|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Što kada tuku djecu???
7.9.2009 18:52:07   
Mirkica
neznam ja sam govorila kad neko "udari"  svoje dijete, i "STVARNO udari " (ovdje sam mislila na teske udarce ). 


kad bih neko naruzio dijete  ili ga "malo pucnuo "   ako tog nekog ne poznajem  najvjerovatnije nebih nista rekla   tu je stavrno rijec o onom malo po guzi sto nema sanse da zaboli dijeti  to je nesto sasvim drugacije od udaraca   a onom koga poznajem za to ruzenej i malo po guzi bih rekla da to nije lijepo  posebno ne u javnosti jer djeca se ne vaspitavaju kad je neko tu , to nikako nije lijepo vidjeti .


(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Što kada tuku djecu???
7.9.2009 19:01:38   
Mirkica
vesella ja tvoje pitanje pogresno svatila ,  ali na pitanje koje si mi ti postavila nemogu odgovoriti  jer nemam dijece , jer sam vec jedu bebu  izgubila i  i Boga molim da ih dobijem , tako da ja nemogu sada da pomislim da bih mogla naruziti  ili pucnuti , to ja sada tako mislim mozda a ce biti drugacije kad s Bozijom pomocu dobijem dijete mozda cu biti i stroga ,  i znati naruziti neznam , mozda cu ti tada moci odgovoriti sada sta god da ti kazem nisam sigurna.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Što kada tuku djecu???
7.9.2009 20:57:54   
veeseelaa
Amira nisam direktno tebi postavila pitanje, nego nama svima
Biće djece ako Bog da, od srca ti želim da brzo ostaneš trudna
Htjela sam reći da su djeca zaista nekad jaaaakooo naporna i da roditelju pukne film i to ne znači da je loš roditelj, mene je mama jednom tako istukla jer sam napravila takav zijan da se tih batina i sad sjećamuser posted image
Al moja mama je jedna divna požrtvovana žena koja je svoj život podredila svojoj djeci da se mnogi čude tome
Imaš roditelja koji nit maze svoje dijete nit ga biju e meni su ti gori, uopće ih ne zanima dijete ni kada je malo niti kada poraste
Imam ja hejbet poznanika čiji roditelji uživaju a njihova djeca se bore za koru hljebauser posted image
Mislim ne mogu osudjivati nekog kog vidim da svoje dijete negdje na šetalištu pljusne..... možda je bolji roditelj od mnogih nas, stoga nikad ne osudjujte.... ok da vidim da neko hoće dijete da ubije ili da ga baš mlati al reagirati i miješati se nekom u parku kako devera sa svojim djetetom je meni bezobrazno totalno
Ja nekad Ajšu koja ima 8 mjeseci naružim da me neko vidi reko bi šta je ovoj budali a volim je najviše na dunjaluku, za nju bi umrla

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Što kada tuku djecu???
8.9.2009 9:16:15   
Dinka 79
I ja sam u svom zivotu dobila samo jednom batine al tako poštenske da ih ni dan danas nisam zaboravila hehheheh al sam ih i zasluzila.
Ja sam dugo osuđivala jednu dragu osobu koja je jedne prilike kad sam ja noćila kod nje ,tad je ona imala malu djevojčicu koju ja volim punoooooo,i mi smo onako tračale do kasno u noć i ssamo što smo krenule na spavanje njena se djevojčica probudi oko 3 ujutro i hoće da se igra.kaze ona ma pusti je neka malo plaće,ušutit će i  zaspati.Međutim meni je bilo zao pa sam ja nju uzela i igrala se s njom jedno sat vremena nakon čega je ona zaspala.Ja sam dugo mislila o tome kako je mogla pomisliti da je pusti da plaće i da sama zaspe,osuđivala sam je.Uopšte nisam razmišljala da li je postojao razlog zašto ona tako postupa.Ali sad kad hvala Bogu imam svoju bebu,tek sad shvatam koliko sam bila u krivu,sad kad moje maleno nespava po 2-3 noći,plaće ,i tako to ,meni jednostavno dođe da je ostavim u krevetiću i pustim je da malo otplaće,i svaki put mi naumpadne koliko sam pogriješila što sam tu svoju dragu osobu godinama osuđivala za nešto što se vjerovatno svima nama desi bar jednom.

Poenta svega ovoga jeste da nemozemo osuđivati nekog dok ne sagledamo sve činjenice onakve kakve one jesu.

Za blago puckanje po guzi sam za ,jer ponekad sam imala prilike gledati da nekad djeca znaju baš biti nemoguća,valjanje po prodavnicama,i sl. Da li su sad  roditelji tome krivi otom potom,ali svaki od nas zeli da postupi ispravno iako ponekad sigurno pogriješi,a poslije bude kasno.

Međuti protivnik sam onom krvničkom udaranju djece ,pogotovo kad ih šamaraju,hajd kad lupaju p guzici i to se nekako podnosi gledati,mada ni to nije uredu,ali šamaranje to je zaista neoprostivo.Imala sam priliku gledati zenu koja je svoju djecu šamarala,odrasli su u fine osobe,iako su uvijek oca više voljele od mame ,ali su poslije tako ogrejale na te šamare da je to bilo za njih tako uobičajno kao da ih pomiluješ.
Teško se u ovom našem današnjem svijetu i mješati u bilo što,jer samo kad se sjetim koliko sam puta dok sam studirala vidjela momka da tuće djevojku,ti prijaviš i ispadneš gori od onog što je tukao.Ukoliko bi se mozda umješali u trenutku kad majka tuće svoje djete,i pozvali policiju ,mislim da bi u nas gladali kao da nismo normalni,jer još uvijek je na našim prostorima toliko prisutna batina,i mišljenje da se tako djete dovodi u red.
Mislim da će proći još puno vremena kad će u slučaj prijave takvog slučaja,vlasti izaći u susret i pokušati zaštititi djeca ako im je zaštita potreba,a do tada u slučaju da reaguje iko od nas vjerovatno to dijete dobilo kod kuće još veću marisanu,da bi se mi upitali jesmo li ga bar mogli poštedjeti toga.

Izvinite na ovako dugom postu,pozzz


_____________________________

Naida,30.09.2008.god.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Što kada tuku djecu???
8.9.2009 13:17:56   
Blue rose RR
Kao što su neki bili prozivani zbog toga što su protivnici šipkice, tako sam ja bila prozvana, i bit ću još mnogo puta sigurno prozivana, iz razloga što sam ja za šipkicu.
Kao prvo potrebno je da razlučimo, ne kao roditelji nego kao ljudi, šta je zlostavljanje, a šta je odgojna metoda (ako ćemo je tako nazivati)!
Naravno iole normalan insan nikada neće ni pomisliti da zlostavlja svoje dijete, a nekamoli da šta više mu uradi.

Slažem se, meni se čini prvi put sa veesseelom, kada je u pitanju ova tema. Uopšte ne znamo šta je pozadina tog slučaja, nemamo uvida u masu faktora koji su se možda dogodili prije našeg primjećivanja dotičnih osoba ...
Ono što je meni nezamislivo jeste da dijete ružim ili ne dao Bog pucnem u javnosti. To je meni nešto što se dešavam u četiri zida doma ... ne zbog toga da bih sakrila od nekoga da to radim, već iz razloga što mi je odgoj prioritetan zadatak u intimi doma, a ne nešto što treba da bude predmet komentarisanja, podsmijehivanja, ili odobravanja (kao što je trenutno ovdje slučaj) ...
Rezultati mog uspjeha ili neuspjeha se vide i u porodici i u javnosti ... i sada, i za 50 godina.

Ja jedino ako već moram, krivim je što je svoje frustracije ispoljila na djetetu pred masom besposlenih kritičara, koji obično ne vide ponašanje svog djeteta (ovdje ne prozivam nikoga, niti tetu bertu, nego uopšte navodim) .

Lično NIKADA ne bih rekla ništa nikome, kada je riječ o postupanju prema djetetu.
Ali ono što je za nekoga "paf" - kako moje puc-puc po guzi, kod mene je npr. mnogo užasnije psihičko tretiranje djeteta: kao famozni ćošak ili popularno nazvan:time-out, ili nerazgovaranje sa djetetom ...

U mom djetinjstvu mnogo mi je gore "sjeo" onaj prekorni pogled moje majke kad napravim zijan, negoli ono njeno kad mene i brata pošalje po šipku ... Šipki se smijem i sada nakon toliko godina se sjećamo sa anegdotalnim stavom tih batina, negoli kad se sjetim njenog pogleda, ili neizgovorene riječi.

Al svako ima svoje.


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Što kada tuku djecu???
8.9.2009 13:38:12   
Azure
Prije godinu dana sam bila u bolnici sa svojom dvogodisnjom curicom zbog proljeva i povracanja. Bilo nas je 6 zena u sobi. Svaka od nas je sjedila na stolici i pazila svoje dijete, sem jedne koja je uvalila se u krevetic sa svojim djecakom koji je imao oko godinu i nesto. Jos nije poceo ni gugutati kako treba. maleni je imao tezak oblik proljeva i povracanja. Kanilica mu je bila stavljena u glavu. Bio je jako blijed i sav krhak. Njegova majka bi tokom noci legla sa njim u krevetic (koji je bio malo veci od obicnog) i kad bi zaspala uopste nije pazila na njega. Jednu noc je mali toliko plakao da smo se sve zene probudile i pogledale sta je. Probudile smo tu majku i kad je ustala ugledale smo jako puno krvi u krevetu. Ona je u snu potrgala kanilu svome sinu (koju su stavili kasnije u nonicu) Ustala je i pocela se derati na djecaka koji je plakao. Mogla sam se onesvijestiti kad sam to ugledala. Zvale smo sestricu i sve se sredilo hvala bogul. Ali ona je sutradan malog bebica tukla po guzi jer je plakao jer nije htio spavati (dr. zabranila da lezi u kreveticu). ja sam se postenjski izderala na nju. Kaze da je mali bezobrezan. Pitam ja nju kako dijete bolesno i iscrpljeno i pritom ima godinu i nesto mo ze biti bezobrezno. Vjerujte mi doslo mi je da ja nju udarim.

Inace nisam protiv sipkice, ponekad zaista razgobvor ne pomaze. Ali nista pretjerano.

_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Što kada tuku djecu???
8.9.2009 15:20:45   
amdi
Ali ono što je za nekoga "paf" - kako moje puc-puc po guzi, kod mene je npr. mnogo užasnije psihičko tretiranje djeteta: kao famozni ćošak ili popularno nazvan:time-out, ili nerazgovaranje sa djetetom ...


MaryamAmina, zasto je "famozni" cosak gora kazna od sipke? Postujem, svako ima svoje misljenje i svaka kazna ima svoju tezinu, ali ne mogu se sloziti s tobom da je bolje pucnuti dijete po guzici nego poslati ga u sobu na 3 minute da razmisli o svom postupku, pa porazgovarati poslije kad se strasti smire. Sipka uci dijete da se boji i da bude poslusno, a "time-out" da se suoci sa problemom i da ga rijesi.

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Što kada tuku djecu???
8.9.2009 15:42:36   
Blue rose RR
Za mene je teža psihička kazna, koja se urezuje duboko u mojoj duši, od fizičke, koja trenutno zaboli.
Koliko puta svi mi spomenemo djetinjstvo, u kojem smo mrzili ona "vaz" roditelja, više negoli da nas pucnu.
Opet kažem ovo je moje poimanje, i moj doživljaj, i svi mi isto ne doživljavamo (hvala Bogu) iste sitaucije/stvari/ljude.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Što kada tuku djecu???
8.9.2009 15:44:08   
emma.L
Ja sam prvenstveno za taj time out, ako bude ferceralo. Imamo prijatelje kojima je odgojna metoda postaviti dijete na stolicu i čekati da se ispriča. Ali to dijete je divno od sebe, mirno, jako pametno i nikada ga nisu istukli. I nikada nije dva puta uradio neki belaj. Daj Bože da mi tako bude. Ali sudeći po onome kakvi smo kao djeca bili i MM i ja, mi ćemo imati šipkicu. Ne fali mi ništa, a dobila sam batina kao nitko od mame (nikada bez razloga, i sve sam ih dobila do 6. godine, nakon čega sam bila dijete za primjer i u školi i u familiji- nikad se poslije nije postidjela moga ponašanja). A opet od drugih prijatelja maleni gleda tatu u oči kako govori "ne" i baca čašu na pod. Oprostite, ali to je kod djeteta od 2 godine već za šipkicu. Ako moja Ema sa 11 mjeseci razumije to "ne, ne" (a ne mislim da je Einstein), onda tom djetetu treba malo jača odgojna metoda. Samo da napomenem da su ovi beskrajno strpljivi i da obitelj super funkcionira, dakle od roditelja to nije vidio.
Dakle, mislim da svi imamo svoje. Protiv sam maltretiranja, šamaranja, udaranja po glavi ili rukicama (užas user posted image ), ali ako će mi trebati šipka za guzu da od nje napravim pristojnu osobu, onda će biti i šipka (i kako ovo pišem, već mi se plačeuser posted image ).
I još da odgovorim, na temu: Mislim da se ne bih umiješala, jer kako netko napisa, djetetu je ružno kad ga mama tuče, ali mislim da mu je pravi šok kad bilo tko nasrne na njegovu mamu, a to mu u tom trenutku najmanje treba. Od batina (mislim na šipkicu ili tako nešto) mu neće biti ništa, ali ako osjeti da je mama, koja je njegova zaštita, ugrožena na bilo koji način, to zaista može biti trauma.  

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Što kada tuku djecu???
8.9.2009 15:52:34   
dana3
Zene,mom je sinu 10,5  mjeseci i Bogami zna sta je NE i treba da zna.Pucnem ga i po guzi bas zbog tog "gledanja u oci"a pravi zijan:Zna da ne smije da dira kablove,smece ali to ne radi kad je sam vec kad sma ja ili MM u kuhinji i tad gleda u nas smije se i pokusava da izvadi kantu za smece:
Nije to maltretiranje,ubijanje i sl. kako neko navodi:Na nekom djetetu pale metode time-outa na nekima razgovor,na nekima motka a na nekima nista od navedenog!
Kako raste,saznaje vise i znace da se nesto mora a nesto ne smije,kad bude dovoljno veliki da me razumije  ono sto mu kazem,ond acemo razgovarati.Moja je mati bila stroga zena ali nikad ama nikad nije udarila mene ili brata-samo njen pogled me je ukopavao.
Ja nisam moja mama i moje dijete nije ja:Spavala sma kako beba citavu noc ,moj sin je budan cijelu noc!Neispavamna sam ,bolesna,umorna i naravno da utice i na prag moje tolerancije:
Kopiram moju mamu koliko god mogu i ne udaram moje dijete da ga boli,ali kako je vec neko gore naveo,cak sma i ja rekla-mi ne znamo sta je pozadina udarca te zene,njeno dijete njena briga!
Niko ne moze reci da bi tom djetetu bolje bilo u domu za nezbrinutu djecu nego sa majkom koja ga puceka!ILI...?

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Što kada tuku djecu???
8.9.2009 16:06:34   
SdZ
IZVORNA PORUKA: pingpong

user posted image ... zaista ne znam...
Čitam ponovo uvod u ovu temu... i opet razmišljam user posted image .  Valjda sve zavisi od situacije...
Strašno mi je kad neko tuče djecu... mislim da na svijetu ne postoji razlog za šamaranje djeteta.

Slazem se u potpunosti....sve se moze rijesiti,a udarcima se samo stvara gore...
Ne znam sta bih uradila da se nadjem u toj situaciji,jako volim djecu i mislim da bih bar nesto rekla glasnije osobi koja je sa mnom da cuje i ta osoba....

< Poruku je uredio SelmydZanky -- 8.9.2009 16:07:25 >


_____________________________

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Što kada tuku djecu???
8.9.2009 16:07:20   
Amrino
Protiv fizickog kaznjavanja sam. Drugacije sam mislila prije...i nalazila sam hiljadu i jedno opravdanje za sta je puc- puc dobar. Kad god bih vidjela neko dijete kako se valja po podu ili sl. samo sam kontala u sebi..."Uh kako bi ga ja namlatila...kako je razmazeno isl."..No, neke stvari su se promijenile...Prvo- promijenila sam se ja...upoznala MM-a , vjencali se...pa onda bracni zivot i jednostavno sam sebe "preodgojila"...Isto kao sto mi je prije bilo "normalno" kada se dvoje ljudi svadja, dere se, vrijedja...pa sam vremenom shvatila da to i nije bas tako normalno...tako sam isto shvatila da ni puc- puc nije dobar niti se moze opravdati...MM i ja se nikada ne deremo jedno na drugo, nikada jedno drugo ne vrijedjamo i ne govorimo jedno drugom ruzne rijeci...To smo sami postigli- velikim trudom. I jedno i drugo dolazimo iz tipicnih bosanskih porodica gdje su ove stvari "normalne" ali smo jednostavno shvatili da to ne zelimo.
Isto tako smo shvatili da ne zelimo da tucemo svoju djecu.
Da se razumijemo- i meni pukne film i "ruka mi poleti" ali se suzdrzim...i onda shvatim da je puc- puc koji sam ja dobijala (a ne sjecam se ni kada, ni zbog cega) ostavio jaaako duboke tragove u meni. Zasto- jer moja prva- refleksivna reakcija kada mi "pukne film" je da dignem ruku...Moja svijest je to tako dubogo prihvatila da mi je to postao refleks. I to je meni strasno...
Ne zelim da moje dijete nauci i usvoji takav obrazac ponasanja...da sutra kada mu nesto ne bude po volji- digne ruku na druga, prijateljicu, curu, mene...

Zeni- u prici s pocetka ne bih vjerovatno nista rekla- samo iz razloga sto bi vjerovatno zbog moje reakcije istukla dijete jos vise...



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Što kada tuku djecu???
8.9.2009 18:06:46   
Mirkica
evo bas sada procitah jedan clanak pa da i sa vama podijelim
kopirala sam samo dio koji govori o udaranju djece


1.Nikada ne udarajte svoje dijete!  Svaki roditelj zna kako ga dijete može izludjeti i dovesti u situaciju kada poželi udariti ga po guzi, no nemojte si dozvoliti da to doista i učinite. Maknite se od djeteta, umijte se hladnom vodom, vrištite u jastuk... Pokušajte potrošiti nakupljenu negativnu energiju na drugi način koji ne ugrožava vaše dijete. Zašto ne udarati? Mnogo je razloga. Udaranjem djetetu šaljete one poruke koje mu vjerojatno nikada ne biste htjeli usaditi – da je u redu udariti slabijeg od sebe, da je u redu udariti osobu koju voliš, da je u redu udariti kad ne znaš miroljubivi izlaz iz situacije, da je u redu primjeniti fizičku silu, da se roditelje "sluša" zbog straha... Neka vaš autoritet nad djetetom, koji je neosporno potreban, počiva na ljubavi, a ne na strahu. Zadnje, ali ne i najmanje važno – u našoj je državi udaranje djece kažnjivo zakonom.  


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Šta kada roditelji tuku djecu na javnom m...
9.9.2009 21:50:25   
amdi
Kod nas fercera "time-out". Jednostavno smo dosli do te faze kad se mozemo sve dogovoriti, naravno za to nam je trebalo dosta truda i strpljenja. Sa tim smo poceli kad je sin imao oko 2 godine i nije bas nista slusao. Idem prema tome da dijete treba da se bori za svoja prava jer ih i ima, ali da su rijeci roditelja zadnje. Naravno da smo tu maksimalno fleksibilni, ali su uspostavljene granice, i zna se-kad nesto nije za djecu, onda se to ne dira i taj se stav postuje. Moj sin jos uvijek nije probao coca-colu jer to nije za djecu, i zna se lijepo ponasati u javnosti, ali opet ponavljam za to nam je trebalo dosta truda. I jos uvijek, svaki dan je borba sa njim, ali je meni to drago jer je naucio da ima pravo glasa i ne zelim mu to uskracivati.

< Poruku je uredio maja78 RR -- 28.4.2010 20:08:20 >

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Šta kada roditelji tuku djecu na javnom m...
3.11.2009 0:02:32   
Mik Mik
Zar se može "ne reagovati" na ovo????

Meni je ovo grozno!!!

Ja bih reagovala i te kako. Ne bih mogla samo gledati i proći. Bila bih čak spremna i na mnogo više kada bih vijdela da neko tuče djecu. Slaba sam na bilo koje i bilo čije dijete. Reagovala sam jednom kada je jedna romkinja tukla dijete i rukama i nogama, dok su drugi gledali ja sam reagovala. To je bila moja automatska reakcija. Bez razmišljanja. Pozvala sam policiju i potrčala prema toj ženi. Bukvalno sam je odgurnula od djeteta. Ona je htjela da se tuče sa mnom ali su moji prijatelji dotrčali za mnom. Vjerujte da sam spremna potući se s takvim ljudima. Znam da ovo nije dobro i da bih trebala možda pogledati i proći kao mnoge druge ali ja to ne mogu. Sve dok budemo gledali i prolazili ovo će se dešavati.


< Poruku je uredio maja78 RR -- 28.4.2010 20:08:09 >

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Šta kada roditelji tuku djecu na javnom m...
5.5.2010 16:50:44   
Husic10
Nazalost nevjerujem da bi joj ista rekla, jer nemam pravo da se mjesam u njen odgoj djeteta... zalosno mi je sto je udarila malu zbog toga sto je plakala jer je ujelo nesto boljelo je...i njoj je trebala majcina utjeha a ne pljuska...

Ali sad da osudjivam zenu i kazem da je losa majka po tome ne mogu, jer ustvari mi ne znamo koliko je ona losa majka....kao sto je neko vec rekao mozda je bolja majka od vecine nas... i mene kad naljuti mala i zijan napravi Bogami i dobije po guzici ( ne jako i bude mi zao vecinu puta ali....) to me ne cicni losom majkom ni samo malo a i volim je najvise na svjetu...

Za udaranje, bas udaranje kao zlostavljanje djece i izivljavanje na njima sam 100 % protiv, te roditelje treba zatvoriti dozivotno da sunce ne vide nikada...

_____________________________

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu Mik Mik)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Šta kada roditelji tuku djecu na javnom m...
5.5.2010 18:30:28   
veeseelaa
neka ga tuku, šta me briga, imam svog posla
Ja sam na roštiljadi za 1 maj par puta pucnula Ajšu i da mi neko dako nadrndanoj kaže nemoj bi ga HASA
E pa sad da vidim da dijete neko mlati na način da ga po podu vuče, nos mu raskrvari i sl zovnula bi policiju i vjerovatno nešto dobacila ne bil skrenula pažnju dok ne dodje policija



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Šta kada tuku djecu na javnom mjestu
5.5.2010 18:31:11   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Mik MikZa" se može "ne "eagovati" na ovo???? Meni je ovo g"ozno!!! Ja bih "eagovala i te kako'' Ne bih mogla samo gledati i p"oći'' Bila bih čak sp"emna i na mnogo više kada bih vijdela da neko tuče djecu'' Slaba sam na bilo koje i bilo čije dijete'' Reagovala sam jednom kada je jedna "omkinja tukla dijete i "ukama i nogama, dok su d"ugi gledali ja sam "eagovala'' To je bila moja automatska "eakcija'' Bez "azmišljanja'' Pozvala sam policiju i pot"čala p"ema toj ženi'' Bukvalno sam je odgu"nula od djeteta'' Ona je htjela da se tuče sa mnom ali su moji p"ijatelji dot"čali za mnom'' Vje"ujte da sam sp"emna potući se s takvim ljudima'' Znam da ovo nije dob"o i da bih t"ebala možda pogledati i p"oći kao mnoge d"uge ali ja to ne mogu'' Sve dok budemo gledali i p"olazili ovo će se dešavati''
bjež ba Mika

< Poruku je uredio maja78 RR -- 6.5.2010 14:24:00 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mik Mik)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Što kada tuku djecu???
5.5.2010 18:32:19   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Mirkica

evo bas sada procitah jedan clanak pa da i sa vama podijelim
kopirala sam samo dio koji govori o udaranju djece


1.Nikada ne udarajte svoje dijete!  Svaki roditelj zna kako ga dijete može izludjeti i dovesti u situaciju kada poželi udariti ga po guzi, no nemojte si dozvoliti da to doista i učinite. Maknite se od djeteta, umijte se hladnom vodom, vrištite u jastuk... Pokušajte potrošiti nakupljenu negativnu energiju na drugi način koji ne ugrožava vaše dijete. Zašto ne udarati? Mnogo je razloga. Udaranjem djetetu šaljete one poruke koje mu vjerojatno nikada ne biste htjeli usaditi – da je u redu udariti slabijeg od sebe, da je u redu udariti osobu koju voliš, da je u redu udariti kad ne znaš miroljubivi izlaz iz situacije, da je u redu primjeniti fizičku silu, da se roditelje "sluša" zbog straha... Neka vaš autoritet nad djetetom, koji je neosporno potreban, počiva na ljubavi, a ne na strahu. Zadnje, ali ne i najmanje važno – u našoj je državi udaranje djece kažnjivo zakonom.  



nema šanse da ja tako reagujem, daj bježi, šta ima umi se a dijete do tada sve digne u vazduhuser posted image
Puc puc je zakon


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Što kada tuku djecu???
5.5.2010 18:38:15   
Mirkica
 juce sam  bila kod prijeteljice i vidjela kako se kcerka( 7 godina)  bez imalo postovanja obraca njoj i sta joj sve kaze neda progovoriti mami zaceplja usta,  dere se na nju ma grozota , jojj i ono je ruzno pogledati nepriajtno ti bude skroz.



_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Što kada tuku djecu???
5.5.2010 19:03:15   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Mirkica

juce sam  bila kod prijeteljice i vidjela kako se kcerka( 7 godina)  bez imalo postovanja obraca njoj i sta joj sve kaze neda progovoriti mami zaceplja usta,  dere se na nju ma grozota , jojj i ono je ruzno pogledati nepriajtno ti bude skroz.




da baš, i ja sam imala priliku vidjeti kako je odraslo dijete drsko prema roditeljima ja bi to pod noge bacila
Ma ne daju roditeljima progovoriti, na sve i svašta im odgovaraju, taman tako da ti bude neugodno što si uopće došaouser posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 5.5.2010 19:05:38 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Što kada tuku djecu???
5.5.2010 19:45:06   
frenkoza
mi za ramazan bili kod neke familije na iftaru i ja trudna 7. mjesec, onako sva teska... bebi me lupa... zulja me.... kiselina me muci... muka mi.... ledja me bole... ma haos... i domacica svom sinu ( 14-15 godina ) nesto govori a on se okrenu i kaze njoj: ti suti... sta ti znas??? eto ti znas... user posted image user posted image user posted image a ja ostala pafff.... jos u onakvom stanju kakvom jesam, a sve zbog ljubavi prema tom svom djetetu.... i na kraju tako se ponasa.... ma meni je doslo da skocim preko stola i da mu zviznem samarcinu da mu se zamanta.... 

_____________________________

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Što kada tuku djecu???
5.5.2010 19:52:05   
frenkoza
evo jedna situacija....
jedna majka meni jako bliska, zagovornik je apsolutno metode razgovora u odgoju djeteta.... mali je imao otprilike 17-18 mjeseci.... i ona je pokusavala stalno da mu objasni, da mu razjasni, da razgovara, pa i zaruzi da ne ulazi u kuhinju.... i jedne prilike on je bacio casu sa stola i razbio je... i dok je ona to pokupila on je otrcao u kuhinju i povukao fritezu za kabal i srusio je, prosulo se 2 l ulja po podu sreca bila je hladna, iskljucena.... inace samo Bog zna sta se sve moglo dogoditi da je to silno ulje bilo vrelo.... i ona je otrcala u kuhinju i i dalje objasnjavala djetetu od 18 mjeseci da se moglo povrijediti, da to nije u redu... da je mama ljuta itd itd.... djete se samo okrenulo i otrcalo po sljedeci zijan....

sad vise nije u pitanju samo ponasanje djeteta, nego i djetetova sigurnost.... pa samo kad pomislim sta se sve moglo dogoditi....

jel iskreno mislite da je ispravno postupila ili je ipak tu trebala sipka da mu stavi do znanja da se to NE SMIJE raditi... za njegovo dobro i njegovu sigurnost


_____________________________

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Što kada tuku djecu???
6.5.2010 0:16:46   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: frenkoza

mi za ramazan bili kod neke familije na iftaru i ja trudna 7. mjesec, onako sva teska... bebi me lupa... zulja me.... kiselina me muci... muka mi.... ledja me bole... ma haos... i domacica svom sinu ( 14-15 godina ) nesto govori a on se okrenu i kaze njoj: ti suti... sta ti znas??? eto ti znas... user posted image user posted image user posted image a ja ostala pafff.... jos u onakvom stanju kakvom jesam, a sve zbog ljubavi prema tom svom djetetu.... i na kraju tako se ponasa.... ma meni je doslo da skocim preko stola i da mu zviznem samarcinu da mu se zamanta...



user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Što kada tuku djecu???
6.5.2010 12:10:39   
teacher75
moja drugarica ima uzasno razmazenu djevojcicu, sad ima 9 godina i od kad znam za nju jako je bezobrazno i neposlusno dijete. sjecam se prosle godine kad smo usle zajedno u prodavnicu i drugarica joj htjela kupiti cipele. medjutim nije bilo njenog broja. mala je napravila takvu scenu pred prodavacicom! pocela vristati mojoj drugarici: "nikad mi nista ne kupujes! (a dobije sve odmah cim zine)mrzim te!"itd... prodavacice ostale u soku. kad smo izasle nastavila je da place i histerise, sve vrijeme, u po bijela dana. neki radnici su stajali na ulici i komentarisu ko za sebe:" fina sipka". a onda je mojoj drugarici prekipilo i po guzi je fino istukla: "eto, sad imas zasto da places", rekla joj je. plakala je jos malo, sve isla pored nas, kao nece da ide s nama. pravo bezobrazna. par puta je i digla ruku na moju drugaricu, da je udari i stalno joj odgovara, kadgod je ona kritikuje mala uzvrati istom mjerom! cak je i vodila pedagogu prije par godina i pedagog rekao da je razmazena i da postoji fina sipka! e kad je pedagog to rekao!!!

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *