|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
16.8.2011 14:18:12   
Zvjezdica11
Cijena zavisi od toga, da li vi zelite samo da ostavite dijete i da to bude sto jeftinije(nema veze sta ce tamo raditi i ko ce o njemu zaista brinuti) ili zelite nesto vise od toga???? Danas imate jako veliki izbor privatnih vrtica cije su cijene od 200 KM- 500 KM pa sami birajte sta vam odgovara.Veliki pozdrav

(odgovor članu tweety 2010)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
16.8.2011 14:27:51   
Zvjezdica11
Jako nam je zao ali dodatnih 200m2 koje smo opremali za skracene boravke nisu realizovane zbog gradske uprave koja nije odobrila boravak dijece na II spratu user posted image

(odgovor članu Zvjezdica11)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
16.8.2011 14:49:20   
bojana86
Jao strasno sta sve u ovoj drzavi se desava...... ljudi hoce da rade a oni ne daju - strasno!!!!

(odgovor članu Zvjezdica11)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
16.8.2011 15:44:03   
tweety 2010
nije mi bila namjera da vas ljutim, vi ste napisali da je cijena 250 KM, a zadnja stvar koju zelim da uradim je da "samo" ostavim dijete.

(odgovor članu Zvjezdica11)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
16.8.2011 16:55:43   
saratosanja
Veliki pozdrav Vam saljemo  moja curica i ja!Imamo 19 mjeseci i htjeli bismo malo na druženje:)))O Zvjezdici razmisljam vec par dana otkako sam dosla do njihovog letka i pogledala prezentaciju ...cini mi se jako lijepo,i planiram da odem kroz koji dan... Koliko sam mogla da procitam ,ovdje se javljao neko iz Zvjezdice pa bih zamolila za par odgovora ako vam nije teško:
1.imate li jos slobodnih mjesta u jaslicama - beba od 19mj
2.rayumijem da radite od 0-24h,ali mene zanima koji je minimum br.sati koje bi djete (njenog uzrasta)trebalo da provodi dnevno u vrticu,a da bi program mogao biti kvalitetno ispunjen?
3.koliko dijete boravi u vrticu u periodu adaptacije-prvi,drugi,treci dan....(mislim na br sati)
4.kada kazete pozeljno je prisustvo roditelja u periodu adaptacije-sta to konkretno znaci-boravak po par sati, par dana...
5.da li ste (kao u vecini drugih vrtica) ogranicili vrijeme (satnicu) dolaska u vrtic,i do kada je to najkasnije?
6.postoji limogucnost skracenog boravka djeteta,recimo ya pocetak 4-6h uz to da se naravno plati cijena punog boravka?

Oprostite na opsirnosti,ali sve me to jako zanima,a mozda i jos nekogauser posted image
Veliki pozdrav za sve !



(odgovor članu Sizif)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
19.8.2011 14:02:55   
Zvjezdica11
Caos,izvinite sto ste duze cekali inf. Vrtic trenutno nema mjesta za uzrast ispod 24mj,ali mozete nazvati i ostaviti svoj kontakt tel. da vas obavjestimo cim budemo imali mjesta...Vrijeme dolaska,adaptacija,koliko dijete treba da boravi u vrticu individualno je za svako dijete i dogovara se u vrticu.Nadamo se da cete doci do nas,bilo bi nam jako drago...user posted image

(odgovor članu saratosanja)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
22.8.2011 22:53:25   
Sizif
IZVORNA PORUKA: Zvjezdica11

Jako nam je zao ali dodatnih 200m2 koje smo opremali za skracene boravke nisu realizovane zbog gradske uprave koja nije odobrila boravak dijece na II spratu user posted image


E ovo je stvarno sramota! Kakvi su pojedini vrtici i jaslice, a oni prave problem oko boravka djece na II spratu.
Da li to znaci, da svi mi koji imamo djecu moramo zivjeti najvise do drugog sprata!? user posted image


_____________________________

"Ko zna da ne zna - najveći je."

(odgovor članu Zvjezdica11)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
29.8.2011 13:51:26   
PICOLLINI
Pozdrav svim mamama i naravno tatama,
samo za Vašu informaciju da vrtić Piccolini na petrićevcu radi do 20:30 tako da i roditelji koji rade drugu smjenu mogu da nam povjere svoju djecu na čuvanje.
Mi radimo već pune dve godine i ovde na forumu već ima roditelja koji govore o nama.
Čuvamo djecu od već od 6 mjeseci starosti.user posted image

Pozdrav svim roditeljima
Picollini

(odgovor članu tweety 2010)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
3.9.2011 23:41:17   
sandra55
Pozdrav svim briznim mamama i tatama, samo da javim da smo se upisa;i od 1.9. u DRZAVNI VRTIC, zasad smp prezadovoljni, nadam se da ce tako i ostati. Dakle, nakon neiscrpnog obilazenja privanih vrtica, moram reci da smo se strasno razocarali. Prije svega, to su nenamjenski objekti, preuredjeni stanovi i ne znam ni kako su dozvole dobili, uglavnom spratovi kuca sa velikim brojem stepenica, cak i vanjskih sto nikako nije prihvatljivo za malu djecu, prostorije za jaslicke grupe su male sobice, u koju natrpaju 10-ak klinaca, radijatori nezasticeni, ma uzas zivi, a tete, e to je tek posebna prica, ili imaju malo ili nimalo iskustva u cuvanju djece. I da dalje ne nabrajam, mogla bih jos dosta toga napisati.


Na kraju smo se ipak izborili za mjesto u drzavnom vrticu, e to je vec druga prica, pocevsi od prostora koji je namjensku napravljen za djecu, prizemlje, dvoriste, velike prostorije, ma divota. A tete, zaista divne. Cim smo usli, prilazi teta, starija, ima preko 20 godina iskustva u struci i uzima klinca, animira ga, igraju se, ona mu cita,ma radi sve i svasta da ga zabavi, a mama sva sretna odlazi na posao.

Uglavnom, dobro obratite paznju kome ostavljate svoje dijete, eto ja sam prva imala sasvim drugacije misljenje o privatnim vrticima, dok nisam vidjela svojim ocima. Nadam se da ce svi roditelji izabrati najbolje za svoje dijete, pozdrav........................

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
6.9.2011 22:41:42   
Sizif
Mi smo krenuli u Picollini, sedmica prije ove je bio "probni rad", a od ponedjeljka odradjujemo smjene.
Za sad je sve OK, nadam se, posto je klinac premali da bi mi ista ispricao, ali koliko ja vidim na guzi je sve uredno. A obicno se na guzi pokazu prvi problemi.

O dolasku i odlasku iz vrtica se dogovaramo sa tetama i na odlasku dobijemo kompletan izvjestaj od spavanja, jela, presvlacenja,.... sve se cita sa papira, jer b bilo nemoguce popamtiti sve za svu djecu.

Sandra55, vec je mnogo puta ovdje pokretana tema i dilema privatni ili drzavni. I dalje smatram da drzavni vrtici nemaju obzira za roditelje koji rade u dvije, cak i tri smjene, tako da  u startu gube mnogo djece, ali izgleda da im nisu neophodni za daljnji rad. Licno smatram da je to velika sramota za raznorazna ministarstva koja propagiraju brigu za obitelji i djecom kao i za ovaj grad, a samim tim i drzavu. Ali to je vec politika, a o tome necemo.

Ja bih stvarno molila ako neko ima informaciju da li postoji drzavni vrtic koji radi do 19.00 sa jaslickom grupom da napise na forumu, jer sam ja razgovarala sa glavnim drzavnim vrticem koji mi je rekao da takvu uslugu oni nemaju.

Ili bilo koji drugi vrtic, izuzev Picollini i Zvjezdice, koji radi do 19.00. Jer svi mi volimo da imamo vise izbora i mogucnosti izbora za svoje dijete....


_____________________________

"Ko zna da ne zna - najveći je."

(odgovor članu sandra55)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
7.9.2011 11:12:11   
bojana86
O pa to znaci da smo postali drugari.... Nek Vam je sretno i da budete zadovoljni kao sto sam ja. Ja nemogu da hvalim drzavne vrtice bas zato sto nisu fleksibilni prema roditeljima i sto u red za upis ceka po 1300 malisana,strasno,i ako nemas vezu onda si donji. Tako da skidam kapu privatnim vrticima,i ja sam prezadovoljna,moj sin obozava i uziva da bude u vrticu i do sada nijednu prehladu nije donio iz vrtica a vec godinu dana ide. manje djece i manje prehlada. pozzzzuser posted image

(odgovor članu Sizif)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
7.9.2011 23:17:04   
Sizif
Da da bojana86 mi smo sad drugari. Ja sam jos uvijek pod osjecajima ostavljanja djeteta i suza koje se pojave pri rastanku i sastanku sa njegove strane. (Placem i ja, kad me on nevidi). Ali sve je to normalno i individualno od djeteta do djeteta, kao i prehlade. Za sada je sve OK i nadam se da ce tako i ostati.
Kad prebrodimo suze, onda cemo poceti uzivati u blagodatima vrtica.

Pozdrav


_____________________________

"Ko zna da ne zna - najveći je."

(odgovor članu bojana86)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
8.9.2011 11:28:11   
bojana86
Ja nisam imala tih problema,jer ga u vrtic vode moj muz ili moja mama.... uzivacete vjeruj mi,svasta je naucio za ovih godinu dana,opet cu se ponavljati da sam ja prezadovoljna,a sada ima uvijek razlicitih misljenja i ocekivanja u vezi s vrticem! uzivajte i nemojte da user posted image ,sve je to normalno i bice sve super !

(odgovor članu Sizif)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
30.9.2011 17:09:12   
Helena1
Moje dijete je išlo nepuna 2 mjeseca u Ciciban. Ne bih ga nikome preporučila. Za ta dva mjeseca promjenile su se 3 tete i taman kad sin navikne na tetu na vratima ga dočeka neka nova faca i tako 3 puta u 2 mjeseca. Napredak na djetetu nisam primjetila. Za dva mjeseca nijednu pjesmicu nije naučio, dok je kod kuće savladao već 10-tak pjesmica. Konkretno nemogu navesti nijedan segment kojim sam bila zadovoljna u tom periodu kada je sinčić išao u Ciciban. Primanja vaspitačica su mizerna. Koliko sam primjetila mnogo roditelja je ispisalo djecu. Evo čak i član foruma Mišur koji je u početku na sva usta hvalio Ciciban, ispisao(la) je dijete iz vrtića, a ako uzmemo u obzir činjenicu su Mišur i vlasnica sestre(rodice) onda je bespotreno dalje trošiti riječi i objašnjavati koliko je ozbiljno svoje dijete ostaviti u takvoj ustanovi. Sada sam dijete upisala u drugi privatni vrtić i jako sam zadovoljna, ali da ovo ne bi ispala za nekoga loša, a za nekoga dobra reklama neću pominjati ime novog vrtića.

(odgovor članu bojana86)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
30.9.2011 17:59:38   
MicoTico
Baš mi je žao Helena1 što ste imali loša iskustava sa vrtićem.Jedan poznanica mi je rekla neki dan da njeno dijete ide u Ciciban i da je zadovoljna. Njen dječak je mali (oko 1. godine), pa se ne zna još požaliti, ali kaže da vidi na djetetu da mu se sviđa.
Ali, hB ima još vrtića , kamo sreće da ih ima i više.
I ja sam se bojala kad su mi sinčića primili u državni, jer je super prihvatio privatni i išao 3 mjeseca kad je krenuo u državni. Još pri tome, bili godišnji odmori i poslije 7 dana kako je krenuo, pređu u drugi vrtić, pa tamo mjesec, pa opet povratak u stari. Ali, tete kažu da je on super, da super jede, spava, igra se. Nijednom mi nije plakao kad ga ostavljam. Čak utrči u vrtić, zagrli tetu i stavi joj glavu na rame, kao da se malo pomazeuser posted image
Sad mi je najveći "problem" što je on tamo najmanji i svi ga hoće nosati, oblačiti, hraniti, on im dođe ko igračka!


_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Helena1)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
6.10.2011 14:19:44   
mišur
IZVORNA PORUKA: Helena1

Moje dijete je išlo nepuna 2 mjeseca u Ciciban. Ne bih ga nikome preporučila. Za ta dva mjeseca promjenile su se 3 tete i taman kad sin navikne na tetu na vratima ga dočeka neka nova faca i tako 3 puta u 2 mjeseca. Napredak na djetetu nisam primjetila. Za dva mjeseca nijednu pjesmicu nije naučio, dok je kod kuće savladao već 10-tak pjesmica. Konkretno nemogu navesti nijedan segment kojim sam bila zadovoljna u tom periodu kada je sinčić išao u Ciciban. Primanja vaspitačica su mizerna. Koliko sam primjetila mnogo roditelja je ispisalo djecu. Evo čak i član foruma Mišur koji je u početku na sva usta hvalio Ciciban, ispisao(la) je dijete iz vrtića, a ako uzmemo u obzir činjenicu su Mišur i vlasnica sestre(rodice) onda je bespotreno dalje trošiti riječi i objašnjavati koliko je ozbiljno svoje dijete ostaviti u takvoj ustanovi. Sada sam dijete upisala u drugi privatni vrtić i jako sam zadovoljna, ali da ovo ne bi ispala za nekoga loša, a za nekoga dobra reklama neću pominjati ime novog vrtića.


Helena,

žao mi je što si imala takvo islustvo sa Cicibanom, ali mislim da je ipak to sve individualno.
Ja sam svog dječaka ispisala zbog prehlada koje je prenosio seki koja je tada bila bebica od 10 mjeseci i što je na kraju dobila početak upale pluća. Samo zato-nijedan drugi razlog nije postojao!
Oni oboje sada idu opet u Ciciban i ja sam za sada prezadovoljna. Nikakvih primjedbi nemam na tete i njihov odnosa sa djecom, osim što su mi djeca stalno bolesna, a to je već druga stvar.
A što se tiče promjene tete o kojima pričaš, negdje ljetos je zatvoren jedna od vrtića Ciciban i spojili su se u jedan, tako da su i tete pripojili tom vrtiću. Takođe znam da je jedna teta zbog rizične trudnoće prestala da radi, pa možda je i to razlog promjena među njima.
A što se tiče toga koliko uče i šta uče...meni je draže da su dosta napolju dok e još lijepog vremena, i pošto imaju dosta vanjskih igračaka svi se razigraju na sve strane, pa mi i nije logično da ih tete skupljaju i uče pjesmicama. Vjerovatno će sada kad počne ružno vrijeme i kad ne budu mogli ići vani, sjediti unutra i baviti se nekim kreativnim i edukativnim stvarima.
Znam da poslije spavanja, crtaju i pišu jer mi dječak skoro svaki dan donese crtež koji je nacrtao. A meni je najbitnije da je on u društvu svojih vršnjaka, sve ostalo ga ja mogu naučiti. 

(odgovor članu Helena1)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
9.10.2011 15:17:01   
Pink Panter
Drage mame, evo i ja da vam se prikljucim... Moj sin vec pune dvije godine ide u vrtic ČAROLIJA na Petricevcu a pocetkom ove godine godine sam upisala i mladjeg. Prezadovoljna sam njihovim radom, brigom o njima i prostorom koji je namjenski radjen za vrtic i medju prvima su dobili dozvolu od Ministarstva.
Stariji sin je u mjesovitoj grupi, sa njima radi diplomirani vaspitac sa visegodisnjim iskustvom i uvijek organizuju neke priredbe, posjete raznim institucijama i sl.
Mladji sin je u jaslicama, sa njima radi medicinska pedijatrijska sestra i to je mala grupa od 5-6 djece.
Rade od 7 do 17h ali cula sam da uvode i drugu smjenu ovih dana...
Eto, ako sam kome pomogla u donosenju jedne jako bitne odluke bice mi drago user posted image

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
12.10.2011 13:30:07   
Sizif
Evo mene, nakon dugog odsusta.

Moj se klinac, nadam se, napokon adaptirao na ostajanje u jaslicama. Trebalo mu je mjesec dana, ali on ima tek 1 godinu i 4 mjeseca, tako da smatram da je to OK.

Kao sto ste upuceni idemo u Piccolini i sve pozitivno mogu reci, bar do sada. Igraju se vani, sto vidim po pjesku u cipelama i isprljanoj robici, redovno ih presvlace- vidim po guzi, redovno presvlace valjsku robicu, ako ima potrebe.

Stanovista sam da je edukativna igra najbolja, za moje dijete, a njemu je sad edukacija pijesak, auto, lutka, kamanje,...., za pjesmice, priredbe i knjige ima vremena.

Nek uzivaju dok su klinci i mi s njima jer sve rade polako samo brzo odrastu.

Pozdrav


_____________________________

"Ko zna da ne zna - najveći je."

(odgovor članu Pink Panter)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
28.10.2011 10:03:47   
mama1981
...dobar dan svima...:)
Ja sam nova, i bas mi zao sto pre nisam znala za ovaj sajt, a posebno za forum...ali, nije kasno...imam klinca koji ce u decembru napuniti 4 godine...letos, u junu, smo krenuli u vrtic Bambi (drzavni) u N. Varosi...i sto se tice teta i uslova ja sam prezadovoljna,..dete mi svaki dan dolazi sa novom pesmicom, rado odlazi u vrtic, i rado mi prepricava sta su tamo radili...prosto se vidi ogromna promena na njemu...Medjutim, ja imam drugi problem a to je da je on stalno bolestan...od juna nije prestao da kaslje, da slini i ostalo propratno...najgore od svega toga je to sto sve donosi kuci, pa i sestru, koja ima godinu i cetiri meseca, obavezno zarazi, sto se njoj razvije jos gore nego njemu...htela sam da vas pitam, koliko cesto su vasa deca bolesna i da li je normalno to sto roditelji dovode bolesnu decu u vrtice, pa ja kad i zalecim svoje, vratim ga opet u rasadnik?

(odgovor članu tweety 2010)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
28.10.2011 10:30:32   
mama1981
...malo sam otisla off topic, oprostite, sad sam videla da ima i tema o imunitetu...:)

(odgovor članu mama1981)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
28.10.2011 14:17:55   
mišur

I mi smo imali isti problem kad je moj dječak proljetos krenuo u vrtić, a kćerka je tada imala 10 mjeseci. Stalno joj je prenosio, naravno nju je hvatalo u puno gorem obliku, pa smo ga ispisali.
Od 15.9. oboje idu u vrtić i prvih 20 dana su stalno bili bolesni. Sad već treću sedmicu idu u kontinuitetu zdravi, ali ja opet očekujem nove viruse.
Normalno je da čak i prvih godinu dana stalno "kupe" viruse, dok ne ojača imunitet, i mislim da sva djeca to prođu.
Ja svoje ne vodim kad su bolesni, mada nemam baka servis da mi uleti da ih pričuva dok ozdrave, već ja uzimam bolovanje ili godišnji. Ali, ja radimu  u državnoj firmi, pa mi je ipak lakše.
razumijem u neku ruku roditelje koji dovedu bolesnu djecu, jer ako ih nemaju kome ostaviti, ako rade kog privatnika, onda i nemaju  nekog izbora.

(odgovor članu mama1981)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
9.11.2011 7:57:14   
sandy82
Pozdrav!
Može li neko da mi kaže otprilike kolike se čeka na državni, a koliko na privatni vrtić? Dijete ima 4 godine, ako bih se sad prijavila kad bih došla na red? Trenutno nisam zaposlena, muž jeste. Malo pomažem u jednom skladištu, po jedno 4-5 sati dnevno. Gazdarica me obećala zaposliti negdej na proljeće, do ljeta najkasnije na puno radno vrijeme. (nije baš da 100% vjerujem u to, al nema veze) Babe se za sada dobro snalaze sa njih dvoje ali bih ipak malo da ih rasteretim, a dobro i za dijete.
Plata mi neće biti velika, ne vjerujem da će prijeći 500km. Mogla bih sebi priuštiti, npr. državni vrtić ili ako zapne taj privatni boravak od 5 sati. Ako se taj privatni manje čeka.

(odgovor članu Veseli Oblacic)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
9.11.2011 8:05:18   
sandy82
Mislila sam još prošle godine da dam dijete u vrtić ali me odgovorila muževa nerođena sestra. Kaže da je ona svoje dijete ispisala kad je trebala roditi jer se bojala  da ne prenese bebi viruse. a i njena curica je veća, još malo će u školu.
Malo me je tada obeshrabrila ali sam se uvjerila da ovaj moj malac i nije baš toliko osjetljiv. A i ne mogu dijete stalno držati pod staklenim zvonom.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
9.11.2011 11:55:55   
tweety 2010
Mi smo čekali na državni vrtić oko godinu dana - mada najviše djece kreće 1.septembra, kad je upis. Koliko znam u privatnim vrtićima ne moraš da čekaš, ako ima mjesta primiće te odmah. A što se tiče virusa - meni je praksa pokazala da se na to trebaš navići. Moja djevojčica nije bila bolešljiva dok nije krenula u jaslice, a onda...user posted image  user posted image  jedva smo uspjeli sastaviti pet dana u komadu, al ne predajemo se - malo u vrtić, malo bolujemo, to nas čeka prije ili kasnije, ako ne sada onda kad krenu u školu.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Vrtici i jaslice u Banjoj Luci
9.11.2011 19:58:59   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: sandy82

Pozdrav!
Može li neko da mi kaže otprilike kolike se čeka na državni, a koliko na privatni vrtić? Dijete ima 4 godine, ako bih se sad prijavila kad bih došla na red? Trenutno nisam zaposlena, muž jeste. Malo pomažem u jednom skladištu, po jedno 4-5 sati dnevno. Gazdarica me obećala zaposliti negdej na proljeće, do ljeta najkasnije na puno radno vrijeme. (nije baš da 100% vjerujem u to, al nema veze) Babe se za sada dobro snalaze sa njih dvoje ali bih ipak malo da ih rasteretim, a dobro i za dijete.
Plata mi neće biti velika, ne vjerujem da će prijeći 500km. Mogla bih sebi priuštiti, npr. državni vrtić ili ako zapne taj privatni boravak od 5 sati. Ako se taj privatni manje čeka.


Mi smo za prvo dijete čekali skoro 2 godine na državni vrtić, a sa drugim 6 mjeseci, ali smo bili baaaaaš dosadni, zvali smo svako malo Predškolsko, mislim da su nas primili samo da im više ne dosađujemouser posted image Za to vrijeme nam je dječak išao u privatni, mi obilazili nekoliko privatnih, za jedan se odlučili, dogovorili i za mjesec dana bebać krenuo (zeznuo nas rezultat brisa, inače bi bilo odmah).
Što se tiče cijene, velika je razlika. U privatnom smo za jedno plaćali 300 KM , a sad za oboje zajedno u državnom 280 KM.
Što se tiče virusa , zakačiće dijete i da ga ti čuvaš u kući, nažalost,  ne možeš ga uvijek zaštiti.
Ja sam se porodila, mala beba u kući, a seka je išla u vrtić, imala je i viroze i vodene ospice ( koje bebać nije dobio) dok sam bila u babinama i raznorazne upale i upalice, a bebać je baš uspješno to uspio izbjeći.
Ja sam uvijek za vrtić, djeca moraju biti sa svojim vršnjacima!


_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *