|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Kako do posla i finansijske nezavisnosti

Uredništvo Ringeraja.ba, 19.4.2017
Čast mi je predstaviti našu forumašicu Aidu H. Lončarić koja je ipak uspjela bez ulaganja razviti samostalni biznis. Kaže da je u pravo vrijeme prepoznala pravu priliku i odlučila je iskoristiti.
Ključne riječi:

image
/11


Mnoge žene bi željele biti poduzetnice i imati vlastiti biznis te biti finansijski nezavisne. Nažalost, često nemaju podršku okoline, ali ni sredstava kojima bi  započele takav posao.

Čast mi je predstaviti našu forumašicu Aidu H. Lončarić koja je ipak uspjela bez ulaganja razviti samostalni biznis. Kaže da je u pravo vrijeme prepoznala pravu priliku i odlučila je iskoristiti.

Aida je 2010 godine bila nezaposlena majka 2-godišnjeg dječaka, u podstanarima sa diplomom Ekonomskog fakulteta. Pored silne želje i velikog truda, ipak se nije uspjevala zaposliti. Čak je i na našem forumu autor teme Tražim posao koja ima za cilj da poveže forumašice kako bi jedna drugoj pomogle u zaposlenju.

Odlučila se priključiti jednoj kozmetičkoj kući, ali kako bi iskoristila poslovnu priliku, a ne radila katalošku prodaju. I bila je to dobra odluka.

Prije svega se dobro informisala, a onda donijela snažnu odluku da će uraditi sve kako joj je rečeno i da će godinu dana biti uporna i vidjeti da li će je to negdje odvesti.

„Prvi rezultati su već u prvom mjesecu stigli i iz mjeseca u mjesec sam napredovala. Moj prvi cilj ili san je bio da zaradim i kupim mašinu za suđe. I uspjela sam to za samo dva mjeseca. I danas mi služi odlično!“ kaže nam uz osmijeh.

„Tada sam odlučila da sanjam i želim više. Zašto ne bih došla na platu od 500 KM ili od 1 000 KM?“ Za par sati rada semično, bez potrebe za angažovanjem osobe koja bi mi čuvala dijete?!

Razmišljala sam šta to radi moja prijateljica koja je uspješna i pored svog posla ima dodatnu zaradu, a šta radim ja? Shvatila sam da ona ne igra igrice na facebook-u, a ja igram. Shvatila sam da ona ne gubi vrijeme na bespotrebne rasprave po facebook grupama ili svakodnevnim kaficama sa jednim te istim osobama već svoje slobodno vrijeme iskoristi za kaficu sa različitim osobama i usput razvija biznis. Shvatila sam da ne gleda sve popularne serije i nije progovorila ni truski ni španski već se druži i putuje.

Odlučila sam i ja da svoje slobodno vrijeme i energiju usmjerim u nešto što će donijeti dobrobit meni i mojoj porodici. Osim vremena, ništa drugo nisam mogla izgubiti. Kako sam tip koji najviše voli da je u kući nije mi ovo odricanje teško ni palo.

Danas, 6 godina unazad, svaki dan uviđam kako su tako malo odluke i promjene u načinu života imale tako veliki utjecaj na moj život, moje porodice ali i mnogih drugih ljudi koje tada nisam ni poznavala.

S ponosom kažem da živim svoj san. Danas sam finansijski nezavisna i zarađujem jako dobro i to ne krijem. Osim toga, suprug i ja smo ostvarili san i kupili smo stan koji smo par godina željeli, ali nismo mogli. Naravno, imamo kredit kao i ostali BiH građani, ali pored toga živimo i više nego ugodno. Putujemo i uživamo sa porodicom.

Sa kompanijom za koju radim putujem bar 3-4 puta godišnje potpuno besplatno na najbolje destinacije, a zadnjih godinu dana i suprug putuje samnom. Odličan je osjećaj kada radite i imate maksimalnu podršku od kompanije i okoline, kada ste za svaki uspjeh pohvaljeni, priznati i nagrađeni i kada znate da imate priliku mnogim ljudima promijeniti život, na bolje.“

http://www4.slikomat.com/13/0419/2pv-aida2.jpg

 

Aidu su slijedile i mnoge naše forumašice koje su danas uspješne menadžerice, a jedna od njih je i direktorica.

 

http://www4.slikomat.com/13/0419/amd-168649.jpg

„S ponosom uvijek kažem da smo se Remka i ja upoznale i povezale preko Ringeraje, a naše prijateljstvo je prepraslo i u poslovno partnerstvo. Remka je prva direktorica u mojoj grupi i neizmjerno sam ponosna na nju. Transformacija kroz koju je ova žena prošla kroz zadnjih par godina je nevjerovatna. Majka troje djece, osnovaca, bez rodbine u Sarajevu, bez posla, potpuno tiha, mirna i posvećena svom domu i porodici danas je energična, društvena i uspješna žena. U međuvremenu je izgubila supruga i postala samohrana majka. Sve to je ojačalo da bude samostalna, uspješna i fantastično organizovana. Kod kuće ima tri mala genija, potpune odlikaše, divnu djecu iako je često odsutna i radi neumorno. Ona je primjer da se sve može i da su sve drugo izgovori.“


Na pitanje za koga je ovaj posao i koji tip žena je najuspeješniji nam je odgovorila:

„Ovo je posao za svaku vrijednu ženu. Radi se dosta od kuće, preko facebook-a ili vibera, ali ima tu i druženja, kafica, prezentacija i edukacija. Volim uvijek da napomenem da se radi i da neće ništa doći samo od sebe i preko noći. Ali se radi bez pritiska. U moj timu ćete pronaći žene različitih godina, porijekla, obrazovanja i porodičnog statusa. Neke od njih rade u dobrim firmama kao što su državne, banke, škole i slično ali ipak rade i ovdje jer žele dodatnu zaradu, pokriti npr ratu kredita ili jednostavno uživati u svim poklonima i putovanjima. Neke su poput mene isključivo orijentisane na ovaj posao. Većina prepozna priliku za porodični posao, pa priključi i supruga ili dijete. Nekome je atraktivna ideja što je ovo posao nasljednog karaktera i znaju da će moći svom djetetu ostaviti firmicu ili neka sigurna primanja u naslijeđe. Trenutno u svom timu imam 9 menadžera, a u Remkinom još 6. Naše saradnice ali i menadžerice su iz različitih gradova širom Bosne i Hercegovine. Ne postoji neko pravila kada je u pitanju tip osoba koje su uspješne. Ja imam neke svoje kriterije, ali sačuvat ću ih za sebe!“


Na kraju vas pozivamo, ukoliko želite više infomacija o poslu ili želite bez obaveze se okušati da se javite Aidi.

Možete je kontaktirati putem telefona 061 819 090 ili e-mail adrese aida.lonaric@outook.com ili na našem forumu porukom idana_85.

Nadam se da će biti što više forumašica kojima će ova prilika promijeniti život na bolje.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
27
Jasmin - cvijet čarobnog mirisa
Ime jasmina potiče od arapsko-persijske riječi yasmin. Najčešće ga sade radi njegovog predivnog senzualnog mirisa, te gr...
8
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *