih celija je nesto divno i krasno i potrebno, i trebali bi valjda svi mi sami od sebe poskociti i poletiti da bi ih sacuvali i bez vasih marketinskih kampanja? Zasto bi iti jedan doktor na svijetu savjetovao suprotno, a vi tako sigurno tvrdite da je cuvanje maticnih celija iz pupcane vrpce nesto dobro i korisno.

(odgovor članu Shejna)
Neposredna veza do poruke: 604
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
5.9.2013 16:17:58   
2strawberry

IZVORNA PORUKA: FAMILY PLUS

Postovana,

maticne celije uzete od jednog djeteta 100% odgovaraju samo za dijete od kojeg su uzete.
Javite nam se na 033 229 100 jer za vas imamo odredjeni popust ukoliko ponovo pohranite maticne celije u Cryo-Saveu te smo Vam omogucili placanje na 12 rata direktno Cryo-Saveu bez kamata.

Srdacan pozdrav,
FAMILY-PLUS Tim


Kako celije uzete od jednog djeteta 100% odgovaraju samo njemu, a ovaj clanak govori o tome kako su celije od sestre pomogle bratu?
http://www.ringeraja.ba/clanak/maticne-celije--tretman-blackfan-diamond-anemije_1633.html

Kako se, ako celije odgovaraju samo njihovom vlasniku, biljezi puno vise slucajeva u svijetu kada su bolesniku pomogle celije nepoznatog donora iz javne banke, a ne njegove vlastite?

I kako to da ste na konkretno pitanje gospodje da li celije jedne bebe mogu pomoci njegovom bratu/sestri, tako iskljucivi da ne mogu, i odmah ste presli na marketing, popuste za drugo dijete bla bla... Gospodja je rekla da nije u mogucnosti i da zeli znati da li celije od jedne bebe mogu pomoci njihovoj drugoj bebi - mozete li joj bar dati nadu da ce moci iskoristiti taj proizvod/uslugu cuvanja koju vam je vec jednom platila, kada je kod vas sacuvala celije prve bebe?

Evo, zbog ovih stvari mi se gade privatne banke koje nas bombarduju u BiH!

(odgovor članu FAMILY PLUS)
Neposredna veza do poruke: 605
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
5.9.2013 18:28:01   
Rio_de_Janeiro

IZVORNA PORUKA: 2strawberry

Evo cijeli dan istrazujem razloge za i protiv cuvanja maticnih celija iz pupcane vrpce. Osim drugih sajtova, procitala sam i komentare na ovoj temi, unazad 10ak stranica, i jedini postovi koje sam nasla, a da su cvrsto argumentovani su postovi Majke Tereze, koja je sa nama podjelila rezultate svojih istrazivanja.
Tu su i postovi raznih predstavnika privatnih banaka koje nas bombarduju marketinskim kampanjama u nasoj zemlji, a iz drugih naprednijih i razvijenijih Evropskih zemalja imam informacije da nisu bas tako uspjesni i da veliki broj doktora bojkotuje privatne banke za cuvanje m.c. i njihov marketing. Dalje primjetila sam da se predstavnici namecu tu, na forumima, toboze odgovaraju na pitanja, a niti na jedno razumno pitanje neke zabrinute i zbunjene buduce majke nisu dali smislen odgovor ili dali konkretan primjer kako su maticne celije koje konkretno oni cuvaju pomogli ili izlijecili neko dijete. Je li tako tesko dati primjer kako je upravo cuvanje u toj banci nekoga izljecilo, ili taj primjer ne postoji????

Da se razumijemo, jos se nisam odlucila, ali taj napadni marketing, gdje god se okrenem, mi jednostavno "smrdi". Zasto toliko bombardovanje, kad, kako tvrdite, cuvanje maticnih celija je nesto divno i krasno i potrebno, i trebali bi valjda svi mi sami od sebe poskociti i poletiti da bi ih sacuvali i bez vasih marketinskih kampanja? Zasto bi iti jedan doktor na svijetu savjetovao suprotno, a vi tako sigurno tvrdite da je cuvanje maticnih celija iz pupcane vrpce nesto dobro i korisno.


Nađoh na jednom drugom forumu, na istu temu: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2060822/Umbilical-cord-blood-banking-Are-thousands-parents-wasting-money.html

Meni su zanimljiviji komentari od teksta (koji nije za bacit). Ni sama ne znam, u velikoj sam dilemi user posted image

(odgovor članu 2strawberry)
Neposredna veza do poruke: 606
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
7.9.2013 19:31:41   
Sanja979
Fuj gade mi se! Mene su upravo ovakvi odvratili od cuvanja maticnih stanica. Pare stvarno nisu bile problem, ne kazem da ih imamo na bacanje, al za svoje dijete bi to nekako izdvojili. Medjutim ovakav pristup banaka mi se nije dopao.

A sad kad citam sve ove kometanre, uvidjam da se radi o prevari i samo je dokaz kako su licemjerni. Tvrditi jedno da bi samo od ljudi uzeli pare je vrlo jadno, pogotovo kada su u pitanju roditelji koji bi za svoje dijete sve ucinili.

(odgovor članu 2strawberry)
Neposredna veza do poruke: 607
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
8.9.2013 19:08:39   
memom
Potpuno podržavam komentare i forumašice. Cilj je samo nama roditeljima uzeti što više para. Prije nekoliko dana mi smo razgovarali sa predstavnicima ove banke na preporuku dr. Nikulina koji je bio toliko dosadan i bukvalno nas vukao za rukav da odemo u kancelariju na Jezero, jer on očito ima debel razlog za to.

Nekoliko dana smo razmišljali, a prije nego što smo donijeli konačnu odluku na FB se pojavila stranica na kojoj smo mogli pročitati da je ta banka u velikoj krizi i da već duži period nema menadžmenta. Ono što je najžalosnije od svega jeste da su nas predstavnici te banke i droktor uvjeravali u suprotnu stvar. Evo čitam njihovo pismo i ne mogu da vjerujem za šta nas smatraju. Ako smo u drugom stanju, nismo glupe!

(odgovor članu 2strawberry)
Neposredna veza do poruke: 608
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
8.9.2013 23:45:31   
emina761
Poštovani predstavnici Cryo Save-a,

Moram reći da se divim Vašoj kreativnosti i hrabrosti da objavite ovakvo pismo otpužujući druge banke matičnih ćelija za trenutačnu situaciju u Vašoj kompaniji. Ne može Vam se osporiti talenat koji posjedujete za pisanje, za obmane, teorije zavjere itd.
Ja bih Vas zamolila da nam svima pojasnite kako to da vodeća, najveća, najbrža, najluđa i šta sve još niste banka matičnih ćelija u BiH, regiji, Evropi, svijetu velikim dijelom preuzela kompanija koja je u 100% vlasništvu jednog čovjeka?

Kako to da Vi takvu jednu kompaniju predstavljate kao ozbiljnog investitora a ona je u 100% vlasništvu jednog fizičkog lica? Tu priču možete ostaviti za svoje zaposlene, a ne za nas.

Kako to da ni u jednom trenutku ne navodite da prije nego što će Vas preuzeti ova mala kompanija dolazi do velikog pada dionica kompanije Cryo Save, jer su se, očito ne bez razloga, povukla 2 velika fonda koja su posjedovala veliki broj dionica?

Zbog čega su se povukla 2 velika fonda?

Na stranici www.savecryosave.com koja je dostupna svima može se vidjeti da je uzork povlačenja fondova pad prihoda kompanije unazad dvije godine - izazvan lošom politikom menadžmenta Cryo Save-a?

U Vašem pismu spominjete druge banke i navodite neke besmislice gdje ostaje nejasno šta ste time htjeli reći, te kakve imaju veze njihovi predstavnici i Srbija. Da li ste mislili nešto na nacionalnoj osnovi, jer koliko mi je poznato sjedište Vaše firme je u Banja Luci? Objasnite nam to da i mi znamo i budemo pametni.

Koje su to suprotne informacije koje plasiraju predstavnici njihovih banaka i te posredničke firme iz Srbije. Razotkrijte nam to da se slučajno ne bi zaletile?

Kako možete biti drski i bezobrazni i za sebe tvrditi da ste najveća banka na svijetu? Smiješne su stvari koje nam plasirate. Imate li neki realni pokazatelj, osim da je 95% poroda u BiH sačuvano u Cryo Saveu? Svima nam je to jasno, jer smo bili svjedoci da ste 3 godine imali monopol i bili jedina banka i da su druge banke počele tek dolaziti na tržište?

Neko iz maseuser posted image

(odgovor članu Shejna)
Neposredna veza do poruke: 609
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
15.9.2013 18:35:00   
Visnja RR
Poštovani roditelji (Vi koji ste zainteresovani za pohranjivanje matičnih ćelija),

Nakon nekoliko privatnih poruka koje sam dobila od naših zabrinutih članica koje su pohranile matične ćelije u Cry Save / Family Plus dužnost mi je obavjestiti sve vas da glasine o Cryo Save koje kruže na FB nisu istinite!

U razgovoru s ljudima iz Family Plus dobila sam informaciju da FB stranica koja govori o problemima Cryo Save pod nazivom „Spasimo Cry Save“ nije pokrenuta od njihove strane. Dakle ta sranica nije potekla uopšte iz Cryo Save.

Oni su pokrenuli istragu o klevetama na račun njih i kad ova neugodna situacija dobije epilog bićemo obavješteni...

Zamolili su me da vas obavjestim da nema nikakvog razloga za brigu o pohranjenim ćelijama vaših beba i da Cryo Save nije imao nikakvih poslovnih problema već upravo suprotno...

U svakom slučaju možete ih kontaktirati na njihove brojeve telefona ili informacije potražiti u njihovim prostorijama!

Kontakt Family Plus / Cry Save
http://www.maticnecelije.ba/



_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu emina761)
Neposredna veza do poruke: 610
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
15.9.2013 20:40:09   
grozđe
Pozdrav svima...

Dobila sam da se informisem o pohrani maticnih celija neke kao knjizice i naravno ne fali nista procitati. Volila bih i dalje citati iskustva roditelja.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 611
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
5.11.2013 11:11:26   
Ella.M
Stvarno ne znam sta vise da mislim o ovim bankama maticnih celija. Jos ne mogu da vjerujem, i tolko sam se jutros iznervirala oko ovoga, da moram da napisem…

Bas se dugo raspitujem o svemu i razmisljam o pohranjivanju, kad jutros naidjem na vijest da je djevojcica izlijecena I da joj je presadjen dusnik napravljen od maticnih celija, a ja sam istrazujuci procitala vijest da je ista ta djevojcica umrla. http://www.ekapija.com/website/bih/page/808228/Spaseni-%C5%BEivoti-uz-pomo%C4%87-du%C5%A1nika-napravljenih-iz-mati%C4%8Dnih-%C4%87elija Kako ih nije stid, sve rade radi svoje promocije, a ni ne raspitaju se dovoljno. Pronadju podatak i brzo objave vijest, ne bi li oni imali koristi od toga. http://www.cinewsnow.com/news/local/Girl-who-received-trachea-transplant-dies-214614821.html Pocinju mi se gaditi ove banke maticnih celija. Nedavno sam poslala upit sa nekoliko pitanja na mail adrese predstavnika banaka i opet sam dobila neke gluposti u odgovorima.

Od predstavnice iste ove banke koja je objavila ovu vijest, Azre Habibije iz Cryo Save-a sam dobila informaciju da imaju 115 iskoristenih uzoraka za lijecenje. “Iz Cryo-Save-a do sada je povučeno 115 uzorka matičnih ćelija, kako za autologne transplantacije (transplantacija vlastitim matičnim ćelijama) tako i za alogene (za transplantacije srodnika za sestru, brata). Oboljenja koja su do sada liječena su akutna limfoblastna leukemija, akutna mijelogena leukemija, hronična mijelogena leukemija…” Od druge banke sam dobila informaciju da oni imaju najvise iskoristenih uzoraka – 25 uzoraka. Ko sada tu izmislja? Zar je ovo stvarno posao u kojem treba da ovako izmisljaju, 115 uzoraka iz pupcane vrpce… mogu zamisliti, a nigdje nijednog podatka ko su ljudi. Na netu btw nadjem ovo Cryo-Save the global company has so far released 10 samples of stem cells stored by it for usage in Clinical Trials. Kako mi mogu u mailu mogu onda napisati takvu nebulozu? Stvarno ne znam ni hocu li pohraniti maticne celije kad vidim cim se sve sluze ove banke maticnih celija, pa koriste cak i djecu koja su umrla radi svoje promocije.

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 612
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
5.11.2013 12:30:57   
2strawberry
Draga Ella, ja te skroz razumijem, mene su isto razocarali. Sto je najgore, naprave toliku famu oko svega, a zaposle totalne amatere i neznalice da im budu promotori, sto je krajnje apsurdno. S obzirom na to koje se pare vrte u igri, najmanje sto bi mogli je zaposliti neko strucno lice koje ce ti znati reci malo vise od onoga sto pise u katalozima i sto nauce na pamet, i koji se nece ljutiti kada im kontriras, nego ce ti dati razumne odgovore i objasnjenja.
Ja sam odustala od pohrane maticnih celija, niko me nije ubjedio da bih trebala postupiti suprotno, a moju odluku su dodatno ocvrsnule konsultacije sa doktorima i strucnim licima, konkretno iz Austrije i Švedske.

(odgovor članu Ella.M)
Neposredna veza do poruke: 613
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
5.11.2013 14:18:53   
Rio_de_Janeiro

IZVORNA PORUKA: 2strawberry

Draga Ella, ja te skroz razumijem, mene su isto razocarali. Sto je najgore, naprave toliku famu oko svega, a zaposle totalne amatere i neznalice da im budu promotori, sto je krajnje apsurdno. S obzirom na to koje se pare vrte u igri, najmanje sto bi mogli je zaposliti neko strucno lice koje ce ti znati reci malo vise od onoga sto pise u katalozima i sto nauce na pamet, i koji se nece ljutiti kada im kontriras, nego ce ti dati razumne odgovore i objasnjenja.
Ja sam odustala od pohrane maticnih celija, niko me nije ubjedio da bih trebala postupiti suprotno, a moju odluku su dodatno ocvrsnule konsultacije sa doktorima i strucnim licima, konkretno iz Austrije i Švedske.

Upravo user posted image
http://www.telegraf.rs/vesti/746198-dr-nada-basara-ne-dajte-pare-na-prevaru-cuvanje-maticnih-celija-iz-pupcane-vrpce-je-nepotrebno

(odgovor članu 2strawberry)
Neposredna veza do poruke: 614
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
6.11.2013 10:47:25   
Ella.M

IZVORNA PORUKA: Ella.M

Stvarno ne znam sta vise da mislim o ovim bankama maticnih celija. Jos ne mogu da vjerujem, i tolko sam se jutros iznervirala oko ovoga, da moram da napisem…

Bas se dugo raspitujem o svemu i razmisljam o pohranjivanju, kad jutros naidjem na vijest da je djevojcica izlijecena I da joj je presadjen dusnik napravljen od maticnih celija, a ja sam istrazujuci procitala vijest da je ista ta djevojcica umrla. http://www.ekapija.com/website/bih/page/808228/Spaseni-%C5%BEivoti-uz-pomo%C4%87-du%C5%A1nika-napravljenih-iz-mati%C4%8Dnih-%C4%87elija Kako ih nije stid, sve rade radi svoje promocije, a ni ne raspitaju se dovoljno. Pronadju podatak i brzo objave vijest, ne bi li oni imali koristi od toga. http://www.cinewsnow.com/news/local/Girl-who-received-trachea-transplant-dies-214614821.html Pocinju mi se gaditi ove banke maticnih celija. Nedavno sam poslala upit sa nekoliko pitanja na mail adrese predstavnika banaka i opet sam dobila neke gluposti u odgovorima.

Od predstavnice iste ove banke koja je objavila ovu vijest, Azre Habibije iz Cryo Save-a sam dobila informaciju da imaju 115 iskoristenih uzoraka za lijecenje. “Iz Cryo-Save-a do sada je povučeno 115 uzorka matičnih ćelija, kako za autologne transplantacije (transplantacija vlastitim matičnim ćelijama) tako i za alogene (za transplantacije srodnika za sestru, brata). Oboljenja koja su do sada liječena su akutna limfoblastna leukemija, akutna mijelogena leukemija, hronična mijelogena leukemija…” Od druge banke sam dobila informaciju da oni imaju najvise iskoristenih uzoraka – 25 uzoraka. Ko sada tu izmislja? Zar je ovo stvarno posao u kojem treba da ovako izmisljaju, 115 uzoraka iz pupcane vrpce… mogu zamisliti, a nigdje nijednog podatka ko su ljudi. Na netu btw nadjem ovo Cryo-Save the global company has so far released 10 samples of stem cells stored by it for usage in Clinical Trials. Kako mi mogu u mailu mogu onda napisati takvu nebulozu? Stvarno ne znam ni hocu li pohraniti maticne celije kad vidim cim se sve sluze ove banke maticnih celija, pa koriste cak i djecu koja su umrla radi svoje promocije.



Jao ozbiljnosti i Cryo Save-a, sad su obrisali clanak, pa zar stvarno trudnica mora da ih opomene? Grozno, nikad kraja njihovim lazima... Slazem se s tobom strawberry, samo im je vazno da uzmu pare... ccc

(odgovor članu Ella.M)
Neposredna veza do poruke: 615
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
15.11.2013 12:24:10   
dana.i
Posao mi je takav da svakodnevno imam kontakte sa doktorima, a neki od njih su mi i bliski prijatelji koji su mi otvoreno rekli da Cryo Save placa 400 KM po svakim maticnim celijama i da imaju ugovore za to. Posebno se prica o doktoru Borisu Nikulinu, koji je navodno sebi kupio auto od tih para. A tu sigurno ne zaostaju ni sestre Imsirije i dr. Murtezic. Nije vise tajna ni da vecina od njih ima svoje cijene kada rade carske rezove ili samo obican porod... Cijene se krecu od 500-1000 KM.

Nadam se da ce nekada doci vrijeme kada ce ovakvi zavrsit iza resetaka, jer sve se ovo može provjeriti da ima volje od strane istražnih institucija. Zbog cega doktor koji prima platu od drzave ima ugovor sa kompanijama bilo da su one farmaceutske ili banke maticnih celija.

(odgovor članu Ella.M)
Neposredna veza do poruke: 616
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
15.11.2013 12:43:17   
memom
Ja sam živi svjedok za dr. Borisa. Tolko je bio dosadan da uzmem matične ćelije, da smo odmah muž i ja skontali da on ima neke koristi od toga. Već sam to napisala u ranijim postovima.

Zaista ne mislim da je pohranjivanje matičnih ćelija loša stvar, i sama sam to uradila za svoje dijete. Ali se slažem sa većinom forumašica da mi se ne sviđa način na koji pojedine kompanije to rade, odnosno doktori koji rade za njih.

(odgovor članu dana.i)
Neposredna veza do poruke: 617
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
15.11.2013 13:15:19   
grozđe
Mene su sinoc zvali ( znaju da sam pred porodom?)..kazu popunili ste anketni listic ( nisam nikada)... znaci dobili su privatne podatke, povjerljive od "ozbiljnih ustanova" Dom zdravlja, privatne klinike... znaci mogu ih i tuziti sve redom...

Prije smo vec odustali od "ovoga" jer nam niko ne moze garantovati ovo sto "nude"...

Prodaju zrak, a mi to treba skupo da placamo....

(odgovor članu memom)
Neposredna veza do poruke: 618
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
22.11.2013 14:52:49   
elma.m
Slazem se sa vecinom komentara i zalosno je to sto se desava. Svi su toliko dosadni postali da se ja osipam kad mi neko spomene maticne celije. Gdje god se okrenes stoje njihovi reklamni pamfleti, u ordinacijama na porodilistu, samo sto ih jos ne stavljaju u toalete :) Jedni se hvale kako je Dzejla kod cuva maticne celije, drugi spominju nekakve kraljeve i princeze, a svi zajedno su u dogovoru i gledaju kako ce uzeti sto vise para.

Za doktore vise nije tajna da uzimaju gdje stignu pogotovo doticna gospoda kao sto su Nikulin, Murtezic, sestre Imsirije... Dovoljno je otici na Jezere i vidjeti njihov vozni park. Ljetuju po Karibima, Kubama i ostalim egzoticnim destinacijama sto se moze provjeriti u Relax tursu, jedu po najskupljim restoranima, nose najskuplja odjela i sve to od doktorske plate, NEMOGUCE !!!

Smjesne su mi forumasice koje koje imaju pozitivne komentare za njih a smijem se zakleti da niti jedna od njih nije prosla a da nije dala kovertu. Sve ih treba pozatvarati a sa njima i one koji im daju bilo da su to neke farmaceutske kompanije ili Cryo Save. Ja pozivam sve one koji imaju dokaze da doktori uzimaju novac to prijave nadleznim insitucijama. Ako doktori imaju ugovor sa Cryo Saveom i primaju 400 maraka za maticne celije onda je to MITO I KRIMINAL.

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 619
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
25.11.2013 21:06:56   
memom
Strasno mi je zao zena koje nemaju novca. Kad sam ja bila u bolnici, bila je jos jedna zena iz Ilijasa ja mislim, koju doktor Nikulin nije htio ni pogledati, pa se zena dva dana poradjala... Zalosno je to sto nam se desava...

(odgovor članu elma.m)
Neposredna veza do poruke: 620
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
4.12.2013 9:37:21   
AAvalon
IZVORNA PORUKA: elma.m
Smjesne su mi forumasice koje koje imaju pozitivne komentare za njih a smijem se zakleti da niti jedna od njih nije prosla a da nije dala kovertu. Sve ih treba pozatvarati a sa njima i one koji im daju bilo da su to neke farmaceutske kompanije ili Cryo Save. Ja pozivam sve one koji imaju dokaze da doktori uzimaju novac to prijave nadleznim insitucijama. Ako doktori imaju ugovor sa Cryo Saveom i primaju 400 maraka za maticne celije onda je to MITO I KRIMINAL.


i meni su smijesne forumasice koje imaju samo negativne komentare... evo ja imam samo pozitivne, ni marke nisam nikome dala. jesam imala stele, priznajem, ali koverte nije bilo nigdje. niti mi je ijedan doktor spomenuo maticne celije, ja sam od pocetka planirala da ih sacuvam, i zahvalna sam i svojim doktorima koji ucestvuju u tom projektu i Cryo Save-u koji to sponzorise (jer sta bih radila da sam ih htjela sacuvati, a oni nece uopste da prikupe uzorak???)
a ti slobodno prijavi sve sto cujes i vidis nadleznim institucijama, pa ce ti vjerovatno neko objasniti da oni njima placaju za uzimanje uzorka. pa ne ocekujes valjda da neko odradi dodatni posao nakon poroda za dzabe. bi li ti radila nesto sto nije tvoj posao za dzabe user posted image  bi malo morgen.  i naravno da bi po zakonu trebali imati ugovor za naknadu za uzimanje uzorka  i sl.jer bez ugovora placanje bi bilo na crno ili ko zna kako i drzava ostaje bez poreza, sto bi tek bilo ilegalno.

i jos samo da napomenem da niti radim za Cryo Save niti sam doktor, niti imam ikakve rodbinske ili druge veze sa njima, ali stvarno mislim da ovakvi komentari kao tvoji nisu na mjestu prvo jer se razbacujes teskim rijecima i optuzbama kao MITO i KRIMINAL, a drugo jer ce neko na osnovu ovakvih komentara odustati od cuvanja maticnih celija iz razloga koji nemaju veze sa pravim razlogom pohrane MC, a to su napredak u nauci i mogucnost/nemogucnost izlijecenja teskih oboljenja

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu elma.m)
Neposredna veza do poruke: 621
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
8.12.2013 21:30:02   
memom
Interesantno je da forumasice djele vaucere na forumu a jos interesantnije da te forumasice imaju slicnu poruku, Brineta 26 NADA ZADNJA UMIRE i Avallon - DOK DISEM NADAM SE – DUM SPIRO SPERO user posted image JOs jedna stvar je zanimljiva a to je da se vauceri djele po gradovima SARAJEVO, TUZLA, MOSTAR, u narednim danima ocekujemo i ostale da se jave.

Ovo postaje smjesno i jadno, stvarno ste bezobrazni i ne mogu da vjerujem da ste u stanju takve stvari raditi. Pristaje vam da podmicujete doktore i nadam se da cete jednog dana odgovarati za korupciju.

Draga moja Avallon ili bolje reci ljudi iz Cryo Save, ovim samo dokazujete da ste dosli u Bosnu da uzmete novac. Mislite da smo glupi i zatucani da nam ovi fazoni prolaze. Pokusavate nas na jedan providan i krajnje perfidan nacin ubjediti da je sasvim normalno to sto doktorima dajete novac kako bi nas ubjedjivali da ste vi najbolji izbor. Primorani ste djeliti kojekakve vaucere sa popustima kao da prodajete Zepter posudze. Ocito ste sve fazone ispucali pa se sada koristite i ovom vrstom marketinga. Nadate se da cemo pasti na te otrcane fazone. Upravo sam shvatila zasto vam u potpisu stoji Nada posljednja umire user posted image

Ja sam sacuvala maticne celije i necu reci u kojoj banci ali cu reci da sam sretna sto vi niste bili moj izbor. Savjetujem svima onima koji se odluce na ovaj korak da porazgovaraju sa svima i da ne slusaju doktore koji nemaju blage veze o maticnim celijama a kamoli o bankama.


(odgovor članu maxi)
Neposredna veza do poruke: 622
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
11.12.2013 23:51:05   
palcica.a
Ja nema nista protiv toga da doktori preporucuju cuvanje maticnih celija jer isti ti doktori nam prepisuju ljekove a to sigurno ne rade za dzabe pa se niko ne buni. To mi je potpuno razumljivo i ja sam razgovarala sa svojim oko maticnih celije sto mi je mnogo pomoglo u odabiru. Doktor Vernes Begovic mi je sve fino objasnio i ne bih se slozila sa tvojom konstatacijom da nisu upuceni u ovu problematiku ipak se radi o medicini. Kada vec spominjete ove vauchere i Cryo Save, Vernes mi je rekao da ima pouzdanu informaciju da ova banka ne radi neke testove sto je jako vazno za ljecenje maticnim celijama. Prakticno svi ti ljudi koju su sacuvali maticne celije u Cryo Save nisu sigurni dali ce ih u buducnosti moci koristiti za ljecenje. Doktor Begovic je ozbiljan covjek i sumnjam da bi ovako nesto rekao da nije siguran ali svakako tu informaciju treba provjeriti.

(odgovor članu memom)
Neposredna veza do poruke: 623
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
7.1.2014 10:05:08   
mmeri
Ja sam nova na forumu. Dugo vec pratim, ali tek sam se odlucila registrovati.

Citala sam sve na forumu, ali ovdje sam procitala najsmjesnijih stvari. Ja cu za svoju bebu nadam se pohraniti maticne celije, i mislim da sam dovoljno inteligentna da sama odaberem banku. Ne zato sto mi je rekao doktor, prijateljica ili zato sto sam vidjela reklamu.

Mislim da je pohranjivanje maticnih celija skupo za nase plate, ali da je jeftino u odnosu na vrijednost. Ja cu platiti i nadam se zaboraviti na to. Medjutim, ovdje pisete o doktorima i placanju. Moja sestra je medicinske struke, pohranila je maticne celije u Cryo Saveu jer nije imala izbora i i tada je znala da oni placaju doktore. To uopste nije nesto sto se sakrivalo i slazem se da je glupost sto su oni to uveli. Doktorima na cast ako imaju ugovore, a valjda ce i kod nas doci vrijeme pravne drzave pa ce dobiti zasluzeno.

Sto se tice testova koje je neko spomenuo, gledala sam sestrine rezultate za maticne i tvrdim da ona nikakve rezultate osim broja maticnih celija i vitalnosti nije dobila, niti su joj spomenuli. Svakako cu se detaljno raspitati o tome.

Svim trudnicama predlazem da ako vc placaju 4000 maraka, fino stave na papir prednosti banaka, ali prednosti tj. sta dobijaju za te pare, a ne ovi najbolji, ovi najveci ko sto ovdje pisete. Ono sto sam ja do sada vidjela da ima velike razlike izmedju banaka, a ja cu pohraniti u nadam se najkvalitetnijoj. Ipak mi je vazno kad vec ostavljam maticne celije da se one mogu koristiti i za 40 i vise godina.

(odgovor članu starkaMo)
Neposredna veza do poruke: 624
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
7.1.2014 14:11:57   
AAvalon
ovo mi je interesantna info da cryo save ne radi to neko dodatno testiranje. palcica, jel ti nije dr Begovic rekao tacno o cemu se radi? malo sam se sad zabrinula user posted image

a draga memom ili bolje receno ljudima koji misle da su pametni, samo da porucim: nema nas potpis nikakve veze sa bankama celija niti icim slicnim, i da si imalo prosurfala RR-om ili ukljucila mozak, skontala bi zasto je u mom potpisu DUM SPIRO SPERO (i nema potrebe da nam ti prevodis, vecina nas zna sta to znaci, ok?). da te bude sram i stid sto se tako srozavas i na takav nacin nipodastavas borbu nas koji ovakve izjave stavljamo u svoj potpis. prosto se razocaram nekad user posted image

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu mmeri)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 24 [25] 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 24 [25] 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *