|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.3.2011 14:50:22   
dusa mamina
zdravo drage moje nova sam i zelim da kazem da sam se porodila 7.12  na paprikovcu,prezadovoljna sam jer sam imala divnu dr.vesnu ecim radjen je carski rez u pravi cas i hvala joj na tome ,zao mi je samo sto sad ne radi vise i ko zna kad ce :(( a trebam na kontrolu,neznam kod koga bih,znam ih sve jer sam 2 mjeseca lezala na patologiji

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.3.2011 15:00:14   
bojana86
Bas fino da imas fino iskustvo sa paprikovca,u sustini se to sve prezivi,al ja bih iskreno voljela da malo modernizuju citavo porodiliste-malo da se osavremene!!!
A dr. ne radi zbog smrtnog slucaja jel tako? a tebi posto je kontrola u pitanju otidji kod bilo koga samo da vidis jel sve ok,a eto imas prednost mozes zakljuciti ko je jos dobar posto si lezala na patologiji.... uh kad procitah da si bila 2 mjeseca,zapitam se kako se to moze izdrzati,al sve za nase bebe...

(odgovor članu dusa mamina)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.3.2011 15:06:27   
dusa mamina
IZVORNA PORUKA: bojana86

Bas fino da imas fino iskustvo sa paprikovca,u sustini se to sve prezivi,al ja bih iskreno voljela da malo modernizuju citavo porodiliste-malo da se osavremene!!!
A dr. ne radi zbog smrtnog slucaja jel tako? a tebi posto je kontrola u pitanju otidji kod bilo koga samo da vidis jel sve ok,a eto imas prednost mozes zakljuciti ko je jos dobar posto si lezala na patologiji.... uh kad procitah da si bila 2 mjeseca,zapitam se kako se to moze izdrzati,al sve za nase bebe...
  MOZE VJERUJ IZDRZALA SAM DA,ONA NE RADI ZBOG TRAGEDIJE TEK SAM DANAS SAZNALA VJERUJ MI DA JE TO BIO NJEN MUZ,NISAM ZNALA NISTA JER SAM ZADNJI PUT BILA U JANUARU KOD NJE STRASNO,MA OTICU BILO KOME CANCAREVICKI VJEROVATNO JER NJIH DVIJE SU ME VODILE NAJVISE

_____________________________

MAMINO ZLATO

(odgovor članu bojana86)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Porodilište u Banja Luci
23.4.2011 11:37:45   
sandy82
Stanje u porodilištu i na odjelima se mnogo popravilo. Sve je manje više prilično dobro. Imaju i savremenije lijekove. Imaju one epiduralne i spinalne anestezije. Ko želi može imati bezbolan porod ili biti budan toko carskog reza. Ja ne bih dala da mi čačkaju po kičmi i ne znam ni jednu ženu koja je na to pristala. Međutim, kažu da je to dobra stvar. Ima i fizioterapeut koji pomaže ženama.
Jedino što koriste neki gadan deterdžent za veš, sve je toliko grubo i kruto. Meni su laktovi, leđa, butine, bradavice, sve ogrubjelo i zadebljalo. Još skidam slojeve sažuljane kože. Skoro svim ženama se isto desilo.

(odgovor članu dusa mamina)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Porodilište u Banja Luci
27.4.2011 15:16:24   
mišur
Generalno, mislim da je u našem porodilištu ipak dobra situacija, imajući u obzir kako je u drugim gradovima, pa čak kako je i bilo u Sarajevu, dok nisu napravili novu zgradu.
Naravno da bi nama svima odgovaralo da je sve čistije, novije, modernije itd., ali izdrži se nekako ta tri dana, ili sedam.
Ono što bih ja voljela  promijeniti je mogućnost prisustva oca porođaju, ali koliko sam ih skontala(a pitala sam ih), to je zato što rađaone imaju po dva kreveta za porođaj, pa ne bi baš bilo zgodno da se pravi gužva sa tatama.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Porodilište u Banja Luci
15.7.2011 12:53:35   
branka12
pozdrav
evo jos jedne koja mora na nas famozni paprikovac user posted image
jel ima neka curica koja ima svjeze inoformacije?
sta treba ponijeti za mamu...a sta za bebu?

_____________________________

"Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite – možda ste već srećni. Sreća je mala, obična i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide"

moja sreca je stigla 21.07.2011 00:10h :)))

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Porodilište u Banja Luci
18.7.2011 12:07:57   
joni
nisam baš curica al sam 3 puta bila u porodilištu, a treba ti mnogo strpljenja, i torba, a u njoj stari za higijenu ja sam nosila bekutan sapun jer je blag, higijenske uloške sa mrežicom(za porodilje samo reci u apoteci) pelene za bebu,spavaćicu i papuče dobiješ na prijemu, ponesi bade mantil, i vlažne maramice, dobro će ti doći, ako se sjetim još nečeg javim ti user posted image

(odgovor članu branka12)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Porodilište u Banja Luci
18.7.2011 12:18:30   
joni
i obavezno ubaci u torbu vodu ili sok jer ćeš bit žedna poslije poroda ja sam ubacila i bonžitu smazala sam je samo tako zalila frukom od limuna i bila ko novauser posted image

(odgovor članu joni)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Porodilište u Banja Luci
19.8.2011 14:03:16   
Ena_bl
Pozdrav svima,nova sam na forum....imam mnogo pitanja.....konkretno me zanima da li ste castile doktore i sestre, prije ili  poslije poroda..... Zanimaju me doktori u banjaluckim porodilistima???
Meni je duga trudnoča, prvi put je sve se odigralo jako brzo,sve je prošlo bez komplikacija....al su svi bili jako neljubazni,ja nisam bila u mogućnosti da iz torbe vadim novac pa da im dam...poslije su me uspavali odradili završni posao  i gotovo....
E sad me zanima ako se to radi i kad i kako da im ponudim ( mislim na novac) ,jer ako krane nešto po zlu da brže reaguju..... Eto drage moje javite

(odgovor članu joni)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Porodilište u Banja Luci
13.10.2011 22:21:02   
mostarka82
http://www.pogled.ba/bih/crna-kronika/17302-banja-luka-potukli-se-ginekolozi

(odgovor članu Ena_bl)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Porodilište u Banja Luci
27.10.2011 15:48:05   
mišur

Čitala sam o ovome, strašno! koliko sam ja skontala ovaj drugi dr je napao Lučića.
Ali dozvoliti sebi ovakvo ponašanje na radnom mjestu u takvoj ustanovi je van svake pameti i zdravog razuma.
Mene je Lučić drugi put porodio i zaista imam samo pohvale za njega.

(odgovor članu mostarka82)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Porodilište u Banja Luci
1.12.2011 14:33:14   
smijuljica
dok sam bila trudna cackala sam po ovom forumu.zao mi je sto vidim da je skoro neaktivan ali ipak cu da napisem svoje iskustvo.
stidim se sto cu ovo reci ali dok nisam ostala trudna nikad nisam bila kod ginekologa,a znam i da nazalost nisam jedina.test je bio pozitivan,radila sam i nalaz bete iz krvi.htela sam da mi trudnocu vodi neko s paprikovca iz 2 razloga-ipak je lakse kad te vodi neko odozgo a ne kad na porodjaj padnes gore odjednom,ko s marsa,a i zbog para-zasto bih davala privatniku kad sam ob vid zdravstvene zastite?radije cu ostaviti te pare za svoje dete.
jako pozitivne price sam cula o dr ceric.ali htela sam da mi se trudnoca na pregledu utvrdi pre novogodisnjih i bozicnih praznika pa sam tako naletila na dr cancarevic-divna zena,ljubazna,nezna,nasmijana.nisam nikad posle  bila kod nje ali na mene je ostavila jako pozitivan utisak.
nadalje,trudnocu mi je vodila dr ceric-nemam reci hvale za nju!odusevila me je i kao strucnjak i kao covek svaki put.ja inace nisam bas cutljiv tip user posted image pa bismo se uvek malo i nasalile i pricale nevezano za trudnocu par recenica.pri prvom susretu dala mi je svoj br,rekla da je tu za mene u svako doba kad nesto treba ili imam pitanje.ja sam to iskoristavala samo da bih je pitala kad radi,kad da dodjem na kontrolu,a verujem da ima trudnica koje su je smarale kojekakvim glupim pitanjima.moj termin je bio u avgustu,bila sam vec trudna do zuba,i svake sedmice sam isla na kontrolu kad je cericka otisla na godisnji i preuzela me dr rodic-divna zena,ljubazna,nasmejana,konkretna,sve mi je objasnila sto god me zanimalo.2 puta sam bila kod nje i zbilja me odusevila.cela trudnoca mi je bila-da kucnem u drvo al bas tad mi se pojavio neki osip po telu,i urin je bio los,al izborile smo se s tim.o svemu sto se desava pisala sam cericki,i sa godisnjeg mi je odgovarala,a znala je i sama da posalje sms i pita kako sam,da li se taj osip siri...i da joj odmah javim ako krene porodjaj.svaka cast!
na dan termina bila sam otviorena 1 prst,tako je ostalo i narednih 7 dana.primljena sam na patologiju,cericka me smirivala,rekal da ce me narednih dana svaki dan prgledati,raditi uzv i ctg,da se ceka da sve krene prirodno.ako se ne porodim u narednih 7 dana moracemo raditi carski rez jer je to vec kraj 42 nedelje..
to je za mene bilo ravno uzasu,veliki sam protivnik carskog reza koji zene traze samovoljno,a i  bila sam  u sobi sa 2 cure koje su tu vec 4-5 dana i nista se ne desava.na pregledima taj dan sve je bilo ok,otvorena 2 prsta,nema bolova.sve sto mi je receno nakon pregleda javila bih cericki.
prvo dete,pojma nemas!
posle podne povremeno bih ostila neki bol ispod stomaka,jednom u 3h.prvi put nisam tome pridala paznju,ali posle drugog  puta sam skuzila da pocinje!vecina cura koja gore lezi ceka taj bol,i ja sam mu se radovala!
trudila sam se da sto vise setam,ili bar da stojim a sto su bolovi postajali ucestaliji sve mi je bilo teze da se namestim-ako me uhvati kad stojim moram da se pridrzim za nesto,ako lezim vrtim se na sve strane dok bol ne prodje.
cericka mi je pisala da setam,da ne zovem odmah doktora jer bolovi moraju biti ucestali uvek na isti broj minuta,i sto su cesci to je bolje,cilj je da sto kasnije udjem u salu.
pratila sam vreme,bolovi su bili na 2-3-6-9 min,sve neravnomerno,ali su postajali sve jaci i duze su trajali.pricala sam s muzem,mamom i bratom..trebala mi je podrska,da cujem glas ljudi koje volim najvise.nisam bila ni nervozna ni uplasena,bas sam bila uzbudjena,nisam mogla docekati da vidim svoje cedo!molila sam se da sve prodje dobro,da mi se dete rodi zivo i zdravo.u 23h vecina cura je spavala a ja sam buljila u telefon i pratila vreme izmedju bolova.skoro pola sata sam lezala i bolovi su bili redovno na 3 minuta.postalo mi je neudobno,krenula sam da se okrenem i-odjedno lezim u lokvi,pukao mi je vodenjak!probudila sam curu do mene da ode po dezurnu sestru.
tad me je malo uhvatila panika jer sesrta me pozurivala,moram na pregled,na klistriranje(citala sam zgrazavajuce price o tome,kako se zena oseca skroz ponizeno...ma dajte molim vas.pa nismo dame iz londona,sto se mora mora se,sve je trajalo 3min,bila sam u velikoj prostoriji sama sa mladom dezurnom sestrom vesnom,divna je bila,100 pitanja sam joj postavila,pomogla mi je da obucem spavacicu i odvezla me u salu),moram se spakovati,curim na sve strane,guram plahtu medju noge,moram da nazovem muza,da nazovem cericku-ne znam sta cu prije!
nazvala sam muza,cericka je nazvala dr perendiju,rekla da sam ja njena trudnica,da slusam njega i babice i sve ce biti u redu.
pre ponoci  ja sam vec bila u sali.
prvi put,ne znas sta da ocekujes.usla sam vesela,puna iscekivanja.
ukljucili su mi drip,i malo posle dr i babice su izasli.
hladno u sali,cula sam price da je dobro poneti carape i staviti na vrh torbe,ali avgust je mesec,meni vruce,ona pidzama na meni ima normalan izrez ali meni se cini kao da je rolka,gusi me,vruce mi neopisivo.
u sali je vec bila 1 cura,vristala je od bolova.meni su bolovi i dalje bili na 3 min,u pauzama sam disala,mislila na svoju bebu,na muza,brata,mamu,ali ta devojka je vristala stalno,bez pauze.govorila sam joj da se mora malo smiriti,kad bol popusti da se odmori,da cuva snagu za svoju bebu.ona mi je rekla da je boli neizdrzivo,da bol kod nje ne popusta,da je ona dosla u salu pre 6 h,da ne moze vise..
uskoro su i meni boloi postajali nesnosni,ali i dalje na 3 min,vristala sam,dr i babice su u pocetko bili odsutni po 10ak min,posle su stalno bili tu.govorili su da se okrenem na ledja,pa posle na jedan pa pa drugi bok,ni slucajno da ne ustajem u lezeci polozaj,da disem,da se smirim,kad sam videla da daju inekciju toj devojci trazila sam i ja nesto da ublaze bol,i davali su i meni i njoj 2 puta,donosili su mi mokru gazicu,bila sam znojava,zedna,imala sam osecaj da mi lice gori,da cu eksplodirati od bola i naprezanja,povracala sam nekoliko puta,donosili su mi bubreznjak,pratili su bebu,mozda na svakih pola sata dr je radio pregled.proslo je  pola 2,ja sam bila otvorena 6cm a ta devojka i dalje 9cm,kao i kad sam ja dosla.hrabrili su nas,govorili eto,to je to,jos malo,za pola sata cete se obe poroditi.
dr je bio kraj mene,babice su mi drzale noge savijene i rasirene,dok ih nisu zavezali,a ja sam kad krene bol stiskala one sipke i gurala.mogla sam max 2-3 puta i onda bih prestajala a dr je govorio-ajde jos samo da si jednom,to bi bilo to.
a ja sam vikala-ne mogu jos jednom,doktore pa oci ce mi ispasti!
onda bismo cekali 3 min da bol opet krene.
tacno sam osetila taj delic sekunde kad je moja beba izasla,to je uzasan bol al tren posle shvatis da bola vise nema,i nisam u tom trenu pomislila-gotovo je,vec-pocelo je,moj zivot vise nikad nece biti isti,i sad je poceo.
babica mi je pokazala moju bebu.onako plav,ljubicast,sav zguzvan,sluzav,na mestima krvav-bio je nesto najlepse sto sam videla.
da,postoji ljubav na prvi pogled,ali samo u porodjajnoj sali.
kad su ga okupali i izvagali sestra mi ga je opet prinela.nisam mogla da zadrzim suze,plakala sam i ljubila pile moje malo.
secam se da sam naglas rekla-hvala ti Boze sto mi je dete dobro,sto mi je ziv i zdrav.
rodjen je sa 4 700 gr,57 cm,u pola 3.
da je bolilo-bolilo je,oci ispadaju ali nije dugo trajalo,kad cujem iskustva rugih zena samo kazem-hvala ti boze,i trudnoca i porodjaj,sve je proslo kako treba.
dr perendija je rekao da sam  mogla i pre roditi samo da sam vise slusala,al dobro,beba je zbilja krupna nije to lako roditi.
azhvalila sam se i njemu i babicama.
cura pored mene jos je jaukala,al vise ne kao kad sam dosla.nije vise imala snage.i dalje je bila otvorene 9cm,ali da je beba imala 1 kilu ona ne bi imala snage izgurati je.u sali je bila vec skoro 10h.
bebu su odneli na pregled,ja sam i dalje lezala zavezanih nogu.uopste se ne secam epizotomije u smislu da znam trenutak kad  me je rezao,nista nisam osetila ali sam sivanje itekako osetila uprkos dvema inekcijama.kao da me sio na zivo.i sad se stresem kad se setim...
izvezli su me u hodnik,sigurno sat vremena sam bila tu.jako iscrpljena,oci su mi se sklapale a navodno porodilja ne sme da spava bar 1-2 h nakon poroda.sreca pa je u hodniku bila jos jedna  cura,nisam je videla,nisam mogla da se pomerim,ali smo se site ispricale,smijale smo se,drzala me je budnom,da nije bilo nje zaspala bih za cas.
bila sam zedna,gladna..moja torba mi je bila na nogama,na vrhu su bili sok,plazma i moj telefon a ja nisam imala snage da ih dohvatim.
sestra nas je obilazila,i cula sam da curu sto je bila pored mene spremaju za carski.sutradan sam je videla,porodila se oko 6h,12h je proslo od ka je usla u salu,10h je trpila bolove..beba je hvala Bogu dobro.
sestra mi je rekla da su moji zvali salu,znaju da sam rodila.
pomislila sam na mog muza i brata koji me cekaju tu ispred,na mamu kraj telefona..na njihove osmehe.
dovezli su mi bebu,u kao inkubatoru.nisam se tome nadala,mislila sam da cu moci da ga malo uzmem u narucje.i izvezli su nas do vrata,muz i brat su bili tu,ljubili su me,gledali u mali ljubicasti zamotuljak i brisali oci.
malo posle odvezli su me na 3. sprat.bila sam u sobi sa curom s kojom sam i pricala u hodniku.nisam mogla da spavam od srece i uzbudjenja,cula sam se s mojima,pisala poruke svima koje volim,pricala sa cimerkom..doneli su nam nase bebe mozda sat vremena nakon sto smo stigle u sobu,oko 5-pola 6 ujutro.
taj trenutak-prvi put zagrliti svoju malu mrvicu,gledati kako spava,prvi pokusaj da ga podojim...to se ne moze opisati.
sada,nakon 3 meseca on je zdrava i napredna beba.lepo rucka,lepo spava,ima 3 mes i 8 200gr i kad god ga vodim na kontrolicu,vakcinaciju...on je kao guliver medju ostalim bebacima.
cericka me je obisla,cestitala.kad sam izlazila iz bolnice donela sam joj pice,kafu i bombonjeru u znak zahvalnosti za sve.
nikom nisam nista placala,jednostavno sam bila opustena,nasmijana,i zaista su svi  sa kojim sam imala kontakt za vreme trudnoce,porodjaja i boravka u bolnici bili fenomenalni.
ako pridjes coveku s recima-vi ste ovakvi,vi ste onakvi,naravno da ce i on biti grub.
ako pridjes s recima-jeste se umorili,kako se vi borite sa vrucinom..stace i popricati s tobom par reci.meni nista nije ni od koga trebalo,rana me jako bolila ali imala sam svoj paracetamol,sestre su po x puta dnevno merile temperaturu,pritisak,proveravale ranu,dolazile da vide jel sta treba,pomagale da prvi put nakon porodjaja ustanem i malo prosetam..prema svima su bile iste.
svaki dan je dolazilo po 10ak mojih,donosili su pune kese.nit sam znala gde to da stavim,nit sam mogla da pojedem i popijem,vruce,avgust mesec,za cas se sve umlaci ili otopi.
davala sam nesto curama koje nisu iz banja luke i koje imaju posetu samo za vikend,a par puta sam dala sestri grozdje ili cokoladu  jer ne volim slatko a i prevruce je u sobi,topi se.
to je moje iskustvo-kakva nam je drzava,i stanje u zdravstvu,i kakve su ima plate i uslovi u kojima rade-svi sa kojima sam ja daosla u kontakt su svoj posao obavljali krajnje ljubazno i strucno.


(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Porodilište u Banja Luci
28.12.2011 0:04:33   
tina 88
Da li može još neko da kaže nešto o Dr Ceric?
I da li neko ima iskustvo sa njom kada je u pitanju liječenje od steriliteta user posted image ?
Pozdrav 

(odgovor članu smijuljica)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Porodilište u Banja Luci
23.1.2012 14:34:43   
mišur

Ja nikad nisam čula za ovu dr user posted image . Gdje radi, na Paprikovcu ili privatno? Da ne misliš na dr vesnu Ćurić, koja radi u klinici Jelena????
Koliko znam, najpouzdanija po pitanju steriliteta je upravo Sanja Sibinčić.

(odgovor članu tina 88)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Porodilište u Banja Luci
23.1.2012 14:51:20   
suncicaa
Veliki pozdrav za sve mame koje su clanice foruma....ja sam nova...zivim u B.L i bas me zanimalo vase misljenje o doktorima i m.sestrama na Paprikovcu jer nisam rodjena ovdje i znam jako malo ljudi..trudnocu mi vodi dr.Jordanka Topic privatno i super je.ali koga god sam pitala za Paprikovac svi se zale... danas sam bila na kontroli i malo se rastuzila jer se beba nije okrenula i predpostavljam da nece jer je 37-dma sedmica,a ima 2800gr.sto mislim da je malo... iako je doktorica rekla da moze ici pripodnim putem plasim se....volila bih da ima neko od vas ko se porodio sa bebom okrenutom kontra.....jako bi mi pomogli.....user posted image

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Porodilište u Banja Luci
23.1.2012 14:56:43   
suncicaa
Meni je termin 9 februar...i dosta zena mi je dalo savjet da kada podjem ponesem pare ili neke slatkise i da podijelim sestrama jer me u suprotnom nece ni pogledati...

(odgovor članu mostarka82)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.1.2012 14:26:42   
draganabl
Ko se to zali na doktore na Paprikovcu? Ja sam prezadovoljna sa svojom doktoricom , sa babicom sa svima koji su bili u smjeni jer sam rodila u 9 i 40 h bilo ih je desetak oko mene :-)))

(odgovor članu suncicaa)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.1.2012 14:28:29   
draganabl
Suncice, ne mora znaciti da ce se beba kontra roditi, moze biti da se taj dan pred porod okrene , sve najbolje!!! :-)))

(odgovor članu draganabl)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.1.2012 14:59:02   
draganabl
:-) smjuljica identicno kao kod mene porod i doktori i babice i sestre, samo sto sam ja od kuce dosla , lagano mi poceo curkati vodenjak :-)))

< Poruku je uredio draganabl -- 24.1.2012 15:00:25 >

(odgovor članu smijuljica)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.1.2012 15:08:07   
suncicaa
Dragana izvini..a kada si se ti porodila..prije kojiko vremena...pozzzz

(odgovor članu draganabl)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.1.2012 16:06:29   
draganabl
Mozda ti urade carsk, samo opusteno. Ja sam to jutro imala divnu sestru koja mi je rekla, kaze ovaj dan ce vam ostati cijelog zivota u sjecanju na nesto najljepse, tako je i bilo :-)

(odgovor članu suncicaa)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.1.2012 16:17:26   
Skvo RR
Molim da postove ne pisete velikim slovima. Sporni post je obrisan. LP

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu draganabl)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.1.2012 16:48:52   
draganabl
Sad ce mi beba imati puna 4 mj.u septembru :-)

(odgovor članu suncicaa)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Porodilište u Banja Luci
24.1.2012 17:05:27   
draganabl
Zbog cega da se ne pise velikim slovima, cisto informativno :-)) hvala na odg.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Porodilište u Banja Luci
25.1.2012 14:13:32   
mišur

Pisanje velikim slovima u kompjuterskoj komunikaciji tumači se kao galama, deranje i sl. Eto, ja sam bila slobodna da ti odgovorim user posted image

A što se tiče dr i sestara na Paprikovcu, ja imam samo lijepa iskustva. Svi su bili ok, ni pretjerano ljubazni, ni arogantni, a tako sam i očekivala. Ja sam bila sasvim pripremljena za takav odnos, jer nisam očekivala neko tetošenje, a po prirodi svog karaktera nisam ni maza ni kukavica ni paničar, tako da smo se sve u svemu dobro slagali.
Znam da je mm počastio dr kad me već porodio, mislim i babice, ali ne prije porođaja.
Ja sam mišljenja da je taj odnos sa osobljem na Paprikovcu puno zavisi  i do nas samih, posebno jer smo u tim momentima ranjive, osjetljive, pretjerano emotivne. Treba biti spreman na to da nas neće tretirati kao kod kuće, da smo samo jedne od hiljadu takvih koji oni imaju, i da smo svi ljudi, neko ima bolji, neko lošiji dan. Naravno, ima izuzetaka, kao i u svemu.
Ono što je najvažnije je da porođaj preotekne kako treba., da sve bude u redu, a svakako tih par dana može nekak oda se pretrpi.
Ja sam curicu rodila prije 20 mjeseci, a dječaka prije 4 godine, i oba puta imam ista iskustva.
A što se tiče položaja bebe, vjerujem da se brineš zbog porođaja. Mada ima vremena da se okrene još uvijek do termina.
Znam da je to nekada doktorima indikacija za carski rez, ali nije to pravilo.
Moja prijateljica je rodila blizance prirodnim putem, jedan je bio okrenut glavicom prema dole, a drugi naopako, i opet joj je dr Lučić, koji je vodio trudnoću savjetovao da rodi prirodno.
Ja bih ti savjetovala da slušaš dr, kako ti kaže, a ako imalo sumnjaš, uvijek možeš potražiti još jedno mišljenje.
A što se tiče težine bebe, dr ne mogu baš precizno odrediti tačnu težinu, uvijek su to podaci koji variraju 500gr gore ili dole, tako da bar oko toga ne trebaš brinuti. Bitno je da je ta težina u granicama koje su normalne za tu sedmicu trunoće, a ti si svakako u 9-om mjesecu kad beba najviše dobija na težini.

U svakom slučaj, želim ti svu sreću svijeta, lak porod, zdravu bebicu!!
Ne brini se, ne boj se-i vjeruj kad ti kažu da će ti to biti najljepše iskustvo u životu!
Za sve što te još bude zanimalo, tu sam....

(odgovor članu draganabl)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *