vaga
|
I ja sam uradila krvnu sliku, urin snimak pluća, EKG razgovor kod interniste, nakon čega sam otišla na prijemi odjel na Ginekologiji, gdje ti uzmu opšte podatke. Uz ovjerenu knjižicu ti treba L.K., nakon prijema u istoj prostoriji se presvalčiš u pidžamu, mada sam ja ponijela trenerku (ili ti po novom trenirku) u kojoj sam bila svo vrijeme prije postupka, a ti vidi šta je tebi lakše. Nisam imala nikakv razgovor sa anesteziologom, samo su mi još jednom izvadili krv kada sam se smjestila u sobu. Napominjem da se obavezno obriješ skroz, u protivnom oni to rade odvratno je. Ja sam ostala na intenzivnoj njezi do izlaska jer je moj prvi krevet već bio zauzet, a ovdje je bilo više mjesta i svakako sam slijedećeg dana izašla kući. Znači prespavaš dvije noći u bolnici. Što se tiče nošenja sokova i hrane ponesi samo za onaj dan prijema, tj. samo do podne poslije ćeš smijeti samo piti, a poslije operacije ti neće ništa padati na pamet jer ćeš spavati i biće ti muka od anestezije, ali neće te biti briga jer već sutra ideš kući. Uglavno nije ništa strašno i brzo ide. Mene je radio dr. Godinjak... Sretno P.S Gore nema posjeta, jedino pred zgradu pa da ti virneš s balkona, ali nema potrebe vjeruj mi samo se naoružaj čašopisima i obavezno mali tranzistor sa slušalicama ili mobitel sa radiom.
< Poruku je uredio Vedica RR -- 13.9.2008 10:05:58 >
___________________________________________ Vaga 32 g., inseminacija 2 puta, HSG, Laparoskopija, histeroskopija, Postkoitalni t -nalazi uredni MM 40 g. operacija varikokele - sada normospermija 9 g. braka Covjek snuje Bog određuje
|