|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Johnson&Johnson i SOS Dječija sela zajedno provode program "Zdravlje je za svakog”

Uredništvo Ringeraja.ba, 27.10.2017
Johnson&Johnson je u partnerstvu sa organizacijom SOS Dječija sela pokrenuo edukativni program "Zdravlje je za svakog" s ciljem unapređenja prakse u segmentu prevencije i lične njege među djecom, mladima i porodicama iz najranjivijih kategorija društva.

image
/11


SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Rumuniji, uz značajnu finansijsku podršku kompanije Johnson&Johnson provode aktivnosti edukacije profesionalaca koji su u direktnom radu sa djecom od strane pedijatara i ginekologa, te edukaciju roditelja kroz direktni rad na unapređenju zdravlja i higijene, kao i preglede za porodice koje nisu u mogućnosti ostvariti svoja prava kroz primarnu zdravstvenu zaštitu. 

Uz edukativne aktivnosti i direktni rad profesionalaca sa djecom, mladima i porodicama, Johnson&Johnson je osigurao sistematske preglede za SOS mame i uposlenike organizacije koji su u direktnom radu sa djecom, kao i značajne količine proizvoda za njegu djece. Prepoznavši značaj ovog projekta i njegovu društvenu korist značajnu podršku pružila je i kompanija dm drogerie markt BiH. Uključivši se u okviru svojih kapaciteta i mogućnosti kompanija dm je dala dodatni impuls projektu kako bi se njegov uticaj proširio i povećao. 


 http://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/6c211db41f8f00dbbadff1a5197e50c7.jpg

 

"Inicijativa "Zdravlje je za svakog" je duboko ukorijenjena u uvjerenja i praksu kompanije Johnson&Johnson, uz istinski osjećaj odgovornosti za zajednice u kojima živimo i djelujemo, te uz kontinuiranu podršku unapređenju edukacije o zdravlju, kao i samog zdravlja. Vjerujemo da je beskrajno važno dijeliti naša znanja i podršku sa onima koji je u zajednici najviše trebaju. Upravo zbog toga, SOS Dječija sela su najbolji ambasadori i partneri programa "Zdravlje je za svakog". Pružajući najkvalitetniju brigu i podršku djeci bez roditeljskog staranja i porodicama u riziku odvajanja djece, za nekoliko mjeseci smo uspjeli o zdravlju educirati 2.178 korisnika. Na edukaciju 47 profesionalaca je utrošeno 180 sati, a predavači su bili renomirani pedijatri, ginekolozi i neonatolozi iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Goražda. Kroz direktan rad ljekara smo obuhvatili 111 korisnika", istakao je Darko Vaselić iz kompanije Johnson&Johnson BiH. 

"Strateški partneri koji prepoznaju značaj dugoročne podrške kako djeci, tako i porodicama u riziku odvajanja djece su za našu organizaciju dragocjeni. Johnson&Johnson uz podršku na području zdravlja, higijene i mentalnog zdravlja za direktne korisnike usluga SOS Dječijih sela BiH, ulaže u jačanje kapaciteta naših profesionalaca. SOS mame, pedagozi, psiholozi, socijalni radnici su prošli kroz niz "treninga za trenere" kako bi na najbolji način odgovorili na potrebe djece i porodica u potrebi. U dvije godine ćemo uložiti 14.500 sati direktnog rada sa korisnicima na temu zdravlja, prevencije, zdrave prehrane i životnih navika, higijene i mentalnog zdravlja. Ljekari specijalisti će korisnicima koji ne mogu ostvariti svoja prava biti na usluzi 200 sati tokom ove godine. Zahvaljujući kompaniji Johnson&Johnson tokom 2017. i 2018. godine smo osigurali neophodnu podršku u segmentu zdravstvenih usluga. Siguran sam da će ovo partnerstvo koje se zasniva na razumijevanju potreba lokalne zajednice i korisnika, trajati još mnogo godina", rekao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijh sela BiH. 

 

"Zdravlje je za svakog" treba obuhvatiti 11.730 korisnika iz SOS Programa jačanja porodica i SOS Dječijih sela u svih 5 zemalja, tokom 2017. i 2018. godine, od čega je preko 4.300 korisnika iz Bosne i Hercegovine. Uz navedene programe organizacije SOS Dječijih sela BiH u implementaciju aktivnosti su uključeni i SOS Centri za rani rast i razvoj, Program za mlade – YES Centar te vrtići.

Implementacija se odvija na lokacijama: Sarajevo, Goražde, Gračanica, Tuzla, Srebrenica, Maglaj i Mostar. SOS Dječija sela BiH su u edukaciju profesionalaca uključila i partnerske organizacije, nastojeći omogućiti da što veći broj porodica iz ranjivih kategorija dobije podršku i neophodna znanja za brigu o zdravlju djece. 

Realizacija pomenutih aktivnosti ne bi bila moguća bez podrške neprofitne organizacije Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust koja je osigurala potrebna sredstva za implementaciju projekta "Zdravlje je za svakog".


 http://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/f8e6cc95d9b8527ac8041b6373089de1.jpg

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
8
Jasmin - cvijet čarobnog mirisa
Ime jasmina potiče od arapsko-persijske riječi yasmin. Najčešće ga sade radi njegovog predivnog senzualnog mirisa, te gr...
4
Rak grlića maternice
Ovaj će vam tekst Nacionalnog instituta za karcinom (NCI) pružiti važne informacije o karcinomu cerviksa i o nekim razlo...
3
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *