|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Putovanja u trudnoci
12.2.2008 9:04:44   
bšimunić
user posted image   BOK DRUŠTVO!!! user posted image user posted image user posted image

Evo mene opet, imam još pitanja.Zanima me do kada se u trudnoći može putovati. Vrijeme putovanja je oko sat i pol. Ja večinom vikendom odlazim u zagorje da se malo maknem iz gradske gužve pa se odmaram na friškom zraku. Za sada sve dobro podnosim i paše mi, ali me zanima dali može biti štetno, i do kada se može odlaziti tako na put do kojeg mj.trudnoće.user posted image user posted image
Sada ulazim u 4 mj.user posted image user posted image

Hvala!!!

user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 8.2.2010 10:36:23 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: PUTOVANJA
12.2.2008 12:10:43   
Nadi
Ja radim dalje od svog mjesta boravka i osam i pol mjeseci trudnoće sam provela vozeći se na posao autobusom oko sat vremena u jednom pravcu, pa sat vremena nazad. vikendima smo često išli u Hercegovinu i to 10 tak dana pred porod. Zato draga moja ako se osjećaš dobro, ako nemaš nekih problema u trudnoći slobodno putuj. Ja sam za svaki slučaj nosila zdravstvenu ako porod krene prije.
Pusa!
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: PUTOVANJA
12.2.2008 19:54:33   
kana
i ja stalno hodam i putujem, ali isto kao i Nadi imam knjizicu sa sobom (za svaki slucaj) al ne putujem daleko,od Zenice do FIS-a i nazaduser posted image

_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: PUTOVANJA
12.2.2008 23:18:03   
Amelaa RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: kana

i ja stalno hodam i putujem, ali isto kao i Nadi imam knjizicu sa sobom (za svaki slucaj) al ne putujem daleko,od Zenice do FIS-a i nazaduser posted image   jA JOS IDEM MAMI U BUGOJNO HIHIIH


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu kana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: PUTOVANJA
18.2.2008 15:03:43   
A Iman
Ako je trudnoca ok, onda bez problema mozes putovati, pogotovo kada se radi o 4. mjesecu trudnoce i udaljenosti od svega sat i pol. user posted image

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: PUTOVANJA
19.2.2008 8:56:30   
BUBI*
pozdrav cure, super temauser posted image  i ja idem na bračno u 4. mj 2008. u 20-om tjednu trudnoće, znam da smijem putovati i ići ću na pregled prije puta, ali me zanima kako to ide sa zdravstvenim u slučaju da mi se nešto dogodi ili dođe do komplikacija u drugoj zemlji, trebam li uplatiti neko osiguranje prijeuser posted image  pomozite

(odgovor članu A Iman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: PUTOVANJA
19.2.2008 9:01:39   
Nadi
Hej mila obavezno uplati zdravstveno u nekoj osiguravajućoj kući. Ja znam za Bosnu, Triglav, Sunce (pogledaj na intrenetu koje sve imaju u BiH). To ti je pravo jeftino a moći ćeš se poroditi i u stranoj državi ako bi user posted image  požurila.
Sretan put

(odgovor članu BUBI*)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: PUTOVANJA
19.2.2008 9:16:15   
BUBI*
user posted image  hvala ti puno, ja sam iz hrvatske, iz dubrovnika, ali te su stvari svugdje iste

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: PUTOVANJA
19.3.2008 10:30:34   
Mrva
Drage moje,

Ja bih 30.03. trebala putovati na 20 dana na službeni put u Brisel. To je naravno divno, međutim malo se plašim. Ja sam u 16 sedmici trudnoće i pretpostavljam da nema prepreka u 'ranoj' trudnoći putovati, ali ja imam migrene (i prije trudnoće, koje su se na žalost internzivirale u trudnoći - prva 3 mjeseca - neizdrživo), tako da ne znam  kako će se sve to završiti. Znam da neke avio kompanije traže dozvolu od doktora da možeš putovati avionom, al eto, ipak se nadam da će sve biti uredu, aBd.
Također, i prije trudnoće, uredno nakon 5-6 sati putovanja, mene zaboli glava, mogu misliti kako će užasno sve izgledati ako se to dogodi na ovom putu. Mada, imam putničko-zdravstveno osiguranje koje sam za 20 dana platila 35 km u Sarajevo osiguranju, a imam i Van Bredu osiguranje, tako da se mogu liječiti bilo gdje u EU! Bar neka olakšavajuća okolnost.

Nadam se da ćemo se sve vratiti žive, zdrave, i deblje :) s puta!




_____________________________

Lovely

(odgovor članu BUBI*)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: PUTOVANJA
30.3.2008 9:54:48   
Mrva
Samo da vas sve pozdravim prije mog odlaska na put!
Ostanite zdrave i lijepe, čuvajte bebice i svakako sretno svima kojima je u aprilu dp, a ja se svakako javim čim se vratim, aBd, krajem aprila.

Srdačno, :)

user posted image i Mrva


_____________________________

Lovely

(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: PUTOVANJA
31.3.2008 1:19:53   
ebru
Mrva sretan put,i no sikirikiuser posted image

_____________________________

MONIKA 11.12.2007
Jeder Mensch begegnet einmal dem Menschen seines lebens,aber nur wenige erkennen ihn rechzeitg!
http://www.youtube.com/watch?v=P6WlXmHrnyU

(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Putovanja u trudnoci
21.4.2008 12:56:02   
Anoniman
preneseni odgovori sa iste teme:
IZVORNA PORUKA: haidy

Zdravo mame i buduce mame,
Interesuje me kakvo je vase misljenje o putovanju u trudnoci? Ja sam planirala da otputujem negdje za Novu godinu, 4-5 sati voznje kolima. Ali sad se dvoumim, jer mi mnogi govore da nije preporucljivo putovati kad si trudan i da to ni slucajno ne radim.
Nije mi bas jasno zbog cega i kakve komplikacije mogu nastati.
Inace sam u petom mjesecu, osjecam se dobro, osim sto imam visok pritisak, ali sad ga kontrolisem lijekovima, pa je u granicama normale.
Unaprijed hvala na odgovorima i veliki pozdrav!


IZVORNA PORUKA: Eminica

Draga Haidy,ako ti trudnoca tece bez problema,nemas nikakvih razloga da ne ides na putovanje,ali kratko putovanje. Treba izbjegavati putovanja pocevsi od 7.mjeseca trudnoce.
Najbolje je putovati u drugom tromjesecju,a kako vidim ti si vec u tom periodu.
Ako vec ides na putovanje oko 4-5 sati,svaka dva sata moras praviti kratku pauzu,izaci iz auta, prosetati... Pojas ti je obavezan,s tim da ga stavis ispod trbuha,a ne poprijeko.
I zamoli MM da vozi sporije,prije svega zbog izbocina i rupa na cesti. I cim dodjes na odrediste,odmah da se odmoris....
Ja sam recimo pricala sa svojom dr. posto cesto idem u Tuzlu,a u petom sam mjesecu, a idem u TZ za Novu Godinu,rekla je da nemam nikakvih problema,i  da mogu slobodno ici,ali uvijek, gdje god isla ti sa sobom ponesi knjizicu,i sve nalaze od svog doktora. Ali te opet moram zamoliti da se posavjetujes sa svojim dr,mada mislim da nema nikakvih problema.
Zelim ti puno srece.... I naravno sretan put......
user posted image


IZVORNA PORUKA: makana

putovala sam u prvom tromjesečju i to na dalju relaciju
hvala bogu sve je bilo ok, a i mi smo stajali gdje god smo mogli, nije bilo pušenja u autu i sl
kasnije, u sedmom mjesecu početkom augusta otišli smo do neuma iz sarajeva i sve je opet bilo ok, ali smo također stajali odmarali, pili kafu u usputnim kafanama i sl
sve je do tebe, kako se ti osjećaš, tvoje tijelo samo će ti reći jesi li umorna, želiš li se malo protegnuti
a beba je sigurna u tvom stomaku tako da se nemoj puno brinuti
sretno

IZVORNA PORUKA: Suzana

Cao Haidy,

Ja isto mislim da mozes na put koji traje 4-5 sati, pogotovo ako si u 5. mjesecu i ako je sve do sada bilo OK.

Vidis, ja sam buduca mama dvojki, i na samom pocetku trudnoce (cca. 2 mjesec) smo trebali u Prag (I dio honeymoona :) ), busom, ali Dr je rekla, ja ne bih preporucila, jer su u pitanju dvije bebe i to je malo rizicnija trudnoca. Kao da sam bila trudna s jednom bebom, bilo bi skroz OK.

U svakom slucaju, ja bih se takodjer posavjetovala sa svojim ginekologom, prije polaska na put.

Sretno u svakom slucaju.

IZVORNA PORUKA: mišur

Haidy,
ja sam u petom mjesecu putovala do Zlatibora, putovanje je trajalo nekih 7 sati i nisam imala nikakvih problema. Češće smo odmarali, muž je vozio sporije i sve je proteklo ok. Inače, imam urednu trudnoću, tako da i nije bilo nekih prepreka za putovanje.
Mislim da je opet najbolje da pitaš svog doktora, da budeš 100% sigurna radi sebe i bebe.



(odgovor članu ebru)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Putovanja u trudnoci
22.4.2008 15:38:07   
Mrva
Dears,

Da se javim da sam zdravo i sigurno stigla kući! Doduše, letila sam avionom, i to po 2x po 1.5 i 2.5 sata (Sa-Beč-Brisel i nazad). Jedino sam problema imala prilikom slijetanja, jer su nagle promjene pritiska tokom slijetanja/uzlijetanja. Ali ne bih da vas plašim, ništa strašno. Strašnije su bile turbulencije pri slijetanju u Sarajevo, jer je bilo oblačno i puhao je vjetar. To je bilo prvi put u životu da sam se zaista uplašila u avionu, dlanovi su mi bili mokri. Avion se naginjao lijevo, desno + propadanje kroz oblake...strašno. Zaista, pilotu kapa do poda!

Sto se auta tiče, opet moram na put do Bosanskog Broda, to je nekih 5 sati, obzirom da idem sama sa vozačem, stajat će svakih pola sata, da malo pružim noge, odem u wc itd.

Želim vam sretan put gdje god pošle!  

_____________________________

Lovely

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Putovanja u trudnoci
29.4.2008 22:39:56   
jupajdi
Ja bih trebala slijedeće sedmice ići u Istanbul sa mužem i ostati 5 dana. Sada sam 28 sedmica, slijedeće sedmice 29, znači sedmi mjesec. Išli bi avionom, naravno, i put traje nekih 45 minuta do sat vremena. Trebam doktora pitati. Trudnoća mi je uredna.
Šta vi mislite?user posted image

(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Putovanja u trudnoci
30.4.2008 9:57:54   
Suzana
Ja bih pitala Dr, cisto da se osiguram...
Ako kaze DA, sretan ti put i lijep provod. user posted image

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Putovanja u trudnoci
30.4.2008 10:26:49   
Anoniman
E i ja bih rado do mora imam osjecaj da osjetim onaj miris, ali ne bih mogla izdrzat u autu ni do ilidze, jedino kakvom limuzinom kad bi se mogla iznajmit sa krevetom pozadi.
user posted image  

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Putovanja u trudnoci
30.4.2008 10:28:10   
lejlaze
prije 20 dana sam iz zenice putovala za sarajevo, znaci nekih 1 sat voznje. taj dan sam bila ok. Medjutim sutra sam imala grozne bolove u donjem dijelu stomaka, ne znam da li je to razlog bio ili ne, ali eto to je moje iskustvo. Sad mi je najduzda relacija 15 minuta i kapak user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Putovanja u trudnoci
8.5.2008 9:48:58   
Skvo RR
Ja sam putovala...i hvala Bogu dobro prosla... Stajali smo svaki sat na wc i protezanje...naravno prije toga sam se konsultovala sa mojim doktorom...

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Putovanja u trudnoci
8.5.2008 21:44:20   
malecka60
POTPISUJEM user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Putovanja u trudnoci
9.5.2008 7:39:58   
zdenka
ja primjetila da kad me drugi voze, nema nikakvih problema...al kad ja vozim, redovito nakon  vožnje dobijem grčeve ( trudna sam 10 tjedana)...a radim u mjestu 50 km udaljenom od kuće, znači, dnevno 100 km....pa me gin.stavio na bolovanje, pa mi plaća 3 puta manja, ma, da vam se ne jadam, grozno...kažu-treba dići natalitet-ma da....sve se može ako ide preko tuđih leđa.....pozzzz

(odgovor članu malecka60)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Putovanja u trudnoci
9.5.2008 14:17:41   
belmica
Ja putujem svaki dan na posao 15 km u jednom pravcu, 15 u drugom a i na motoru sam isla za vikend na more. Laganiniuser posted image

(odgovor članu zdenka)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Putovanja u trudnoci
9.5.2008 14:46:22   
Adana
Cao! Ja sam u 28/29 sedmici isla u Dubrovnik. To je bilo sada za 1. maj. Put je trajao oko 5 sati, ima oko 250 km u jednom pravcu. I sve je bilo OK. Nikakvih problema ni tegoba. Doduse povremeno smo odmarali, nismo zurili, ...

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Putovanja u trudnoci
9.5.2008 15:15:25   
ziki
Ja sam u 19/20 nedelji išla kući, 500 km autobusom , vožnja od 12 h, presjedanje 3 x. U 34/35 sam išla kod sestre u sa na diplomski, opet autobusom. Da ne računam ona sitna do Tuzle i sl. Ovo na početku trudnoće, do 4 mjeseca nisam uopšte vodila računa o tome. Dobro se osjećala i juriš, samo mi je bilo muka. Sad sam našla caku, herbu usta i sve svoju...al je doktorka preporučila da se ne šetam da nebi bilo porođaja kraj puta...user posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Putovanja u trudnoci
16.5.2008 11:15:51   
liebevoll
Drage moje, ja sam friska trudnica. Jos mi ni ginekolog nije potvrdio user posted image , samo je test pokazao user posted image , ali ova druga je bila skroz blijeda. Sad, prekosutra bih trebala putovati avionom u Egipat, pa me zanima ima li koja od vas nekih iskustava s tim? Isprepadali su me sa rendgenom kroz koji bih na aerodromima trebala proci, osjecam se bas nikako.... Molim vas, pisite mi, je li neka od vas imala slicnih iskustava? Ljubim vas, hvala

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Putovanja u trudnoci
16.5.2008 12:51:36   
sanja.sa
draga liebevoll ja sam vec dva puta putovala avionom u trudnoci i uskoro cu opet. to za rendgen nikada nisam cula, a razgovarala sam sa svojom dr. i ona kaze ako nije rizicna trudnoca mozes putovati koliko hoces...
ja ti savjetujem da ipak prije puta odes kod dr. da potvrdis trudnocu i vidis je li se bebica lijepo smjestila kod svoje mameuser posted image

(odgovor članu liebevoll)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *