|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Dr.Pasha 100% prirodna krema za bebe

Dr.Pasha, 29.1.2013
Da li ste znali da 60% svega što nanesemo na kožu bebe dospije u bebin organizam??? Proizvodnja prirodne kozmetike Dr.Pasha brine i o najmlađim!

image
/11


Inspirisani brigom za zdravlje najmlađih   kreirana  je Dr.Pasha Krema za bebe od 100% prirodnih smjesa organskih putera i najkvalitetnijih prirodnih ulja koji balansiraju omjer vlažnosti sa nedostatkom masnoće i veoma se brzo apsorbira u kožu, ostavljajući neophodan voskovni zaštitni sloj koji sprječava dalje isušivanje i pomaže u odbrani od nepovoljnih vanjskih uticaja. Koristi se za opštu njegu i pelensko područje koje je stalno izloženo vlazi, supstancama iz mokraće i enzimima iz stolice koji jako nadražuju kožu.

O koži beba...

  • Koža bebe je tanka, hipersenzitivna i neotporna i kao takva reaguje na mnoge uticaje okoline, posebno tokom prvih mjeseci života.
  • Osnovna uloga bebine kože je zaštita organizma od svih spoljašnjih uticaja pa je neophodno obezbijediti da Vaša beba ima potpunu i redovnu njegu.
  • Beba po rođenju ima samo 1/5 razvijenosti kože u odnosu na kožu odraslih, a njena struktura i funkcija vremenom se postupno usložnjavaju.
  • Tokom razvoja kože Vaše bebe morate znati da svaki spoljni uticaj može da je ošteti. Oštećena koža, pored svog nezdravog izgleda, izložena je uticaju bakterija, virusa i gljivičnih infekcija.
  • Koži beba nedostaju znojne žlijezde pa je često isušena i podložna iritaciji i alergijama ukoliko se adekvatno ne zaštiti.
  • Koža novorođenčeta je deset puta tanja od kože odraslih i žlijezde lojnice nemaju sposobnost da pruže neophodnu masnoću i zaštitu.

Kada beba raste njena koža prolazi kroz različite stupnjeve razvoja i često reaguje i na najmanje probleme iz okoline. Pomoći ćemo vam da prepoznate znakove problema na koži vaše bebe kako bi je moglu tretirati na odgovarajući način:

Perutava koža je pojava kod isušene kože. Na koži su vidljive ljuspice kože koja se mijenja, a može se javljati i zbog čestog kupanja koje isušuje kožu. Za perutavu kožu korisite Dr.Pasha kremu za bebe na cijelom području koje se peruta.

Pojava malih plikova je rezultat razvoja znojnih žlijezda i traju relativno kratko. Bitno je često mijenjati odjeću bebe i kupati je čistom i  mlakom vodom. Nakon kupanja nanijeti tanak sloj Dr. Pasha kreme za bebe.

Crvene tačkice su često reakcije kože zbog temperaturnih promjena u zraku ili se jave zbog alergija. Koža se tretira kao u prethodne dvije stavke uz upotrebu Dr. Pasha kreme za bebe.

Tjemenica je simptom seboreičnog dermatitisa koji se javlja kada koža luči previše sebuma. Tjeme bebe je potrebno manje izlagati vodi što znaci da se ne treba često prati, a svako veče u toku uspavljivanja bebe potrebno je lagano umasirati Dr. Pasha kremu za bebe na područje gdje se tjemenica pojavila.

Mliječni osip se javlja u vidu žućkasth i bijelih tačkica što je rezultat viska masnoće bebine kože, odnosno dejstva hormona. Koža se normalno tretira Dr. Pasha kremom za bebe i osip će se povući.

Urtikarija (koprivnjača) je pojava crvenila kao reakcija na neadekvatnu njegu kože, ishranu ili lijekove. Dio kože sa ovakvim promjenama se pažljivo njeguje tako što ćete nakon nanošenja Dr. Pasha kreme za bebe Vašoj bebi obući čistu pamučnu odjeću.

Ekceme na koži karakteriše pojava crvenila i osjećaja svraba koji pored lošeg izgleda kože, prouzrokuje i nervozu bebe. Nakon konsultacija sa liječnikom, kožu njegovati kremom za bebe Dr. Pasha.

Revolucionarni sastojci u prirodnoj kozmetici, koji se nalaze u Dr. Pasha kremi za bebe, sadrže sve potrebne nutricijente, vitamine, proteine, minerale, masne kiseline i srodna je sastavu same kože.

Vrlo je važno da budete upoznati sa svim što nanosite na kožu vaše bebe. Dr.Pasha Krema za bebe sadrži:

http://www.dodaj.rs/f/3e/H2/4urOw2DV/slika-krema-za-bebe.jpg

Karite maslac

...zato što služi za opštu njegu kože i sadrži sve neophodne sastojke za kožu beba i odraslih. Djelotvoran je kod dermatitisa, iritacija, ožiljaka, služi za ublažavanje bolova i napetih mišića i djeluje blagotvorno kod osipa pelenskog područja. Sadrži velike količine masnih kiselina, provitamina vitamina A, vitamina E i alantoina, daje, prirodni je UV filter i štiti kožu od isušivanja.

Bademovo ulje

...jer je ulje odlično i za trudnice i za bebe. Sadrži  62% do 86% oleinske kiseline i 20% do 30% linolne kiseline, smiruje upale, odlično njeguje iritiranu kožu i ublažava pelenski osip.
Puno je vitamina koji su zaduženi za zdravlje kože. Koža ga lako upija i ugrađuje u svoju strukturu. Hrani kožu i čini je baršunasto glatkom.

Kakao puter

...zato što djeluje kao izvrstan emolijens jer omekšava suhu kožu i povećava elastičnost kože. Ima sposobnost izvrsne hidratacije kože i koristi se kod tretmana suhe i kserotične kože, tretmana ispucale kože i usnica, opeklina i ožiljaka, te u prevenciji iritacija i svrbeža kože. Idealan je za kožu koja se naglo širi, zbog ubrzanog perioda rasta beba.

Kokosovo ulje

…jer je njegov ključni sastojak laurinska kiselina koja se nalazi u majčinom mlijeku i koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje. Ovaj sastojak pomaže u zaštiti bebe od mnogih infekcijskih bolesti na koži.

Pčelinji vosak

...jer ima omekšavajuća i protuupalna svojstva, te stvara sloj nevidljive zaštite od isušivanja i nepovoljnih vanjskih uticaja

Ulje avokada

...jer sadži jednostruko nezasićene masne kiseline, bjelančevine, vitamine A, B1, B2, C, D, K i E, minerale, kalij, kalcij, željezo, selen, lipide, lecitin, karotenoide, pantoteičnu kiselinu, proteine, palmitin i fitosterine. Pogodno je za osjetljivu kožu i kožu podložnu alergijama. Kožu hrani, umiruje, omekšava i štiti. Također, ima antibakterijska i zacjeljujuća svojstva, ublažava svrab i štiti od negativnog djelovanja UV zraka!

Palmino ulje

...jer sadrži obilje vitamina A i E, linolnu kiselinu, antioksidanse: sitosterole, skvalen i druge nutrijente.

Naša krema NE sadrži:

konzervanse, vještačke boje, alkohol, neprirodne sirovine, masti životinjskog porijekla, industrijske baze, emulgatore, stabilizatore, parfeme niti bilo kakve hemikalije, tako da nema nikakav štetan uticaj čak i ako dođe do gutanja mase!

Dr. Pasha krema za bebe najbolji je saveznik kod sigurnog i zdravog rasta i razvoja bebe.

Kvalitet i ispravnost potvrđeni mikrobiološkom i hemijskom analizom. Dr. Pasha Krema za bebe je dermatološki testirana i dobitnica je prestižnog certifikata Dermatest sa najvećom ocjenom.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
9
Dobili smo 100 zvjezdica!
Dragi roditelji, bake/nane, djedice, tetke, prijatelji, drugari... Vaše glasanje je završeno!
3
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *