|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Laparaskopija
14.12.2010 22:12:57   
san4
Ivannna,ja sam isto bila na laparoskopiji i histeroskopiji prije 40 dana.Takode,radena endometrioticna cista na jajniku.Radio dr Godinjak.
Da li si ti dobila terapiju,kontraceptivne pilule ili slicno!?
Da li ti je rekao kada mozes raditi na trudnoci poslije laparoskopije!?
Za taj konac i ranicu ne brini,kod mene je slicno bilo,ali sam ja stavljala sterilne gaze i povidon,cisto preventivno,sad je ok!

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 701
   RE: Laparaskopija
14.12.2010 22:15:05   
san4
Merima_s,morat ces mirovati,mada ces se dobro osjecati barem 15 dana.Kasnije odluci,zavisno od tezine posla, da li ces ici ili ne!

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 702
   RE: Laparaskopija
14.12.2010 23:48:53   
Mia
@ivannna

U tom slucaju dobro je sto si imala dren. Ja sam mislila da si radila samo dijagnosticku laparoskopiju pa me zanimalo sto su ti stavljali dren. Je li te bolilo kad su ti ga vadili? Meni su bile oci ispaleuser posted image  Jedno grozno iskustvo. Nedavno sam imala laparoskopsku operaciju (vanmatericna trudnoca) i prije operacije sam molila dr. da mi ne stavlja dren, a on mi je odgovorio: "Dren je dezurni doktor. On prati sta se desava u stomaku". U savkom slucaju ja sam ovaj put prosla bez njega jer nije bilo nekog velikog krvarenja.

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 703
   RE: Laparaskopija
15.12.2010 0:54:30   
sabas
Ja sam odmarala 7 dana od posla , i za 10 dana sam se osjecala kao da nisam imala op (dijagnosticka op i otklanjanje polipa ) Na pupku mi je malo curilo 5 dana poslije op otisla dr opste stavili mi neku tekucinu i sterilnu gazu Dr me na kontroli pregledao sve ok

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 704
   RE: Laparaskopija
15.12.2010 7:37:05   
ivannna
San 4
nisam jos bila na prvoj kontroli kod dr. pa ne znam jos detalje, al od one price prije operacije, shvatla sam da obzirom jel da sam sve ovo radila u svrhu zatrdunjenja, bi trebalo poceti raditi na user posted image vec slijedeci ciklus.
A da li su tebi konci sami ispali ili ti ih je dr. Godinjak skinuo, kad si isla na prvu kontrolu, ja jos cekam nalaz patohistoloski da odem na kontrolu.

Merima_s
mislim da trebas racunati na dvije sedmice bolovanja ili bar 10-ak dana nakon operacije,(najbolje ti racunaj na dvije sedmice nakon operacije, a ako se budes dobro osjecala uvijek mozes prekinuti bolovanje-jer sve je individualno), ipak je operacija makar bila dijagnostička stres za organizam, a ni koci ti ranije neće ići van. Oni koji rade dijagnosticku ostaju svega dvije noci u bolnici, a ja sam bila 4 noci tj. 5 dana sve ukupno. Ja sam na bolovanju vec drugu sedmicu nakon operacije i vjerovatno ću i treću, jer iako se fizički osječam već ok, rane me pomalo bole i ne mogu uopće obući hlače ili sl.

Mia
neces vjerovati uopste me nije boljelo vađenje drena, samo mala bol i više neki neugodan osjecaj da ti nesto izlazi iz stomaka, ja se nisam bunila za dren, drago mi je da provjerimo sta se desava, a kad sam vidjela koliko je izaslo drago mi je da to nije ostalo unutra :). Ali i dvije cure koje su lezale samnom u bolnici nisu imale neko previse neugodno iskustvo sa drenom. Zao mi je sto je tebe tako boljelo i ostalo ti tako grozno iskustvo.



(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 705
   RE: Laparaskopija
15.12.2010 8:04:41   
san4
Ivannna,konci su sami ispali,rane lijepo zarasle,samo jedan je vidljiv,bolovi su prestali tek u petoj sedmici.Kad kazem bolovi,to znaci,nista ne zateze,osjecam se kao novauser posted image .
Dobro sam se osjecala vec drugu nedjelju,ali ovo sad....super...user posted image
Ivannna,jesi li ti krvarila odmah poslije op i da li si dobila menstruaciju?

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 706
   RE: Laparaskopija
15.12.2010 8:13:28   
ivannna
San
ja sam imala vaginalno krvarenje nekih 5 dana pocev od drugog dana nakon operacije, ali jako malo, dr. je rekao da je to reakcija na zahvat na jajniku i da je normalno. Menstruaciju bih trebala dobiti ove sedmice, pa sad vidjet cemo.
Sjecas li se mozda nakon koliko vremena nakon operacije su ti ispali konci, jedan čvor od konca jako viri van i stalno me vrijeđa jer se kači i za gazu i za potkošulju ako gazu skinem, a čini se da i iritira ranu, u ostalom da li su ti čvorovi svi bili van rane ili unutra?
izvini ako te gnjavim user posted image

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 707
   RE: Laparaskopija
15.12.2010 8:28:38   
san4
Konci su mi izasli trecu sedmicu,a gdje je bila najveca ranica ,tek cetvtu.Tak konac je i meni zapinjao,znam o cemu pricas.I zbog toga sam ja stavljala gaze.jedno jutro  ta kao krastica je  sama otpala.
Konci su svi nekako bili gore.Nadam se da sam ti pomogla!

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 708
   RE: Laparaskopija
15.12.2010 21:41:37   
ena0002
Ivannna vidi za te ranice ako ti se ne smiri mozda da ipak odes na kontrolu da on to pogleda, ali mislim da nije nista strasno, da ce se to smiriti.U principu konci bi trebali sami da ti poispadaju a kad opet je individualno ali ispasce ne sekiraj se user posted image
A mislim da kad se radi i histeroskopija sa laparaskopijom da bi bar mjesec-dva trebalo pauzirati od rada na user posted image

< Poruku je uredio ena0002 -- 15.12.2010 21:43:34 >


_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 709
   RE: Laparaskopija
15.12.2010 22:13:13   
ivannna
Sto se tice pauze to cu vidjeti sa dr. kad odem na kontrolu, cekam nalaz biopsije materice, a za ranice sam kupila bivacin pa cu da vidim hocel se smiriti, bas izgleda kao neka povrsinska iritacija.
hvala vam na odgovorima, lakse je kad cujes nekoga ko je to sve prosao user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 710
   RE: Laparaskopija
16.12.2010 12:04:42   
merima_s
Danas sam isla kod Godinjaka sa svim nalazima, rekao mi je da u ponedeljak odem na komisiju pa onda opet njemu da dodjem. Koliko se obicno ceka na operaciju nakon te komisije? 

_____________________________

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 711
   RE: Laparaskopija
16.12.2010 12:11:36   
vjestica
ja nisam išla na komisiju
otišla sam sa nalazima Godinjaku i on mi je zakazao laparoskopiju

< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.12.2010 21:58:31 >


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 712
   RE: Laparaskopija
16.12.2010 14:36:58   
ivannna
dr.Godinjak procjeni treba li komisija, ako treba on kaže, kao što je tebi rekao, ja isto nisam isla na komisiju, rekao ne treba. Komisija cce ti mislim samo odobriti operaciju, a onda ces opet njemu da ti zakaze, meni je zakazao za 10 dana, jer taman sam dobila menstruaciju pa da prestane...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 713
   RE: Laparaskopija
17.12.2010 8:45:30   
ivannna
San 4
tek sad skontah da tebe pitam sta je tebi dr.Godinjak rekao na kontroli, dao ti tablete ili rekao da radis na user posted image , jer i ti si imala ovu "radnu" laparoskopiju kao i ja? Meni se desava da trebam dobiti kad bih trebala na kontrolu pa ne znam sta cu? Danas je 15 dana od operacije.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 714
   RE: Laparaskopija
17.12.2010 12:12:37   
san4
Draga Ivannna,ja sam otisla na kontolu kad sam dobila otpusno pismo i patohistoloski nalaz koji je kasnio(Valjda taj prelazak na Jezero),a dobila sam i menstrualno krvarenje bas taj dan kad sam dosla do doktora.Predhodno sam se narucila kod sestre Izete,ali opet sam jako dugo cekala.Nas doktor je stvarno jako zauzet i dobro se i snalazi s nama  koliko nas ima.
Doktor je pregledao dokumentaciju i rekao da dodem kada prode menstrualno krvarenje.Danas sam otisla do klinike,a ono doktor izasao iz dezure,tako da i ja nista ne znam.user posted image

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 715
   RE: Laparaskopija
17.12.2010 13:23:31   
ivannna
Uh baš nezgodno user posted image
Znaci da ne idem dok mi ne prestane, jer bi trebala za vikend dobiti, ja cu ga probat uloviti na Termama, da ne bi bilo da odem a izađem sa više upitnika.
Ja stalno govorim ne treba se niko ljutiti na njega, ljudsko je biće, ne može uvijek biti super raspoložen niti dovoljnno sabran, a o vremenu koje ima i previse ga trosi za nas koliko nas je. Zato kažem svaka mu čast, dobro je normalan od svega. Ali koliko vidim većina se žena tako i odnosi prema njemu sa poštovanjem i strpljenjem.
Nezgodno je sto mo mi osjetljive a on pretrpan.

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 716
   RE: Laparaskopija
17.12.2010 17:43:52   
san4
Ivannna,dr.Godinjak je stvarno divan,covjeku se nema sta zamjeriti,uradi kolko moze i vise od toga.Dobro sve izdrzi!
Ali,ipak,bilo bi lijepo kad bi bilo jos ljekara kao sto je on,pa onda da i njemu bude lakse,ali i nama.Ovako je naporno i nama i njemu,jer mi moramo i na posao ici,a one guzve i ono cekanje nekada izluduju.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 717
   RE: Laparoskopija
30.12.2010 11:10:12   
merima_s
Evo ja danas izasla iz bolnice, prof. Godinjak mi je radio laparoskopiju i histeroskpiju. Nalaz uredan, oba jajovoda prohodna. Nemam nikakvo krvarenje. Sad se pitam sta je slijedece, posto je dole sve OK?

_____________________________

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 718
   RE: Laparoskopija
30.12.2010 11:12:18   
vjestica
pauza mjec-dva, pa ciljani ili inseminacija, zavisi kakav je nala kod muža
mm ima dobar nalaz, pa sam prvo imala 2 ciljana, pa nakon pauze inseminaciju


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 719
   RE: Laparoskopija
31.12.2010 10:01:12   
ivannna
Vjerovatno ti je uradio i biopsiju materice, pa ces doktoru na kontrolu sa tim nalazom. Meni je bila radna laparaskopija (skidana cista) pa mi je nakon sto sam prvi put dobila menstruaciju, rekao da odmah mogu pokusavat zatrudnit, da je sve ok. Dao mi jos neku terapiju jer sam imala endometriozu pa kontrola za 2 mjeseca.
Tako sačekaj nalaz patohistološki i uzmi otpusno pismo, i onda kod dr. na kontrolu, pa ce ti on reci sta i kako dalje, ocito on procijeni od slucaja do slucaja :)
Sretno

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 720
   RE: Laparoskopija
31.12.2010 10:59:22   
merima_s
Uradio je i biopsiju pa vidjet cemo jos i taj nalaz. Kod mm su nalazi uredu, a vec smo imali 5 ciljanih i nista :-( Tako sam nestrpljiva da cujem sta cemo dalje....

_____________________________

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 721
   RE: Laparoskopija
31.12.2010 11:04:39   
ena0002
Vjerovatno inseminacija .............sretno user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 722
   RE: Laparoskopija
22.2.2011 8:19:30   
malena27 RR
prenos posta:

IZVORNA PORUKA: zedina

pozdrav za sve danas sam dosla kuci radjena dijagnosticka laparaskopija kaze doktorica da je bila radna jer su jajovodi bili zastopani ,desni je totalno prirastao na operaciju koju sam radila davno sljepog creva a ljevi je bio djelimicnoneprohodan i ona je to otklonila .kao bila je mala cistica i neka jos masa .pod pritiskom je neku ljubicastu tecnost ubrizgavala i sad je ok,kaze dovoljno je sirok i ljepog oblika ,zadovoljna je maternicom .pa hvala bogu .al mene zanima zasto sam pocela da krvarim reci dan poslje op.i to kao kad dobijem m. i bolovi kao u m,i sta dalje kakva su vasa iskustva i jel iko ostao trudnica ubrzo nakon op.kad poceti radit na bebici  i eto neznam kako dalje please ..........



_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 723
   RE: Laparoskopija
22.2.2011 9:05:40   
merima_s
Zedina,
i ja sam imala krvarenje nakon laparoskopije, mada nije bilo obilno i trajalo je kratko. Mozda zbog toga sto je kod mene sve bilo uredno, jajovodi prohodni. A kod tebe je bila radna pa je vjerovatno normalno da nakon toga imas krvarenje. Meni je operacija radjena u drugoj polovini ciklusa, tako da sam slijedeci ciklus nastavila sa radom na bebi. Dr. mi je rekao da pauziram od bilo kakve terapije 2 mjeseca jer popstoji sansa da ostanem trudna pa nakon 2 mj na kontrolu da vidimo za dalje. U prvom ciklusu nakon laparo nismo uspjeli, sad "radimo" na drugom pokusaju.
Ja znam par zena koje su ostale trudne nakon laparoskopije mada to nije pravilo. Procitaj malo ovu temu, vidjet ces da ima razlicitih iskustava.

Zelim ti puno srece i da sto prije ugledas user posted image   na testuuser posted image


_____________________________

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 724
   RE: Laparoskopija
22.2.2011 10:56:54   
ivannna
Ja sam imala radnu laparoskopiju, pocela sam krvariti dan nakon operacije, i trajalo je nekih 5 dana, kad sam rekla doktoru posto sam 5 dana bila u bolnici pa je krvarenje vec tamo pocelo, on je rekao da je to normalno, jer svaka intervencija na na jajniku izaziva krvarenje. Sto se tice "rada na bebi" meni su rekli da mogu odmah iduci ciklus, tj. nakon prve kontrole (ako bude sve ok), a kontrolu sam imala nakon sto mi je prosla prva iduca menstruacija.

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *