|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Bosanski KNJIGOMETAR

Uredništvo Ringeraja.ba, 26.4.2014
BOSANSKI KNJIGOMETAR je kutija puna iznenađenja... Deset knjiga s petanaest naslova
Ključne riječi:

image
/11


BOSANSKI KNJIGOMETAR je kutija puna iznenađenja.

U osnovi je, zapravo, ideja da se neobičnim, začudnim pakovanjem knjiga iz obaveznog lektirskog programa, u kutiju dužine tačno 1 metar, skrene pažnja na neophodnost i važnost čitanja, da se učenici podstaknu na kupovinu i privole na čitanje dobrih i vrijednih literarnih ostvarenja.

U kutiji je 10 knjiga sa 15 naslova (jer su neke lektirske knjige manjeg obima, pa smo zbog ujednačenosti debljine knjige, u svaki od tih pet knjiga dodali još po jedan naslov od istog pisca), koji su povezani sa društvenom igrom „Čovječe, pokreni se“ i sa velikom nagradnom igrom u kojoj je glavna nagrada putovanje za dvije osobe u Brazil na svjetsko prvenstvo u nogometu a glavna kolektivna nagrada za škole iz unutrašnjosti - jednodnevna ekskurzija na sajam knjiga u Sarajevo, a za škole iz Sarajeva jednodnevna ekskurzija u Tuzlu.

I sve to košta samo 20 KM u BiH a 20 EURA u inostranstvu, zahvaljujući Raiffeisen banci, koja je ovaj projekt prepoznala kao društveno veoma koristan i podržala ga u svojstvu Zlatnog sponzora.

http://www.dodaj.rs/f/2E/Sr/10OyiTO4/kkkk.jpg

Prvo kolo projekta Knjigometar nazvan je BOSANSKI KNJIGOMETAR, jer sadrži lektirske naslove bosnanskih pisaca: Branko Ćopić, Nasiha Kapidžić-Hadžić, Šimo Ešić, Ismet Bekrić, Šukrija Pandžo, Isak Samokovlija, Alija Isaković, Skender Kulenović, Petar Kočić i Antologiju Vrelo ljepote, u kojoj su zastupljeni svi važniji bh pjesnici. U drugom kolu bit će predstavljeni svjetsksi klasici čija su djela namijenjena djeci u obaveznom programu školske lektire.


Svako kolo Knjigometra je, u stvari, prava mala kućna biblioteka korisnih knjiga, a Knjigometar je i veoma originalan i vrijedan dar svakom djetetu u svakoj prigodi.


Cijeli projekt provodi se pod geslom koje je u duhu mladalačke komunikacije:

KO NE ČITA – NIJE COOL! – Cilj nam je da knjiga ne izađe iz mode, da ona uvijek bude pouzdan oslonac u odgajanju djeteta i da čitanje postane cool.

 

Izdavač: Bosanska riječ Tuzla,

Naziv: BOSANSKI KNJIGOMETAR,

Autor: Šimo Ešić,

ezik: Bosanski,

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pitanja koja će pomoći da započnete razgovor
Evo nekoliko pitanja koja će vam pomoći da započnete istinski koristan razgovor s djecom.
3
Ovo ne govorite djeci, ni pred djecom
Djeca su kao spužva - upijaju sve što pričate i zato je veoma važno da pazite šta govorite
3
Prijateljstvo djeteta s Down sindromom i l...
Snimak koji će vam izmamiti suzice... Toliko nježnosti i pažnje...
3
Svjetski dan Downovog sindroma
Svjetski dan Downovog sindroma - obucite različite čarape
3






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *