|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Plodna voda - curenje, manjak, visak i ost. p...
15.5.2008 16:48:50   
Anoniman
Hej hanume,
Imam dojam da mi curi plodna voda. Cudno se osjecam, ne znam da li zbog straha ili neizvjesnosti. Kako to mogu znat? Da li se to nekom dogadjalo i kako se dogadjalo. Hvala vam, ali nadam se da nije. Bas mi je frka sad.user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio dina RR -- 15.9.2008 10:37:13 >
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Curenje plodne vode???
15.5.2008 18:45:17   
mamy Sabina
rano je da ti curi plodna voda.mozda samo bebecev pritisak al u svakom slucaju javi se svom doktoru.ja sam prije 8 mjeseci izgubila bebu u 14-oj sedmici trudnoce.sve je bilo ok i odjednom prolaps pupkovine otekla plodna voda i gotovo.sad sam ponovo trudna 8 sedmica i nadamo se najboljem.sve najbolje smanji stres na minimum i javi se dr

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Curenje plodne vode???
15.5.2008 19:20:00   
pine
Posto neznam koliko si trudna  neznam ti reci da li je ok sto se brines.  Ja jos od pocetka trudnoce imam iscjedak  koji je normalan.  Neko je vrijeme bio stao i sad se opet vratio ali je manje gust i vise kao voda popracena sa onim bjelim tragom (uzas u svakom slucaju kad je ves mokar).   Mozda je i ovo s tobom slucaj pa ti se cini da je plodna voda?     Ja koliko znam ako i jeste plodna voda ona stalno curi, kap po kap ide,    ili  izleti odjednom ko poplava.    Nazovi doktoricu, najbolje je otici da testiraju to i vide da li je stvarno voda. 

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Curenje plodne vode???
15.5.2008 19:30:17   
Anoniman
Pa po svim nekim proracunima sutra sam 36. nedjelja. Skroz sam napeta, zbunjena, nemam pojma. Nema vise, to se jednom pojavilo, ali gace i pantalone su mi bile mokre, i ne znam sta da radim. Ali tjesi me da nije opet puno i da nema vise pa vidjecu. Nema cak ni kap po kap, stalno provjeravam. Cak sam nasla na internetu da treba stavit neku krpu ili peskir ili samo ves, znaci bez uloska i hodat pola sata, kao ako se jos pojavi to je to, medjutim nije se vise javljalo.

(odgovor članu pine)
  Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Curenje plodne vode???
15.5.2008 21:44:50   
seki
Moze biti i od pritisaka na mokracni mjehur da si malo "popustila" a nisi ni osjetila.Ja bih u svakom slucaju makar nazvala doktora da pitam.Nemas sta izgubiti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Curenje plodne vode???
15.5.2008 22:23:40   
Okarica
Meni se isto desilo u 18. sedmici i bilo me je strah. U jednom momentu sam osjetila da mi je donji veš skroz mokar iako sam imala onaj dnevni uložak. Pročitala sam sve što sam mogla naći na Internetu o tome, savjete s krpom, pa čak spominju i neke uloške koji detektuju plodnu vodu, ali toga u našim apotekama nema. U svakom slučaju javila sam se doktoru i on mi je rekao da je sve ok. Ultrazvuk je pokazao da imam dovoljno plodne vode i da je sve normalno. To je vjerovatno bio malo jači iscjedak. Više mi se to nije dešavalo. Dr. mi je rekao da mu se obavezno javim ako se to bude češće ponavljalo i ako bude veća količina iscjetka, ali hvala Bogu sve je u granicama normale sada. U utorak idem na kontrolu pa ću vidjeti. Sad sam u 24. sedmici plus dva dana. Najvjerovatnije je i kod tebe sve ok, ali obavezno se javi doktoru.
Pozdrav!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu seki)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Curenje plodne vode???
16.5.2008 10:07:27   
lida
Meni je u 38 sedmici doslo do visokoprsnuca vodenjaka i tad mi je pomalo oticala  voda kao da pisnes recimo svakih 15 min.Porod je nastupio nakon 10sati .Obavezno se javi doktoru.

_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Curenje plodne vode???
16.5.2008 10:16:09   
Anoniman
Meni se vise nista nije dogodilo. Tako da sam odlucila ne panicit. Ne nosim ulozak, jer on upija pa bas ne mozes skontat i stalno gledam na gace ima li sta, sad pa sad sve je pod kontrolim. Beba se normalno mice, nemam bolove, mislim da je sve ok. Hvala vam puno na savjetima. Ako se slucajno jos jednom dogodi, pa nije bitno u kojoj kolicini idem odma dr.

(odgovor članu lida)
  Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Curenje plodne vode???
20.5.2008 0:00:39   
mazalica
Meni je u 35 sedmici posla da ide plodna voda i to bas puno, odmah su me poslali u bolnicu da lezim i nakon dva dana me zabolilo i rodila sam, beba je bila u inkubatoru primao je neke antibiotike preventive radi jer se sumljalo na upalu zato sto je isla plodna voda. 

_____________________________

Hamza 27.02.2008
Ente kalbii, ente kullun fii hajatii...


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Plodna voda - curenje, manjak i ost. prob...
20.5.2008 19:43:20   
bebano
Zenice moze li mi neko reci koje su karakteristike plodne vode. Jel trag na vesu proziran ili je bjel, zuckas, jel onako ljepljive teksture ili ne? Ok znam da nebi trebao imati neki miris. Ma meni se vec duze pojavljuje tako nesto na vesu (sada sam 38 sedmica) ali ja sve mislim da mi je pojacano bijelo pranje, tako nekako izgleda. Bila sam kod dr-a u nedelju, radio mi UZ i rekao je da ima dovoljno plodne vode. Ali eto ipak mi bude mokar ves, ne toliko da prodje na hlace, ali ipak mislim sta li je. Hvala puno.

< Poruku je uredio dina RR -- 14.9.2008 19:36:03 >

(odgovor članu mazalica)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Curenje plodne vode???
20.5.2008 21:49:33   
bebano
Niko ne zna user posted image

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Curenje plodne vode???
21.5.2008 11:08:07   
Anoniman
Hej bebano, zaista bih ti pomogla da znam, i ja sam bila u dilemi znas kojoj. Ali sam cekala da vidim hocu li nesto tako opet osjetit pa onda da odem, nije se nista vise dogodilo tako da sam ostala da ne idem. Ali posto sam sve zivo po netu pretrazila mislim da bi trebala otic dr i vidjet sta je. A ono sto sam cula je da jeste ljepljiva, da je bez mirisa, bezbojna i moze biri zelenkasta, i moze ostavljati trag , ne znam kako to da opisem ali tako nekako sam procitala, kao sa malim tragovima krvi.

(odgovor članu bebano)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Curenje plodne vode???
21.5.2008 14:31:47   
Kesten
Drage moje meni je vodenjak pukao u sedmom  mjesecu trudnoće i mislila sam iskreno da sam se upiškila..user posted image ..išla sam na vece, međutim boje ni mirisa nema a stalno ide..konstantno i nekontrolisano ..nazvala sam doktoricu rekla mi je da dođem odmah i da stavim uložak, kako bi ustanovili jeli plodna voda..i bila je...nakon vda dana sam rodila...želim vam mile svu srecu.. 

_____________________________

Najveca umjetnost je istinski voljeti ljude!!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Curenje plodne vode???
21.5.2008 18:06:56   
bebano
Draga Kesten,

hvala puno sto si podjelila iskustvo sa nama.
Kod mene nije takav slucaj kao sto je bio kod tebe, tako da pretpostavljam da je samo malo jaci iscjedak (citala sam da je to normalno). Isjcedak je malo gusci, ima boju neku zuckastu i ne ide tako kao kod tebe, nego bas ono curkne povremeno (sorry na detaljnom opisu user posted image ).

(odgovor članu Kesten)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Curenje plodne vode???
5.9.2008 11:56:43   
idana_85
Je li se vise ikome to desilo pa da je morao lezati u bolnici? Jedna forumasica je bila dva dana, pa je pustili pa je navece opet ostavili. Curi joj pogotovo kad se pokrece. Niko joj nista ne govori,samo joj daju neke antibiotike. Pa ako neko zna sta rade u tim slucajevima neka javi.

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Curenje plodne vode???
5.9.2008 23:05:29   
lejlaze
meni se upravo desilo, na vesu i na trenerci mi je bila mokra fleka, pa nije ni mala. kontam da nisam (kako neka forumasica vec rece) "popustila malo", ali ne vjerujem jer nema mirisa. za sada bolove ne osjecam, kontam cekati do jutra pa vidjeti hoce li se ponoviti. ako da, idem za bolnicu.
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Curenje plodne vode???
5.9.2008 23:08:20   
mazalica
Lejla koja si sedmica trudnoce???

_____________________________

Hamza 27.02.2008
Ente kalbii, ente kullun fii hajatii...


(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Curenje plodne vode???
5.9.2008 23:09:11   
lejlaze
39 sedmica.

(odgovor članu mazalica)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Curenje plodne vode???
5.9.2008 23:13:27   
mazalica
Draga moja izgleda da je pocelo, plodna voda i nema mirisa ja ga bar nisam osjetila a tekla mi je dva dana u velikim kolicinama... Imas li broj od svog doktora da ga pitas sta ces, po meni bi se trebala sto prije javiti svom doktoru...
Sretno...
Idana ja sam lezala dva dana u bolnici i isto su mi samo davali antibiotike protiv upale na ultrazvuku su mi rekli da ima dovoljno plodne vode i da nije opasno za bebu ioako je meni bas puno teklo... rodila sam treci dan u 35 sedmici 

< Poruku je uredio mazalica -- 5.9.2008 23:24:35 >


_____________________________

Hamza 27.02.2008
Ente kalbii, ente kullun fii hajatii...


(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Curenje plodne vode???
6.9.2008 9:33:57   
Mrva
Ja sam evo 9 mj.+1 dan, i imam bolove od jucer poslijepodne. Oni nisu pravilni, ali su ipak prilicno bolni. Imala sam smedjkasti iscjedak, al sam u cetvrtak navecer bila na pregledu, radili su mi amnioskopiju i voda je jos uvijek bila mlijecna (dr. mi je rekao da se nakon tog pregleda moze javiti taj iscjedak). Nocas sam takodjer imala bolove, osjetila sam curenje neke tekucine :), providne i bez mirisa, ali ne u velikim kolicinama. Jutros sam primijetila nesto kao sluzni cep (pretpostavljam da je to cep)...dakle, kao sto se moze primijetiti sva sam 'likvidna' user posted image (ovo se smijem od muke) i ne znam sta da radim, da li da idem u bolnicu ili da cekam pravilne kontrakcije ili....totalno sam van sebe i nemam pojma sta ce biti naredno i to me izludi, a tek bolovi...user posted image   




_____________________________

Lovely

(odgovor članu mazalica)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Curenje plodne vode???
6.9.2008 10:01:39   
idana_85
Vidi prvo hoce li konstantno voda curiti,ako ne cekaj kontrakcije, nemoj ici gore da te oni zavale bezveze,samo ce ti biti teze. ako skontas da su pravilne, samo se kreci dok ne dodju na 5 min, a onda u bolnicu. Javljaj nam se

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Curenje plodne vode???
6.9.2008 14:14:47   
lejlaze
bila na kontroli. sinoci nisam imala posebo bolova, bilo je podnosljivo.
smanjena je plodova voda, ako dobijem bolove da se odmah javim, a ako ne u ponedjeljak na kontrolu u vjerovatno cu ostati lezati. user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Curenje plodne vode???
8.9.2008 12:13:03   
dacy
ja imam jedno pitanje, mozda nije na pravoj temi...ali razumjet cete. Mene od jutros boli donji dio stomaka, evo i sada se jedva krecem, svaki korak  mi stvara veliku bol,ali ledja me ne bole. Bol se malo povuce i onda opet, e sada koliko ja znam plodna voda mi nije iscurila (valjda bi primjetila user posted image ), sutra ulazim u 38 tjedan. Je li koja od vas imala slicnu situaciju, ziva ne znam da li da odem do bolnice

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os...
8.9.2008 12:19:50   
mamin sin
Koliko ti traju bolovi i koliko su cesti? To se mozda i bebac spustio pa ti stvara pritisak i bol kako hodas. Ja sam imala prave "skolske" kontrakcije, pocinje od krsta, prelazi preko kukova i onda donji dio stomaka. E sad, nekoga ne bole ledja nikako, a nekoga stomak, bar na pocetku...Zavisi.. Mozda su ti lazice, smjesta se bebica... Ako su pravilni bolovi, u pravilnim razmacima i ako potraju, onda je krenulo...user posted image  

< Poruku je uredio dina RR -- 15.9.2008 10:38:01 >

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os...
8.9.2008 12:32:24   
dacy
ma ne znam ni je u kojim su razmacima, sad cu pratit, mozda neki 5-7 min. a i bebu od jutros slabo osjetim, a ako i osjetim svaki njen pokret mi stvara bol

< Poruku je uredio dina RR -- 15.9.2008 10:38:29 >

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *