|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ne dobija dovoljno na tezini...
21.9.2008 14:27:21   
Amrino
mivice- potrazi misljenje jos nekog doktora. Voljela bih da ti mogu pomoci- moguce je da su zubici, da je bole...moguce je da je prehladila stomacic...moguce je da je strajk dojenja- ne znam ali ono sto 100 % ZNAM je da majcino mlijeko NE MOZE biti "slabo".
Posto poboljsanja nema ni nakon uvodjenja AD- izgleda da doktorica nije bila u pravu- beba nije gladna....promjenjena stolica je mozda reakcija na AD mlijeko...a mozda je nahladila stomacic.
Preporucila bih ti da je i dalje nastavis samo dojiti. Mnoge bebe periodicno pocnu obijati siku iz nekog razloga ali se dojenje ponovo normalno uspostavi. U svakom slucaju- tvoje mlijeko je i bolje i zdravije za nju.
Jeste li bebi vadili krv? Mozda ne bi bilo lose provjeriti i to i mokracu cisto da se vidi ima li kakva bakterija...
Probaj otici kod nekog drugog doktora.

(jeste li ovaj put vagali bebicu sa odjecom ili golu? ako ste je vagli golu znaci da je dobila 100 g a ako ste je vagali bez odjece znaci da je izgubila 100 g. Hajde javi)



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Melica)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Ne dobija dovoljno na tezini...
21.9.2008 18:33:56   
Melica
Dr ju je vagala (digitalna vaga) u tankom bodiću sa pelenicom, težila je 6150 gr pa je odbila 50 gr radi pelenice (duga 63,2 cm, ja mjerila 65 cm).
Vadili smo prije neki dan urin jer joj se crvenio pupčić, nalaz uredu. Pupčić sada uredu (trošili 10 dana Zinnat). Krv nismo vadili još uvijek. Sutra zovem i patronažnu da je pitam za mišljenje, pa opet idemo u DZ radi kontrole i eventualno vakcine. Mislili smo da nije prehladila stomačić, pa smo stavljali i baby termofor (dva puta), stanje sa kakom isto (zuta, tečna, kiselkastog mirisa).
Hranjenje najbolje ide kada se budi ili hoće da spava. Ne plače ako je ne tjeram da doji ili pije ad, hoće samo da se igra, da joj se pjeva itd.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Ne dobija dovoljno na tezini...
21.9.2008 20:42:51   
Amrino
Pa dobro je- znaci da se mozda i udebljala nekih 100 g. Nemoj se previse sikirati- ako ne place i ne ponasa se nesto drugacije nego inace- mislim da nije nista ozbiljno. Samo ti nju doji i dalje.
Vrlo moguce je da joj je takva stolica od zubica.(mada to sto ti opisujes- zuta, tecna, kiselkasta- meni izgleda normalno...).
Mislim da ces joj uvodjenjem AD- a samo jos vise poremetiti ritam i probavu i da ce je to jos vise zbuniti. Doji je i budi istrajna i uporna a iznad svega strpljiva. Bit ce to brzo aBd ok!



< Poruku je uredio amrino -- 21.9.2008 20:45:01 >


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Melica)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Ne dobija dovoljno na tezini...
21.9.2008 20:56:56   
Romali
Melice, i meni opis kake tvoje bebe zvuči normalno. Kod mog Omara je takva ista,a on super napreduje.
Možda da i ti izvadiš nalazeuser posted image
Ako najbolje jede kad joj se spava,a tako je i kod nas, onda je 'hvataj' uvijek prije i poslije spavanja. Nemoj odustajati od dojenja, doktorima je najlakše reći da pređete na AD. Pokušaj još neko vrijeme.
Mislim da ti ipak najbolje poznaješ svoju bebu. Sumnjam da bi bolesna beba bila raspoložena i željela se igrati. Želim vam  puno strpljenja i srećeuser posted image


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 54
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *