|      
Želiš odustati?
Prije nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa posljedicama tog čina.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj lični računar ćemo namjestiti cookie, koji će nam omogućiti, da te tokom takmičenja (10. - 14.06.2013.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja Ringerajinih stabala odnosno kontrole uz desnu ivicu ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, a bodove će izgubiti i Ringeraja. Nažalost, odustajanjem gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Da l još želiš da odustaneš?
Ringerajin kuvar: djoisa
Ključne riječi:

image
/11


  • 6 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 250 g mljevenih oraha
  • 2 žlice Krušnih mrvica
  • 6 bjelanjaka
  • Krema:
  • 4 jaja
  • 250 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 g maslaca


  1. * Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte, dodati mljevene orahe, mrvice i na kraju čvrst snijeg.
  2. * Smjesu izlijte u namašćen kalup za torte i pecite na 180-200°C oko 40 minuta. promjer kalupa 26 cm.
  3. **Krema: Jaja i šećer stavite na paru, dodajte razlomljenu čokoladu i kuhajte miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati.
  4. **Kad se zgusne, ostavti kremu da se ohladi i povremeno je promiješajte. U ohlađenu kremu umiješajte razmekšan maslac .
  5. *Pečenu tortu prerežite napola i premažite je kremom.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!
Supica od paradajza
Ringerajin kuvar: Radich
7
Uštipci sa hrenovkama
Ringerajin kuvar: Ivana st
4
rolat sa bananama
Ringerajin kuvar: w.pooh
4
Topa, japrak, imam baildi, hadžijski ćevap
fotokuhala: Hanady RR
4


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:





Anketa

Deterdzent za sudje
SdZ

Koji koristite?

... (95%)

... (5%)


Broj svih glasova: 98

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake