|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prestanak dojenja
7.2.2011 11:48:05   
Lejla Ka
Ako imaš neki prostran i udoban nema potrebe da ga ne nosiš u opće, samo nemoj nositi tijesan. Ja sam imala neke za dojenje, a sexy, ako možeš povjerovat da takvi postoje user posted image , ali pošto je kroj bio neki kao push up, u periodu velike produkcije lijepo su mi stvarali kvrge i ploče u dojkama, zato sam ih ostavila za kasnije kad je to sve već spalo na neku normalnu mjeru.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 226
   RE: Prestanak dojenja
7.2.2011 11:56:38   
Anoniman
pij puno limunade

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 227
   RE: Prestanak dojenja
7.2.2011 12:00:09   
taurus
IZVORNA PORUKA: dadada

pij puno limunade


e dobro si user posted image user posted image user posted image
sad se sjetih da sam prošli put pila nerazblažen limunov sok samo da smanjim produkciju

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 228
   RE: Prestanak dojenja
10.2.2011 22:42:57   
m.i.n.a.
Nisam se dosad ovdje javljala jer e ni sama nisa pomirila sa tim sto ne dojim a plus kad kazem da ne dojim dobijem jasne komentare..nisam jos naucila neslusati ljude..kod mene su prvo bradavice uvucene bile,pa sam koristila silikonske,medjutim dok beba izvuce vec se unervozi pa je dojenje trajalo imam osjecaj cijeli dan..ili je on na siki ili ja masiram da mlijeko nadodje jer se ispostavilo da ga i nema toliko,pumpice koje su mi zivac iz ledja vukle imam osjecaj,suze moje suuze bebine,tople obloge,kupus..supe,kompoti,cajevi..privatno patronaza dolazila da mi masira..medjutim slab efekat i od juce sam smanila sve i odlucila da djaba se trudim,bebi je vec na aptamilu,ono sto ja izdojim za dva dana njemu nemoze biti ni za jedan i po obrok a ja sam sva nervozna i psihicki umorna od masiranja..strah mi je bio veci jer mi je sestra imala isti problem kao i ja stim to je ona na kraju zavrsila u bolnici..znam da to ne mora nista znaciti ali samo kad se sjetim njenih grudi,zivo meso se vidjelo..
medjutim,isla sam na pregled grudi jer mi se pojavila nesto kao infekcija,nevezano za mlijeko,i usput ja joj kazem da mi da neke tablete da se mlijeko skroz zaustavi tako mi se napricala kao da ja imam dvije godine,da sam potpuno neosvjestena o dojenju...jos mi dala da uradim nalaze krvi,kaze djelujes mi blijeda kao da nejedes namjerno..naravno nalazim mi bili odlicni..
znaci vi savjetujete sto vise c vitamina,smanjiti skroz tecnost..inace moje grudi su skroz mehke i danas kad sam pokusala izvuc bilo je koja kap..sad me strah ako ostane ti kanalici otvoreni..jos sam koristila i one kapi za otvaranje..i dokojeg perioda mogu drzat dijetu od tecnosti a da ne strahujem da ce nadoci..

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 229
   RE: Prestanak dojenja
10.2.2011 23:20:44   
taurus
mina naša lejla ka će ti sigurno dati najbolji savjet šta da radiš
ja ti mogu napisati kako sam ja prošli put smanjivala produkciju mlijeka
prvo sam prestala sa unosom tečnosti i šećera (bukvalno sam  bila žedna par dana), pila sam nerazblažen limunov sok, stavljala hladne obolge da suzim kanale (ne znam  da li je to ispravno, možda treba pustit da mlijeko izlazi), ručno izvlačila mlijeko koje nadođe
i ja sam uz to 15 dana pila bromergon tablete u kombinaciji sa antibioticima

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 230
   RE: Prestanak dojenja
11.2.2011 0:11:59   
Lejla Ka
m.i.n.a, kojem si se ljekaru obračala za pomoć. ginekologu ili općem?
Kažeš da su ti grudi mehke, ne osjetiš da se pune niti postaju čvrste poslije nekog vremena?
Možeš li mi objasniti ovo što si rekla "sad me strah ako ostane ti kanalici otvoreni..jos sam koristila i one kapi za otvaranje."? Kakve si kapi koristila, i na koje kanaliće misliš?

Doji li beba više u opće?

Kakve konkretne probleme sada imaš sa grudima?

Ako ti ne osjećaš nelagodu u svojim grudima, ako su one stalno mekane bez tvrdih grudvi ili ploča, bez bolova, ne bi trebala ništa dirati. Pogotovo ne pokušavati izvući mlijeko, ako si već odlučila prestati.

Nemoj se moriti žeđu! Da, smanji unos tekućine, ali to ne znači da se trebaš dovesti do dehidracije.


< Poruku je uredio Lejla Ka -- 11.2.2011 0:14:24 >


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 231
   RE: Prestanak dojenja
11.2.2011 16:34:34   
ena23
Evo da se i ja prijavim na ovu temu. Moj mali sisoljubac je i dalje neumoriv, doji cim me vidi, kad dodjem s posla samo bi dojio, navecer pocitavu noc doji doji i doji.

Ja se odavno (mjesec dana) ne osjecam dobro dok on doji i zaista osjecam da mi je preko glave, trudna sam i bradavice su mi uzasno osjetljive tako da je svaki podoj jako bolan i stresan, upravo zato sto duuugo traje i sto on po citavu noc uziva na siki i razmisljam da sav taj bol i napor i stres sigurno nisu dobro za bebu u pupi...

mom E je trenutno 18 mjeseci i znam da je rjetko koja majka (hvala Bogu) morala toliko da se trudi i ulaze napora i suze lije da ocuva dojenje kao sto sam ja kada sam se vratila na posao od 8.30 do 17.30 kada je njemu bilo pet mjeseci i osam dana...  ALI mene i dalje muci osjecaj krivice jer mu uskracujem ono sto najvise voli, sto mu je jedina utjeha od rodjenja. Kako da mu oduzmem to i kako da podnesem njegov plac kada trazi svoju siku?

Probala sam postepeno smanjivati podoje ali nema sanse... njemu kada naumpadne (a u zadnje vrjeme sve cesce) sika on dere majicu s mene ali je mora dobiti... takodjer toliko place da me vec stid komsija...

odlucila sam ici polahko... prvo sa cajem od zalfije, da bi mlijeko postalo gorko, ne bi li malo popustio... ako to ne upali probat cu sa senfom, ljutom paprikom ili nesto slicno... ako i to ne upali preostaje mi najgora metoda a to je da ga odvedem negdje na tri-cetri dana da malo zaboravi siku...

nadam se da ce ovo sve proci poprilicno bezbolno ali nesto nimalo nisam optimisticna.


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 232
   RE: Prestanak dojenja
11.2.2011 22:37:07   
m.i.n.a.
Draga Lejla...prvo sam isla ginekologu na pregled,sesti dan jer mlijeka ni tad nije bilo al sam dobila savjet da pokusavam i dalje i ja sam pokusavala..vec sam napisala sve metode a izmedju ostalog i kapi koje s eprije podoja istisnu u nos da otvore kanalice u grudima za mlijeko..medjutim nema efekta i tako da sam od juce prestala i sa tim..vec nam je 14 dana,tako da mislim da je bilo nadoslo bi..te kapi,morala bih provjeriti naziv,nesto pocinje sa Sy...drugi put kad je krenuo osip otisla sam u porodicnu ambulantu jer mi je blize,ni tamo nisam dobila nikakve tablete za zastoj mlijeka,ako ima koja kap...inace moje grudi su mehke,ne primjetim nikakve grudvice ili slicno..pregledala mi je i sestra i doktorica u porodicnoj i patronaza..kaze mehke i nema mlijeka nakupljenog..al me ipak strah ako bar malo ima da ostane,ne znam koliko moze ostat a da ne bude posljedica i sta se desava ako ista ostane...sto se tice tecnosti,nisam naravno sad sve izbacila,pijem vodu po potrebi ali mislila sm vise ne forsiram silne cajeve i kompote u litrima..
Taurus hvala i tebi na savjetu,danas sam limunov sok cijedila..:)nadam se da si ti i bebica dobro..

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 233
   RE: Prestanak dojenja
12.2.2011 11:01:22   
Lejla Ka
Kapi se zovu Syntocin, znam sada.

Kao prvo, ako si odlučila ne pokušavati sa dojenjem više, prema ovome što opisuješ nema potrebe da išta radiš. Ta pokoja kap nije ništa značajno, mlijeko se u grudima može zadržati mjesecima, nije to isto mlijeko, ono se iz kanala apsorbuje, a žlijezde proizvode novo mlijeko samo u mizernim količinama. Dakle, to ne treba da te brine.

Dojke ne smiju biti sa kvrgama, bolne, otečene, vruče, napete. To su znaci upale.

Ovo što ti opisuješ nisu problematične dojke. Ja ti savjetujem da ništa ne diraš već samo pratiš razvoj situacije.

Kakav je bio porod?
U kojem si porodilištu rodila?
Da li si bebu u porodilištu dobivala na podoj.
Da li su je dohranjivali na flašicu?
Kako je izgledalo kad ste došli kući?
Koliko si često bebu stavljala na grudi?
Da li si ikada imala nekih medicinskih problema sa hormonima ili žlijezdama?

P.S. Izvini ako pitam stvari koje si možda već pisala, ne stignem sve upratiti user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 234
   RE: Prestanak dojenja
12.2.2011 11:09:39   
Lejla Ka
Ena, prosurfaj malo tu žalfiju po pitanju trudnoće. Znaš kako je, u tom periodu treba biti oprezan sa svim travama, a kad se radi o djelovanju na produkciju mlijeka to obično zahtjeva veće količine.

Ako ti je istinski dosta, onda se prvo moraš riješiti osječaja da radiš nešto pogrešno time što hoćeš prestati. Sa bebinih 18 mjeseci ste ispunili njegovu fiziološku potrebu za tvojim mlijekom, i ono mu više nije neophodno. Tako da ga nećeš oštetiti u smislu neke osnovne potrebe. Ti u trudnoći imaš i poseban razlog da prestaneš ako ti dojenje više ne odgovara, ne zbog nove bebe već zbog sebe. Ja sam totalno za dojenja u trudnoći i tandemskog dojenja poslije, ali to uvijek važi samo dok je oboma u paru to zadovoljstvo. Pošaljem ti pp.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 235
   RE: Prestanak dojenja
12.2.2011 19:38:48   
m.i.n.a.
Porodila sam se na Jezeru prije 15 dana,bebu su mi donijeli nahranjenu..nisam imala nikakvih problema sa hormonima i sl.Porod je bio lagan,ali je epiz.bila malo veca uz moje hemice,to mi je bilo gore nego porod i oporavak zajedno..kad sma pokusala staviti na siku,bradavice su bile uvucene tako da beba nije mogla ni vuci a kad mi je mm donio silikonske bradavice i dok je beba prihvatila,skontali smo da je mlijeka jako malo jer cim bi kofol dojio odmah iza je slijedila flasica..kuci sam nastavila prije svake flasice bebu na grudi i iz lijeve bi sisao kratko ali na desnu nikako,zakocene se cim povuce..kao sto sam rekla i patronazu sam privatno zvala da ona provjeri jer sam mislila da ne radim nesto kako treba..medjutim ona je masirala i izdajala po pola sata jednu pa drugu i izvukla jedva nekih 30ml.ma mislim da nije bilo ni toliko a pustila sam da se skupi za dan i noc..zadnji put je i ona rekla da nema mlijeka i da su grudi mehke,a kad sama pregledam nista ne primjecujem,kvrzice ili tvrdocu...tako da sam odlucila prestati i pokusavati..samo se nadam da nece biti posljedica za moje grudi a sto se tice bebe iako sam redovno se isplakala svaki put oko podoja,skontala sam da je tako kako je i hvala Bogu pa je prihvatio bar aptamil i fino napreduje..trenutno smo u fazi grcica ali to je problem svake bebe pa i one koja doji...hvala ti puno na savjetima..

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 236
   RE: Prestanak dojenja
12.2.2011 21:10:25   
Lejla Ka
M.i.n.a. ti si nažalost jedna od mnogih sličnih priča o našem sistemu koji ne zna podržati ni pomoći majku u prvim danima nakon poroda user posted image

Po ovome što pišeš, mislim da nema razloga da se brineš, niti da nešto posebno radiš, samo prati situaciju, pa ako bi se desile neke promjene javi se da vidimo šta ćemo dalje.

A slijedeći put se iskreno nadam da ćeš se oboružati znanjem da ne zavisiš od naših nevoljnih i prezaposlenih medicinskih radnika da te upute na pravi put, a ne da te skreću sa njega.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 237
   RE: Prestanak dojenja
12.2.2011 22:15:01   
taurus
ovo za naše medicinske radnike je nažalost tačno
ovaj put sam bila dva dana u bolnici i baš sam pratila ponašanje setara
pored mene je ležala žena koja je bolnici bila već 5 dana zbog hematoma koji se napravio na rezu od epiziotomije
i pored tolikih bolova žena se silno trudila da doji, koristila silikonske bradavice, non-stop držala bebu na grudima, ali čim bi beba počela plakati pojavila bi se sestra koja bebu odnijela i nahranil uz objšnjenje da majka nema dovoljno mlijeka
jadna žena bi svaki put ostala sa upitnikom iznad glava i njen trud bi padao u vodu
mislim da prvo treba educirati sestre koje rade u porodilištu

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 238
   RE: Prestanak dojenja
12.2.2011 23:52:44   
Lejla Ka
Ma ne treba ti dalje od da ti kaže "ma nemate vi gospođo sada mlijeka", a ti ne znaš da laže, i što je još gore ne namjerno laže, jer zapravo nema pojma, a trebala bi biti prva koja zna sve o dojenju, jer je prva u dodiru sa hormonima napumpanom majkom user posted image

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 239
   RE: Prestanak dojenja
7.3.2011 23:55:49   
Atarka
Mi od jucer ujutro vise ne dojimo.user posted image Jedostavno je bilo prevrsilo svaku mjeru. Kad bih dosla posla prvo nam je bilo dojenje i onda jos 2-3 puta do spavanja, a uspavljivanje obavezno sa sikom. Namazala sam siku sa senfom i cudno je prvo pogledao, a kad je stavio u usta vrisnuo je i plakao.. Tako mi ga je bilo zao.
Danas smo dobro izdrzali. Kad bi zatrazio, ja bih mu rekla da je mema kaka i fuj, a on bi se samo namrstio i nastavio igrati. Za veceru sam mu kravlje mlijeko koje je obicno pio iz case sa kljunom stavila u aventovu flasicu sa uskom cuclom koja nalikuje bradavici i odusevio se. Popio je sa uzitkom. Bar malo da zadovolji svoju potrebu za sisanjem. Uspavljivanje je bilo u narucju uz saputanje. Do sad smo spavali zajedno na krevetu, a od sinoc ja spavam u dnevnoj da me ne namirise. Pripremila sam mu caj i mm ce mu dati ako se probudi zedan.
Ja sam jako tuzna zbog prekida. I meni treba odvikavanje user posted image
Hvala Bogu, nije to tesko podnio, a bas sam imala brige kako ce to prihvatiti.
Jedino se bojim mastitisa. Grudi su mi prepune, rucno sam izdajala pomalo. Popila sam i caj od kadulje, a uzela sam i jedan bromokriptin nocas. Smanjila sam unos tecnosti. Kad mi se javi zedj, pojedem narandzu ili popijem samo malo vode.
Zna li iko za koliko se smanjuje proces laktacije i kad konacno prestaje?


_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 240
   RE: Prestanak dojenja
8.3.2011 8:06:10   
sandy82
Ja ti samo mogu reći, ako već imaš bromokriptin, ako si ga već popila, da nastaviš piti kako je propisano. Trebalo bi od njega da prođe. Ako si se posavjetovala s ljekarom, sve znaš. Ja sam ga bila uzela na svoju ruku jer mi je bilo odjednom "prigustilo" a bio vikend. Već ujutro sam se javila porodičnom ljekaru da me posavjetuje. Dala mi je uputicu za ginekologa ako se zakomplikuje. Rekla mi je ako mi pomaže, mogu piti i manje od propisane doze i dok mlijeko ne stane, nema potrebe da se dalje pije. Mislim da j propisana doza bila dvije tablete dnevno, ja sam pila po jednu, mislim jedno pet dana. Bilo je skroz malo mlijeka, ali nije moglo stati samo. Grudi se prepunile i upalile. Izgleda da ti imaš više mlijeka, možda će ti trebati duže da stane.
Moram da dodam da je meni od prve tablete bilo jako loše, srce mi je lupalo, mučnina, soba se okretala oko mene. Već sledeća mi nije smetala.

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 241
   RE: Prestanak dojenja
8.3.2011 8:09:34   
sandy82
Nek si malo izmuzala, to je dobro. Meni je patronažana rekla da to ne radim, jer navlači mlijeko, a ono treba samo da "pregori". Doktorica je rekla da ipak treba malo izmusti.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 242
   RE: Prestanak dojenja
8.3.2011 8:14:19   
sandy82
I ako možeš ikako, čuvaj se stresa i sikiracije. Dok se to malo ustabili.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 243
   RE: Prestanak dojenja
8.3.2011 9:47:54   
Lejla Ka
Detaljno pojašnjenje djelovanja i načina upotrebe lijekova sa bromocriptinom može se pročitati na stranici http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/UP-I-530-09-08-02-137.pdf

U cijelom tekstu se stalno napominje da se radi o lijeku koji se ne treba uzimati bez savjetovanja sa ljekarom

Još bih nešto napomenula u vezi terapije bromokriptinom: kod uspostavljene laktacije, znači kad se doji već duže vrijeme jako je neučinkovit. On se daje za sprječavanje laktacije iza samog poroda. Ja sam ga popila poslije 3 mjeseca dojenja i mlijeko se smanjilo, znači nije prepunjavalo dojke i uzrokovalo mastitise, ali se lučilo još dosta dugo.

Da li te grudi bole, da li su bolno napete?

Ako prestaješ konačno idu hladne obloge, ili obloge od lista kupusa (pretpostavljam da ti je to zgodnije kad ideš na posao). Izdajanje minimalno! Samo toliko da popusti bolna napetost. Kako jedna mama kaže, samo par mlazeva. Onda opet obloge. Imaš tu na forumu kako se stavlja kupus, ako ne nađeš napisat ću ti opet. Kriza će trajati par dana, i to je normalno s obzirom da ste relativno naglo prestali, ali vjerujem da neće trajati dugo s obzirom da ste vi ipak bili na 3-4 dojenja. Potpuni prestanak lučenja, znači kad nećeš moći više istisnuti ni jednu kap iz dojke je veoma dug proces, to ti govorim da se ne zabrinjavaš, jer ćeš još mjesecima primjećivati ili moći istisnuti po nekoliko kapljica. Bitno je da se dojke sad dovedu u stanje da ne proizvode veliku količinu koja će stvarati tegobe.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 244
   RE: Prestanak dojenja
8.3.2011 18:35:37   
Atarka
Hvala na savjetima. Danas su mi grudi napete i bolne na dodir. Malo sam izdajala rucno da popusti pritisak, ali hladne obloge nisam stavljala. Veceras cu. Kupus sam stavljala kad sam nekad imala mastitis. Da li se obloge moraju stalno mijenjati?
Bromokriptin sam uzela na svoju odgovornost, a kako su mi lijekovi domena i posao smatram da mi ljekar ne bi rekao nista sto vec ne znam. Nisam primijetila nikakve nuspojave tipa lupanja srca, sto je spominjala Sandy82. Jedino sto sam danas jako tuzna i placljiva. I mene puca apstinecijska kriza user posted image .

_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 245
   RE: Prestanak dojenja
8.3.2011 18:45:54   
HAHA
Ja sam dojila 16 mjeseci i nakon toga sam imala problema sa prestankom proizvodnje mlijeka.Nisam ništa pila od hormonskih preparata,pomalo sam izdajala,da se samo smanji.Mjesecima mi je teklo pri tuširanju,a na stisak ga je bilo i nakon godinu dana.


_____________________________

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 246
   RE: Prestanak dojenja
8.3.2011 19:24:32   
Lejla Ka
Atarka, napomenu sam stavila zbog drugih mama koje čitaju forum, koje ništa ne znaju o lijekovima i koje mogu pomisliti da se takvi lijekovi mogu uzeti samoinicijativno. A radi se o lijeku koji nije bezazlen i koji je jako ozbiljan te djeluje na izrazito osjetljivo područje u organizmu.

Kupus mjenjaš koliko god ti je zgodno (stavi u jutro prije posla, kad dođeš stavi hladnu oblogu, neko vrijeme drži pa opet stavi kupus da možeš hodati user posted image , pred spavanje promjeni i tako dalje. Što manje izdajaj, samo koliko moraš. Ja vjerujem da će se to smiriti sutra prekosutra toliko da nemaš potrebe za nekim intervencijama. Ako si imala mastitis ranije budi na oprezu, prepipaj dojke često da se ne bi stvorila neka kvrgica. Sretno!


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 247
   RE: Prestanak dojenja
12.3.2011 6:22:33   
Atarka
Evo nas nakon par dana, nismo pokleknuli, i dalje smo sika-free user posted image . On sad puno bolje spava, a i ja. Sto se tice mojih grudi, jos uvijek se stvara mlijeko, mogu osjetiti kad nadolazi. Pomalo istiskujem kad osjetim da su tvrde, a stavljam i obloge od hladnog kupusa. Tablete sam prestala piti jer sam od njih bila uzasno depresivna. Nadam se da ce se ubrzo produkcija smanjiti.

_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 248
   RE: Prestanak dojenja
12.3.2011 8:30:02   
teacher75

IZVORNA PORUKA: HAHA

Ja sam dojila 16 mjeseci i nakon toga sam imala problema sa prestankom proizvodnje mlijeka.Nisam ništa pila od hormonskih preparata,pomalo sam izdajala,da se samo smanji.Mjesecima mi je teklo pri tuširanju,a na stisak ga je bilo i nakon godinu dana.


ja nisam ni morala izdajati niti sam ikada vidjela mlijeko vise da tece. zadnjih mjesecc dana dojenje se bilo svelo samo na jedanput nocu i valjda se mlijeko samo povuklo. super smo prosle, svakome bih pozeljela ovakav prestanak dojenjauser posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 249
   RE: Prestanak dojenja
12.3.2011 17:49:19   
sandy82
Blago tebi. Ja sam dojila 11 mjeseci, takođe sam postepeno smanjivala dok nismo došli na jedan slabi podoj. Prestali smo, očekivala sam da će nestati potpuno. Vraga, malo po malo, za 7 dana se toliko nakupi, a sve neka smrdljiva, kisela tekućina. Morala sam ispumpati i popiti bromergon. Doktorica opšte prakse reče da sam trebala još neko vrijeme svaki dan izmuzati. Srećom su me tablete spasile. A jesu odvratne, ko me mora, neka ih ne pije!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *