|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Počelo izdavanje elektronskih zdravstvenih kartica

Uredništvo Ringeraja.ba, 11.9.2013
Uvođenje elektronskih zdravstvenih kartica u zdravstveni sistem Kantona Sarajevo zvanično je počelo danas, a prvih 5000 kartica izdato je ratnim vojnim invalidima i kategorijama građana koji nužno trebaju zdravstvenu zaštitu.

image
/11


Povodom početka implementacije ovog značajnog projekta u Kantonu Sarajevo, ali i u BiH, danas je u Domu zdravlja Vrazova upriličena i njegova promocija na kojoj su govorili premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, ministar zdravstva KS Eldan Lokmić i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Faris Gavrankapetanović. Svečanosti je prisustvovao i dopredsjedavajući Skupštine KS Nabil Naser.

 

„U okviru ovog pilot-projekta je predviđeno da do kraja godine ukupno bude izdato 20.000 elektronskih kartica i to za kategorije građana koje su u stalnom liječničkom tretmanu, kao što su ratni vojni invalidi i penzioneri, dok bi se realizacija kompletnog projekta trebala okončati naredne godine“, izjavio je ministar Lokmić.

 

On je istakao da su prednosti primjene elektronskih kartica višestruke a podrazumijevaju, između ostalog, da pacijenti više ne moraju ići ovjeravati knjižice, čekati u redovima, te da će se povećati efikasnost zakazivanja pregleda kod ljekara. Također se očekuje bolji prenos podataka u cjelokupnom zdravstvenom sistemu kao i izdavanje elektronskih recepata.

 

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković rekao je kako se na ovom projektu radi jako dugo i da je njegov značaj ogroman.

 

“Već imamo dobre reakcije korisnika i zdravstvenog osoblja iz šest zdravstvenih ustanova gdje su u primjeni elektronske kartice”, istakao je premijer. Naglasio je da se njihovo izdavanje neće naplaćivati.

 

U KS-u ima oko 410.000 osiguranih osoba i za sve njih će biti urađene elektronske zdravstvene kartice.

 

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Faris Gavrankapetanović je kazao da će se njihova distribucija obavljati direktno ili putem pošte za građane koji ne mogu doći da ih preuzmu u poslovnicama Zavoda. Dodao je da će tokom realizacije projekta u primjeni biti paraleleni sistem korištenja starih knjižica i novih elektronskih kartica, saopšteno je iz Vlade. 

 

Izvor: bh-news

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
14
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2
Razvodite se! Kako reći djeci?
Znamo da je razvod stresan događaj za muškarca i ženu koji više ne mogu zajedno. Još je stresniji ukoliko je u braku bil...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *