|      
Želiš odustati?
Prije nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa posljedicama tog čina.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj lični računar ćemo namjestiti cookie, koji će nam omogućiti, da te tokom takmičenja (10. - 14.06.2013.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja Ringerajinih stabala odnosno kontrole uz desnu ivicu ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, a bodove će izgubiti i Ringeraja. Nažalost, odustajanjem gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Da l još želiš da odustaneš?

čoko-orah torta

Autor: Uredništvo Ringeraja.ba | 1.8.2013
image

Ringerajin kuvar: djoisa

  • 6 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 250 g mljevenih oraha
  • 2 žlice Krušnih mrvica
  • 6 bjelanjaka
  • Krema:
  • 4 jaja
  • 250 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 g maslaca


  1. * Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte, dodati mljevene orahe, mrvice i na kraju čvrst snijeg.
  2. * Smjesu izlijte u namašćen kalup za torte i pecite na 180-200°C oko 40 minuta. promjer kalupa 26 cm.
  3. **Krema: Jaja i šećer stavite na paru, dodajte razlomljenu čokoladu i kuhajte miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati.
  4. **Kad se zgusne, ostavti kremu da se ohladi i povremeno je promiješajte. U ohlađenu kremu umiješajte razmekšan maslac .
  5. *Pečenu tortu prerežite napola i premažite je kremom.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

OZNAKE:




Anketa

Samopregled dojki
tekja

Koliko cesto se sjetite da uradite isti? Znate li postupak?

Mjesecno (31%)

Svakih 6 mjeseci (2%)

Jednom godisnje (10%)

Rijetko (21%)

Nikad (37%)


Broj svih glasova: 52

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake