|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Za moju bebu rođenu 2020. godine: Uspjela si da "najgoru godinu ikada" učiniš najboljom u mom životu!

Uredništvo Ringeraja, 3.2.2021
"Pitam se kako će bebe rođene tokom ove burne godine jednog dana da razmišljaju o godini svog rođenja. Dok nas slušaju kako razgovaramo o "najgoroj godini ikad", hoće li se osjećati loše, ili možda osjećati krivim?"
Ključne riječi:

image
/11


Mama Jessica Martin-Weber napisala je emotivno pismo svojoj bebi rođenoj u haotičnoj 2020. godini.


"Pitam se kako će bebe rođene tokom ove burne godine jednog dana da razmišljaju o godini svog rođenja. Dok nas slušaju kako razgovaramo o "najgoroj godini ikada", hoće li se osjećati loše, ili možda osjećati krivim?

Može hoće, možda neće. Ali, ja se ipak nadam da neće. Za mene i moju porodicu, najbolji dio ove teške godine bila je nova osoba koja je došla na svijet i u našu porodicu!

 

Ovo je moja poruka mojoj radosti i ljubavi – mom djetetu:


Želim da znaš nekoliko stvari. Najsvjetlija si tačka ove teške godine. Nisi nikakav teret ili peh ili na bilo koji način problem jer si rođena 2020. godine. Kad čuješ ljude kako govore da je godina tvog rođenja bila užasna, zapamti: to nema nikakve veze sa tobom.

Učinila si 2020. godinu jednom od najboljih godina mog života.

Da, dogodila se pandemija, građanski nemiri, bizarni izbori, super čudna školska godina, ekonomija koja je potpuno propala, ali ništa od toga nema veze sa tobom.

Kad god sam se osjećala preplavljena negativnim emocijama i svim ovim događajima u ovoj ludoj i "neviđenoj" godini, najviše sam voljela činjenicu da te mogu držati u svojim rukama i na trenutak se izgubiti u pravom čudu – u tebi!

Iako je bilo razočaranja i bolova u srcu, gubitka i tuge, ublažila si svu bol koju sam osjećala. Učinila si ovaj svijet ljepšim mjestom.

Nisi odgovorna ni za jednu poteškoću 2020. godine i nisi ni na koji način vezana za njih.

Ljudi će reći da je 2020. bila najgora godina ikad i zaista jeste na mnogo načina, ali meni nije, jer mi je donijela najlepši dar - tebe!

Zahvalna sam što si rođena ove godine.

Iako je ova godina bila prepuna jedinstvenih izazova, ova će mi godina uvijek biti posebna jer se u njoj rodila moja najveća radost.

2020. je našoj porodici donijela značajne poteškoće i teške trenutke, ali ti si bila ono što je ovu godinu učinilo boljom. Ti, moja bebo, predstavljaš nadu, našu bolju budućnost, dugu obećanja, ali to ne znači da moraš da nam ispuniš naša očekivanja - naš oporavak je samo naš i moramo ga podnijeti i izvršiti kao naše obećanje tebi!

Nije tvoj zadatak da nadoknadiš sve poteškoće godine u kojoj si se rodila.

Samim time što si ovdje, već to i radiš. 2020. godina donijela je puno promjena i izazova, ali ti si donijela radost, nadu, mir i toliko ljubavi. Ti si naš mir i sreća usred ovog haosa.

Volim te. Hvala ti što si sa nama. Tako sam zahvalna što sam ti mama. Tvoja Mama."


Autor: Jessica Martin-Weber / The Leaky Boob

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
4
Vrtići u Sarajevu s osnovnim informacijama
Spisak vrtića
4
Da li ponoviti vakcinu BSG ako nema ožiljka!
BCG vakcina je jedna od prvih vakcina koje su ušle u široku primjenu i procjenjuje se da je do sada u 172 države koje je...
4
Handling bebe - pravilno podizanje i spušt...
Roditelji nekada ne znamo kako se pravilno podiže i spušta mala beba. (slovenački video)
3






Anketa

Mekki Turabi
myb@by

Da li vjerujete da Mekki Turabi svojom energijom moze pomoci ljudima? Da li cete otici u Zetru, dok je Mekki u BiH?

Da (51%)

Ne (49%)


Broj svih glasova: 174

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *