|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
30.4.2013 8:32:21   
marinčii
ja sam posle poroda imala komplikacija jer sam dobila temp 5dana posle i ostao mi komadic posteljice pa sam tri puta ciscena,pa on sad kao sumnja da je sve to moglo ostaviti posljedice na maternicu i jajovode,i eto hoce da to provjeri,koliko sam shvatila to bi bili dijagnosticki zahvati ,jedino ako bi tada uocili neki problem onda bi to odma uklonili i eto.

_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Maja1309)
Neposredna veza do poruke: 251
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
30.4.2013 13:35:02   
Maja1309
ne daj bože da maternicu moraju otklonuti onda više nebi imala djece, al zašto ti daje rok od samo 2-3 mjeseca


(iako je meni alma tako dala rok 2-3 mjeseca da ostanem prirodno trudna pa ako ne da dođem da prati ovulaciju i odmah sam prvi ciklus ostala trudna)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 252
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
30.4.2013 15:00:29   
marinčii
ma nece mi maternicu otkloniti nego ako budu nastale neke priraslice ili ciste njih ce otkloniti,on kaze da je gledano preko uzv sve uredno a i ja nemam nikakvi tegoba .A za rok vjerovatno jer sam mu rekla da vec 9mjeseci pokusavamo pa eto valjda ta godina da prodje onda se krene na pretrage.Sljedeci mjesec idem na folikulometriju pa cemo vidjet kako ce biti

_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Maja1309)
Neposredna veza do poruke: 253
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
30.4.2013 19:16:51   
aja91
Lejla znas li mozda privatni broj doktora Skele?Treutno je na odmoru,a trebala bih ga nesto upitati,vezano za vadjenje nalaza hormona :(

(odgovor članu lela89)
Neposredna veza do poruke: 254
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
2.5.2013 8:50:52   
Maja1309
marinčii meni je alma nakon što sam joj rekla da se trudimo već pola godine dala 3 mjeseca kao još da se trudimo a onda da dođem na folikometriju, iako je rekla da ne bi trebala do godine dana ni na folikometriju, al kako sam ja bila nestrpljiva rekla dođi za 3 mjeseca. I onda sam ti se ja pravo opustila, i sljedeći mjesec ugledala user posted image

al iskreno ja mislim da je to bio prvi put da sam pokrila ovulaciju. Ne znam, jesi gledala moj dobitini graf BT, prvi put da sam pokrilka  sva tri dana prije O i sam dan O i dan nakon :)

(odgovor članu aja91)
Neposredna veza do poruke: 255
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
2.5.2013 9:36:21   
marinčii
majo nisam vidjela taj bt graf,ajde mi pošalji link porukom da ovde ne začatavamo,ma ja iskrena da ti budem na te zahvate gledam kao na nešto zadnje što ću uraditi ,ipak oni to forsiraju samo da bi zaradili,kaže mi sve ćemo to o jednom trošku obavitiuser posted image user posted image a svakako ću ako za još dva tri mjeseca ne dođe do trudnoće potražiti još jedno mišljenje

_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Maja1309)
Neposredna veza do poruke: 256
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
7.5.2013 8:11:46   
Maja1309
Marinčii evo na ovom linku ima moj graf

http://www.ringeraja.rs/forum/m_1256617/mpage_15/key_/tm.htm

pa malo pogledaj... inače u ciklusima prije ovog nisma pokrila dane prije ovulacije, uvjek bi pokrila možda jedan dan prije i sam dan prije ovulacije, i Alma mi je rekla da moram pokrivati više dana prije ovulacije, da dan ovulacije uopće ne moram pokriti, bitno je kao prije tog dana imati odnose. Što ja do ovog ciklusa nisam radila :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 257
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
7.6.2013 9:08:17   
tedy bear
cure može li neka koju je vodio bušić i prije i u toku trudnoće reći svoja iskustva??
jeste li išle kod njega samo na BB ili i privatno?
molim nekoga tko ima iskustva da ih podijeli, hvala

(odgovor članu Maja1309)
Neposredna veza do poruke: 258
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
17.6.2013 11:03:17   
sunašce_moje
Meni je Bušić vodio obje trudnoće, išla sam mu privatno.
Prije desetak dana mi je radio drugi carski.
Pitaj šta te zanima, ja sam do sada zadovoljna s njim.

(odgovor članu tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 259
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
17.6.2013 14:37:00   
anitaa
Kad sve oduzmem i saberem jedino mi se Zadro obratio kao čovjeku, bio na smjeni na dan predviđenog termina za porod. Nikad prije nisam ni čula za njega i poslije sam se naslušala i pozitivnih i negativnih komentara, ali čovjek mi je baš olakšao. On mi je i radio carski, 12 dana poslije termina i hvala Bogu sve je dobro prošlo.

(odgovor članu sunašce_moje)
Neposredna veza do poruke: 260
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
17.6.2013 22:48:12   
tedy bear
jesi išla kod njega stalno samo privatno u posušje ili i na BB?
ja sam dosad bila 3 puta na BB i 4 puta privatno. na BB se načekam pola dana, al sta ce nije do njega, stvarno im je gužva. kad dođeš privatno puno je srdačniji i sve mi objasni što pitam, vjerovatno zato što ima više vremena.
zasada imam na neki način povjerenje i cini mi se siguran u to što radi, pa dok je tako bit ću kod njega. međutim, ono što me ponekad razbija je to što nekada kad pitam bi li trebala napraviti neku pretragu koju dosad nisam radila, on kaže, ma šta će tebi to, to ti ne treba. možda je on to tako iz nečeg zaključio, ali mene brine jeli površan ili mu ti moraš sjesti na kosti i sam tražiti neke stvari? zanima me kakav je u problematičnim situacijama, jer svi su dobri kad je sve uredu. i kakav je kad kod njega vodite cijelu trudnoću, jel mu moraš svaki put pričati svoj problem ispočetka ili zna o čemu se radi, jel vodi brigu o svojim pacijentima na BB ili moraš ići privatno da bi te pripazio na BB?

(odgovor članu sunašce_moje)
Neposredna veza do poruke: 261
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
18.6.2013 8:53:12   
anitaa
Ja sam prvih 7 mjeseci išla privatno na preglede u Sarajevu i onda kontam zadnjih par pregleda otiću kod Tanovića. Bio je korektan, kod mene sve u redu, ali me ipak vidio samo kao broj. Međutim na dan termina pregledao me je Zadro i jedini se malo udubio u moj "slučaj", ono - u oči me pogledao i rekao : "Pa vas niko ne vodi, a porod neće bar za 10, 15 dana, curica već ima 4 kile. Moraćemo dobro pratiti, jer ste prvorotkinja, beba je visoko, možda bi bilo dobro da ako se ništa ne promjeni za nekih 6,7 dana ostanete u bolnici." Tako je i bilo, znači nikad čovjeka nisam prije vidjela, niti čula za njega, nikad privatno otišla, ali sam tako imala osjećaj da nisam prepuštena sama sebi. Dvanaesti dan poslije termina kolegij Zadro, Bušić, Tanović je odlučio za carski, beba je imala 4,5 kg, carski je radio Zadro, srećom sve odlično završilo. Da, i poslije na pregledima svi su komentari bili - savršeno urađen carski, nisam govorila ko je radio. 

(odgovor članu tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 262
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
18.6.2013 10:33:38   
elmaL
Meni je dr Bušić bio na porodu, i prizeljkivala sam ga, nakon sto smo ga upoznali na tečaju za trudnice, legenda je, opušten voli se zezati, i takav mi je i bio na porodu, muz je bio sa mnom, pa ga je stalno zezao nesto, na kraju druzenje kao da smo na kafi, a meni prituzilo samo da beba izadjeuser posted image . Inače, trudnoću mi je vodio Tanovic, i jeste on je malo poseban, ali meni je bio ok, uvijek korektan, nema neke velike price, ponekad je kao DR.House, tako smo se muz i ja zezali, neko ga nesto upita a on odgovori ne zna covjek sta bi muuser posted image On je doduse bio dezurni na drugom odjelu kad sam radjala, pa je unaprijed nazvao Bušića da me pripazi i obilazio me redovno, a Bušić ga je zovnuo da bude i on na samom porodu. Isla sam inace na preglede u DZ, i samo jednom otišla privatno i nije mi htio naplatiti, nisam htjela vise ici, stid meuser posted image

Jako lijep dojam na mene je ostavio i jedan mladji ginekolog koji me pregledao dan prije poroda jer je bio dezurni, a meni vec krenule kontrakcije, samo sam zaboravila kako se zove, jako prijatan.

Inace, kad sam vidjela koliko ljudi imaju posla, bar taj dan je bilo preko 15 poroda kad sam ja rodila, a covjek dezurni od 7 do 7 narednog dana. treba ih razumjeti i za neke stvari, naravno nemar i sl ne, ali u principu ja sam bila zadovoljna svima koji su tih dana prolazili, i koje sam upoznala.

_____________________________

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 263
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
19.6.2013 18:03:41   
tedy bear
sunašce_moje možeš li nam ti reći svoja iskustva

(odgovor članu sunašce_moje)
Neposredna veza do poruke: 264
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
24.6.2013 10:45:52   
sunašce_moje
Ja idem kod njega već nekih 7-8 godina, vodio mi je prvu trudnoću prije 3 godine, koja je od početka bila uredna, ali nije me on porodio jer nije radio taj dan, a krenuo prirodni porod, da bi završilo hitnim carskim koji mi je radio Knezević, a Bušić me obilazio svaki dan.
Druga trudnoća spontani, tu mi je se iskazao. Gledao je da to što lakše prođem, taj dan kad smo se dogovorili za kiretazu bio je cijeli dan u sali, tek oko 2 završio, i mislio da odgodimo za sutra, ali ja rekla da bih voljela to što prije završit, za 5 min je sve dogovorio, opća aestezija, ništa nisam osjetila. Ostavio me dva dana u bolnici da vidi je li sve dobro očišćeno.
Treća trudnoća, u početku sam malo češće išla na preglede zbog spontanog, odmah mi dao dabroston.
U 29. tjednu prokrvarila i završila u bolnici zbog placente previje, pa ponovno u 33. tjednu, bila mjesec i pol u bolnici, obilazio me, pratio stanje, zvala sam ga na telefon za svaku sitnicu, uvijek bi mi se javio, razjasnio sve.
Nedavno mi radio carski, sve dobro prošlo, ja u spinalnoj anesteziji, dolazio mi nekoliko puta dok sam bila u bolnici.
Idem privatno jer tako ima više vremena i za popričat, objasnit sve, na BB je uvijek neka guzva.
Tako da, sve u svemu, ja sam zadovoljna njime!

(odgovor članu tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 265
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
9.7.2013 16:31:39   
Snovolovka
Meni trudnoću vodi dr Vajdana Tomić i ja sam super zadovoljna s njom. Prije sam išla kod raznih ginekologa (Knežević, Alma, Tanović, Beus itd) i svi imaju svoje mane i vrline, al na kraju sam se odlučila za nju iako je ne znam i nisam nikad kod nje bila.. Uglavnom idem privatno, mada me je dva puta naručivala u bolnicu. Uvijek je ljubazna, nasmješena i spremna odgovoriti na milion mojih pitanja. Uvijek mi uredno izmjere tlak i izvagaju me, a i nalaze vadim redovno, kad ona kaže.
U 12. tjednu sam prokrvarila i završila u bolnici. Na smjeni je bio dr Mišić koji mi je poprilično šutljiv. Prenjeli su joj da sam u bolnici i odmah je ujutro došla da me vidi i odvela me na pregled.
Sve u svemu, meni je ona skroz ok i nadam se da će me i poroditi.

(odgovor članu sunašce_moje)
Neposredna veza do poruke: 266
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
18.7.2013 16:07:02   
marinčii
Ženice meni bi trebalo neka preporuka za ginekologa koji je malo stručniji što se tiče pitanja i probelma s neplodnosti?Kod koga da odem?Bila sam kod Kneževića i nisam zadovoljna,ako neko ima preporuku ili iskustvo neka mi javi ,hvala

_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Snovolovka)
Neposredna veza do poruke: 267
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
20.7.2013 20:24:59   
Snovolovka
Pa ja sam čula da je dr Sarić stručnjak za to...meni je on inače super. Sinoć sam bila kod njega na 3D UZV i tako fino sve objasni, ljubazan je jako i čak se i našali. Prije toga sam išla još jednom kod njega na tzv finu dijagnostiku i isto sam bila prezadovoljna. Jedina mana je to što je prevelika gužva, pa se zna desiti da iako si naručen čekaš sat i više da dođeš na red.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 268
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
21.7.2013 10:29:46   
Diddi
Malo se spominjao dr. Beus, valjda zato jer ne radi u KBC, zelim reci da vec godinama idem k njemu na preglede i da je veoma profesionalan i obziran, kad mi je hitno trebao zvala sam ga i na mobitel privatno, svaki put je odvojio i vise vremena za razgovor i savjete nego sto sam trebala, nekoliko puta mi nije naplatio pregled i imam samo pohvale za njega. Vidim da mu ide dosta starijih zena, a one vjerojatno znaju bolje od nas mladjih procijeniti.
Osim njega pohvaliti mogu i Knezevica koji je odlican dijagnosticar i pamti svoje pacijentice. Trudnocu cu kad dodje do toga sigurno povjeriti njemu.

Iskustva imam jos s Vajdanom koja je bila gruba i otresita, a za Tanovica sam cula da je dobar kad nije pijan.

(odgovor članu Snovolovka)
Neposredna veza do poruke: 269
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
21.7.2013 12:03:49   
sretna sam jako
Diddi potpisujem te u potpunosti! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Diddi)
Neposredna veza do poruke: 270
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
6.8.2013 22:36:35   
TatjanaB
Drage moje dame, evo da i ja sa vama podijelim moje iskustvo sa ginekologom dr.Kneževićem! Kada sam prije 2 godine odtala trudna, nakon prvobitnog šoka krenula sam u potragu za ginekolog koji će mi voditi trudnoću. mnogo mi je poznanica pohvalilo dr.Kneževića pa sam i otišla kod njega na B.B. Trudnoća je bila uredu i sve je bilo za 5 do nekih 2 mjeseca prije poroda. Pošto sam inače anemična (željezo mi je uvijek oko 3) svaki sam mjesec morala vaditi krv i urin. U 7 mjesecu mi je doktor na nalazima našao povišene neke urinarne bakterije pa me poslao na neke dodatne pretrage (vađenje krvi i urina) i vađenje briseva materice. Usput da spomenem da mi je on vadio te briseve i užasno je grub tako da sam svaki put nakon pregleda krvaril po 3-4 dana (na početku trudnoće sam išla kod Zadre i Solde i po tom pitanju mogu reći da su ok). Lad su nalazi stigli živu me je isprepadao da imam neku tešku infekciju, da to može preći na bebu prilikom poroda, i da zbog njenog slabog imuniteta može doći i do fatalnog ishoda! Možete misliti kako sam se osjećala, cijeli mi se svijet srušio pod nogama, molila sam Boga samo da bebi ništa ne bude. Termin mi je bio 29.04. tako da mi je on zakazao obavezan carski rez tjedan prije. 2 tjedna prije poroda dođem ja na B.B. na redovan pregled i tu se slučajno zatekne neki doktor iz Zagreba koji očigledno ima više znanja i ljudskosti nego Knežević. I taj me doktor pregleda (nažalost ne znam mu ime) i kaže mi da carski uopće nije potreban, da ta infekcija nije tako strašna, a sve i da je beba dobije to se brzo i učinkovito može izliječiti antibioticima. Na licu dr.Kneževića sam vidjela da mu i nije bilo baš drago što mu je taj doktor izbio iz ruke koju stoticu jer kako da drugačije objasnim to što me živu isprepadao i poslao na nepotreban carski nego kao glad za novcem. Svog sam sina rodila prirodnim putem na svoj 22. rođendanuser posted image i bio je potpuno zdrav. Danas kad planiram drugu trudnoću idem samo dr.Barišić kojoj sam išla nakon poroda da se riješim tih infekcija i imam samo riječi hvale za nju, kako zbog stručnosti. tako i zbog ljudskosti.
drage moje bez obzira na stručnost vašeg doktora uvijek tražite drugo mišljenje, naročito kad su u pitanju loše vijesti, jer većini je njima draga boca pića i debela koverta! Ljubim vas sve!

(odgovor članu sretna sam jako)
Neposredna veza do poruke: 271
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
6.8.2013 22:40:39   
TatjanaB
Dr. Sarič ti je stručnjak po tom pitanju. Moja je rodica nakon što je obišla sve moguće ginekologe zbog neplodnosti otišla k njemu i ostala je trudna nakon 5 mjeseci. držim ti fige da i ti budeš te sreće!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 272
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
22.8.2013 22:40:45   
Mostarka*
Moze li mi neko pomoci vezi s laparoskopijom. Imam dermoidnu cistu na jajniku koju trebam ukloniti pa me zanima da li neko ima iskustva?

_____________________________

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu TatjanaB)
Neposredna veza do poruke: 273
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
10.9.2013 21:40:59   
tužna mama
Vidim da pojedine hvale Dr.Beusa, moje iskustvo je sasvim suprotno. Zahvaljujući njemu i njegovoj "stručnosti" moja bebica je umrla u 37tt. Prestala je se razvijati jer je posteljica otkazivala a na redovnim pregledima ultrazvukom nije skonto. Prva trudnoća,nemaš pojma ni o čem sljepo vjeruješ Dr i na kraju ni pišljivo žao mi je. Za mene nije ni čovjek kamo li Dr. Ako vam je trudnoća u redu sigurno će je dobro vodit a ako nešto pođe krivo na njeg sigurno ne možete računati. Zato sretno ženam kojim on vodi trudnoću.

(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 274
   RE: Ginekolozi u Mostaru...
18.9.2013 21:21:17   
Mostarka*
Opet ja :). Koga mi preporucujete za laparoskopiju u Mostaru?

_____________________________

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu tužna mama)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *