|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr. Balić - Tuzla
25.1.2016 16:21:37   
3_godine
evo i mene. NOva sam na forumu ali sam vas skoro sve iščitala. Ja se spremam na svoju prvu IUI kod dr Adema. Plasim se rezultata..naša borba traje već 3 godine. Do tada 2 biohemijske a sumnjam i na treću iz prošlog ciklusa jer je jedan test bio pozitivan. Ima li neko iskustva sa uspješnom IUI nakon biohemijskih trudnoća?

(odgovor članu Bubule82)
Neposredna veza do poruke: 3026
   RE: Dr. Balić - Tuzla
25.1.2016 16:32:47   
anandi
3_godine dobro dosla i jos brze otisla na vesele teme.
Moj ti je savjet da radije cuvas pare i da odes na vto. Ja sam bila kod Adema i imala 2 inseminacije, nazalost bete negativne. Zavlacio me 4 godine,nije bog zna trazio kojekakve analize, samo kaze sve ok bit ce...htio je jos 2-3 da radim inseminacije, odbila sam i presaltala se kod supruge mu dr Devlete. Ona je trazila sve moguce nalaze da odradim, i nasla je gdje je kocilo. Isla sam sad u decembru na vto i uspjelo je ali bio je spontani u 5sedmici..sad cekam da idem opet u aprilu.
Uglavnom zelim ti svu srecu
Hajde pridruzi nam se u cekaonici
http://www.ringeraja.ba/forum/m_2716384/mpage_22/tm.htm

(odgovor članu 3_godine)
Neposredna veza do poruke: 3027
   RE: Dr. Balić - Tuzla
25.1.2016 18:22:08   
3_godine
Draga anandi jako mi je zao zbog spontanog! sto se tice moje borbe, ja sam pacijent dr Adema vec 2,5 godine (otišla nakon prve biohemijske koja se desila poslije 3-4 mjeseca planiranja T) i uradila sam sve moguce pretrage (to mi je dao poslije prvog pregleda) Ugl rezultat je trombofilija (bockanje kad se ustanovi T), inzulinska rezistencija koju sam vremenom uspjesno dovela u red značajnom promjenom načina života i prehrane i vrlo mala povišena vrijednost TSH koju sada držim pod kontrolom malom količinom lijekova. Ostalo OK (hormoni, torch, spremogram kod mm). Bez obzira na sve, ostajala sam trudna uz pomoć stimulacije ali se ne desi implantacija (2 a sumnjam i na treću biohemijsku). Sad mi preporučuje IUI a iskreno za IVF nisam u finansijskoj situaciji a još mi je i psihički teško da se prebacim na tu varijantu jer kontam ako sam ostajala trudna bez ičega, nadam se da neću doći do IVF-a. Ima li neko možda iskustva sa refundacijom troškova za IVF od strane Fonda u FBiH? Kakve su nam tu šanse? Na nekom od ranijih postova sasm vidjela da neko spominje i kopiranje neke dokumentacije i zahtjev prema fondu.. Oprostite na malo dužem postu...Btw sad sam na stimulaciji femarom, u četvrtak folikulometrija...

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 3028
   RE: Dr. Balić - Tuzla
25.1.2016 18:26:13   
3_godine
BTW sad bih ga svakako pitala ima li svrhe odmah nakon inseminacije početi sa clexanima, ne čekati rezultat..to mi je jedino logično. Do sad sam uzimala aspirin al očito nije urodilo plodom.. Ima li neka od ženica da ima dijagnostikovanu trombofiliju? Kakva su vam iskustva?

(odgovor članu 3_godine)
Neposredna veza do poruke: 3029
   RE: Dr. Balić - Tuzla
9.3.2016 16:31:50   
Meri18
Ćaaaoo ja sam nova na forumu...6 god.sam u braku i nemam djece...nalaze sve radila sve ok....zadnjih mjeseci sam sa stranice dr.Balica skinula upute za sve nalaze i uradila sa kojima sam otisla kod Dr.Adema posto je jedino on imao slobodan termin... po nekim hormonskim pretragama zakljucio je da mozda nisu jajovodi prohodni...međutim uradili smo HSG i sve je bilo ok...sad idem na prvu stimulaciju i inseminaciju...ali iskreno zabrinuli su me vasi komentari...da li treba da se prebacim kod doktorice ili da ostanem kod doktora... za IVF nemam para...i ovo se jedva izađe na kraj... volila bi da cujem vasa iskustva i savjete...hvala svima koji odgovore...

(odgovor članu 3_godine)
Neposredna veza do poruke: 3030
   RE: Dr. Balić - Tuzla
9.3.2016 21:19:51   
3_godine
I doktor i doktorica su jednako dobri strucnjaci, sve je to individualno i zavisi sta kome odgovara. Ja sam pacijent dr Adema i zadovoljna sam a cula sam i sve pohvale za doktoricu...

(odgovor članu Meri18)
Neposredna veza do poruke: 3031
   RE: Dr. Balić - Tuzla
10.3.2016 13:11:20   
Meri18
Hvala na odg.i ja smatram da je individualno al u ovakvim situacija u kojim smo sve mi svaka sumnja napravi užas...ja doktoricu nisam upoznala a doktor mi se čini ok i sasvim korektan...a čula sam i sve pohvale i za njega...

(odgovor članu 3_godine)
Neposredna veza do poruke: 3032
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 8:28:06   
anandi
3_godine vidim ovdje si postavila pitanje za trombofiliju, kod mene je ustanovljena i dok sam bila trudna bockala sam se clexanom svaki dan. Jel ti za tsh koristis Letrox?
Pitala si i za refundaciju ja znam da u TK refundiraju, ne treba ti puno papirologije, samo racun postupka, misljenje ginekologa ili urologa (ako je muska neplodnost) i konzilijarno misljenje s gradine. Ja krajem januara predala svu dokumentaciju na gradinu i cekam misljenje i naravno jos nije gotovo
Meri18 dobro nam dosla i jos brze otisla na trudnicke teme. Vjerujem da su te zabrinuli moji komentari jer sam ja licno vise za Devletu. Kazes da ti je Adem na osnovu hormonskih pretraga zakljucio da jajovodi nisu prohodni.... nema mi smisla nikakvog, na osnovu toga ne moze zakljuciti, al dobro je da si odradila to prije inseminacije. Obrati paznju na stitnu, mene je uputio na inseminaciju a tsh mi bio 3,85 jest u normali ali treba da bude negdje izmedu 1 i 2. Jesil rdila trombofiliju i inzulonemiju?
Moram reci oboje su vrhunski strucnjaci, sve smo mi zasebne, sto nekom pase drugoj ne. Meni sad nakon skoro 7 godina vise pase odnos sa Devletom, recimo ako sam nesto procitala na forumu i rekla joj, nije me usutkala (ko Adem kad kaze "nije tvoje da surfas tvoje je da mene slusas i ne zapitkujes") vec zena odvoji vrijeme i razgovara sa mnom, objasni mi ako sam nesto procitala a da nije tako.
Evo recimo jedno poredenje kod Adema na inseminaciji i kod Devlete na ivf.
Inseminacija nije uspjela, beta negativna..otisli ja i muz kod njega na razgovor ja sva shebana i on nama kaze da promjenimo partnere jer mozda nismo kompatibilni.... nidi veze, kako ce tako nesto reci. A kad sam isla na ivf, oboje rade u timu, poslije punkcije ona me licno zvala da kaze koliko imam jc dok Adem svojim pacijenticama nije javio, pa poslije transfera ona me zvala pa znala je i na vecer oko 10 nazvat samo da pita kako sam i da mi kaze kako se napreduje embrion.

Opet napominjem, dobar je Adem ali meni vise pase odnos sDevletom jer imam vise informacija sta se desava sa mnom i oko mene

(odgovor članu Meri18)
Neposredna veza do poruke: 3033
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 12:51:02   
Meri18
Tsh je 1,6 znaci OK,za trombofiliju nisam radila ne znam koliko je povezano ali mi je antikardiolipisnki nalaz pozitivan 13.8 sto nikad do sada nije radila sam ga i prije bio je negativan.

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 3034
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 12:57:52   
anandi
Meri tsh ti je super, idealan user posted image kod mene je antikardiolipinski nalaz negativan, nisam sigurna ali mislim da ima veze s lupusom. Na razgovoru s dr poslije spontanog trazila sam da provjerim lupus pa mi je dr rekla da nema potrebe jer su mi antitijela negativna.
Ja bih ti preporucila da prije inseminacije i provjeris trombofiliju (4 gena), nalaz je skup i ovdje na gradini se ne moze odraditi. To sam ja radila kod Balica i kosta 400KM (opet se vracam user posted image Za ovaj nalaz je Adem pretpostavio da je uredan jer su svi nalazi dobri i nije mi dao da odradim a tu je zapravo i kocilo)

(odgovor članu Meri18)
Neposredna veza do poruke: 3035
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 13:00:08   
anandi
Pored trombofilije obavezno i inzulonemija sa ogtt testom. user posted image

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 3036
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 13:02:39   
Bubule82
Cao evo i ja sam danas isla na gradinu da trazim misljene ljekara pa da mogu ic na konzilij ne bil prikupila dokumentaciju za nadiknadu. Mene interesuje koju dokumentaciju si predala i kome? Da li dole u ambilanti i da li su ti trazili dokumentaciju jer si sve radila privatno. Ja sam ipak radila odstranjivanje jajovoda na gradini pa se nadam da mi nece trazit jos dodatnu dokumentaciju osim otpusnog pisma. Zakazali su me za utorak pa cemo vidjet.

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 3037
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 13:07:25   
Meri18
Ja koliko sam čitala veže za antifosfolipidni sindrom što se povezuje sa trombofilijom ali mi ništa dr.spomenuo nije...a Inzulinemiju i OGGT sam radila i OK. Ali kako ide kod prebacivanja kod doktorice pošto zajedno rade da neću onda na kraju ni kod jednog ni kod drugog...meni je iskreno bilo čudno na prvom razgovoru jer kad pogledao antitijela vidio je da su pozitivna ali poslije je dosao do RPR testa za antikardiolipinska sto je sa popisa VDRL koji je negativan kaze mi zasto sam ponovo radila taj nalaz...mene je to dobro zbunila jer sam imala osjecaj da je samo mahinalno pregledao...

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 3038
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 13:09:07   
Meri18
Je li se moze dobiti neka naknada za nesto jer ja nisam uzela racun a nalaze sam sve radila na Gradini jedan mozda privatno...

(odgovor članu Meri18)
Neposredna veza do poruke: 3039
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 13:09:17   
anandi
Bubule82 imam i ja neke nalaze gore odradene. Uglavnom odes gore utorkom od 11 sati u ambulantu kod dr Azre Hadzimehmedovic, poneses sve nalaze koje imas, preporucujem ti da kopiras. Ona s tobom porazgovara i uzme nalaze i kaze ti da ces biti obavjestena. A da treba ti uputnica od porodicnog ili ginekologa da je naglasena uputnica za konziliji.
Ja sam ganjala poslije postupka, predala joj sve nalaze, otpusnu listu poslije transfera, misljenje ginekologa

(odgovor članu Bubule82)
Neposredna veza do poruke: 3040
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 13:15:02   
anandi
Meri kod mene antitijela negativna a imam dva mutirana gena kod trombofilije.
Zamisli kako je meni bilo kad sam dosla na punkciju, prebacila se kod doktorice a punkciju radio Adem user posted image Nema neke filozofije, ja jednom nazvala i rekla sestrama hocu kod dr, one rekle nema termina slobodnog, reko nema veze sacekat cu i docekala. hehehe Zbog tog mahinalnog pregledanja sam i otisla od njega
Naknada se moze ganjat i to samo za postupak ivf racun od 4000KM a nama refundiraju na kantonu 3000KM

(odgovor članu Meri18)
Neposredna veza do poruke: 3041
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 13:19:51   
Meri18
Ahaaa....pa to je super makar nesto pozitivno...pa ja bi sledeci pregled trebala za vrijeme menstuacije pa da dobijem stimulanse i da radim inseminaciju al zaista cini mi se da cu se prebacit da necu radit nista dok ne vidim sa doktoricom...i sad kad sam zvala nije bilo termina kod nje pa sam isla kod doktora...a za trombofiliju ima i Omeragic kod njega je na tri gena 250 a na cetiri 350 salje za Beograd...

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 3042
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 16:06:48   
Bubule82
Ja taj test na trombozu nidam ni radila. Antikardiolipinska antitijrla su mi pozitivna. Doktoru sam poslala nalaz al nista nije prokomentarisao, jer ja idem u kliniku u sarajevu pa vecinu nalaza saljem mailom. Kod adema sam bila na pregledu i bio je jako da kazem grub. Ja znam da je njima sve to rutinski al kad nekom saopstavas da su mu oba jajovoda zaceplnena i da ih treba odstranit i kad to cujes to je za pacinenta koji toliko silno pokusava da ima bebu šok. Znaci budi malo pazljiv, susretljiv. A da ne kazrm da ljudi koji kad pricaju samnom stalno gledaju okolo i izbjegavaju povled u oci. Ja im ne vjerijem. I onda povrh svega mi kaze da mi nece htjet odstranit jajovode na gradini da oni to pocinju radit za mjesec i kosta 2500 znaci ja sam odma odustala. Otisla sam na gradinu i odstranili su mi bez problema.

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 3043
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 17:10:17   
Meri18
Upravu ste bas o tome i ja cijeli dan razmisljam...njima mozda jest rutinski ali nama pojedinacno je svakome bolno svaki put a ne kamoli kad hodas godinama od jednog do drugog i nista se ne mijenja...i meni je zasmetalo to kako mi je rekao bas uradit cemo HSG ako nije ok nema pomoci...mislim mozda nema u nekim slucajevima ali postoje i operacije i propuhivanje ako nije upitanju veliki problem...najvise mi je zasmetala nezainterovanost propise lijek i ne objasni zasto ili samo stabi nalaz i recept na sto...pa ti poslije trazi po inte.da vidis sta je to u pitanju...

(odgovor članu Bubule82)
Neposredna veza do poruke: 3044
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.3.2016 17:18:14   
Meri18
Eh da se ispravim test na 3 gena kod Dr.Omeragića košta 230 km,a na 4 gena 330 km pa da znate ubuduće...

(odgovor članu Meri18)
Neposredna veza do poruke: 3045
   RE: Dr. Balić - Tuzla
15.3.2016 18:31:34   
Bubule82
Sto se tice nadoknade od zavida. Od 8. Januara prvo moras dobit misljenje njih na gradini konzilijarno prije postupka ivf da bi ti zdravstveno isplatilo novac. Ja sam danas sve predala i pitala dr. Azru kad bi mogla ocekivat da zavrse. Ona kaze zbig promjene zakona da prvo se njihovi papiri moraju dobit pa onda radit IVF su zapeli sa papirima. Kaze tek su uradili cure koje su u decembru radile IVF. Kod nas uvijek sa papirologijom Apinjanje. Boze dragi pa odstranila sam jajovode na gradini i jedini navin da istanem trudna je IVF trebali su mi te papire dat sa odpusnim pismom. Al hajd tako nam je! :)

(odgovor članu Meri18)
Neposredna veza do poruke: 3046
   RE: Dr. Balić - Tuzla
16.3.2016 8:00:03   
anandi
Bubule82 mozda smo se i vidjele, jucer sam i ja bila kod Azre meni je gotovo misljenje. Ne znam sta da ti kazem, u decembru u postupku bile su nas samo dvije koje smo predale krajem januara i tek jucer bilo gotovo. Iz pouzdanih izvora znam da nisu zapeli s papirologijom, do nedavno je na ginekologiji bio glavni Fatusic i nije bio problem oko izdavanja misljenja, cekalo se cca 20 dana a sad kako je glavna dr Ljuca ona to oteze i ceka da se uleti s kovertom user posted image Razgovarala sam ja i s dr Devletom na tu temu i ona je rekla da nas samo vozaju ali da budemo strpljive i da ne dajemo novac jer oni moraju dati misljenje i ne mogu pobiti od Balica preporuku jer su oni jedini na ovom podrucju kompetentni.

E sad sto se tice promjene zakona, mi kad smo usle u postupak zakkon je bio da se refundira prva 2000KM a od 8 januara 3000KM, tak da smo mi bile na prelazu godine i obuhvatile smo oba zakona a u proslom zakonu nije trebalo njihovo misljenje prije postupka tak da su oni gore poludili kad smo mi predale poslije ivf-a i doveli ih na svrsen cin da izdaju misljenje.
Drzim fige da kod vas izdaju ranije, eto ti si sad predala prije postupka pa valjda nece otezat puno.

(odgovor članu Bubule82)
Neposredna veza do poruke: 3047
   RE: Dr. Balić - Tuzla
16.3.2016 10:06:48   
Meri18
Ćao svima...koristim betadine vaginalete ali upustvo sam uspila bacit...koristila sam ih i prije...da li je moguce da se dobije osip od njih...je li neko imao slicna iskustva...sve sitne sitne aknice gornji dio tijela...ili mi je mozda zakašnjela reakcija na domicin...
Hvala na odg.

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 3048
   RE: Dr. Balić - Tuzla
16.3.2016 17:07:45   
Bubule82
Ja opet cula da Ljuca radi sve po PS-u. Sve je moguce! Ali nije mi ni bitno. Ja sam rekla jucer dok Azri. Ja sam vec krenula sa injekcijama ali privatna klinika ce meni otkucat fiskalni kad im ja kazem i rijesen problem. Kaze meni dok Azra njihovo je da daju misljenje a ti dalje radi kako god oces. Pa rekla mi je da pocnem zvat kroz dvije sedmice dala mi je i neki br tel. Ma nek sam ja predala pa nek se razvlace koliko oce :) Ja sam bila tamo oko pola 11 i vratila se opet sa kopiranim papirima oko 12 pola 1 :) ako si tad bila moguce da smo se vidjele. Ali brzo sam sve zavrsila jer sam zaistavila doktoricu na hodniku i rekla zasto sam dosla pa me brzo primila. :)

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 3049
   RE: Dr. Balić - Tuzla
17.3.2016 7:49:22   
anandi
Bubule ma kako kazu sto ljudi sto cudi user posted image Neka si ti predala a oni ce zavrsiti i moraju dati misljenje... Ja sam ih zvala svaka 2-3 dana. Malo mi je bezveze sto su datum stavili od prekucer a ne onaj kad sam predala....al dobro sta je tu je sad je bitno da nam u zavodu prihvate.
I ja sam gore bila od 10 do 11, vozali me gore dole a i dr sam na hodniku zaustavila

(odgovor članu Bubule82)
Neposredna veza do poruke: 3050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *