|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Pismo zahvalnosti mom prvorođenom djetetu

Uredništvo Ringeraja, 8.6.2024
Hvala što si me učinio mamom. Nosila sam mnogo titula u ovom životu do sada: sestra, kćerka, prijateljica, žena, supruga. Titula majke, koju si mi dodijelio onog dana kada sam saznala da rasteš u meni, najbliža je mom srcu.

image
Hvala prvorođenom djetetu - >Image by freepik
/11


Vaše prvo dijete će vas promjeniti na mnogo divnih načina. Mama Emily Cline za Baby Chick dijeli pismo zahvalnosti svojoj prvorođenoj bebi.

 

Mom prvencu,

 

Šta da kažem maloj osobi koja me je učinila majkom? Kako da opišem riječima šta osjećam prema tebi, koliko te volim i koliko si me promjenio?

 

Imala sam toliko snova o tome kakvo će biti moje prvo dijete. Na neki način, ti si upravo ono što smo tvoj otac i ja zamišljali. Zapravo, ti si mnogo više nego što sam ikad sanjala da možeš biti, i iznenadio si nas na najbolji mogući način.

 

Mislili smo da ćeš biti super pametan kao tvoj tata, i naravno, jesi. Mislili smo da bi mogao voljeti da čitaš kao tvoja mama, i evo te, okružen si knjigama. Ali ipak, svakog dana nas iznenađuješ svojom blagom promišljenošću i pažnjom na detalje. Ti si tako sladak i nježan mali dječak, a tako zreo za svoje mlade godine.

 

Prije svega, želim da ti kažem hvala

 

Hvala što si me učinio mamom. Nosila sam mnogo titula u ovom životu do sada: sestra, kćerka, prijateljica, žena, supruga. Titula majke, koju si mi dodijelio onog dana kada sam saznala da rasteš u meni, najbliža je mom srcu. Uz nju dolazi tolika odgovornost, ali hej, i toliko radosti!

 

Zbog tebe, ja ću iskusiti zadovoljstvo gledajući te kako učiš i rasteš i biću dio svega toga. Imam svog malog prijatelja koji pjeva dječije pjesme u kolima. Igram svoje omiljene društvene igre iz djetinjstva i golicam se i tučem jastucima.

 

Mogu da podjelim sa tobom svoje ideale i naučim te našim porodičnim vrijednostima. Volim kada nas podsjećaš na njih. Ponekad smo tata i ja toliko umorni, i zaboravljamo. Sve te male stvari me čine toliko zahvalnom. Još kao mala djevojčica znala sam da želim da budem majka jednog dana, a kada si ti došao, u potpunosti si ispunio taj san!

 

Već si me toliko toga naučio

 

Dok tebe nisam dobila, mislila sam da sam već proživjela mnogo toga. Imala sam toliko iskustva, nekoliko fakultetskih diploma i izazovnu karijeru. Mislila sam da znam toliko. . . a ipak, ti  si došao i naučio me stvarima za koje nisam znala da treba da ih znam.

 

Sa tobom sam naučila kako se brine o djetetu. Sa tobom sam naučila kako da uspostavim rutinu spavanja i pravilno nahranim bebu. Kako da ti pomognem da prebrodiš noćne strahove i kada treba da te odvedem kod ljekara. Naučila sam da upravljam komplikovanijim rasporedima i obavljam više zadataka nego ikada ranije. Morao si da trpiš mnogo toga! Hvala ti što si sve to prihvatio mirno i što si me volio kroz sve to. Hvala ti što si bio strpljiv sa mnom, dok sam shvatala o čemu se zapravo radi kada je majčinstvo u pitanju.

 

Zbog tebe sam postala jača

 

Naučila sam da budem strpljivija i da tuđe potrebe stavljam iznad svojih. To što sam tvoja majka natjeralo me je da razmislim o onome u šta verujem. Tjera me da ispitujem sebe i svoje ponašanje – znajući da me uvijek gledaš i slušaš. Ja sam bolja osoba zbog tebe.

 

Tješiš me na način na koji niko drugi ne može. Nakon što smo izgubili našu drugu bebu, tiho si ležao pored mene jer si znao da sam tužna. Nisi razumio tada, i nećeš neko vrijeme, ali morala sam da te tako čvrsto držim tih dana. I nisi to dovodio u pitanje. Upravo si ti mene još čvršće držao.

 

Kada se osjećam kao nemajka i pomislim da sam ti upropastila dan, uvjeriš me da nije tako. Uvijek kažeš: „U redu je, mama! Možemo to sljedeći put.” Kada imam težak dan, sve što mi treba je da da te ušuškam u krevet i kažem ti da si moj omiljeni mali dječak, a ti odgovoriš: „Ti si moja omiljena mala mama." I to je sve što treba da znam.

 

Zajedno smo naučili kako da se prilagodimo kako je naša porodica rasla. Više od četiri godine bio si moja jedina beba. Zajedno smo naučili kako da se prilagodimo kada smo porasli za još jednog člana. Kada sam morala da nahranim ili presvučem tvoju malu sestru, morao si da sačekaš moju pažnju. Kada sam bila umorna od nespavanja, i nisam imala energije da ti sebe dam, kao ranije... sve si prihvatao kao šampion, i rijetko si se žalio.

 

Znam da je ponekad frustrirajuće što ne dobijaš toliko pažnje kao nekada, ali gledam kako postaješ nezavisniji i sigurniji u sebe! Takođe vidim taj maleni odnos koji gradiš sa svojom sestrom. Znam da će to biti nešto što ćeš cijeniti cijeli svoj život.

 

Već pronalaziš svoje mjesto kao najstariji

 

Imaš samo pet godina, ali već paziš na svoju mlađu sestru. Paziš da ne padne iz svoje visoke stolice za hranjenje, i prvi si koji će joj dati igračku kada se buni u autu. Dijeliš svoje igračke sa njom i učiš je da dijeli. Kada ona želi da se igra, ti prestaješ sa "svojim obavezama" i zasmijavaš je. Biti najstariji u porodici je velika odgovornost i svaki dan sam tako ponosna na to koliko dobro to radiš!

 

Moja ljubav prema tebi stalno raste

 

Kada sam te prvi put srela, toliko sam te voljela da sam mislila da će mi se srce raspuknuti na komade. Pa ipak, kako postaješ stariji, moja ljubav prema tebi raste! Volim da vidim kako savladavaš nove prepreke i učiš nove vještine. Dok razvijaš svoju ličnost, upoznajem tvoje nove strane zbog kojih te volim više. Jednom sam te pitala šta znači voljeti nekoga. Rekao si mi: „Voljeti nekoga znači usrećiti nekoga. Činiš me tako srećnom!

 

Kao kada mi kažeš, prije nego što uveče odeš u krevet, i ja tebe volim do mjeseca, kroz asteroidni pojas, do Plutona i nazad. A to je stvarno mnogo ljubavi.

 


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nutrino ljetna igra – Otvori, zatvori, spo...
Vrijeme je da ponovo aktivirate svoje sive moždane ćelije! Nutrino i Ringeraja vas pozivaju da otkrijete parove i trenir...
9
Ovako to izgleda kad dijete spava s vama
Prekrasan je osjećaj kad pored vas u krevetu spava vaše maleno dijete. U tom slučaju morate prihvatiti da ćete imati man...
3
Druženje "Zvijezda baby kalendara 2018...
U subotu 30.12. 2017. godine smo se družili sa našim Zvijezdama baby kalendara 2018. godine!
3
Ta čarobna februarska djeca!
Obzirom na to da smo već zakoračili u drugi mjesec u godini, i to poseban mjesec ljubavi, odlučili smo da istražimo koje...
3






Anketa

Odvikavanje od pelena.
пеперутка16

Šta ti najviše odgovara?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *