|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Egipatska depilacija

Uredništvo Ringeraja.ba, 22.6.2013
Umjetnost uklanjanja dlačica šećernom pastom jedna je od najstarijih metoda depilacije koju stotinama godina prakticiraju žene prvenstveno u orijentalnom svijetu.

image
/11


Kako je napraviti:

  • 10 supenih kašika šećera
  • 1 supena kašika vode
  • sok od pola limuna (ocijeđen)
  • 1 supenakašika najobičnijeg kupovnog meda


Sastojke pomiješajte i stavite na laganu vatru. Normalno je da je smjesa na početku gusta i suha i izgleda kao još jedan propali pokušaj, ali se nakon nekoliko minuta šećer rastopi i pretvori u gustu  tekuću smjesu. 

 Smjesa je spremna kada je, nakon što ste ohladili malu količinu i stavili između prstiju, razvlači kao žvaka, lijepi se ali je i dalje čvrsta.Kuhajte otprilike 5 min na laganoj vatri  dok ne dobijete zlatno-žutu boju i onda odmaknite sa vatre. Nemojte se zabrinjavati ako se šećer nije u potpnosti otopio i vidite i dalje zrnca šećera 

Nakon što se smjesa ohladila na sobnoj temperaturi, spremna je za korištenje. Normalno je da je smjesa tvrda na dodir i da je teška za kidanje pa će vam u tome pomoći supena kašika kojom ćete izvaditi željenu količinu i raditi kuglice željene veličine

 

Sastav paste je potpuno prirodan bez konzervansa i aditiva te pogoduje i izuzetno osjetljivoj koži, starijoj koži koja je izgubila tonus, te osobama s psorijazom ili ekcemom.


Pasta je izuzetno nježna i neagresivna, ne lijepi se za kožu nego samo za dlačice tako da se isto područje može proći više puta što rezultira glatkom kožom bez iritacija, crvenila i podlijeva kože.

Zbog ovih osobina paste proces depilacije je manje bolan od ostalih.

Egipatska depilacija je izuzetno tražena metoda za osjetljiva područja kao što su bikini i brazilska depilacija, te pazuh i korekcija obrva i nadusnica.

Također zbog smjera čupanja dlačica sprečava se neugodno urastanje dlačica što je česti problem kod ostalih metoda depilacije.

Dlačice se uklanjaju u smjeru rasta po čemu je ova depilacija jedinstvena, a rezultira potpunim uklanjanjem dlake i korijena iz folikula. Ovako tretirane dlačice rastu rjeđe i u pravilu se vraćaju prorijeđene nakon 5 - 6 tjedana. Vremenom, folikul dlake i njen korijen u potpunosti slabe, što rezultira u konačnici trajnom depilacijom. Ova metoda je iznimna jer se uklanja do 90% dlačica s korijenom, dok se klasičnom depilacijom uklanja samo 50%.

Probajte!

Ako mislite da nećete napraviti pastu kako treba onda je kupite ... 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2
Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih mor...
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *