|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - April
14.4.2016 12:43:03   
Sanjalica 85

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

APRIL 2016

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image Porodila se 13.04. user posted image
18.04. maya 25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05. Tajra26
08.05. Dinaina user posted image
10.05. Minie user posted image
12.05. Sanjalica 85 user posted image
16.05. blossom user posted image
20.05. Daliyah92 user posted image

JUNI 2016

19.06. Enisa 1989 user posted image
24.06. felix user posted image
25.06. mala_sa user posted image

JULI 2016

01.07. Mama3333 user posted image
11.07. search user posted image
20.07. Arijana2 user posted image
27.07. nudzejma user posted image

AVGUST 2016

01.08. MajaAjna user posted image
14.08. Angelica

SEPTEMBAR 2016

03.09. Vrtni patuljak user posted image
09.09. BubaDara user posted image
11.09. agatha
16.09. ema08 user posted image
26.09. Lejni user posted image
26.09. samy_lo user posted image
28.09. tackicaa user posted image user posted image

OKTOBAR 2016

06.10. anidla

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 226
14.4.2016 12:47:04   
Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: ema08

Sanjali, pa gdje sam ti ja na spisku :-o

Izviiiiiniiiiiiii Ema, kopirala pogresan spisak, sa pocetka mjeseca...nisam ni skontala user posted image Evo ga aktuelni user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu ema08)
Neposredna veza do poruke: 227
14.4.2016 12:52:40   
tačkicaa
Pa ljudi on mene počeo na poslu kuckat' user posted image Sad ovo naoblači i izvalim se u stolici i tačno sam osjetila, baš kao da se tamo neđe okreće, kao što Lejni reče, k'o da me guzom zakači dok radi salto user posted image Ok možda nam bebe nisu baš takvi gimnastičari, ali imamo pravo da zamišljamo user posted image Jeeeeeej user posted image Jedva čekam kontrolu user posted image
Ema drago mi je da si bolje
Mala_sa Možda je ta tvoja već ljubomorna, pa privlači pažnju malo dok ne dođe bebče user posted image Ide li bar na bolje?
Sanjalica Ja navijam da porod bude onakav kakav je najbolji za tebe user posted image Samo budi smirena, da daš primjer smrdi maloj user posted image I da, i mi voooooolemo Bajagu user posted image i sve hrapave glasove user posted image

Neposredna veza do poruke: 228
14.4.2016 14:33:27   
mama3333
pozdrav zenice,bas dugo me nije bilo pa se umorih dok procita sve sto ste pisale...
vidim stiglo je bebica ,mamama nek je sa srecom ,a bebicama dug i sretan zivot uzivajte ..
kod mene situacija ista,strogo mirovanje,ono smeđe imam stalno s vremena na vrijeme i prokrvarim,ali guramo...
od injekcija me boli sve jedva sjedim bas su me izresetali,ali eto izdrzi se sve za malo pilence...
moja cura bas aktivna,vrti se i onda bude i krvi,sad primam boce svako drugidan,a pokusacemo i treci,bilo bi super lakse bi podnijela...
ja sam juce pocela po malo kupovati stvarcice bar za prvu priliku nek se nadju jer nikad ne znam sta moze biti i da li cemo izgurati do devetog..
sve redom vas jako user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 229
14.4.2016 20:23:32   
agatha
Večer, zenice! Ne znam ni odakle da počnem ni kako da ispričam kad ni meni još neke stvari nisu jasne. Helem, odmah sam znala da uzorak nije uzet kako treba jer je isla kroz posteljicu a nije morala i jer je spomenula krvni sud i pitala jesam li imala krvarenja.Inace pokušat ću skratiti jer je teško ovako objasniti. Sestra je po završetku rekla da će nalaz biti gotov za osam do deset dana . Međutim, zovu me u prošli četvrtak da dodjem po neki nalaz svaki dan mogu preuzeti od devet do tri.Ja se isfuram blago rečeno i pitam je li sve uredu na sta mi ona ne dadne nikakav suvisao odgovor. Muž i ja stižemo gore u roku od 15 min . Sestra iznenađena kako smo brzo stigli daje mi neki papir, kroz staklo vidim da ima još tih nalaza i kao bi mi malo lakše da nisu samo mene zvali.
Čitam nalaz poslat sa odjela za citologiju i genetiku
Dana tog i tog primljen 1 ml krvavog uzorka amnionske tečnosti sa tragovima tkiva.Analizom je izražena sumnja da se radi o potpuno dominantnom majčinom profilu. Poredjem uzorka sa bukalnom sluznicom koja je uzeta od majke utvrđeno je da se radi o dominantnom majčinom profilu. Čeka se nalaz kariograma.
Gore iznad stoji
Ch13 uredan, Ch18 uredan, ChXY uredan

"Vrane vade oči jedna drugoj, ali se razumiju, teško golubu koji se umiješa među njih, moj hakime! Obje će se okrenuti protiv njega i srediti ga, pa se onda opet obrušiti jedna na drugu. Ali golubu neće oprostiti, ni to što je golub, ni to što se umiješa

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 230
14.4.2016 21:15:44   
ema08
Draga Alata, je li ti neko očitao ovaj nalaz? Jesi li zato bila kod Mehmedalija? Sta znaci dominantan majčin profil? Meni kao laiku se sviđa ovo dole sto piše uredan. Bas mi je zao sto si uopšte morala prolaziti kroz sve to i nadam se da je sad tome došao kraj i da je nalaz ok. Čuvaj se...

(odgovor članu agatha)
Neposredna veza do poruke: 231
15.4.2016 8:57:24   
tačkicaa
Agatha I šta je dalje bilo? Meni baš ništa nije jasno? Je li znači ako je dominantni majčin uzorak, da je nešto pogrešno uzela? Ili? Fakat ne kontam? Išla si još neđe, kod drugog doktora? user posted image
Joj što te bezveze izvozaše, bolje da si s mirom sjedila, samo te isfrustriraše maksimalno user posted image
Šta sad radiš? Dokle si sa tim pretragama? Hoćeš li šta ponavljat'? Dodatno radit'? Mogu mislit' kako te sve to unazadilo psihički user posted image user posted image

(odgovor članu agatha)
Neposredna veza do poruke: 232
15.4.2016 11:37:02   
samy_lo
Pozdrav zenice moje..da se malo javnem i ja..
Ja sam po zadnjem uzv 15+2 a po menzesu bi trebala biti 16+5 znaci moja trudnoca je manja za sedmicu i pol,nadam se da to nije nista strasno...sljedece sedmice cu ici na pregled pa cemo vidjet jel se sta promjenilo...no,da li vas nekad boli stomak kao da ce te dobiti?

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 233
15.4.2016 11:39:30   
samy_lo
Tackice kolika je tvoja trudnoca,jer mi smo tu negdje trebale biti da se ne radi o mojoj manjoj trudnoci?

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 234
15.4.2016 11:46:44   
tačkicaa
Samy Meni moj kalendar kaže 16+2, ali sutra mi je kontrola, pa ćemo vidjeti šta će doktorica reć'... Ja ne vidim što bi se to moralo poklopit', ako se dobro sjećam ni meni na prošlom pregledu nije bilo isto po mom i njenom proračunu... Svakako ću javiti sutra aBd user posted image
Mene često boli stomak, više nešto skroz nisko, kao probadanja odozdo. Boli me želudac, tako da se sva ukočim, ali tih što na menstrualne liče nemam. I boli me desna noga u zadnje vrijeme, što mi nikako nije jasno user posted image Možda jer sad samo na desnoj strani mogu spavat', kako ne smijem na stomaku user posted image Čudne ove trudnoće user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 235
15.4.2016 12:11:09   
samy_lo
mah joj ja se samo umorim kontajuci koja sam sedmica...samo nek je sve ok..javi sutra koliko si po doktoricinom :) i sta radi momcic u maminom stomaku :)

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 236
15.4.2016 12:19:27   
tačkicaa
Ma znam se i ja tako smorit', pa bi' sama sebi navukla da je što više sedmica, ali ne može user posted image
Hoću, javim aBd dobre vijesti i detaljne radnje paše moga user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 237
15.4.2016 13:11:03   
BubaDara
Danček ženice moje najdraže user posted image
Agatha nadam se da će biti sve dobro, trudi se da se što manje sikiraš zbog bebe, a doktore sve bih nekad poslala u Honduras koliko me nerviraju, idioti jedni ako je vama to tek jedna trudnica u nizu, nama je naša beba sve na svijetu, zar je to toliko teško shvatiti??!!! user posted image
tačkice drago mi je da sam ti pomogla u opisu pa da si i ti osjetila salto hehehehehe user posted image user posted image
ja sam ti to opisala a ne Lejni ali nije zamjeriti, kad ovdje mahala ko šta stigne pa pomiješa se user posted image
Bitno je da si osjetila user posted image user posted image user posted image user posted image

12.01.2016.g. ugledali svoje user posted image user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 238
15.4.2016 14:35:20   
tačkicaa
user posted image Znači to si bila ti, ma hajde ko može ovoliko žena popratit', a svojski se trudim user posted image Nema veze user posted image

(odgovor članu BubaDara)
Neposredna veza do poruke: 239
15.4.2016 15:06:24   
samy_lo
Ja sam bila u srijedu na kontroli za stitnu..iskljucisr mi akroz terapiju sad za sad,jer sam iz ekstremne hipertireoze udla gotovo u hipotireozu,a to mi nikako ne ide u prilog..pa cemo vidjeti za 3 sedmice kakva sam bez terapije..malo sam zabrinuta

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 240
15.4.2016 16:23:57   
tačkicaa
Samy Ja stvarno nisam imala dodira sa problemima sa štitnom, ali ako su ti isključili terapiju,a nisu dali novu, to je možda zato što očekuju da neće biti problema user posted image Nadam se, i navijam za tebe user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 241
15.4.2016 18:21:16   
anidla
Samy_lo veqti se na spisak u oktobar kod mene user posted image

Ja sam 15+2

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 242
15.4.2016 20:42:48   
mala_sa
Mahanje zene user posted image

Ja danas bila na kontroli. HB sa bebicom sve uredu. Al kad je radjen ginekoloski napipala joj je glavu skroz nisko u kanalu, pa mi je rekla da prelezim sto vise sad naredni period. HB nisam se pocela otvarati, ali takav polozaj kao pred porod i nije bas normalan za 7 mj, tako da je bolje malo smiriti.

A mi je jos uvijek bas krizna, al se nadam kako koji dan prodje da se smiruje situacija... Sto kaze Tackica ima malo i do ljubomore pa istresa huju user posted image user posted image

Agatha meni ko laiku se isto svidja sto pise sve uredno, jel ti Mehmedbasic protumacio nalaz? Sta sve tacno znaci?

Samy_lo meni je T mladja 2,5 sedmice u odnosu na ciklus, ne brigaj user posted image . Nadam se da ce sve biti ok sa stitnom aBd. I ta probadanja i kao menstrualni bolovi su normalni tako do neke 18 sedmice, a onda ih ne bi vise trebalo biti.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 243
15.4.2016 20:59:51   
Logica
Drage moje zenice hvala vam na lijepim zeljamauser posted image user posted image user posted image
Moj se djecak ne skida sa sike pa nisam stigla ni pisati :) uglavnom u srijedu u pola 6 ujutro mi je pukao vodenjak odem u bolnicu tamo urade ctg nije bio uredan,otvorena 4 prsta,plodova voda mlijecna,ponovimo opet ctg- isto dr kaze hitan caraki rez i ja govorim nisam za carski,i ukljuce mi glukozu,beba se odma pocne mrdati i ctg odmah bolji,dodje vizitq ja vec 6-7prstiju govori drugi dr nek nisi na carski brzo se otvaras,jedino mi trudovi nisu bili narocito jaki i ukljuce mi drip e onda je postajalo sve teze predisati,dolazili su na 2-3minute i moj savjet disite pravilno cijelo vrijeme jer ako ne uhvatite pravilno disati prije truda dva puta je teze..i u neka doba osjetim nagon za velikom nuzdom kaze sestra ajde ti u radjaonu tamo sam jos 10ak minuta predisavala pita dr hocemol tiskati i krenemo kad sam prvi put tiskala naprave epiziotomiju,nije me niko nista ni pitao mada nije ni bolilo sa trecim tiskom bebica je sama izasla :) 4040g 53cm citav momak mashallah:) nije plavusan kako sam zamisljala nego mrk i crne kose :) na rodjenju mu je napukla kljucna kost tako da mu moramo fiksirati jednu rukicu ali kaze pedijatrica da to nije nista strasno..odmah smo uspostavili dojenje s tim da mi je malo zut i uspavan tako da ga dojim i po dva sata ..al bitno da je rodjen a sad cemo se boriti i rukicama i nogicama :)

Uglavnom porod kao porod nije puno strasan,disanje pomaze,jako vazno da ste sabrani i hrabri,mene dr bas pohvalio,kod napona se nisam bukvalno cula brada dole,udahnete stisnete i drzite uglavnom da se ne gubi snaga i da sto bolje iskoristimo napon..

Eto moj referatuser posted image zelim vam uredne trudnoce do kraja i da u zdravlju docekate svoje pilice :)

Neposredna veza do poruke: 244
15.4.2016 21:18:57   
blossom
Pozdrav zenice

Logice, masala user posted image user posted image user posted image Nisam uletila ranije da cestitam, hvala Bogu pa je sve proslo fino user posted image Zao mi je bebaca i kljucne koscice, ali bice aBd dobro, dusica mala user posted image
Tvoje iskustvo je ohrabrujuce, hvala ti sto si to podijelila s nama user posted image
Zelim ti da uzivas sa svojom smotuljkom, mazite se i mirisite.. I sto brzi oporavak draga user posted image

Procitala sam sve sto ste pisale, ali sam zaboravila ko je sta pisao user posted image

mama3333, cuvaj se draga.. Odmaraj sto vise, sad ste ti i bebica najprece.. user posted image

agatha, bas su te istraumirali sa tim nalazima... user posted image ali i meni taj nalaz izgleda kao da je ok.. Zelim ti da sve prodje u najboljem redu..

Idem sad leci, nesto me glava i oci danas boli, desni natecene.. Bice da me PROMAHA dokucila user posted image user posted image

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 245
16.4.2016 8:04:10   
nudzejma
Jutro okrugliceuser posted image

Volim kad udjem na temu a vi svasta napisaleuser posted image
Drago mi je da ste sve dobro,da se bebice javljaju mamama svojim.
Mala_sa kod tebe je izgleda situacija slicna mojoj,mada kod mene jos nije toliko nisko hvala Bogu ali jeste nize nego obicno.Samo lezi,ja uopste vise ne sjedim osim ako sam negdje vani...Jer kako su mi rekli sjedenje stvara najveci problem.
Nadam se da cevi curi biti bolje i da ce se tackice sto prije povuci....Hej ja sam neki dan bas zbog njenih tackica i tvoje objave na Fb skontala da te imam u prijateljima :-)Nekad od prije sa RRuser posted image

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 246
16.4.2016 10:06:08   
search
Jutrooo, kako lijep daaan user posted image
M ima hrpu posla a da mi ga je nagovorit da me vodi neđe haha :)
Joj zene mene ova moja bebi izgreba neđe dole po grlicu, ja ne znam sta je to ali takav mi je osjecaj, i e jel se kome desilo izaslo mi iza uha dvije male zlijezde msm ne znam jel to to al eto tako cu ih nazvat, nista me ne boli, samo jucer kad sam se kupala napipam ih, na golo oko se haman i ne vide al tu su definitivno, malo me samo svrbucka to uho, a na drugom nista nema, ne znam trebam li se javljati zbog toga doktorici hmmmm

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 247
16.4.2016 12:21:39   
tačkicaa
Pozdravljam vas i ja ovog suncanog dana user posted image
Evo mi sad s kontrole, moj paša sjedi i ljudi skupio se u lopiticu, a ima sirine na sve strane, haman mi dijetw blesavouser posted image sisa prstic i skupljen sjedi, skrstenih nona user posted image Ali je sve ok, hvala Bogu. Rekla sam da necu nikakve testove i evo sam se razrahatila.
Samo me je doktorica upozorila da moram širu odjecu nosit', a meni sve nesto usko. Vrijeme je za shoping user posted image
Logica, svaka cast, bravi za tebe u za malca. Brz oporavak vam oboma zelimuser posted image
Samy na nalazu mi stoji 17-2, znaci usla sam u sedamnaestu user posted image
Pozdravljam sve zenice, uzivajte u lijepom danu user posted image

(odgovor članu search)
Neposredna veza do poruke: 248
16.4.2016 13:08:20   
samy_lo
Tackice bravo za tebe i tvog pasu..sedmice se najbolje odrede brema BPD,femuru i crl,tako da ja jedva cekam utorak pa da vidimo..glavnom doktor je rekao da se to vremenom moze sustici..no,nije ni bitno samo da je sve uredno..
Sto se tice moje stitne vidjet cemo kako cu reagovati bez lijekova,ako se ne bude nista drasticno mjenjalo onda cu zavrsiti skroz s njima...zelim vam lijep vikend svima,a ja ofoh da ispijam kaficu sa roditeljima i svekijevcima,inace sam se udala preko puta :)

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 249
16.4.2016 13:50:01   
mala_sa
Mahanje, ja se izlezavam danas user posted image

Nudzejma napisi u pp koja si da znam user posted image user posted image . Ja sam isto sad bas pocela lezati umjesto da sjedim, mozda je stvarno to i bio problem jer ja nekako nemam obicaj leci pa sjedim cesto 😕.

Mama333 znaci pocela si polahko sa kupovinom, lagano pa taman aBd brze i vrijeme da ti prodje. Zao mi je sto te stalno bocaju, ali izdrzi se sve.

Tackice mashAllah za urednu kontrolu user posted image

Search ja stvarno ne znam kakve bi to zlinezde mogle biti, ako nastavi da boli i smeta ipak odi doktoru.

Logice hB odradiste vi to momacki, djecak je mashAllah bas user posted image . Nadam se da vas ne pati puno kljucna kost, brzo ce to aBd zarasti.
Uzivajte u vikendu user posted image

< Poruku je uredio mala_sa -- 16.4.2016 13:57:01 >

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *