|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
27.7.2015 0:21:41   
marketing RR

IZVORNA PORUKA: camrica

Pozdrav. Evo i naseg iskustva. Od rodjenja su nam govorili da beba ima jako suhu kozu koja cesto predje u AD. Kupili smo a.dermin gel za kupanje i mlijeko za tijelo i sve je bilo ok do prije desetak dana. Tada se oznojio i ojeo oko vrata. Mi smo to cesto prali i mazali niveinom kremom sa cinkom sto je napravilo haos. I poceli su po prvi put pravi simptomi, crvenilo, ljustenje, svrab. Otisli smo kod stare dermatologinje dr. Prohic. Dala nam je kremicu koja je pregenijalna i poslije evo 5 dana puno je bolje. Simptomi se nisu potpuno povukli, ali konacno mirno spava. Mi se bojima da kremica ima kortikosteroide (iako ona tvrdi da nema) tako da smo oprezni i sad cemo napraviti pauzu u koristenju. E sada, mi bismo na more, ali me plase ove vrucine... Hoce li mu biti gore? ( ima 5 mjesci). Dok. Prohic nam je rekla niposto na more, a ovdje citam da je mnogima prijalo. Sta da radimo? Zaista ne bih da idemo ako ce se vratiti jer ga je bas svrbilo i bio je jako nemiran, nesretan i neispavan ( a inace je zlatna beba :). Sta vi mislite?




Koju kremu su vam dali?
Da li ste probali Cortinat (ona je bez kortikosteroida)?

(odgovor članu camrica)
Neposredna veza do poruke: 351
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
27.7.2015 9:57:55   
camrica
Mix je 2 kreme. Navodno bez kortikosteroida.
I ne nisam probala ovu kremu.

(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 352
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
29.7.2015 1:08:08   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: minie

Da li CortinaT pomaze i u slucaju osipa koji je izazvao znoj, na pregibama i sl? I da li imate neku drugu kremu u asortimanu namijenjenu u te svrhe?




Poštovani,

Cortinat krem se može koristiti za sve promene na koži koje su praćene pojavom sitnog tačkastog crvenila(osipa) bez obzira da li je crvenilo izazvano usled prekomernog znojenja,toplote ili kontakta sa tkaninom ili pelenom.
Cortinat krem sadži biljne komponente koje ublažavaju crvenilo i smanjuju svrab i može se aplikovati na sve delove tela,pregibne površine i lice.

dr.Mirjana Slijepčević

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 353
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
29.7.2015 1:10:35   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: vedada

Mene interesu je model se mazati ovom kremom područje iza ušiju, pošto kad leži na jednoj strani za crveni i ponekad bude crvenih tackica?



Poštovani,

Ekcematozne promene se mogu pojaviti i na glavi.Mogu biti lokalizovane na licu,na predelu iza ušiju i kosmatom delu glave.Cortinat krem sadrži biljne komponente koje smanju svrab i ublažavaju crvenilo,kao i biljne komponente koje regenerišu hidrolipidni sloj i umanjuju perutanje kože.Cortinat krem se bezbedno može koristiti na licu i na telu.Pošto Cortinat krem ne sadrži kortikosteroide on se može koristiti duži vremenski period u kontinuitetu

dr.Mirjana Slijepčević

(odgovor članu vedada)
Neposredna veza do poruke: 354
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
30.7.2015 19:18:58   
camrica
Postovani,
da li se ova krema ima kupiti negdje u Sarajevu?

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Neposredna veza do poruke: 355
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
31.7.2015 15:32:30   
marketing RR

Draga mama,


CortinaT se može nabaviti širom Bosne i Hercegovine u bolje snabdevenim apotekama.
Ako se desi situacija da ga ipak nema na stanju, pocijenti mogu slobodno zahtevati od apotekara da poruči traženu kremu (mogu je pronaći u svakoj ozbiljnijoj veledrogeriji, kao što su npr: Phoenix Pharma, Velfarm Gračanica, MGM Kakanj, Hercegovinalijek Mostar, ICM Bijeljina, Vitamedic Bijeljina i dr.).


Takođe, telefon kompanije Vitamedic vam stoji na raspolaganju kako bi Cortinat isporučili u vama najbilžu apoteku.
Vitamedic 055/355-600

(odgovor članu camrica)
Neposredna veza do poruke: 356
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
3.8.2015 19:50:32   
marketing RR


Pišite nam i dalje, jer vam i u avgustu naš dragi sponzor daruje 3 Cortinat krema na ovoj temi user posted image


Takođe, iskoristite priliku i u ovoj temi postavite pitanje dr. Mirjani Misic.




IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Ekcem je najčešće oboljenje kože. Svake godine je sve veći broj oboljelih kod nas i u svijetu. Taj porast je posljedica sve većeg zagadjenja sredine i prisustva mnogih alergena u vazduhu i hrani, svakodnevne izloženosti hemijskim supstancama (sapuni, deterdženti, kozmetički preparati...) Takođe poznati okidači su stres i pad imuniteta. Prisutni genetski–nasljedni faktori povećavaju mogućnost pojave ekcema i ozbiljnost simptoma.

Ekcem–dermatitis je hronično oboljenje kože koje se odlikuje stalnim zapaljenjem sa karakterističnim simptomima: crvenilo, jak svrab, perutanje, ispucalost i suhoća kože.

Ekcem–dermatitis pogađa dječju populaciju (atopijski dermatitis) tako i odrasle (kontaktni, seborejični dermatitis)

Najčešće se liječi uz pomoć kortikosteroida, međutim postoji i prirodno rješenje.


Pomoć iz prirode CORTINAT krem 75ml(bez kortikosteroida)
Kompanija Pharmalife research, Italija, u saradnji sa INSTITUTOM EMPOLI, je proizvela prirodnu kremu bez kortikosteroida - Cortinat krem - brzo i efikasno otklanja simptome EKCEMA –Atopijskog dermatitisa kao što su crvenilo, svrab i suhoću kod ispucale i nadražene kože a ujedno njeguje i štiti kožu od ponovne pojave simptoma.

Za djecu od rođenja ( 0 mjeseci ) i za odrasle.
Procitajte vise!

Efikasnost CORTINAT krema se zasniva na udruženom djelovanju aktivnih principa iz 6 biljnih ekstrakata i ulja.: Liquorice (Glycyrhiza glabra ), Bacopa Monnieri, Oryza sativa bran oil, Onopordum acanthium, Bisabolol, Alantoin


user posted image



Pod sponzorstvom kompanije Vitamedic, distributera Pharmalife proizvoda, otvaramo temu gde ćemo razgovarati o ekcemu-dermatititsu, davati savjete i odgovarati na vaša pitanja (na pitanja odgovara dr. Mirjana Mišić). Pitanja treba da budu isključivo vezana za ekcem/dermatitis i upotrebu CortinaT krema.
3 najaktivnij korisnika koji u ovoj temi sa nama razmjene savjete i pitanja vezana za ekcem/dermatitis, će svakog mjeseca biti nagrađena sa po jednim CortinaT kremom koji vrlo djelotvorno rješava sve promjene na koži kako kod djece tako i kod odraslih. Dakle učešće u temi donosi poklon u vidu CortinaT krema. Dobitnici se ne mogu ponavljati tokom trajanja konkursa. U slučaju izjednačene aktivnosti na temi, CortinaT krem osvaja korisnik koji je prvi ostavio komentar. Poklone šalje sponzor o svom trošku, na adresu dobitnika.



(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 357
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
4.8.2015 13:09:04   
marketing RR


Čestitamo julskim dobitnicama Cortinat kreme user posted image , a to su:

1. camrica
2. vedada
3. Vanne



Molimo pošaljite nam podatke na pp (ime, prezime, adresa u BIH i telefon) najkasnije do 7.8.2015.

I nadamo se da ćete podeliti ovde svoja iskustva, bićemo zahvalni :)


Čestitke još jednom, i u zdravlju da koristite Cortinat kremu user posted image


< Poruku je uredio marketing RR -- 4.8.2015 13:20:13 >

(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 358
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
4.8.2015 15:21:50   
Vanne
Hvala sponzoru....jedva cekam da je pocnemo koristiti,vratili smo se s mora i ponovo suha koza na istim mjestima kao i prije,ponovo ljuspice i crvenilo user posted image

_____________________________

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 359
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
4.8.2015 16:46:14   
vedada
Hvala mnogo, obradovah se user posted image Javimo se kad stigne.

_____________________________

A 2012
E .2015

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 360
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
11.8.2015 14:55:19   
M kao Mama
Divna tema, zaista za svaku pohvalu što imamo na raspolaganju srtučnjaka iz oblasti dermatologije i naravno nagrade, ko ih ne voli,

ovako, ja sam u nazad tri godine na raznim temama pisala o problemu moje mlađe kćerke, znači obišli smo dermatologiju, infektologiju, mikrobiologiju, više puta, mislim da ni broja ne znam, rekla bih da ni sada ne znam tačno šta se to njoj desilo, ali iskreno vjerujem da se sa tri godine dešava neki preokret u organizmu djeteta, i da mnoga djeca moraju mnogo šta proći u te tri godine. Isto iskustvo sam imala i sa strijom, samo kod nje su bili brohnitisi, alergije i dr., koža direktno ne.

No da se vratim na temu, odmah po rođenuu tako reči,kada smo došli iz porodilišta beba je imala strašan osip po licu i tijelu. Mislim da smo 8 dan bili na Jez7eru gdje nam je rečeno da ima stafilodermiju, ne mogu se sjetiti čime je to tretirano, ali znam da je bila neka korikiosterioidna krema, i to je prošlo, nakon izvjesnog vremena. Nakon nekoliko mjeseci novi problem, osip u području genitalija, opet dr., pedijatar, dermatologija, problem stršanh u jednom momentu to je do počelo da puca i krvari. Znači, nema šta nismo koristili, dijagnoza je bila candida, ali nama je najviše pomogla sudocrema, koju i dana uvijek imam u kući. I to smo preživjeli, nakon nekoliko mjeseci novi osip. Opet pedijatar, kožno, inektivno, brisvi, antibiotik, ovaj put zlatni stafilokok. Malo je kazati da smo sigurno pet, šest, a možda i sedam puta radili svi familijarno briseve kože, guše, nosa, jednom je pokazalo kod muža unosu prisutvo bakterije, isvaki put kod djevojčice na koži. Od terapije ne znam šta nismo koristili, ali najviše je pomogne antibiotik, na žalost. Na kraju smo skontali da je muž bio kliconoša, da je donio iz bolnice jer je ležao na liječenju. I danas povremeno se javi taj osip koji nije mnogobrojan, ali je ružan, većinom to su tri do četri tačkice koje kruže po tijelu, danas su na ramenu, sutra na stomaku, prekosutra butina, pa guza i tako. Sada više ne idemo ljekaru, znam bit će antibiotik. Razmišljala sam o ovoj kremi, čak sam i zvala apoteku da je naručim je u mojoj općini ih nema u apoteci na stanju, kažu malo je skuplja pa ne znaju da li će neko kupiti. Vjerujem da je teško ovako napamet kazati da ili ne, bez pregleleda, ali mislim da vrijedi pokušati. Pogotovo jer piše da je mogu koristiti bebe od rođenje, i najbitnije nema kortikosteroida. Pa vidjet ćemo, ako je dobijemo i dobo je, ako ne kupit ćemo je pa u dogledno vrijeme nadam se da ćemo se javiti sa pozitivnim iskustvom.

(odgovor članu vedada)
Neposredna veza do poruke: 361
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
30.8.2015 15:15:45   
Bebica Bebić
Odličan preparat, sa malo zbunjujućim nazivom, koji asocira na kortikosteroide a njih u stvari u ovoj kremi NEMA :)

Mi se skupa mackamo kortinatom (i bebac i ja), preporuka za suvu kožu sklonu pucanju!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 362
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
30.8.2015 15:16:42   
Bebica Bebić

IZVORNA PORUKA: vedada

Hvala mnogo, obradovah se user posted image Javimo se kad stigne.


user posted image

(odgovor članu vedada)
Neposredna veza do poruke: 363
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
1.9.2015 2:12:45   
marketing RR


Čestitamo avgustovskim dobitnicama Cortinat kreme user posted image , a to su:

1. Bebica Bebić
2.mama_alma



Molimo pošaljite nam podatke na pp (ime, prezime, adresa u BIH i telefon) najkasnije do 7.9.2015.

I nadamo se da ćete podeliti ovde svoja iskustva, bićemo zahvalni :)


Čestitke još jednom, i u zdravlju da koristite Cortinat kremu user posted image

(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 364
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
1.9.2015 2:14:04   
marketing RR


Pišite nam i dalje, jer vam i u septembru naš dragi sponzor daruje 3 Cortinat krema na ovoj temi user posted image


Takođe, iskoristite priliku i u ovoj temi postavite pitanje dr. Mirjani Misic.




IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Ekcem je najčešće oboljenje kože. Svake godine je sve veći broj oboljelih kod nas i u svijetu. Taj porast je posljedica sve većeg zagadjenja sredine i prisustva mnogih alergena u vazduhu i hrani, svakodnevne izloženosti hemijskim supstancama (sapuni, deterdženti, kozmetički preparati...) Takođe poznati okidači su stres i pad imuniteta. Prisutni genetski–nasljedni faktori povećavaju mogućnost pojave ekcema i ozbiljnost simptoma.

Ekcem–dermatitis je hronično oboljenje kože koje se odlikuje stalnim zapaljenjem sa karakterističnim simptomima: crvenilo, jak svrab, perutanje, ispucalost i suhoća kože.

Ekcem–dermatitis pogađa dječju populaciju (atopijski dermatitis) tako i odrasle (kontaktni, seborejični dermatitis)

Najčešće se liječi uz pomoć kortikosteroida, međutim postoji i prirodno rješenje.


Pomoć iz prirode CORTINAT krem 75ml(bez kortikosteroida)
Kompanija Pharmalife research, Italija, u saradnji sa INSTITUTOM EMPOLI, je proizvela prirodnu kremu bez kortikosteroida - Cortinat krem - brzo i efikasno otklanja simptome EKCEMA –Atopijskog dermatitisa kao što su crvenilo, svrab i suhoću kod ispucale i nadražene kože a ujedno njeguje i štiti kožu od ponovne pojave simptoma.

Za djecu od rođenja ( 0 mjeseci ) i za odrasle.
Procitajte vise!

Efikasnost CORTINAT krema se zasniva na udruženom djelovanju aktivnih principa iz 6 biljnih ekstrakata i ulja.: Liquorice (Glycyrhiza glabra ), Bacopa Monnieri, Oryza sativa bran oil, Onopordum acanthium, Bisabolol, Alantoin


user posted image



Pod sponzorstvom kompanije Vitamedic, distributera Pharmalife proizvoda, otvaramo temu gde ćemo razgovarati o ekcemu-dermatititsu, davati savjete i odgovarati na vaša pitanja (na pitanja odgovara dr. Mirjana Mišić). Pitanja treba da budu isključivo vezana za ekcem/dermatitis i upotrebu CortinaT krema.
3 najaktivnij korisnika koji u ovoj temi sa nama razmjene savjete i pitanja vezana za ekcem/dermatitis, će svakog mjeseca biti nagrađena sa po jednim CortinaT kremom koji vrlo djelotvorno rješava sve promjene na koži kako kod djece tako i kod odraslih. Dakle učešće u temi donosi poklon u vidu CortinaT krema. Dobitnici se ne mogu ponavljati tokom trajanja konkursa. U slučaju izjednačene aktivnosti na temi, CortinaT krem osvaja korisnik koji je prvi ostavio komentar. Poklone šalje sponzor o svom trošku, na adresu dobitnika.




(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 365
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
2.9.2015 9:03:09   
M kao Mama
Aaa, divno, hvala na nagradi, javljam iskustva obavezno,

ja nisam vidjela da je dr. Mišić odgovorila na moje pitanje, možda mi je promaklo, a baš bi voljela da

hvala još jednom

idu podaci u PP

(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 366
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
2.9.2015 18:40:40   
Vanne
Stigla nam je krema user posted image javimo iskustva cim je probamo...ja imam problematicnu kozu lica sklona sam aknama pa cu se i ja malo trackati user posted image ako pomogne javim user posted image

_____________________________

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 367
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
4.9.2015 15:27:49   
M kao Mama
Ja sam svoje podatke poslala u privatnoj poruci na marketing RR, samo ako mogu da dobijem potvrdu da li je to ok ili trebam nekome drugome da proslijedim, budući da je krajnji rok za slanje popdataka vrlo blizu.

Hvala

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 368
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
7.9.2015 23:56:13   
marketing RR
Draga mama_alma, sve je ok, poslali ste poruku kako treba, veliki pozdrav :)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 369
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
21.9.2015 20:26:51   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: mama_alma

Divna tema, zaista za svaku pohvalu što imamo na raspolaganju srtučnjaka iz oblasti dermatologije i naravno nagrade, ko ih ne voli,

ovako, ja sam u nazad tri godine na raznim temama pisala o problemu moje mlađe kćerke, znači obišli smo dermatologiju, infektologiju, mikrobiologiju, više puta, mislim da ni broja ne znam, rekla bih da ni sada ne znam tačno šta se to njoj desilo, ali iskreno vjerujem da se sa tri godine dešava neki preokret u organizmu djeteta, i da mnoga djeca moraju mnogo šta proći u te tri godine. Isto iskustvo sam imala i sa strijom, samo kod nje su bili brohnitisi, alergije i dr., koža direktno ne.

No da se vratim na temu, odmah po rođenuu tako reči,kada smo došli iz porodilišta beba je imala strašan osip po licu i tijelu. Mislim da smo 8 dan bili na Jez7eru gdje nam je rečeno da ima stafilodermiju, ne mogu se sjetiti čime je to tretirano, ali znam da je bila neka korikiosterioidna krema, i to je prošlo, nakon izvjesnog vremena. Nakon nekoliko mjeseci novi problem, osip u području genitalija, opet dr., pedijatar, dermatologija, problem stršanh u jednom momentu to je do počelo da puca i krvari. Znači, nema šta nismo koristili, dijagnoza je bila candida, ali nama je najviše pomogla sudocrema, koju i dana uvijek imam u kući. I to smo preživjeli, nakon nekoliko mjeseci novi osip. Opet pedijatar, kožno, inektivno, brisvi, antibiotik, ovaj put zlatni stafilokok. Malo je kazati da smo sigurno pet, šest, a možda i sedam puta radili svi familijarno briseve kože, guše, nosa, jednom je pokazalo kod muža unosu prisutvo bakterije, isvaki put kod djevojčice na koži. Od terapije ne znam šta nismo koristili, ali najviše je pomogne antibiotik, na žalost. Na kraju smo skontali da je muž bio kliconoša, da je donio iz bolnice jer je ležao na liječenju. I danas povremeno se javi taj osip koji nije mnogobrojan, ali je ružan, većinom to su tri do četri tačkice koje kruže po tijelu, danas su na ramenu, sutra na stomaku, prekosutra butina, pa guza i tako. Sada više ne idemo ljekaru, znam bit će antibiotik. Razmišljala sam o ovoj kremi, čak sam i zvala apoteku da je naručim je u mojoj općini ih nema u apoteci na stanju, kažu malo je skuplja pa ne znaju da li će neko kupiti. Vjerujem da je teško ovako napamet kazati da ili ne, bez pregleleda, ali mislim da vrijedi pokušati. Pogotovo jer piše da je mogu koristiti bebe od rođenje, i najbitnije nema kortikosteroida. Pa vidjet ćemo, ako je dobijemo i dobo je, ako ne kupit ćemo je pa u dogledno vrijeme nadam se da ćemo se javiti sa pozitivnim iskustvom.



Poštovana, žao nam je zbog problema koje ste imali .
Važno je napomenuti da se u slučaju potvrde infekcije kože infektivnim uzročnikom ( bakterija, gljivica ili virus ) mora primeniti lek a po dogovoru sa lekarom koji prati dete. U slučaju da je bakterija mora se primeniti AB , u slučaju Gljivice – anti- mikotik, .. ) U suprotnom , može doći samo do prividnog smirivanja akutne slike iz različitih razloga , a nakon toga do recidiva , tj ponovnog izbijanja bolesti , nekada i u jačem stepenu.
Veoma je važno , sprovoditi higijenski režim koji isljučuje prekomerno korišćenje krema na bazi naftnih derivata , ( vazelini i parafinska ulja ) koji prave okluzivni film na nežnoj decojij koži. Dužom primenom u vecoj koncentraciji dovode i do neželjenih promena na koži kao i komplikovanja primarne patologije , posebno u slučaju da se preko njih koriste i pelene ili druge obloge koje se ne menjaju u češćem ritmu.
Obzirom da je starija ćerka imala problema sa bronhitisima, alergijama, moguće je da se radi o atopijskom tipu koji zahteva negu i jačanje barijere kože. Da li neko od članova porodice ima ili je imao slične probleme ( dermatitise, ekceme, astmu, ..rinitis ) ?
Putem pisma Vam ne mogu reci o čemu se tačno radi ali Vam mogu preporučiti CORTINAT kremu ,za kožu deteta jer ima sve potrebno za jačanje barijere kože uz adekvatan higijensko dijetetski režima po savetu lekara.
Sa CORTINAT kremom bih uvela i IMMUNO sirup istog proizvođača iz Italije, PHARAMLIFE Researrch.


Dr. Mirjana Mišić

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 370
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
30.9.2015 22:47:06   
dunjas
I dalje smo jako zadovoljni i na moru nam je Cortinat krema pomogla oko osipa od vrućine user posted image

(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 371
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
1.10.2015 11:53:41   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor


IZVORNA PORUKA: mama_alma

Divna tema, zaista za svaku pohvalu što imamo na raspolaganju srtučnjaka iz oblasti dermatologije i naravno nagrade, ko ih ne voli,

ovako, ja sam u nazad tri godine na raznim temama pisala o problemu moje mlađe kćerke, znači obišli smo dermatologiju, infektologiju, mikrobiologiju, više puta, mislim da ni broja ne znam, rekla bih da ni sada ne znam tačno šta se to njoj desilo, ali iskreno vjerujem da se sa tri godine dešava neki preokret u organizmu djeteta, i da mnoga djeca moraju mnogo šta proći u te tri godine. Isto iskustvo sam imala i sa strijom, samo kod nje su bili brohnitisi, alergije i dr., koža direktno ne.

No da se vratim na temu, odmah po rođenuu tako reči,kada smo došli iz porodilišta beba je imala strašan osip po licu i tijelu. Mislim da smo 8 dan bili na Jez7eru gdje nam je rečeno da ima stafilodermiju, ne mogu se sjetiti čime je to tretirano, ali znam da je bila neka korikiosterioidna krema, i to je prošlo, nakon izvjesnog vremena. Nakon nekoliko mjeseci novi problem, osip u području genitalija, opet dr., pedijatar, dermatologija, problem stršanh u jednom momentu to je do počelo da puca i krvari. Znači, nema šta nismo koristili, dijagnoza je bila candida, ali nama je najviše pomogla sudocrema, koju i dana uvijek imam u kući. I to smo preživjeli, nakon nekoliko mjeseci novi osip. Opet pedijatar, kožno, inektivno, brisvi, antibiotik, ovaj put zlatni stafilokok. Malo je kazati da smo sigurno pet, šest, a možda i sedam puta radili svi familijarno briseve kože, guše, nosa, jednom je pokazalo kod muža unosu prisutvo bakterije, isvaki put kod djevojčice na koži. Od terapije ne znam šta nismo koristili, ali najviše je pomogne antibiotik, na žalost. Na kraju smo skontali da je muž bio kliconoša, da je donio iz bolnice jer je ležao na liječenju. I danas povremeno se javi taj osip koji nije mnogobrojan, ali je ružan, većinom to su tri do četri tačkice koje kruže po tijelu, danas su na ramenu, sutra na stomaku, prekosutra butina, pa guza i tako. Sada više ne idemo ljekaru, znam bit će antibiotik. Razmišljala sam o ovoj kremi, čak sam i zvala apoteku da je naručim je u mojoj općini ih nema u apoteci na stanju, kažu malo je skuplja pa ne znaju da li će neko kupiti. Vjerujem da je teško ovako napamet kazati da ili ne, bez pregleleda, ali mislim da vrijedi pokušati. Pogotovo jer piše da je mogu koristiti bebe od rođenje, i najbitnije nema kortikosteroida. Pa vidjet ćemo, ako je dobijemo i dobo je, ako ne kupit ćemo je pa u dogledno vrijeme nadam se da ćemo se javiti sa pozitivnim iskustvom.



Poštovana, žao nam je zbog problema koje ste imali .
Važno je napomenuti da se u slučaju potvrde infekcije kože infektivnim uzročnikom ( bakterija, gljivica ili virus ) mora primeniti lek a po dogovoru sa lekarom koji prati dete. U slučaju da je bakterija mora se primeniti AB , u slučaju Gljivice – anti- mikotik, .. ) U suprotnom , može doći samo do prividnog smirivanja akutne slike iz različitih razloga , a nakon toga do recidiva , tj ponovnog izbijanja bolesti , nekada i u jačem stepenu.
Veoma je važno , sprovoditi higijenski režim koji isljučuje prekomerno korišćenje krema na bazi naftnih derivata , ( vazelini i parafinska ulja ) koji prave okluzivni film na nežnoj decojij koži. Dužom primenom u vecoj koncentraciji dovode i do neželjenih promena na koži kao i komplikovanja primarne patologije , posebno u slučaju da se preko njih koriste i pelene ili druge obloge koje se ne menjaju u češćem ritmu.
Obzirom da je starija ćerka imala problema sa bronhitisima, alergijama, moguće je da se radi o atopijskom tipu koji zahteva negu i jačanje barijere kože. Da li neko od članova porodice ima ili je imao slične probleme ( dermatitise, ekceme, astmu, ..rinitis ) ?
Putem pisma Vam ne mogu reci o čemu se tačno radi ali Vam mogu preporučiti CORTINAT kremu ,za kožu deteta jer ima sve potrebno za jačanje barijere kože uz adekvatan higijensko dijetetski režima po savetu lekara.
Sa CORTINAT kremom bih uvela i IMMUNO sirup istog proizvođača iz Italije, PHARAMLIFE Researrch.


Dr. Mirjana Mišić



e, da se zahvalim Dr. Mišić, na iscrpnom odgovoru,

da Bog čuje već neko vrijeme smo mirni, i nema osipa, ali dok je bilo to je bilo strašno. Mi uvijek imamo na polici neki sirup za imuniteta, a i prirodnim purtem se pokušavamo imunizirati.

Za kremu do sada nam se najbolje pokazala sudocrem, i zaista ta krema ima počasno mjesto u našoj kući, a Corninu još uvijek nismo dobili, tako da se nadam da neće biti prijeke potrebe za njenom upotrebom, ali neka j eimamo zlu ne trebalo.

Hvala još jednom

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Neposredna veza do poruke: 372
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
1.10.2015 23:07:02   
marketing RR



Pišite nam i dalje, jer vam i u oktobru naš dragi sponzor daruje 3 Cortinat krema na ovoj temi user posted image


Takođe, iskoristite priliku i u ovoj temi postavite pitanje dr. Mirjani Misic.




IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Ekcem je najčešće oboljenje kože. Svake godine je sve veći broj oboljelih kod nas i u svijetu. Taj porast je posljedica sve većeg zagadjenja sredine i prisustva mnogih alergena u vazduhu i hrani, svakodnevne izloženosti hemijskim supstancama (sapuni, deterdženti, kozmetički preparati...) Takođe poznati okidači su stres i pad imuniteta. Prisutni genetski–nasljedni faktori povećavaju mogućnost pojave ekcema i ozbiljnost simptoma.

Ekcem–dermatitis je hronično oboljenje kože koje se odlikuje stalnim zapaljenjem sa karakterističnim simptomima: crvenilo, jak svrab, perutanje, ispucalost i suhoća kože.

Ekcem–dermatitis pogađa dječju populaciju (atopijski dermatitis) tako i odrasle (kontaktni, seborejični dermatitis)

Najčešće se liječi uz pomoć kortikosteroida, međutim postoji i prirodno rješenje.


Pomoć iz prirode CORTINAT krem 75ml(bez kortikosteroida)
Kompanija Pharmalife research, Italija, u saradnji sa INSTITUTOM EMPOLI, je proizvela prirodnu kremu bez kortikosteroida - Cortinat krem - brzo i efikasno otklanja simptome EKCEMA –Atopijskog dermatitisa kao što su crvenilo, svrab i suhoću kod ispucale i nadražene kože a ujedno njeguje i štiti kožu od ponovne pojave simptoma.

Za djecu od rođenja ( 0 mjeseci ) i za odrasle.
Procitajte vise!

Efikasnost CORTINAT krema se zasniva na udruženom djelovanju aktivnih principa iz 6 biljnih ekstrakata i ulja.: Liquorice (Glycyrhiza glabra ), Bacopa Monnieri, Oryza sativa bran oil, Onopordum acanthium, Bisabolol, Alantoin


user posted image



Pod sponzorstvom kompanije Vitamedic, distributera Pharmalife proizvoda, otvaramo temu gde ćemo razgovarati o ekcemu-dermatititsu, davati savjete i odgovarati na vaša pitanja (na pitanja odgovara dr. Mirjana Mišić). Pitanja treba da budu isključivo vezana za ekcem/dermatitis i upotrebu CortinaT krema.
3 najaktivnij korisnika koji u ovoj temi sa nama razmjene savjete i pitanja vezana za ekcem/dermatitis, će svakog mjeseca biti nagrađena sa po jednim CortinaT kremom koji vrlo djelotvorno rješava sve promjene na koži kako kod djece tako i kod odraslih. Dakle učešće u temi donosi poklon u vidu CortinaT krema. Dobitnici se ne mogu ponavljati tokom trajanja konkursa. U slučaju izjednačene aktivnosti na temi, CortinaT krem osvaja korisnik koji je prvi ostavio komentar. Poklone šalje sponzor o svom trošku, na adresu dobitnika.


(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 373
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
8.10.2015 10:47:51   
elmaL
Ima li još mama, dobitnica nagrade, kakva su iskustva?



_____________________________

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 374
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
8.10.2015 10:56:29   
Vanne
Ja koristim kremu za lice koje je sklono aknama ali pomaka nema....
Sari mazem iza usiju i zaraslo je fino a bilo je ispucano tako da toplo preporucujem za kozicu iza usiju...

_____________________________

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *