|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

SLATKO JE ZAKON

DEPO portal, 9.6.2013
Šećer nas odmah asocira na nešto slatko poput kolača, ali može nam pomoći i oko nekih problema u kućanstvu
Ključne riječi:

image
/11


1. Svježina cvijeća

Proljeće je pred vratima, a ako vas mirisi cvijeća u vazi podsjećaju na tople dane koji dolaze, evo kako ga učiniti što trajnijim. U litru mlake vode usipajte tri žlice bijelog octa i dvije žlice šećera pa će cvijeće u vazi dulje ostati svježe. 

2. Biljke u vrtu

Ako vam se čini da su vaše biljke u vrtu napali paraziti odnosno sitni crvi, šećer može pomoći da ih se riješite, savjetuje Reader's Digest. Takva vrsta parazita stvara sitne čvorove na korijenu biljke, a šećer im smeta, prenoi Tportal.hr.

3. Prljave ruke

Masnoća i prljavština na rukama često se teško skidaju običnim sapunom, a uz to se umivaonik zaprlja jače no inače. Probajte recept s malo maslinovog ulja i šećera. Maslinovo ulje će hidratizirati kožu, a šećer djelovati kao abrazivno sredstvo i ukloniti masnoće. Emulziju dobro utrljate na ruke, a nakon nekoliko minuta isperite toplom vodom. 

4. Zamka za insekte

Umjesto skupih sprejeva šećer može biti izvrsna zamka za muhe, dosadne mušice i insekte. U loncu prokuhajte dvije čaše mlijeka, 115 grama šećera i 60 grama mljevenog bibera 10 minuta, povremeno miješajući. Sipajte u plitke zdjele i postavite na mjesta na kojima vam dosađuju insekti.

5. Istrijebite žohare

Žohara se uopće nije lako riješiti, ali prije nego pozovete stručnjaka za dezinsekciju probajte složiti mješavinu jednakih dijelova šećera i boraks praha te posipati preko zaraženih područja. Šećer će privući žohare, a boraks će ih ubiti.

(DEPO, BLIN/md)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2
Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih mor...
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *