|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Planiranje za dječji krevetić

Uredništvo Ringeraja.ba, 9.6.2020
Planiranje za dječji krevetić može biti vrlo zanimljivo i kreativno, a važno je na umu imati nekoliko stvari kako biste na kraju bili najzadovoljniji. Pročitajte!
Ključne riječi:

image
/11


 

Razmislite o tome u kojem dijelu kuće želite smjestiti krevetić

Vaša će beba u početku dijeliti sobu s vama prvih 6 mjeseci, poželjno u košarici ili dječjem krevetiću. Kada dođe do planiranja za dječji krevetić i kada imate izbora, izaberite sobu koja je blizu vaše i koja je tiha. Ako je u sobi hladno, pobrinite se da ima dobro grijanje i dobru ventilaciju. Roletne su korisne u sobama u koje dopire svjetlo i pomažu bebi da spava tijekom noći.


Učinite krevetić dijelom ostatka vašeg doma

Pobrinite se da krevetić odražava vaš osobni stil, inače bi vas njegov dizajn mogao umoriti poprilično brzo.


Napravite pano za pribadanje ili ploču raspoloženja

Internet i magazini za dizajn interijera izvrstan su izvor inspiracije. Provjerite Lansinoh Nursery Pinterest bord za neke pametne načine da dizajnirate vašu sobu.


Neka bude jednostavno

Kao i sa mnogim stvarima prije nego što se vaša beba rodi, imat ćete previše izbora (što nije uvijek loša stvar!). Kada dođe do planiranja u vezi krevetića, neka bude jednostavno i imajte na umu da je ovo mirno okruženje za vas i vašu bebu. Ako razmišljate kako udovoljiti bebi kada kupujete krevetić, sve će biti u pravoj ravnoteži. Ako se odlučite na neutralniju pozadinu, možete na jednostavan način dorađivati dizajn tokom godina kako bi soba bila u skladu s bebinom dobi.

 

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/f978f43642975a0060c151b332d9a8fa.jpg


Birajte nježne, umirujuće boje

Razmislite o bojama koje su umirujuće i ispunjavajuće. Kada vaša beba odraste, ona će vam reći što želi, zato ovo posebno vrijeme iskoristite da razmislite o onome što vas opušta. S potrebama novorođenčeta, većina mama treba mir više nego bilo što drugo. Pažljivo razmislite o bojama koje ćete odabrati i pokušajte biti spolno neutralni, u slučaju da snimak spola bude pogrešan.


Prilagodiv dekor

Obožavamo suvremeni trend sa zidnim naljepnicama – jednostavno se lijepe i uklanjaju kad budete željeli promjenu s rastom vašeg djeteta.

 

 

>>>PROČITAJ JOŠ i o odabiru KOLICA<<<

 

 

Sigurnost na prvom mjestu

Dječji krevetići trebaju odgovarati određenim sigurnosnim standardima. Uz ovo, uložite i u sigurnosne utikače i u zaključavanje ladica. Nemojte pretrpavati krevetić plišanim igračkama i izbjegavajte korištenje „odbojnika“ u krevetiću.


Stvorite zonu za dojenje

Za idealnu zonu za dojenje trebat ćete stolicu u koju se lako smjestiti i podignuti se iz nje (idealno s ručkama). Također je dobra ideja imati stol i lampu pored nje (ne zaboravite da trebate čuvati hidrataciju dok dojite, tako da je dobra ideja negdje smjestiti vaše piće). Uložite u neke udobne jastuke tako da vam bude što je moguće ugodnije.


Slabija osvijetljenost također je dobra ideja za noćna hranjenja, tako da ste i vi i beba mirni i opušteni te da lako možete otploviti u snove nakon hranjenja.

 

Pročitajte odlične savjete RR mama o najboljim krevetićima za vašu bebu >KREVETIĆ<

i o >POKRETNIM KREVETIĆIMA<

 

 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
10
Svi hoće da drže bebu, ali ko drži mamu?
Majčinstvo je neprestano donošenje odluka, pravljenje uspomena, pokušavanje i pravljenje grešaka. Pokušavamo da odgojimo...
6
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *