|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Homeopatija - Medicina budućnosti

Uredništvo Ringeraja.ba, 17.2.2014
Homeopatski pripravak u načelu aktivira odbrambene snage organizma u borbi protiv oboljenja te uravnotežuje organizam u cjelosti, a ne ograničava se samo na oboljenje.

image
/11


Riječ homeopatija je složenica od dvije grčke riječi hómoios (sličan) i  páthos (patnja,bol). Temeljni princip homeopatije je slično se sličnim liječi (similia similibus curentur). U mnogim zapadnim razvijenim zemljama homeopatija je zakonski priznata i općenito prihvaćena kao sigurna alternativa konvencionalnom liječenju. Mnogi homeopati su konvencionalni doktori . Iskustva nekoliko miliona pacijenata i alternativna Nobelova nagrada 1996 godine (G. Vithoulkas ) govore u prilog homeopatiji. Analiza 107 naučnih studija homeopatskih pripravaka pokazala je da njih 77% ima povoljan učinak.

Homeopatski pripravak u načelu aktivira odbrambene snage organizma u borbi protiv oboljenja te uravnotežuje organizam u cjelosti, a ne ograničava se samo na oboljenje.  Homeopati rade sa više od 2000 pripravaka koji nisu štetni, ne izazivaju nuspojave niti ovisnosti. Bolesniku daju tvar koja bi u velikim dozama oponašala simptome bolesti a u malim dozama ih ublažava. Većina pripravaka potiče iz biljaka ili minerala. Doze su isprva zbunjujuće, uglavnom ih vidite kao slovo ‘’x’’ ili ‘’c’’na etiketi.   1x znači da je pripravak razrijeđen jednom, tj 1 dio aktivne tvari razrijeđen sa 10 dijelova vode. 2x sadrži 1 dio aktivne tvari u 100 dijelova, 3 x u 1000 dijelova vode itd. Mješavine ‘’c ‘’su još više razrijeđene.

Važno je naglasiti da homeopatija ne tretira bolest, nego cjelokupnu osobu. I fizičko i mentalno i emocionalno stanje osobe važno je da bi se pronašao pravi preparat. Većina homeopata provede jedan sat s novim pacijentom, uzmu cijelu anamnezu, prouče simptome i procijene da li je homeopatija prikladna ili nije.

Homeopatija idealna za djecu

Većina problema u djetinjstvu i dojenačkoj dobi može se efikasno tretirati homeopatijom bez štetnih nuspojava. Homeopatija se može primijeniti na novorođenče, čak i onog trenutka kada se rodi, pogotovo nakon teškog porođaja – npr vakum, ili u slučajevima da dijete ne podnosi dobro majčino mlijeko, ne mokri ili nema stolicu na vrijeme.  Homeopata mora da zna kakva je bila trudnoća – željena ili neželjena, kako se majka osjećala u toku trudnoće, kakav je bio porod –prirodan ili carski rez, kakve simptome je dijete imalo nakon poroda.

Homeopatski lijekovi su u vidu granulica, sitnih perlica koje se rastvaraju u ustima, ili u obliku kapi. Kod beba, kapi se mogu nakapati na jezik ili da se utrljaju u kožu. Homeopatija za razliku od antibiotika ne snižava prirodni imunitet, ne uzrokuje alergije niti šteti ako se uzima duži period. Homeopatske kuglice su slatke i djeca ih vole uzimati. Osim toga homeopatija je djelotvorna i u čestim poremećajima ponašanja kao što su tvrdoglavost, strahovi, fobije, mokrenje u snu itd.

Liječenje životinja

Homeopat određuje homeopatski pripravak prema simptomima promatrajući individualne osobine životinje. Ovdje nam je neophodna priča vlasnika životinje koji svog ljubimca najbolje poznaje te nam može detaljno opisati ponašanje, stanje i fizičke simptome vezane uz određenu bolest.

Protivnici homeopatije će reći da je to placebo učinak. Postoji film kojeg je snimio BBC gdje je pokazano stado krava oboljelih od mastitisa koje su uvjerljivo reagirale na homeopatski lijek Phytolaccu. Polovica stada liječena je homeopatskim lijekom. Mastitis se smanjio za 95% u odnosu na drugo stado koje je liječeno antibiotskom terapijom. Teško je vjerovati da se radilo o placebo efektu. Životinje i djeca ne znaju za placebo efekt. Homeopatski pripravci nisu testirani na životinjama. Za promjenu, ovi pripravci se testiraju  na zdravim ljudima.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2
Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih mor...
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *