|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Laparaskopija
4.2.2009 14:40:50   
babygirl
vjeroatno zena ima jako dbar razlog za tako nesto. tuzno jeste, ali zasto biti drzak prema njoj? pa Boze kao da bi iko pristao na to drage volje user posted image

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: Laparaskopija
4.2.2009 14:49:55   
meedic
Ne znam, ona je rekla da su sestre drske prema njoj, a i ove druge iz sobe su je bas napale, ja nisam obracala paznju na nju, jer to nisam mogla da gledam.

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: Laparaskopija
4.2.2009 14:57:19   
babygirl
user posted image

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: Laparaskopija
4.2.2009 14:59:35   
babygirl
ej, meedic, kako to gore izgleda? mi smo odvojeni od porodilja ili sta? sorry, znam da su malo glupava pitanja, ali pripremam se pa me sve zivo interesuje, iako mi je janso da me nista na to sve ne moze pripremiti. user posted image i ne znam jesi li procitala moj post na prosloj stranici oko pretraga?

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: Laparaskopija
4.2.2009 15:41:44   
nella
babygirl kada tacno radis laparaskopiju?ja sam trebala da nazovem da im kao tacno kazem kada mi odgovara,ali posto jos nisam dobilauser posted image  nisam jos ni zvala!tak da ne znam sta da radim?dali je normalno da poslije hsg koji sam radila prosli mjesec,kasni?

_____________________________

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: Laparaskopija
4.2.2009 16:04:33   
babygirl
ja ne znam, nisam radila hsg :-s ja radim laporoskopiju endometrioze. meni je ciklus izmedju 25 i 28 dana, pa mi je doktor odmah zakazao termin. radim laporoskopiju 18.02. naravno, treba da im javim ako mi bude kasnila mjesecnica koju ocekujem od osmog do jedanaestog. (moze kasniti jedino od stresa jer sa ovakvom upalom mokracnih, antibioticima, i rasirenom endometriozom treba pravo cudo da se zatrudni user posted image )

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: Laparaskopija
4.2.2009 16:05:05   
babygirl
a da ti nella treba da uradis test. mozda je plusic user posted image

< Poruku je uredio babygirl -- 4.2.2009 16:08:08 >

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: Laparaskopija
4.2.2009 23:57:45   
sabas
drage djevocice,
moze jedno pitanjce, u maju sam radila testove hormona papa kolposopiju mm spermiogram znaci regularna procedura, 11.02 sam narucena na Kosevo kod dr godinjaka da mi kaze koje nalaze treba da vadim
Znaci li to da moram ponovo sve gore navedeno plus internista krv urin... i za koliko otprilike budem narucena na op (znam da je glupo ali moram uskladiti po mogucnosti sa obavezama na poslu)
Unaprijed hvala
Pusare

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 0:01:01   
sabas
zaboravila sam reci da je dr rekao da ce raditi laparoskopiju i histeroskopiju

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 0:12:19   
anitaMO
moja prijateljica je radila prije 2 godine laparo.kod dr.Sarica.u Mostaru,a mene je moja dr.slala u Zagreb.ali ja nisam jos nigdje otisla.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 7:31:35   
meedic
@babygirl Nijedno pitanje nije glupo. Trudnice su na prizemlju (mislim :))), a laparaskopija bude na drugom spratu. Do osam sati ujutru se moras javiti u prijavnicu na prizemlju, koja se vidi odmah kada udjes u zgradu. Ja sam tu bila od prilike sat i pol dok su sve napisali, pa i ove druge za taj dan dok su zavrsile itd. Sestra nas je zatim odvela na drugi sprat. Ja sam bila u sobi sa pet kreveta, druge zene su vecinom starije koje operisu maternicu a ove mladje ciste na jajnicima, pa ima svasta. Taj jedan dan citav dan lezis, dobijes dvije tabletice i neku vaginaletu da procistis stomak i onda navecer ides u wc :)). Tu u odjeljenjima je meni uzasno bio tezak zrak, vjerovatno nisu zracile a i sekiracija i ocekivanje. Ujutro su hvala Bogu odmah u osam sati dosli po mene, bila sam prva na redu. U sobi, prije op sale, sam se presvukla u zeleni mantil, zatim su me odveli do sale na sto. To je ruzan trenutak, moras i mantil skinuti i popet se na taj stol, rasiriti noge na one drzaljke :), nekakvih tonu okruglih svjetala je bilo upereno u mene i nekakvih sto ljudi oko mene, ali kada je Prof. Godinjak dosao i pricao sa mnom, tad sam se smirila i brzo i zaspala. Spavala sam i onda sam cula da me bude i morala se prebaciti na onaj pokretni krevet. Odvezu te zatim u sobu intenzivne njege i opet se prebacis na krevet. Dadnu ti tablete i infuziju i sve to sta vec ide. Zatim je mene uhvatila groznica, tako mi je bilo hladno, drhtala sam nenormalno. Zamolila sestru da me pokrije sa jos jednim prekrivacem i ziva bila odmah me je pokrila :)). Poslije operacije sam krvarila jedno dva-tri sata. Opet taj dan lezis, malo ustanes da se prohodas oko kreveta i odes u wc. Meni je to super doslo samo mi je bilo tesko ustati jer me je rame bolilo. Kasnije me muz posjetio :))), iako nema posjeta sestra ga pustila :))). U noci sam morala svako sat vremena da idem u wc, bilo je uzasno jer me sve bolilo kada sam se morala dici sa kreveta. Ujutru je dosao Prof. Godinjak (bio je i navecer ali ja nisam jos bila sabrana da bi ga ista pitala) i razgovarali smo. Kod mene je uglavnom hvala Bogu sve OK. Poslije dorucka sam mogla ici kuci. Ako imas jos pitanja slobodno pitaj.

@sabas: Ne moras te pretrage ponovo raditi koje si navela, samo ces morati urin, krv, rentgen pluca i internistu. Ne mogu ti nista za termin reci jer sve zavisi kako doktor ima slobodnih termina i kako to moze uskladiti sa tvojim ciklusom. Kod mene se to oduzilo na skoro tri mjeseca, ali je to do mene. Provo sam bila prehladjena kada sam trebala raditi ove nalaze pa sam morala cekati, pa kada sam uradila nalaze otisla po termin kod prof. Godinjaka, on imao tek za dvije sedmice termin ja tada nisam mogla jer bi uskoro i dobila i onda naredni mjesec ja nisam od posla mogla  i onda se to tako malo oduzilo.

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 9:10:29   
vjestica
Meedic je sve fino objasnila, ja samo moram malu ispravku - ne dobiješ vaginaletu za čišćenje crijeva, nego čepić
uglavnom sve nalaze povadiš, pa se onda sa prof Godinjakom dogovaraš tj on ti zakaže termin kad njemu odgovara
moj savjet je (barem sam ja tako uradila) uradi nalaze krvi i urina prije user posted image , a RTG pluća kad dobiješ user posted image (za svaki slučaj, da znaš sigurno da nisi trudna) i onda sa tim nalazima ideš kod interniste gore na GAK (iznad Godinjaka, gdje je Rada) i taman se tad možeš dogovoriti s njim za op.
sretno user posted image

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 9:56:28   
nella
ja sam povadila sve nalaze,ali jos nisam otisla kod interniste,jos uvije cekam da dobijem user posted image !danas cu uraditi test pa sta god bude?ovo me iscekivanje izludi!
pa vam javim rezultate!cuvajte mi fige!

_____________________________

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 10:02:36   
Anoniman
Cao svima!Nova sam na forumu iako vec duze vremena imam problem.neplodnost.vec 3 god sam u braku a user posted image nema.Nedavno sam pocela raditi pretrage i otkriven mi je miom na maternici vel. 3,6cm koji uzrokuje bolne menstruacije i moze biti prepreka za zacece. I mozete zamisliti kakvi su doktori na GAK-u,nepitaju te imas li djecu ili imas li namjeru da imas jos djece nego ti odma kaze da se to moze rijesiti operacijom maternice tj.njenim odstranjivanjem.Tek kad je vidjela moju reakciju i kad sam ja planula i pitala ih za uklanjanje mioma laparaskopijom jer ja  nemam djecu  pocinje pricu kako je to moguce uraditi samo van BiH i preporucuje mi da idem u Sloveniju ili Hrvatsku.
MOLIM VAS AKO NEKO ZNA NEKA MI JAVI DA LI JE MOGUCE U BiH LAPARASKOPIJOM UKLONITI MIOM NA MATERNICI.user posted image user posted image
HVALA UNAPRIJED

(odgovor članu meedic)
  Neposredna veza do poruke: 214
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 10:16:12   
babygirl
ja uradila rtg sredinom ciklusa :-s. tad sam se jos nadala da cu odmah na op, jer mi urin nije bio jos gotov. medjutim kako sam imala upalu, op pomjerena...... user posted image jedva cekam da se to sve zavrsi, pravo da vam kazem, da dodje taj 18.2. hvata me nervoza od cekanja. 

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 215
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 10:16:41   
babygirl
hvala meedic , sve mi je jasnijeuser posted image

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 10:22:39   
babygirl
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Cao svima!Nova sam na forumu iako vec duze vremena imam problem.neplodnost.vec 3 god sam u braku a user posted image nema.Nedavno sam pocela raditi pretrage i otkriven mi je miom na maternici vel. 3,6cm koji uzrokuje bolne menstruacije i moze biti prepreka za zacece. I mozete zamisliti kakvi su doktori na GAK-u,nepitaju te imas li djecu ili imas li namjeru da imas jos djece nego ti odma kaze da se to moze rijesiti operacijom maternice tj.njenim odstranjivanjem.Tek kad je vidjela moju reakciju i kad sam ja planula i pitala ih za uklanjanje mioma laparaskopijom jer ja  nemam djecu  pocinje pricu kako je to moguce uraditi samo van BiH i preporucuje mi da idem u Sloveniju ili Hrvatsku.
MOLIM VAS AKO NEKO ZNA NEKA MI JAVI DA LI JE MOGUCE U BiH LAPARASKOPIJOM UKLONITI MIOM NA MATERNICI.user posted image user posted image
HVALA UNAPRIJED



nevjerovatno! zar je moguce da ti je iko to rekao?! jao! probaj ili do godinjaka da dodjes ili medicus tesanj.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 10:25:43   
babygirl
IZVORNA PORUKA: nella

ja sam povadila sve nalaze,ali jos nisam otisla kod interniste,jos uvije cekam da dobijem user posted image !danas cu uraditi test pa sta god bude?ovo me iscekivanje izludi!
pa vam javim rezultate!cuvajte mi fige!


sretno nela , navijamo za plus user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 10:26:25   
nella
iskreno da vam kazem ja jedva cekam kada ce doci taj dan da radim laparaskopiju!cekanje da dobijem user posted image me izludi,a ujedno sve mi poremeti!sad mi jos treba da mi ovi nalazi sto sam povadila ne budu valjani jer sam cula kao da vaze do 10dana.znate li vi ista o tome?

_____________________________

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 11:02:18   
babygirl
mislim da vrijede duze ali nisam sigurna. eto meni dok nije rekao da ponovo radim nalaze, samo da ponovi urin nakon antibiotika, jer mi nije bio ok. to je bilo 29tog a op mi je vec zakazao za 18.2 

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 12:55:29   
sarah
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Cao svima!Nova sam na forumu iako vec duze vremena imam problem.neplodnost.vec 3 god sam u braku a user posted image nema.Nedavno sam pocela raditi pretrage i otkriven mi je miom na maternici vel. 3,6cm koji uzrokuje bolne menstruacije i moze biti prepreka za zacece. I mozete zamisliti kakvi su doktori na GAK-u,nepitaju te imas li djecu ili imas li namjeru da imas jos djece nego ti odma kaze da se to moze rijesiti operacijom maternice tj.njenim odstranjivanjem.Tek kad je vidjela moju reakciju i kad sam ja planula i pitala ih za uklanjanje mioma laparaskopijom jer ja  nemam djecu  pocinje pricu kako je to moguce uraditi samo van BiH i preporucuje mi da idem u Sloveniju ili Hrvatsku.
MOLIM VAS AKO NEKO ZNA NEKA MI JAVI DA LI JE MOGUCE U BiH LAPARASKOPIJOM UKLONITI MIOM NA MATERNICI.user posted image user posted image
HVALA UNAPRIJED



Zar je moguce da na GAK-u ne rade operacije mioma?
Raspitaj se da li rade i probaj doci do Godinjaka, a ako oni to ne rade probaj u poliklinici Medikus-Tesanj, oni rade te operacije.

A mene interesuje da li ste vi koje ste radile laparaskopiju, ili koje trebate raditi, imale uputnicu od svog doktora za GAK ili ste samo otisle gore i cekale na pregled kod Godinjaka pa vam on nakon pregleda dao uputnice za ostale nalaze prije operacije?
I da li doktor priznaje nalaze koji su uradjeni u privatnoj poliklinici, ili se moraju raditi iskljucivo na GAK-u?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 14:50:56   
delfin
Možda mi je glupo pitanjeuser posted image , ali da budem 100% sugurna, može li se ijednim drugim putem uvrditi prohodnost odnosno neprohodnost jajivoda osim HSg i laparoskopijeuser posted image  Mislim na neki bezoperacijski put,
Da li postoje neki određeni simptomi kod onih koji su imali neprohodne jajovode?

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 14:54:23   
budućamama
IZVORNA PORUKA: sarah

A mene interesuje da li ste vi koje ste radile laparaskopiju, ili koje trebate raditi, imale uputnicu od svog doktora za GAK ili ste samo otisle gore i cekale na pregled kod Godinjaka pa vam on nakon pregleda dao uputnice za ostale nalaze prije operacije?
I da li doktor priznaje nalaze koji su uradjeni u privatnoj poliklinici, ili se moraju raditi iskljucivo na GAK-u?



Treba ti uputnica za GAK, a onda ti prof Godinjak da svoj nalaz i uputu da ćeš raditi laparo. S tim ideš kod doktora opšte prakse, on ti ponovo piše sve uputnice za krv, urin, rtg pluća i internistu te za GAK za lpsc.

Meni nije priznao druge nalaze, jedino je pogledao onako ovlaš nalaz folikulometrije iz Skerlićeve i to je to.

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 15:34:47   
sarah
Hvala buducamama. I jos jedno pitanje.
Tu uputnicu za GAK (da bi uopste dosla do Godinjaka), je li to mogu traziti od svoje doktorice opste prakse, u ambulanti kojoj pripadam prema mjestu stanovanja?

< Poruku je uredio sarah -- 5.2.2009 15:35:00 >

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 224
   RE: Laparaskopija
5.2.2009 15:36:30   
budućamama
IZVORNA PORUKA: sarah

Tu uputnicu za GAK (da bi uopste dosla do Godinjaka), je li to mogu traziti od svoje doktorice opste prakse, u ambulanti kojoj pripadam prema mjestu stanovanja?


U pravu si, uputnicu tražiš od svoje doktorice opće prakse

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *