|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
27.12.2012 11:03:14   
White rose
Beta danas 268 :((((

Dr. iz Splita predlaže kiretažu. Danas idem kod svog dr. ovdje da vidim šta će reći...

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 3051
   RE: Vantjelesna oplodnja
27.12.2012 11:31:51   
kokouli
White rose mila ,drzi se ,bas mi je zao .

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 3052
   RE: Vantjelesna oplodnja
28.12.2012 11:35:40   
nigar kalfa
Drage moje,sretna Nova Godina.Svima puno zdravlja i ostvarenje vaših najvećih želja.Trudnicama najlagodniju trudnoću a svima koje to nisu da je ostvare u narednoj godini i naravno da sve rode zdrave bebe.

(odgovor članu nigar kalfa)
Neposredna veza do poruke: 3053
   RE: Vantjelesna oplodnja
30.12.2012 12:13:19   
san4
White rose,javi se! Je li se rijesila situacija!?user posted image user posted image

(odgovor članu nigar kalfa)
Neposredna veza do poruke: 3054
   RE: Vantjelesna oplodnja
30.12.2012 15:10:44   
White rose
Nije još uvijek ništa...
Dr. iz Splita predlaže kiretažu, a moja dr. neće to da radi jer smatra da je još rano, danas je tačno mjesec dana od transfera. Tako da ću za 10-ak dana ponoviti betu da vidimo da li i dalje raste. Ako bude rasla onda slijedi kiretaža :(

Najidealnije bi bilo da dobijem i da se to riješi samo od sebe...

Hvala svim curama na podršci i brizi, s vama je sve ovo puno lakše, vi razumijete.

Želim vam sve najljepše u novoj godini, da ste zdrave, sretne i voljene! Da u novoj godini bude puno user posted image i user posted image .

Ljuuubim vas sve redom user posted image

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 3055
   RE: Vantjelesna oplodnja
30.12.2012 17:25:41   
delila1986
whitw rose
drzim fige da se to rijesi na najbolji nacin.
drzi se.
pozz

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 3056
   RE: Vantjelesna oplodnja
1.1.2013 15:06:42   
Azyy
White rose drzi se mila ABD da nam 2013 bude bolja i da je dočekamo s user posted image

_____________________________

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 3057
   RE: Vantjelesna oplodnja
2.1.2013 10:03:59   
White rose
Stigao mi je novogodisnji poklon u obliku vjestice!!! Juuuuhuuuu :) Problem rijesen! Nadam se... :)

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 3058
   RE: Vantjelesna oplodnja
2.1.2013 12:59:58   
sabas
White rose kad vjestica dodje u ovakvim situacijama onda je dobrodosla , ssuper da se tako zavrsilo aBd da slijedeci pokusaj bude dobra beta i uredna trudnoca pa da se vjestica ne javi 9 mjeseci

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 3059
   RE: Vantjelesna oplodnja
3.1.2013 1:10:35   
hmela
Drage moje sretna,uspješna i plodna nova 2013-ta od srca da sve u njoj ljuljamo naše user posted image pusa

_____________________________

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 3060
   RE: Vantjelesna oplodnja
21.2.2013 23:07:19   
ajla 81
Zdravo Dame,ja sam nova,citam vase objave redovno.pa i ja se odluci uclanit.Ja idem kod dr Kukolj.priprema za Ivf.Pocela danas sa inekcijama vidjecemo dalje...nadam se da ce nam se svima zelja ispunit.Veliki pozdrav od mene

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 3061
   RE: Vantjelesna oplodnja
22.2.2013 14:06:48   
White rose
Ajla 81 dobrodošla! Ove ženice na temi Vantjelesna oplodnja su se malo uspavale, nadam se da su sve ok. Tebi želim puno sreće u postupku ;) Gdje su ostale žene, šta rade? Ja odmaram poslije one zapetljancije oko zadnjeg postupka i skupljam snagu da idem treći pokušaj sa posljednja dva srmzlića koja imam na proljeće.

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 3062
   RE: Vantjelesna oplodnja
23.2.2013 15:23:12   
Anoniman
Dragi forumaši i formuašice, želimo da sa vama podijelimo naše iskustvo. Nadamo se da će vam ono biti od pomoći, bilo kao podstrek ili ćete pronaći neke konkretne odgovore.

Naime, supruga i ja smo nešto više od 2 godine pokušavali da dobijemo bebu. U kasnim dvadesetim i ranim tridesetim, nismo ni sanjali da bismo mogli imati problem. Supruga je poslije, kao što rekoh, dvije godine uradila prve nalaze za sebe, koji su se pokazali dobri, što nas je navelo da uradimo spermiogram. Da budem iskren, pristao sam na to, odmah, ubjeđen u pozitivan rezltat. Međutim, nalaz je došao kao hladan tuš. Šok. Dijagnosticirana azoospremia. Poslije prvog šoka, kada smo došli sebi, odlučili smo, naravno potražiti ljekarsku pomoć. U to vrijeme, u Banjoj Luci nije bilo prave adrese, za takvo stanje. Istina, ja sam uradio sve potrebne nalaze na kliničkom centru (kariotip, mangentna rezonanca, hormoni, urološki pregled). Niko nas nikada nije uputio na dr Sibinčić, a i da jeste, za moj slučaj, Medicos tada nije bio spreman. Odmah smo uvidjeli da rješavanje problema neće biti jednostavno jer su različiti doktori, prevashodno urolozi, imali različito mišljenje. Ali su svi odreda imali isti stav, moj slučaj je ireverzibilan i prirodnim putem ne mogu postati otac. Uzrok azoospremije nismo mogli utvrditi, bez tzv. biopsije testista. Pretpostavljam da znate šta je to, ali za one koji ne znaju, invazivna hirurška intervecija, gdje se pod anestezijom, uzima dio tkiva testisa, radi histološke analize. Obzirom, da je to intervencija, zbog svoje invazivnosti, ograničena u broju ponavljanja, odmah smo odlučili da će se ona raditi u klinici koja je u isto vrijeme osposobljena da zamrzne spermatozoide, ukoliko se biopsijom nađu.

Izabrali smo kliniku u Austriji u gradu Welsu jer smo imali određenih informacija o njima. Sva korespondencija sa njima je bila putem emaila na engleskom i srpskom jeziku i bili su izuzetno profesionalni.

Nakon prve biopsije, našoj sreći nije bilo kraja jer je utvrđeno da postoji proizvodnja sprematozoida, ali da se ne mogu naći u ejakulatu jer ne budu dovoljno zreli (otprilike kao da su tinejdžeri). Šest mjeseci nakon prve biopsije, radili smo drugu biopsiju, radi primjene postupka ICSI. Supruga je prošla kroz stimulaciju i izvučen je dovoljan broj folikula. U drugoj biopsiji sui također nađeni spermatozoidi koji su iskorišteni za stvaranje embriona. Na žalost, ovaj pokušaj nije bio uspješan. Nijedan od dva embriona koja su vraćena se nije održao. Beta je bila negativna. Nije bilo viška embriona da se zamrznu.

Za drugi pokušaj smo čekali skoro godinu i po. Rađena je treća biopsija i moram priznati ovaj put nije bilo prijatno. Nađeni su spermatozoidi, i stvoren dovoljan broj folikula. Zbog hiperstimulacije supruge, vraćen je samo jedan embrion, a dva su zamrznuta. Beta je bila pozitivna i bili smo oduševljeni. Međutim, nakon dvadesetak dana, supruga je prokrvarila i trudnoća je izgubljena.

Za treći pokušaj nismo morali raditi biopsiju. Nakon otprilike šest mjeseci, otišli smo u Austriju po naša dva embriončića. Beta je bila pozitivna i nakon 9 mjeseci, rodilo se djetešsce. Sada uživamo u našoj bebi.

Sve u svemu, mi smo se otprilike 4,5 godine borili sa ovim problemom, koji je u jednom trenutku djelovao nerješiv. Jedan urolog mi je doslovno rekao, da ne mogu biti otac i da razmislim o usvajanju, što je ok samo po sebi i humano, da se razumijemo. Ipak, strpljivošću i trezvenošću, uspjeli smo ostvariti našu želju.

Ako nekome treba više informacija, savjeta, sugestija, slobodno pitajte,

(odgovor članu White rose)
  Neposredna veza do poruke: 3063
   RE: Vantjelesna oplodnja
23.2.2013 17:44:00   
smarija
Anoniman ovo je zaista lijepo od tebe sto si podijelio sa nama vase iskustvo,i sigurna sam da ce pomoci parovima koji imaju problem slican ili isti vasem.Ja vam od srca cestitam na user posted image .

_____________________________

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3064
   RE: Vantjelesna oplodnja
24.2.2013 18:46:34   
okana
Anoniman drago mi je za tebe ja se 3 godine borim sa neplodnošću i kad pročitam ovakvo nešto dobijem motiv za život i borbu da nastavim dalje.
Drage moje možete li mi pomoći Vašim savjetom jer ne znam kud dalje ja i MM se borimo kao što rekoh 3 godine, ja imam32, MM 33 g, kod mene uredno, kod MM varikokela II stupnja nalaz šara od oligo do normospermije. Uradili smo dosad 3 ciljana sa klomifenom super odregirala ali rezultat 0. Sad bi trebalo da radimo inseminacije ali mi drugarica koja se godinama bori sa neplodnošću kaže da idem odmah na IVF da ne gubim vrijeme. Nisam zaposlena pa nemam ni zdravstveno osiguranje tako da bi postupke počela privatno. Znam da je nezgodno što ovako tražim savjet ali ne znam šta da radim da li da idem direktno na IVF?
Izvinjavam se što sam otišla OT unaprijed.
Sretno svim ženicama u postupcima da ugledate svoje plusiće od srca želim.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3065
   RE: Vantjelesna oplodnja
24.2.2013 19:19:38   
White rose
Okana... Ja bih pokušala odmah sa IVF-om, nemoj više vrijeme gubiti. Ili ako ništa, potraži još par mišljenja od drugih doktora. Kad smo moj muž i ja saznali kakvo nam je stanje, pokušali smo par mjeseci sa klomifenom, pa je onda dr. predlagao inseminacije, međutim mi nismo htjeli gubiti vrijeme i odmah smo otišli u Split, u Cito jer nam je bio najbliži i najpovoljniji. U sept 2012 rađena mi je prva punkcija i prvi transfer, u novembru drugi transfer i sad se spremamo za treći jer prethodni nisu uspjeli, a imamo sačuvana još 2 embrija.

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 3066
   RE: Vantjelesna oplodnja
24.2.2013 19:23:27   
okana
White Rose hvala mila na savjetu od srca ti želim da ovaj treći bude dobitni, navijam user posted image user posted image user posted image .
Ja sam iz Sarajeva koliko si ti plaćala IVF u Splitu sa lijekovima ukupno?

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 3067
   RE: Vantjelesna oplodnja
24.2.2013 20:41:43   
White rose
Hvala okana...

Ja sam platila 10.000 kuna (2700 KM) postupak i injekcije gonala oko 1500 KM.

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 3068
   RE: Vantjelesna oplodnja
25.2.2013 9:10:50   
okana
White Rose hvala puno user posted image

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 3069
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.3.2013 10:39:49   
zaza lopez
pozdrav svima procitala sam sve slanke na ovu temu od2008godine.medutim moje iskustvo je priblizno sa svim ostalim ali dosla sam u situaciju kad me mnogi clanci iznerviraju gdje su zene sa problemima o neplodnoscu malo informisane pa umjesto da skrate puteve svojim mukama one produzuju.pa sam primorana da napisem ovako nesto. ja sam sa problemom laicki receno nemogu da imam djecu normalnim putem,radila sam laparaskopiju gdje su mi to utvrdili.moj problem je ogroman ali------nisam se predavala mnogo sam citala o drugim iskustvima drugim uspjesima i padovima i to me dovelo narazmisljanje da se nebi maltretirala od doktora do doktora od ovog do onog napravila sam spisak svih najboljih doktora u bih i suzila krug gje sam dosla do zakljucka da kod nas doktori uzimaju pare na tudoj muci i sta se desava dosla sam do saznanja da mnoge privatne klinike rade vantjelesnu oplodnju a u startu znaju da nece biti uspjesno jer nemaju ni iskustva niti dobrog laboranta od kojeg zavisi 99 posto uspjesnosti za oplodnju.molim vas zar se nikada niste upitale one koje ste radile vantjelesnu zasto nije uspjelo-mnogo puta znam-ali isto tako znam da u bosni i hercegovini ima samo jedana zena koja je vrsni laborant ali nju je pregazilo vrijeme radi u sarajevu na jezeru i pr.godinjak pokusavava da radi vantjelesnu ali nema laboranta kao prvo nema uslove nema on blage veze o tome on je dobar doktor da ti uradi operaciju i nista vise.pr.mehmedbasic sto se tice njega ulozijo je dosta u malu kliniku koja se nalazi u sarajevu na grbavici.kod njega su redovi ogromni svi ga hvale--ne nije los doktor za utvrdivanje neplodnosti za to je ekspert.ali----rad iti vantjelesnu je kod njega lutrija.znam da mnoge javne licnosti dolaze kod njega da su to sto bi rekli sve stele pa kome hoce imalo da se potrudi da uspije da uradi vantjelesnu nesto i bude od toka a bez bara i stele nista vjeruj te mi.---da sad nebih pisala cjelu knjigu o toim kojekakvim fol dobrim doktorima molila bih da se zene koje hoce da rade vantjelesnu oplodnju dobro informisu o tome gdje i kod koga raditi.a samo znam da jedino turci su sada najbolji sto se toga tice i pouzdano znam da su od ljetos imali oko 100 beba zaceti preko vantjelesne.toliko moje dame ubi me ova nepravda i lopovluk.

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 3070
   RE: Vantjelesna oplodnja
12.3.2013 18:01:36   
delila1986
drage moje!!
da li je neko koristio gonal f u postupku stimulacije? kakva je razlika izmedju njega i femare??unaprijed hvala!1 pozzz!!!

_____________________________

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu zaza lopez)
Neposredna veza do poruke: 3071
   RE: Vantjelesna oplodnja
13.3.2013 18:18:30   
july
Moze li mi neko reci,od kog dana ciklusa se uzimaju kontracep.pilule i je li to obavezno u procesu pripreme za VTO?

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 3072
   RE: Vantjelesna oplodnja
13.3.2013 19:10:38   
malena ze
Microgynon se uzima od 5-og dana ciklusa,praktikuje se uzimanje kontracepcije prije postupka da se umiri rad jajnikauser posted image

_____________________________

1.ICSI=0 2.ICSI=0

(odgovor članu july)
Neposredna veza do poruke: 3073
   RE: Vantjelesna oplodnja
14.3.2013 8:55:24   
Leva
Razlika izmedju femare i Gonal f je otprilike kao razlika izmedju kruske i jabuke user posted image femara je dosta slicna Klomifenu ali ne stanjuje endometrij i cesto se koristi u polustimuliranim ili vidim da je u Bahceciju znaju dati na pocetku da malo poguraju i ustede ti koju injekciju, dok je gonal F cisti FSH u injekcijama i predstavlja dosta ozbiljnu stimulaciju.
Upotreba kontracepcije prije postupka nije obavezna. Kontracepcija se koristi ako je iz nekog razloga bitno smiriti jajnike ili ukoliko dr zeli da ti uskladi ciklus sa grupom drugih zena kao sto rade Balici ili u Mariboru.

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 3074
   RE: Vantjelesna oplodnja
15.3.2013 19:08:11   
july
Hvala na odgovorima.
Mene ceka VTO u junu,u maju pocinjem da pijem kontr.pilule 3 nedelje pa onda dobijam neki sprej za nos.I posle menstruacije krece stimulacija, Gonal F. Ja nemam problem,vec mm,pa me zanima vase misljenje,je li pretjerano da me stimulise sa Gonalom? Plasim se preko stimulacije.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 3075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *