|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
15.11.2008 18:43:33   
Nunichi
Joj ja sam preteska sto se toga tice...ali i mm je isti takav.
Ne daj Boze nikome pa ni meni da mora razmisljati oprostiti ili ne.
Ja licno jako tesko prelazim preko i manjih gluposti,predjem ja preko njih,ali ne zaboravljam nikada...tako da tesko da bi mogla preci preko prevare.
Cak i kad bi presla,ja vise ne bi bila ista osoba...to sigurno znam...izjedalo bi me svakodnevno,samo bi mozgala gdje je sta je kako je,nabijala bi mu to na nos u svakoj prilici i to bi svakako dovelo do kraja.Pretvorila bi se u jednu nezadovoljnu i nesretnu osobu,a kao takva nisam dobra ni za sebe ni za njega,pa ni za nasu malu porodicu.Nadam se da necu morati razmisljati o tome...odmah se unervozim kad samo i pomislim. user posted image

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
16.11.2008 12:40:55   
odzacanka
PREVARA!citam i hvala bogu nema puno prevarenih.nazalost ja sam jedna od njih i vrlo dobro se sjecam kad sam isto tako razmisljala sta bih uradila da me potrefi.sve sam ono ko u filmu kontala probusila bi mu gume ili sve porazbijala ,isamarala ga posteno...e ali nista od toga.Prvo saznanje SHOK! pa onda ne vjerujem da se to bas meni desilo prica je duga za romana ako bi detaljisala.ali tek tada se dobije neki osjecaj takmicarskog duha sta ima ona a ja nemam.i onda pocinje borba da bude ponovo moj.najzalosnije u svemu je bilo dijete ali pisajuci moram se sjecati tog perioda i sve bih plakala kroz sta sve covjek prodje da bi dijete imalo oca kraj sebe.sto kaze moja tetka:s nekim se mora deverat".uglavnom da skratim poslije prevare i saznanja moj muz se odluci za tu NOVU.dijete i ja pokupimo stvari i odemo mojoj mami.mjesec dana nije ga interesovalo sta je s nama.i onda otjera tu novu i hoce mene opet nazad.ja se malo kolebala ali sam morala dokazati toj NOVOJ da ipak on mene VOLI!?i tako ja dozvolim i ponizim se i vratim se opet radi djeteta(GRESKA).u kuci nista vise nije isto mala sve izmjenila ma bruka!ali moj BIVSI je kratko vrijeme bio"DOBAR" druga prevara je slijedovala jos brze.i sad cete reci ova je luda sto posto.ja sam mislila da radim sve ispravno iz ljubavi i zbog djeteta pa oprostim i drugu prevaru.naravno sve se to desilo po povratku u BiH nakon izbjeglistva u njemackoj.ali te prevare me natjeraju da opet pronadjem put do njemacke jer smo jos dodatno imali mijesani brak!i tako dijete i ja u njemackoj cekamo njega da pokusamo ponovo on i treci put prevari ja saznam..... i opet oprostim.dozvolim da i po treci put me zajebe.trajalo je bogami taj neki zivot na silu jer stalno su svadje bile i tri godine.onda se desi cetvrta famozna prevara sa zenom koju znam i kokja mi je bila u kuci! ta prevara najvise boli kad nekog znas.i tad bi mu ja sigurno oprostila da je trazio.ali danas hvala bogu sam sretna da nije.ja ga nikad ne bih ostavila zasto pojma nemam vjerovatno sam htjela podnijeti veliku zrtvu za svoj brak!danas sam po drugi put udata i tek sad vidim razliku kako je kad muskarac voli.totalna suprotnost i shvatila sam da sam samo ja voljela u tom prvom braku i zivjela u zabludi jer sam kontala imamo dijete i mi moramo biti zajedno.danas sam svjesna kd ljubavi nema nemoze ni stotinu djece brak spasiti.a sto se tice prevare ono sto neznam i ne briga me ako saznam definitivno NEMA VISE OPRASTANJA!

_____________________________

da je zivot lijep ne bi plakali kad se rodimo!

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
16.11.2008 12:54:40   
azra
Draga odžačanka ti si heroj!!! Mogu zamisliti kako ti je bilo boriti se sa tim i ostati normalan. Ja mislim da je bolje imati sretan razvod nego užasan brak. To je bolje i za tebe i tvoje čedo! Drago mi je da je to iza tebe i da si našla svoju sreću. Prevaru još nisam iskusila (bar mislil) i neznam šta bih učinila.ali i da se desi voljela bih da mi on kaže a ne neko drugi. Smatram da u braku ili zajednici treba postojati povjerenje bez laži i tajni a kako kažu ljudski je praštati a zaboraviti niko nemože.

(odgovor članu odzacanka)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
16.11.2008 12:54:41   
nikka
Bravo odžačanka,jesi kroz tešku životnu školu prošla ali si naučila što je najbitnije,djetetova i tvoja sreća,
i doživjela si je napokon.
Kao što i sama kažeš greška je spašavati već propali brak u cilju djetetove sreće,jer nije sreća kada dijete gleda kako se roditelji vrijeđaju i svađaju ili još gore šute.

(odgovor članu odzacanka)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
16.11.2008 12:56:34   
Blue rose RR
Žao mi je odžačanko što si proživjela patnju na takav grub način.
I dalje ostajem pri svom postu :

IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR

Oprostila-NARAVNO, zaboravila-MOŽDA, živjela sa njim-BOŽE SAČUVAJ.

Isto to važi i za mene, koliko i za njega.

U datom momentu (pod pretpostavkom da je to ON učinio), kada izvrši preljubu, prevaru...smatram da on tu nije mene prevario-već sebe.
Izdao je sve ono u što je i on sam vjerovao npr. 10,20 godina...ako on smatra, ili JA , nije bitno da u jednom braku kao instituciju ljubavi, nešto ne štima, i to NEŠTO  se ne može razgovorom ili kompromisima riješiti...ljepoto draga - ZBOGOM.


Lično smatram da je prevara luksuz gluposti, i ko želi/može da je provede - bujrum, ali dalekoooooo od mene i mog djeteta.

Naravo sada će se neko naći pa da pita: a dijete ako ti učiniš preljubu..hmmmm...nakon silnih priča otac djetetu uradio ovo, očuh ono...ma dajte ipak su rijetki primjeri da žena izvrši preljubu (naravno govorim o našim prostorima) .






_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu odzacanka)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
17.11.2008 12:51:45   
Amelaa RR
Drage moje...ovo nije tema za prepucavanje tako molim da se tenzije smire.Nismo ovdje da bi se prepucavale zar ne.
Unaprijed zahvalna.
LP


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
16.5.2009 0:26:22   
leli§
NIKAD!

ne moze se nize pasti od prevare u braku...tada se ubi svo povjerenje i jos vaznije postovanje... ja ne bih nikada mogla biti sa nekim koga ne postujem i kome ne vjerujem

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
16.5.2009 11:14:14   
dzeni_nl
Jos uvijek nisam bila u toj situaciji, a nadam se da i necu. da li bi oprostila ne znam, znam da bi me to ubilo, i oduzelo mi par godina zivota unaprijed.

Znam samo jedno, kada prevaru jednom oprostis, to nikada nece prestati!


_____________________________

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
16.5.2009 11:34:05   
nikita
Ne znam sta da kazem osim nadam se da necu doci u tu situaciju!!!

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
16.5.2009 11:35:14   
bebbe RR
Ne.

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
17.5.2009 15:25:35   
Ummuisa
Pa  oprostila bih ako bi se iskreno pokajao.... a po meni iskreno pokajanje podrazumjeva da traži oprost od Allaha, a zatim neka priušti meni i ostalim građanima to zadovoljstvo da gledam kako ga se kamenuje ( i on i njegova izabranica) do smrti na javnom trgu, negdje u sred grada...

Jedno bi na taj način koliko toliko pokazao pokajanje što je oskrnavio Allahovu vjeru što bi meni teže palo od toga što bi povrijedio mene lično...

A ako bi slučajno nakon preljube ostao u životu, tada mi ne bi palo na pamet da živim sa osobom koju se naziva bludnikom, jer bludnici su za bludnice, a čestiti su za čestite, pa nek sebi traži spram sebe, a ja ću spram sebe...

eto.. po kratkom postupkuuser posted image


(odgovor članu emy)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
17.5.2009 16:34:42   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: odzacanka

PREVARA!citam i hvala bogu nema puno prevarenih.


Draga moja ja mislim da prevarenih ima puno više ali im se ne da "priznati", Lako je preko neta izigravati idilu al haj.
Pitanje je dal bi oprostile prevaru?
ja sam jako samostalna, samosvjesna i prije svega privređujem ste strane mi ne bi trebao, koji će i djetetu? rado bi ga nabila nogom al bi ga prije dooobro izmuzla. Igrala bi vesela pametno, ne bi ga tek tako nabila nogom.... a scene garant ne bi pravila, lagano al sigurno zagorčala mu život i onda ne bi otišla od njega već on od mene

(odgovor članu odzacanka)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
17.5.2009 16:49:17   
hanich
Joj ja sam preteska sto se toga tice...ali i mm je isti takav.
Ne daj Boze nikome pa ni meni da mora razmisljati oprostiti ili ne.
Ja licno jako tesko prelazim preko i manjih gluposti,predjem ja preko njih,ali ne zaboravljam nikada...tako da tesko da bi mogla preci preko prevare.
Cak i kad bi presla,ja vise ne bi bila ista osoba...to sigurno znam...izjedalo bi me svakodnevno,samo bi mozgala gdje je sta je kako je,nabijala bi mu to na nos u svakoj prilici i to bi svakako dovelo do kraja.Pretvorila bi se u jednu nezadovoljnu i nesretnu osobu,a kao takva nisam dobra ni za sebe ni za njega,pa ni za nasu malu porodicu.Nadam se da necu morati razmisljati o tome...odmah se unervozim kad samo i pomislim. user posted image

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Joj ja sam preteska sto se toga tice...ali i mm je isti takav.
Ne daj Boze nikome pa ni meni da mora razmisljati oprostiti ili ne.
Ja licno jako tesko prelazim preko i manjih gluposti,predjem ja preko njih,ali ne zaboravljam nikada...tako da tesko da bi mogla preci preko prevare.
Cak i kad bi presla,ja vise ne bi bila ista osoba...to sigurno znam...izjedalo bi me svakodnevno,samo bi mozgala gdje je sta je kako je,nabijala bi mu to na nos u svakoj prilici i to bi svakako dovelo do kraja.Pretvorila bi se u jednu nezadovoljnu i nesretnu osobu,a kao takva nisam dobra ni za sebe ni za njega,pa ni za nasu malu porodicu.Nadam se da necu morati razmisljati o tome...odmah se unervozim kad samo i pomislim. user posted image


(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
17.5.2009 21:05:55   
ljubičica 28
Ma drage žene, možemo mi govoriti da bismo uradile ovo ili ono...ali smatram da,ukoliko bismo se našle u takvoj situaciji, većina nas vjerovatno oprostila.
Lično hB nisam imala takvo iskustvo i nadam se da ga neću ni doživjeti, ali pogledajmo žene koje su to predeverale, većina ih ostane sa svojim muževima iz ovog ili onog razloga. Iako,kao i većina, trenutno mislim da to ne bih mogla oprostiti, ali vjerovatno bih dobro razmislila kada bih se našla u takvoj situaciji.
Jedino u što sam 100% ubijeđena,jeste da više ne bi bilo isto user posted image

(odgovor članu hanich)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
17.5.2009 21:23:15   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: odzacanka

PREVARA!citam i hvala bogu nema puno prevarenih.


Draga moja ja mislim da prevarenih ima puno više ali im se ne da "priznati", Lako je preko neta izigravati idilu al haj ...


Jašta vala ...
Ono što je nekome idila, za nekoga je nedostižan san.
Ono što je nekome prevara, za nekoga je "dobar provod i bezazlena situacija" ili čisto "očijukanje".

Smatram da je (iako ovo ode OT) prilično lahko prodrijeti u svijest ili karakter nekoga pogotovo preko net-a.
Nekome je par postova bezveze, ali ako čovjek hoće da nešto sazna o nečijem karakteru, onda nekoliko postova ( a da ne govorim nečijih 100,500,1000 postova) mnogo znači.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
17.5.2009 21:39:14   
Anoniman
uh, teska tema
posto sam ja dijet razvedenih roditelja upravo radi ovog razloga ja  sam vec "ostecena" ...i znam sta znaci odrasti s samohranom majkom (apropo samohrani roditelji skontala sam da nema podforuma za njih a bas njima je najpotrebnija podrska) ja bi mm kada bi mi to uradio ....user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
  Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
18.5.2009 0:44:43   
veeseelaa
e da MaryamAmina još kad bi neko imao kad za analizuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
18.5.2009 8:22:10   
Blue rose RR
Uvijek se mora naći vremena za stvari, ili u ovom slučaju za ljude, koji nas zanimaju.
I ovdje se vraćam na temu: ako svaka žena ili čovjek, ne žele da analiziraju radnje, stanje i osjećaje onog drugog, vrlo često dolazi do gubljenja one niti koja ih je prvenstveno spojila.

Zato se za bitne ljude, MORA uvijek imati vremena.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
18.5.2009 9:17:41   
Nedi
Kratko i jasno - NE

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
18.5.2009 9:45:45   
tea lana
n i k a d a

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
18.5.2009 10:03:18   
mala mu
NE!!!!!-jedino ako prolupam i budem za psihijatriju...

_____________________________

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
18.5.2009 10:09:30   
bubuli
Ne!!! Ako jednom umoci uradit ce opet...nema efekta tu prastati...zasto biti druga ili neznam ni ja sta...

samo prva,jedna jedina!


_____________________________



(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
19.5.2009 9:56:12   
Ummuisa
IZVORNA PORUKA: odzacanka

...onda se desi cetvrta famozna prevara sa zenom koju znam i kokja mi je bila u kuci! ta prevara najvise boli kad nekog znas.i tad bi mu ja sigurno oprostila da je trazio..


user posted image user posted image user posted image

no coment

(odgovor članu odzacanka)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
7.7.2009 9:05:34   
aslica
Možda ne bi bilo loše prokomentarisati na šta bi se trebala obratiti pažnja kada su u pitanju sumnje na muževu nevjeru. Kako i na koji način provjeriti da bi bile sigurne? Možda bi bilo najbolje unajmiti privatnog detektiva, što u našoj sredini nije moguće.........user posted image

(odgovor članu Ummuisa)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Da li biste ikad oprostile prevaru?
7.7.2009 13:32:20   
leona81
nikad

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu aslica)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *