|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pušenje u trudnoći
23.2.2010 23:41:10   
Mirkica
elkina mala to netrebas ti da kazes vec tvoj muz i stavr je riejsena a nezavisis od njega tako da ti je sveejdno hocel se ljutiti ili ne ako nema razumjevanja za bebu onda je idiot.
kod mene se pusi samo u kuhinji i to kraj prozora koji ej uvijek otvoren  sirom tako da nemseta a inace u stanu se ne pusi a sada cim malo bolej virjeme bar da je u plusu pusi se na terasi , u sobama ne moze , a kuhinaj mi ej nekako odvojena i ima veliki prozor pa moze proci i to kad je stvarno stavrno zima to je tako bila ja ili en trudna.


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Pušenje u trudnoći
23.2.2010 23:50:30   
Renny
nas je 4 djece i oboje roditelja su pusili, a nije nam nikome nista bilo, hvala bogu, svi zivi i zdravi.
ne mislim ni ja da je dijete konstantno izlozeno dimu, zna se kad se pusi i kako se pusi.
ako se skupi drustvo, ili dodju gosti. a nitko nema goste po cijele dane u kuci :)))
ko voli nek izvoli :) svatko ima svoje misljenje

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Pušenje u trudnoći
24.2.2010 8:25:13   
vjestica
ko voli nek izvoli -ok, ali to važi za nas odrasle, koji možemo birati
mala beba nažalost ne može user posted image



_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Renny)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Pušenje u trudnoći
24.2.2010 13:05:22   
sara.at
IZVORNA PORUKA: Renny

i ja sam bila pusac, u trudnoci jesam prestala ali jesam ispusila mozda nekih 10 kom cigareta u cijeloj trudnoci.
nikad nikome ne bih zabranila da mi pusi u kuci ili blizu mene.
o tome dali je opasno ili nije, mislim da ima masu drugih opasnijih stvari koje trudnice rade od pusenja,
ako to nije ostavilo traga na nas jos dok smo bili bebe, nije se tome toliko pridavalo vaznosti kao sada, nece
ni nasoj djeci biti nista. eto, to je moje misljenje.



ja kao prvo nepusim u svojoj kuci,pa nece ni gost no vecinom primam neke normalne i zivilizovane goste koji uvijek pitaju ako neznaju da li u kuci smije zapaliti il da izadje. Moj mm isto pusi al pusi il napolju il u podrumu al ja nedam da mi po boravku i kuhinji dim se razvlaci kao prvo ja imam zavjese 2.50m sa 4.50m sta mislis kako je to lijepo oprati pa popeglati pa zidovi mi pozutise u namjestaj mi se uvuce dim cigara i kad udjem u kucu ona ima onaj odvratan miris duhana to sam i kao pusac mrzila... A dal ima taj dim posljedica na djecu ja znam jer mi strina ima sina koji ima 6g a izgleda kao da ima 4g malog rasta, mrsav da mu rebra mozes prebrojati,asmu, bronhitis, redovnu upalu pluca a sta je dovelo do tog da je kao (......) pusila u trudnoci po kutiju dnevno i poslije trudnoce u stanu i ona i muz fungirali a djete to udisalo pa je sad nedorast meni ga zao al tu je roditelj nesvijestan i istog misljnja kao ti vlastito djete upropastio user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 24.2.2010 13:23:46 >


_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Renny)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Pušenje u trudnoći
24.2.2010 13:15:01   
mamilica
Ne shvatam tu sebicnost majki i gotovo. Ako je ne brine njeno zdravlje, kako se usudjuje i ne boji Boga za to svoje nerodjeno. Jako sam ljuta na trudnice koje puse.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Pušenje u trudnoći
24.2.2010 13:23:11   
Leva
I meni je nerazumljivo kako takvu stvar majke mogu raditi vlastitoj djeci (mora da se nisu trudile da ih dobiju). user posted image  Kada zatrudnim da mi je samo vidjeti junaka koji ce se usuditi da zapali u mojoj kuci. Btw kultura nalaze da te neko kada ti dodje u goste pita da li smije zapaliti. Barem sam ja to radila dok sam pusila kada sam ljudima isla u posjete i uopce se nisam ljutila kada bi mi neko rekao da se kod njih ne pusi u kuci. 

< Poruku je uredio Leva -- 24.2.2010 13:24:13 >


_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Pušenje u trudnoći
24.2.2010 13:33:33   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Nedi

Ja sam pušila cigatere i prestala za N.godinu 2005. i ne pušim. Niti su mi padala cigare na pamet u trudnoći, niti bi zapalila u prostoriji gdje je moj dječak. Moja mame ne puši kod nas a i ostali gosti rijetko.
Moja dajidžinica je pušila cijelu trudnoću i poslije poroda jednako kao i ranije( pušila je u sobi pored krevetića). I kad je moj rođak imao 9 mjeseci odjednom mu je pala glavica i slabio puls, odmah su ga odnijeli u hitnu, bolnicu i ustanovljeno je TROVANJE NIKOTINOM. Dugo je bio u bolnici, sad je momak i studira ali nikad nije niti primirisao cigareti.
Recite mi kako majka može pušiti i ugrožavati život svog djeteta radi svog ćejfa, pa hajd u prikrajku zapaliti jednu ponekad, ali brate pušiti kao i prije, to ne mogu shvatiti.




Samo ću ponoviti svoj post i dalje se čudeći kako neko može svjesno trovati svoje dijete? Mm-ovi rođaci su se uvrijedili zato što se kod nas ne puši i nikada nam više nisu došli i pričaju kako smo mi negostoljubivi, briga me ja svog sina volim najviše


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Pušenje u trudnoći
24.2.2010 13:41:16   
SailorMoon
drage moja, ja licno nikad nisam pusila, ma cak nisam ni probala. Uzasno mi cigare smetaju u zimsko doba kada neko udje u autobus koje rek bacio cigaru meni se povraca. Mm je pusac, bio presto, ali ga sveki opet navikla. Jedva sa tom situacijom zivim, jer mi strasno smeta. nesmije u stanu pusiti, samo u kuhinji, jer nemamo balkona. Sad na ljeto je bogami ici pred zgradu.
Nesvatljive su mi te zene koje u trudnoci puse ili pored djeteta.  Nerazumim to nikako.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Pušenje u trudnoći
24.2.2010 16:26:47   
aamra
IZVORNA PORUKA: mamilica

Ne shvatam tu sebicnost majki i gotovo. Ako je ne brine njeno zdravlje, kako se usudjuje i ne boji Boga za to svoje nerodjeno. Jako sam ljuta na trudnice koje puse.


potpisujem od a-z

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Pušenje u trudnoći
24.2.2010 16:52:27   
Husic10
Moja mama je pusila dok je bila trudna sa mojom sestrom neizmjerno...user posted image
Bebica se rodila rano, sitna, nerazvijena, bolesna, pluca joj nisu haman bila ni pola razvijena od onog sto bi trebala bit...kad se samo sjetim kako je bila sicusna i pod svim onim aparatima mjesec i po u bolnici ostala iza mame, a nije jadno nista krivo...zgadi mi se. Inace ne pusim, ali neznam da bi imala srce zapaliti cigaru radi svog cejfa kad znam koliko steti mojoj nerodjenoj bebici...to je cisti grijeh i sebicnost.

A ove mame sto puse i kazu da se beba rodila zdrava i ziva, vi ste sretnice i izuzetci...zahvalite se samo Allahu, naucnici i medicina su dokazali vise puta koliko je samo pusenje stetno ne samo tvom zdravlju vec i zdravlju i razvitku vasih beba, ne zavaravajte se zbog tog poganog cejfa.

Opet svako ima svoje....

_____________________________

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu aamra)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 13:47:03   
ladyblue RR
Moja sestra je pušila 1,5 kutiju dnevno i rodila sina od 4,5 kg i dugog 59 cm. Tako da me priča oko pušenja u trudnoći pravo nervira.

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 13:57:21   
sara.at

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Moja sestra je pušila 1,5 kutiju dnevno i rodila sina od 4,5 kg i dugog 59 cm. Tako da me priča oko pušenja u trudnoći pravo nervira.


sve zavisi od zene do zene al da znas samo kako izgleda posteljica i plodna voda tako zuta od nikotina da mi se stvarno place kad to vidim a trudnoj zeni sa cigarom bi zabila cjelu steku u straznjicu i pripalila... grehota jos se ni rodilo nije a da ga ja trujem...I ja sam bila pusac 1,5 dnevno i 5-6 kafa minimalno moj dorucak je bio u 4h popodne kad dodjem sa posla
al kad sma utadila test za trudnocu i on user posted image sisla sam kod svog mm i rekla idemo zadnju zapaliti i bila je moja zadnja. Moja zelja za djetetom je bila jaca od ovisnosti, bez kruha se nemoze a bez sveg ostalog moze....
Samo jedna sebicna trudnica moze da truje i sebe i djete

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 13:57:25   
SailorMoon

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Moja sestra je pušila 1,5 kutiju dnevno i rodila sina od 4,5 kg i dugog 59 cm. Tako da me priča oko pušenja u trudnoći pravo nervira.


Takvi ljudi kao ti nikad nece se nauciti pameti! Kao prvo nije zdravo toliko pusiti radi svog zdrvlja a kamo li radi djeteta. I tvoja sestra ocigledo nije spremna za djete. Kad je neko toliko neodgovoran nebi trebo imati djece! Fuj

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 13:57:55   
vila_7
Ne mora beba na rođenju imati problema, zdravstveno je dokazano da kasnije u zivotu ta djeca mogu imati itekakvih problema samo sto majke ne povezuju s tim. Ne bi djaba stajao na cigaretanma natpis da steti u trudnoci....ko da bi morali staviti da nije tacno dokazano

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 14:06:16   
Srecica_mala
Trebale biste onda propagirati pušenje u trudnoći, kako bi se rodilo napredno dijete. Strašno!


_____________________________

We proudly announce our gift from above, a little miracle to hold and love. S. we love you soooo much!!!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 14:13:08   
Nedi
IZVORNA PORUKA: ladyblue

Moja sestra je pušila 1,5 kutiju dnevno i rodila sina od 4,5 kg i dugog 59 cm. Tako da me priča oko pušenja u trudnoći pravo nervira.



Svašta, kao da nikada niti jednu knjigu o zdravlju nisi procitala


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 14:20:28   
bebacha
ja se uvjek vise bojim onog sto stigne nekad kasnije.valjda razumijete.tako i to sa pusenjem.nek je ona rodila bebu od 4,5kg al kakve sve probleme i bolesti kasnije moze imat ta beba.
a da pogledamo i s druge strane,znam da se mnoge nece slozit,al juce sam citala da tezina bebe iznad 4,400kg nije dobra,da je i to nastalno pod uticajem nekim losih faktora.mi uvjek kontam da je bolje sto je beba veca al et izgleda da ni to nije dobro.


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 14:30:39   
sara.at

IZVORNA PORUKA: bebacha

ja se uvjek vise bojim onog sto stigne nekad kasnije.valjda razumijete.tako i to sa pusenjem.nek je ona rodila bebu od 4,5kg al kakve sve probleme i bolesti kasnije moze imat ta beba.
a da pogledamo i s druge strane,znam da se mnoge nece slozit,al juce sam citala da tezina bebe iznad 4,400kg nije dobra,da je i to nastalno pod uticajem nekim losih faktora.mi uvjek kontam da je bolje sto je beba veca al et izgleda da ni to nije dobro.



za tezinu bebe si upravu,teske bebe se radjaju ako se trudnica previse ugoji u toku trudnoce il ako je vec prije trudnoce bila debela, to djete je sklono svim bolestima od secera, tuberkuloze, bronhitisa itd.

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 15:41:29   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: SailorMoon


IZVORNA PORUKA: ladyblue

Moja sestra je pušila 1,5 kutiju dnevno i rodila sina od 4,5 kg i dugog 59 cm. Tako da me priča oko pušenja u trudnoći pravo nervira.


Takvi ljudi kao ti nikad nece se nauciti pameti! Kao prvo nije zdravo toliko pusiti radi svog zdrvlja a kamo li radi djeteta. I tvoja sestra ocigledo nije spremna za djete. Kad je neko toliko neodgovoran nebi trebo imati djece! Fuj


Uh što volim vas odgovorne! Svako ima svoje i ne znam ko si ti ili bilo ko da o tome sudi!

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 16:01:53   
Skvo RR
Razmjenjujemo misljenja na ovoj temi.
Molim da se tenzije ne dizu.
 
LP

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Pušenje u trudnoći
11.3.2010 22:35:39   
taurus
Po ovom pitanju ja mislim da sam jedinstven slučaj. Žao mi je što moram priznati da sam počela pušiti u trudnoći. Znam da zvuči šokantno ali je istinito. Meni su u trudnoći cigare toliko mirisale da sam morala pušitiuser posted image user posted image Rodila sam dječaka teškog 3300 i hvala Bogu sve je ok. Najgore od svega što i sad pušimuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Pušenje u trudnoći
18.3.2010 10:56:36   
lost
Taurus razumijem te, ja sam doduše pušila i prije ali od kako sam trudna još više mi se traži da pušim. Kontrolišem se nekako kod kuće, ali na poslu mi zna biti stresno pa zapalim tu i tamo.
Ali u suštini dobro je, u odnosu na prije kada sam pušila 1 kutiju dnevno sada po neka cigara sedmično zvuči beznačajno. U svakom slučaju nadam se da ću skroz prestati jer ne želim pušiti cigare i dojiti svoje dijete...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Pušenje u trudnoći
18.3.2010 11:01:44   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mamilica

Ne shvatam tu sebicnost majki i gotovo. Ako je ne brine njeno zdravlje, kako se usudjuje i ne boji Boga za to svoje nerodjeno. Jako sam ljuta na trudnice koje puse.


ja sam pušila u trudnoći, bilo me je baš stid toga user posted image user posted image user posted image user posted image  
svi su mi govorili da će se beba roditi s malom težinom a rodila se sa 4350
i da, baš sam sebična user posted image user posted image  al to je jače od mene

< Poruku je uredio veeseelaa -- 18.3.2010 11:03:59 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Pušenje u trudnoći
18.3.2010 11:16:40   
Mirkica
Duhanski dim je mješavina plinova, kapljica i sitnih čestica, prije svega ugljičnog monoksida, vode, nikotina i duhanskih katrana. Nikotin je glavna opojna tvar duhana. Duhanski dim sadrži ca 1% nikotina, tako da cigareta teška 1 g sadrži oko 10 mg nikotina, od čega se u duhanskom dimu nalazi oko 20% (= 2 mg). Ovisno o duljini i težini pušačkog staža, obično se nakon nekoliko deset_ljeća kod pušača javljaju karakteristična oštećenja na različitim organima kao što arteriosklerotične promjene na krvnim žilama srca i ekstremiteta, rak pluća, usne šupljine, dušnika i želuca.



user posted image
user posted image Nikotin se lako resorbira preko sluznica respiracijskog trakta, usne šupljine, probavnog trakta, ali i kože. U usnoj šupljini se resorbira 25 - 50% nikotina, kod dubokog inhaliranja oko 90%. Vrijeme poluraspada nikotina iznosi 2 sata, a 90% nikotina se u jetri metabolizira u hydroxinicotin i cotinin. Nikotin prolazi nesmetano kroz posteljicu, ali u tkivu fetusa dosiže daleko niže koncentracije. Okruglo 3.800 razgradnih produkata iz cigareta prelazi prilikom pušenja nefiltrirano u krvotok djeteta. Između ostalih tu se nalaze kadmij i drugi teški metali, radioaktivne tvari, kao i tvari koje izazivaju rak, a koje se nakon poroda mogu dokazati u urinu djeteta.
user posted image Prema podatcima temeljenim na više ispitivanja sprovednih širom svijeta, pušenje tijekom trudnoće je odgovorno za embrio- i fetotoksične učinke, pri čemu ne izaziva nastanak urođenih anomalija. Prosječno je težina novorođene bebe u trudnica koje su tijekom trudnoće pušile oko 200 grama manja. Kod trudnica koje puše povećana je učestalost prijevremenog poroda, a rizik javljanja spontanih pobačaja je dvostruko viši u odnosu na trudnice koje ne puše. Perinatalna smrtnost novorođenčadi (sudden infant death syndrom) je također učestalija u djece majki koje puše.
user posted image Iako su neosporni toksički učinci pušenja tijekom trudnoće, još uvijek nije poznat točan mehanizam nastanka opisanih smetnji. Smatra se da nikotin izaziva smetnje u sazrijevanju funkcije posteljice i/ili intrauterini manjak kisika (fetalna hipoksija) koji su razlog toksičkog djelovanja pušenja. Nikotin sužava krvne žile, smanjuje protok krvi kroz posteljicu, te izaziva porast krvnog tlaka i u nerođenog djeteta. Toksični ugljični monoksid koji nastaje prilikom pušenja vezuje se za krvni pigment u crvenim krvnim zrncima i potiskuje iz istih kisik. Nerođeno dijete već u ovim uvjetima pati od kroničnog manjka kisika i bori se još u maternici za zrak.
user posted image Pušenje oštećuje ljudski embrij i fetus tijekom cjelokupnog prenatalnog razvitka, kao i kasnije nakon poroda za vrijeme dojenja. Ovo je veoma čest razlog smanjene porodne težine djeteta i povećane perinatalne smrtnosti. Najnovije spoznaje upućuju da pušenje ometa intelektualno sazrijevanje djeteta. U dobi od 16 godina ova djeca su pokazivala zaostatke kod računanja, čitanja i u govoru u odnosu na svoje vršnjake. Opasnost od hiperaktivnosti kao i odstupanja u ponašanju registriraju se u 22% djece žena koje su pušile u trudnoći, i samo u 8% djece čije su majke nepušačice. Pušenje u trudnoći je osim toga značajan čimbenik rizika za kasniji razvitak alergije, neurodermitisa, kao i astme u djeteta. U ove djece se također učestalo registrira agresivno i tvrdoglavo ponašanje. Oko 12% budućih majki nastavlja pušiti i za vrijeme trudnoće. Pri tome sa svakom popušenom cigaretom raste rizik ometanja pravilnog razvitka djeteta.
 



Dr. Vesna Harni




_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Pušenje u trudnoći
18.3.2010 11:20:02   
Mirkica
ma svako preuzima riziko na sebe , ja samo mogu reci a negdje sam vec i napisala , da sam kojim slucjem pusila u trudnoci i djete mi umrlo kao sto je i umrlo bez pusenja ja bih citav zivot prebacivala sebi krivila sebe mozda bi u svakom pogledu mm vidjela osudu. Ovako bar mi je savjest mirna ako nije dusa.

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *