|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Mama boli me grlo....

Dr. Mirjana Mišić, 27.1.2015
Na našem tržištu postoji veliki broj preparata sa ekstraktom propolisa ali je jako bitno da propolis ekstrakt bude visoko prečišćen, bez alkohola, devoskiran, standardizovan na galagin-(aktivna komponenta iz propolisa) i bez neoclaridan diterpena (hepatotoksičan).

image
/11


Jedino ovakav ekstrakt propolisa može se bezbjedno i efikasno koristiti u terapiji otklanjanja neprijatnih simptoma (bol, crvenilo grla, otežano gutanje...).

 

U jesenjem i zimskom periodu sluznica gornjih disajnih puteva (nosa, grla i usta) najpodložnija je upalama (virusnim ili bakterijskim) a manifestuje se crvenilom grla, suhoćom, bolom prilikom gutanja, kašljucanjem, promuklost. 

Hladni dani i boravak u kolektivu pogoduju širenju virusa među djecom i povećavaju učestalost pojave ovih neprijatnih simptoma koja je uobičajena kod PREHLADA, UPALA GRLA, KRAJNIKA, GRIPA... Ovi neprijatni simptomi dovode do otežanog gutanja a samim tim posljedično dolazi  do slabijeg unosa hrane kod oboljele djece. Jedan od najčešćih uzroka pojave ovih simptoma je PREHLADA-NAZEB. 

Predškolsko dijete ima od pet do osam nazeba godišnje koji traju od sedam do devet dana. Uz zapušen nosić i disanje na usta suši se sluzokoža ždrijela-grla i dolazi do suvog nadražajnog grla i kašljucanja. Prehlade su najčešče izazvane virusima (rinovirusi, adeno virusi...) a svaki virus koji zahvati sluzokožu nosa, zahvatiće i sluzokožu usne duplje i ždrijela.



KAKO POMOĆI NAŠIM NAJMLAĐIMA ?


Pre svega djetetu treba pomoći da nesmetano diše na nos (češće čišćenje nosa, ispiranje sa fiziološkim rastvorom) kao i dosta toplih napitaka i odgovarajuće kašaste hrane koja se lako guta.

Antibiotska terapija u liječenju prehlada nije adekvatna jer antibiotici ne djeluju na viruse  pa se preporučuje alternativna terapija (Herbalna i Api terapija) koja brzo, efikasno i bezbjedno može ublažiti ove neprijatne simptome a naročito je pogodna za primjenu u dječijem uzrastu.


Kao najpoznatiji predstavnik api terapije i najkorisniji u tu svrhu se već dugo godina koristi prečišćeni ekstrakt propolisa koji dokazano posjeduje  antinflamatorno dejstvo (smanjuje crvenilo - upalu), antimikrobno i antifungicidno dejstvo (sprečava rast bakterija i gljivica), antivirusno dejstvo, pospješuje zarašćivanje rana – oštećena sluzokoža (afte) i umanjuje bol prilikom gutanja.

Na našem tržištu postoji veliki broj preparata sa ekstraktom propolisa ali je jako bitno da propolis ekstrakt bude visoko prečišćen, bez alkohola, devoskiran, standardizovan na galagin-(aktivna komponenta iz propolisa) i bez neoclaridan diterpena (hepatotoksičan). Jedino ovakav ekstrakt propolisa može se bezbjedno i efikasno koristiti u terapiji otklanjanja neprijatnih simptoma (bol, crvenilo grla, otežano gutanje...).

Takođe, oboljeloj djeci se preporučuje uzimanje dosta toplih napitaka – čajeva (herbalna terapija ) Žalfije, Timijana, Kamilice da bi se što prije obnovila oštećena sluzokoža grla i umanjio bol prilikom gutanja, te na taj način pomoglo malom bolesniku da što prije ozdravi. 


Autor: Dr Mirjana Mišić



Za grlo bez bola -  Sprej za grlo - APIS GOLA  
   



apis gola




 




Apis gola sprej za grlo sadrži visoko prečišćene ekstrakte: Propolisa + Žalfije + Timijana + Acerole 






 

 



                                          
  Saznajte više ........

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
8
Zašto se moje dijete i dalje budi noću?
Kao i bebe, mnoga mala djeca ne spavaju cijelu noć, i to je sasvim normalno. Mala djeca žude za vezom i dodirom da bi se...
4
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *