omniakarem u 19:23
na temi السكن المثالي ضمن أفضل المشروعات
iz foruma Dijete
Narodna medicina se na Istoku prenosi s koljena na koljeno i veoma je cjenjena
Ovaj "eliksir" se uzima dva puta godišnje, a djeluje tako što, prema vjerovanju arapskih žena, kompletno podmlađuje organizam.
Da biste napravili ovaj eliksir potrebno je:
100 ml soka od limuna;
200 grama meda;
50 ml maslinovog ulja.
Priprema: Pomješajte sve sastojke i uzimajte po jednu kafenu kašičicu tri puta dnevno na prazan stomak. Znači, 15 do 20 minuta prije obroka.
Nakon što pojedete cijelu smjesu, napravite pauzu u trajanju od pola godine.
Redovna konzumacija limunovog soka pomoći će obrambenim snagama organizma, alkalizovati tijelo, pomladiti ga i očistiti. Limun takođe neutralizuje slobodne radikale, poboljšava pamćenje i čisti kožu kojoj daje tonus te je pomlađuje.
Svi oblici meda prirodno sadrže hranljive materije i enzime, koji imaju niz zdravstvenih prednosti i medicinske upotrebe. U stvari, med se tokom istorije koristio kao narodni lijek za dobro zdravlje, imunitet i mnoga stanja.
Za vrijeme pauze od pola godine, svaki dan pijte čaj sa đumbirom:
Pola kašičice rendanog đumbira prelijte sa 200 ml ključale vode. Dodajte i malo soka od limuna, po ukusu. Nikako nemojte dodavati med ili šećer u ovaj čaj. Kada se naviknete na jačinu ukusa, povećajte količinu đumbira na celu kašičicu prilikom pripreme čaja.
Još zanimljivih tema o >>> Zdravlju, Ljepoti i modi
moje zlato
Autor: Jasnalajla
Moj smješko
Autor: Emydel
Moj smješko
Autor: Emydel
Najljepsi dani ..
Autor: Elvis
Uzivanje
\"Podrška koju volim\"
Napitak koji topi masnoće na trbuhu
Najjači napitak koji topi masnoće na trbuhu za 7 dana
Ovu zaista zanimljivu kratku animaciju koja prikazuje trudno
Aplikacija “Moj kalendar imunizacije”
Praćenje kalendara će biti mnogo lakše uz mobilnu aplikaciju
Kako da bebina koža ostane suha i zaštićena
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Pitanje.
пеперутка16
Da li neko od vas drži krave? Ako jeste, šta radite s mlijekom? Ne zezam se, pitam ozbiljno, ne znam sta da radim sa mlekom?