|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Na 22. Balkanskom prvenstvu karatea u Turskoj (djeca od 2004. do 2008. godine), reprezentacija BiH, je osvojila visoko drugo mjesto.

image
/11


 

Često u novinskim natpisima viđamo samo loše stvari koje se dešavaju našoj omladini  i djeci  ali evo fantastičnog primjera da imamo divnu djecu koju čeka svijetla budućnost sa mnogo ličnih, klubskih uspjeha ali i uspjeha za našu državu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u kategroiji djece od 2004 do 2008.  godine je osvojila 9 zlatnih, 10 srebrnih i 27 bronzanih medalja.  

 

Da, visoko drugo mjesto iza domaćina je ravno prvom mjestu!!!


Bravo djeco, bravo treneri, bravo svim našim BH klubovima koji svim srcem rade s našom djecom, bravo roditelji!

 

Na fotografiji dio reprezentacije, djeca KK"Sarajevo_ZOI84" sa trenricom šampionkom Arnelom Odžaković-Bunar 

 

 http://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/05613a3d0e11f3ab479dfc71f9438437.jpg

 

Karate i djeca:

                Pozitivno utječe na usvajanje zdravog načina života, unaprjeđuje zdravlje i kvalitetu života i smanjuje rizik od kroničnih bolesti. Dokazano je da je redovita tjelesna aktivnost bitna za fizičko i mentalno zdravlje te psihosocijalni razvoj. S usvajanjem zdravih navika i edukacijom o važnosti tjelesne aktivnosti treba započeti rano. Studije su pokazale da većina djece koja se bave sportom i tjelesno su aktivna u djetinjstvu, zadrže takve navike i u odrasloj dobi.

Karate ima pozitivan učinak na razvoj osobnosti. Djeca koja se odmalena bave karate aktivnošću, već u ranijoj životnoj dobi razviju radne navike i samodisciplinu. Karate, također, ima pozitivnu ulogu i u emocionalnom razvoju djece olakšavajući im socijalizaciju. Sport koji osim tijela jača um i srce je karate. Karate je prvenstveno borilačka vještina, a učenjem i treniranjem tog sporta osim što se razvija fizička, podiže se kvaliteta i psihičke strane dječje osobnosti.

Karate je jedan od najzdravijih sportova koji jača samopouzdanje i karakter, a njime se može baviti i profesionalno i rekreativno. Zbog nedvojbene vrijednosti karatea kao sporta, vrata karatea su otvorena svima koji se odluče proći kroz njih.

 

http://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/0dbc632b4fa3d26ddeed6f115c53cf6d.jpg

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
11
Sretan Uskrs!
Članovima katoličke vjeroispovjesti naše RR sretan Uskrs!
3
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *