|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u odgoju?
1.10.2009 8:47:12   
emma.L
Drage moje,
zanima me vaše mišljenje o ovome.
Evo što ja mislim- svjesna sam da drugi imaju dosta utjecaja, posebice oni s kojima beba provodi dugo vremena (tete u vrtiću, tete čuvalice, nane, dede). Eh sad, dozvolite li da oni sa djetetom postupaju kako žele ili insistirate na vašim metodama?
Npr. meni nije baš važno u koliko će jesti i hoće li spavati ili hoće li biti presvučena iste minute kad se ukaki. Ali mi je jako važno da jede u svojoj stolici, a ne da trčimo po kući za njom. Da spava u svom krevetu i svojoj sobi jer je tamo najmirnija (ma koliko je netko želio uspavljivati i ljuljati). Isto tako mi je bitno da se ne igra hranom- tipa da joj daju kilu kocke šećera da nosa po kući. Već sada dosta razumije i mislim da je sada presudni trenutak da postavimo temelje. Ne dam da udara i grize ljude.
Eh sad, dosta čujem da se sa nanom igra "ovo je moje i samo moje", a nana je jako ratoborna i ako se netko ne oduševi Emom, ona bi ga razbila, psovala, odgovarala mu i raspravljala. Dijete na igralištu je 'lukavo jer joj ne da svoju loptu' user posted image . Mislim, dijete od dvije godine ne treba da čuje od tete neke da je lukavo (po meni je to faza, a i ako ne da svoje, opet ga je netko odrasli naučio možda), a s druge strane možda se mama trudi da ne bude tako, a onda od neke žene na igralištu čuje da joj se tako obraća djetetu.
Ne znam, znam da je svijet okrutan i nekada će naučiti da ima svašta okolo, ali želim da joj usadim da se ne svađa s ljudima i djecom, da se ne igra 'istući ćemo medu' nego 'dragi medo', da nije 'ružni cuko koji nam ne da da se igramo s njegovim cukom'.
Eh, da još dodam, jutros sam nanu zamolila da pred njom i preda mnom ne govori takve stvari. Ipak mislim da je moja zadnja u načinu odgoja. A vi?  

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u o...
1.10.2009 9:08:08   
bebacha
Svjesna da ja ili muz nemozemo sami odlucivat o njenom odgoju jer prvesnstveno tusu tete u vrticu al za njih se ja nebrinem.Ipak su to zene skolovane za rad sa djecom i vjerujem da iz vrtica nece donijet lose naucene stvare,bar ne u nekoj velikoj mjeRI.Opet se moram vratit da pocetak teme,kad kazem da nemozemo sami odlucivat mislim na neke sitne stvari(sad ne nemogu sjetit ni jednog primjera).Al o svim velikim stvarima u njenom zivotu pa tako i odgoju mi(ja i mm)imamo zadnju rjec.pogotovo je tu rjec o stvarima koje nekim ljudima izgledaju nebitno.u Ajlinom okolino nemogu izdvojit nikako za koga mogu reci da lose utice na nju.Naravno ima tu sitni zamjerki al ja to rjesim prije ili kasnije.Trenutno me nervira(najvise)svekrva.Kad Ajla dode iz vrtica ona hoce samo meni(normalno je da me pozeli)i onda ona njoj nudi nekih hiljadu stvari samo da bi je uzela u ruke al posta Ajla i dalje nece ona njoj pocne gpvorit kako ce to sve odnijet Ajlinoj rodica,kako ona slusa i tako te stvari.To me uzasno nervira.Posto joj nemogu nista reci,akva sam i gotovo ja samo kazem ko fol Ajli "kupit ce tebi mama"(to nesto sto je ona rekla da ce dati njenom rodici).dovoljno je pametna da skonta sta hocu reci.Roditelji su ti koji odgajaju djete,ostali mogu samo davat primjedbe,prijedloge i sugestijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a na roditeljima je dali da ih prihvate ili ne. 
Uh sto se raspisa,pisat cu ja jos kok se sjetim i dok vidim sta vi pisete.user posted image user posted image user posted image


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u o...
1.10.2009 9:24:26   
emma.L
bebacha, ja sam opet takva da sve kažem kad mi smeta, a to očekujem i od drugih. Hiljadu puta sam rekla da ne paniči kad Ema recimo padne i malo se udari, ali znam da na takve reakcije ne mogu utjecati. Nije mi drago da se tako pogubi za sitnicu, ali žena se preplaši i ok- takva je.
Pa sam hiljadu puta napomenula za uspavljivanje, da bi ona nju neki dan opet ljuljala- i to shvatam, nije lako trpiti kad podivlja od nervoze i umora, a neće da zaspi.
Ali ovo zaista ne volim. Imamo prijatelje koji su odgojili divno dijete. Toliko je pristojan maleni, da  je to za ne povjerovati- ima samo dvije godine. I kad kažem to nani, ona kaže 'ma nećemo mi takvih uzora'. Kao ona se treba boriti za sebe. Ne kažem da ne treba, ali to ćemo učiti kad je počnemo izlagati ljudima i djeci. Sada ne treba biti ratoborna, pogotovo jer je u centru pažnje, i ne mora divljati.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u o...
1.10.2009 9:30:16   
w.pooh
Mislim da mm i ja igramo presudnu ulogu u odgoju naše user posted image ide u vrtić i naravno tete iz vrtića puno utiču na njegovo ponašanja ali do sada sam primjetila samo pozitivne stvari što se tiče onoga što je naučio u vrtiću..ako neko (hmm svekriva) pokuša da mu nametne nešto svoje od prije 100 godina odmah to sasjećem u korijenu i kažem nema šanse da on to uradi/pojede/igra se sa tim i do sada je funkcioninisalo a vidjećemo ubuduće..činjenica je da naše user posted image odmah usvoje ono što mi ne bi htjeli ali nek su nam živi i zdravi sve se da popraviti user posted image

_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u o...
1.10.2009 9:45:54   
Anoniman
Odlucujucu ulogu u odgoju djeteta imamo muz i ja.
Bilo je tu nekih "upada" u nekim navikama, ali smo lijepo rekli da to kod Farah ne ide tako i to se poslusalo. Npr. poludjela sam kada sam vidjela da muzeva mama i njen muz(muzev ocuh) daju Farah da jede iz svoje kasike, case. Rekla sam na NAJLJEPSI MOGUCI NACIN da nije lijepo da Farah jede iz tudje kasike(zbog bolesti, mogucih pokv. zuba i sl.) i ZAISTA to se vise ne ponavlja. Bilo je tu i davanje djetetu da jede "na silu", sto sam na isti nacin rijesila. Moja svekrva zaista me poslusa, jer joj kazem na lijep nacin, a i vidi da se mnogo trudim oko odgoja djeteta. Uostalom i ona voli to dijete, pa mu zeli najbolje.


(odgovor članu w.pooh)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u o...
1.10.2009 9:57:40   
tap3ah
Hahaha .... znao sam da će se ova tema pretvoriti u nešto ovako ..... naravno da je svekrva uvijek kriva a kao vaša / moja mama je super.





_____________________________

:) ..... šprinc je stigao ........... :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u o...
1.10.2009 10:00:17   
enna
Ehhhh drage moje moram vam se i ja prikljuciti na ovoj temi.
Sto se tice odgojaopcenito djece ja sam za ta neki malo stroziji rezim mozda ce me neko osuditi ali ako daljinski upravljac nije za igru onda nemoze ni dobiti tu stvar ili sta ja znam detrddzenti i milion drugih stvari.
Ehhh ja nisam imala problema u odgoju Ene ja i ona smo vecinu vremena same mm radi  terenski pa je slabo kuci do unazad mjesec dana od kako su stigli svekar i svekrva.
Svekar joj bukvalno sve popusta ja hocu da poludim mislim odemo u trgovaki centar ona sto god pipne on kupuje
ili ako nesto obori kao nema veze ili ako zeli da ide na jednu stranu mi na drugu on je vodi ja govorim pokusavam na fin nacin ali nazalost bezuspjesno.
Spavanje i hranjenje sam prezela samo na sebe jer sam i najsigurnija u sebe heheheh kada odemo dole u Bosnu ostavim je kod svojih(otac,mati i sestra) ali se tacno zna kada ide spavati i jesti i igracke sa kojim se smije igrati mada ne kazem i da joj oni popustaju kao nemogu je slusati da place ali ja mogu j ako sam nesto rekla tako mora biti moze da place da se baca da radi sta ja znam ali neki red treba da se zna i nekog treba da slusa.Sto se tice mm i odgoja on jako slabo sudjeluje u njemu i isto tako dosta stvari joj popusta ali i ja se dosta puta znam posvadati sa nji sto se tog tice.Sve u svmu dobra je bebca mada nkad ima svojih 5 minuta ali ne obracam veliku pozornost na to malo place i kada vidi da nema koristi od placa trazi drugu zanimaciju.Uhhhh sto se ja napisa ljubimo vas i lolimo ja i Ena!!!

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u o...
1.10.2009 10:47:19   
maja78 RR
Svi bi mi voljeli da niko ne utice na odgoj naseg djeteta, ali na zalost ne ide bas tako. Ja licno imam srecu da trenutno na odgoj uticemo upravo mm i ja. Bebu cuva moja mama koja ima dosta slicnih razmisljanja kao ja, a ono sto nema slusa mene :) Uvijek svima kazem kad mislim da nije u redu nesto, i trudim se da prestanu sa tim (moj otac bi ga jaaaako razmazio i stavio pod stakleno zvono). Sad za sad sam zadovoljna, ali i svjesna kad krene malo intezivnije druzenje sa drugom djecom i obdaniste da tad cu imati sve manje uticaja.

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u o...
1.10.2009 10:56:17   
Anoniman
Za sada najveću ulogu u odgoju imam samo Ja, muž manje jer je 8h na poslu. Još sada moj mali već dosta toga razumije, mada nisam ispočetka vjerovala i mislila sam da pričam u prazno ali rezultat je pozitivan.
Svi već dobro znaju naš stav u odgoju (nema izloženosti tv-u, nema mu dobiti uvijek sve što traži, kad kažem Ne nema popuštanja, ishranu također određujem Ja...) i ne dopuštam drugima da se mješaju.
Djedovi i nene znaju popustiti kao nemojte da kod nas plače, odgajajte vi kod svoje kuće...nema toga odgoj je svugdje.

(odgovor članu enna)
  Neposredna veza do poruke: 9
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
1.10.2009 11:20:10   
neki
Meni je bolje da nista ne pisem na ovu temuuser posted image Moje dijete je vec razmazeno, od strane naravno moje svekrve...Ja sam govorila,i MM,pricali,ma nema sta nisam radila,ali dzaba...Sad ja pokusavam ispraviti tu gresku,pa vidjecemo...Ali sa drugim djetetom znam sta cu i kako cu aBd,na greskama se uci,ali mi je krivo sto je sa prvim djetetom ovako ispalouser posted image user posted image user posted image ABd u vrtic obojica,nema vise nane i njenih marifetlukauser posted image
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
1.10.2009 11:34:11   
veeseelaa
oni prvih 15 godina ne odaju svoje mahane
evo ja sam sa svojim 13 godina al čini mi se da neće dobacit i biti fin do 15 godine user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
1.10.2009 11:34:54   
shejla
e pa super ako je tako user posted image user posted image user posted image

nego si napisala da ce otici ako ga ne pazis, pa je ispalo da te kao "strah" sta bi bez muza...





_____________________________

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)


Neposredna veza do poruke: 12
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
1.10.2009 14:17:34   
Azure
Evoi ne uspjeh ni procitati sve postove a  uporavo to mi se desava. Moj suprug i ja zivimo u stanu sa mojom mamom koja neizmjerno voli nasu curicu. Evo vam prvi primjer da nije uvijek svekrva kriva i nase mame krasne. Moja svekrva je zivjela daleko od mene a umrla je prije mjesec dana. Dok sam bila kod nje u posjeti nekih pola godine pokusala je par puta provuci nesto svoje ali nije uspjela. Inace nije bila teretli zena, ali se povodila onom starom kako smo mi. Moja jaka volja, suprug kao i svekar takodjer nisu dali da se gnjavimo sa tim tako da je sve bilo ok.

Moj problem je moja mama koja uvijek misli da mora biti onako kako ona kaze. Razlog tome je sto jako voli djecu i jako puno ih je odgojila (nemam brace ni sestara) ali nam je kuca uvijek bila puna djece. tako sam i naucila odnositi se prema djeci. Jako puno se mijesa u nas odgoj curice i to me izbaci iz takta. nema dana kada se ne posvadjamo zbog necega. Moja mama je prije 2 mjeseca naucila moju curicu na ljuljanje na nogama, a mojoj macici je 3 godine. Ja je nisam ucila na ljuljanje dok nisam krenula na posao, mojoj mami je bilo lakse tako da je uspava. Kad je ja uspavljujem obicno legnem kod nje, mazimo se i pujevamo i tako zaspi. medjutim kako sam na cuvanju trudnoce mama je opet naucila na ljuljanje. I evo trunim ko luda ali ona ne haje. Vec dva dana sam uspjela malu nauciti da sama u sobici zaspi sa lutkicom pored sebe. I evo upravo cujem kako mama kaze mojoj curici hajde da te nana ljulja. E pa ko ne bi poludio. Ma imala bih jos hejbet toga pisati, ali samo bih se uzrujala, a i vas ugnjavila. Ovo je samo jedan od primjera da  nisu uvijek svekrve krive. pozdrav svima


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
2.10.2009 10:45:26   
idana_85
Vjeruj mi da je to jako tesko...ja zivce gubim evo godinu dana. Sto god sam ga pokusala nauciti su mi pokvarili i sto god nisam htjela su ga naucili. Sinoc sam sa svekrvom imala okrsaj. Neki dan mi pametuje kako Rijada treba uobrociti da ima tri obroka i doji. I ja joj kazem pokusavam,al ne mogu kad mu vi svi dajete da jede sto stignete, dijete vazda pomalo jede, nit je sito niti gladno. Kad jucer ona hoda za njim jedi,jedi,jedi...i meni pukne film rekoh sta ga vise proganjas ko bog maglu, pusti dijete da odahne, jeo prije sat vremena sad opet, pa nije vreca bez dan. Kaze pa sta je jeo,malo...rekoh zenska glavno ne moze se on najesti ko ti,to je njemu dosta i nemoj slucajno da vidim da mu je neko dao sta prije vecere,pokvarite mu veceru, zaspe a nije fino jeo i onda se po svu noc budi....naljutila se,al zaboli me...godinu dana sam sutila do neki dan kad smo imali okrsaj u kuci, od tada sam i sama postala grozna, ne smiju se vise ni igrati s njim ako ne pitaju....

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
2.10.2009 11:27:24   
Suzana
Joj nije ti lako idana...
To je baš zeznuto.
Neka si "vrisnula"!



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
2.10.2009 13:00:12   
Azure
Idana nije ti nimalo lako i u potpuno te razumijem. Na kraju uvijek ispadnemo mi mame neka gundjala. Joj ja ynam toliko poluditi da bih mogla sve po kuci polupati vjeruj mi. Tako isto meni moja mama kaze pa ja navikla da ona meni pojede fin obrok. E pa rekoh i tebi dodje period kad ne mozes jesti i niko te ne gnjavi. Nije lako. Ja se svakodnevno nerviram. Ali sreca pa mi je mati pa mogu joj reci. Ali mislim kako ona mene ne konta. Jednostavno me ne uvazava kao roditelja. I ostani normalan u takvim okolnostima. Hajde bar malo si sredila situaciju. Pa vala kad se ljute nek se imaju zasta ljutiti. Ja sa svima izadjem na kraj i svi postuju moje, sem moje mame (ponekad). Vjeruj da se jos uvijek ne pusi u prostoriji gdje je moja Azrica. Pa taman i kad idemo kod nekog u goste oni izlaze u drugu prostoriju, iako to ja ne trazim u tudjim kucama, nego jednostavno izadjem ja sa njom u drugu prostoriju. Ali svi su prihvatili moja pravila i postuju.

Veliki pozdrav tebi i ostalima i zelim ti dobre zivce.


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
2.10.2009 13:45:58   
emma.L
Ma jako se teško postaviti u ovakvim situacijama. Ja se osjećam kao gunđalo, ali zaista sam uspjela postaviti neka pravila i nema odstupanja. Ali s druge strane (sad kad sam se ohladila) mislim da i oni (bake, nane, dede) trebaju imati neka prava. Nana je nikada nije okupala, jer nisam dala (ne pravdam se, ali zaista se ne čini nimalo okretna, baš je nekako nespretno i držala kad je bila novorođenče), a ponekad mi je i žao zbog toga. Ali znam da ni mojoj mami ne bih dozvolila, pa mi bude lakše. Zaista nemam dvostruka mjerila prema mojima i obitelji MM-a. Za sve vrijede pravila oko Eme.
Elem, razgovarala sam sa suprugom. Problem je što se ni njemu ne čini strašno to odgajanje uz neke agresivne izjave i igre user posted image . Kaže, mi je odgajamo i ispast će kako mi želimo. A ja opet mislim da je s nanom 9 sati dnevno, a s nama ostala 3 ili 4 sata- pa kako da onda ispadne onako kako bismo htjeli? 

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
2.10.2009 13:54:33   
Anoniman
I kod mene vrijede pravila koja se odnose na sve-i moje i muzeve...samo s mojom mamom sam bliza, pa ona neke stvari zna bez da joj kazem, a svekrvi ipak moram reci, ali stvarno nema problema. Doduse, moja mama zeli moju malenu i okupati i ostaviti kod sebe.....Svekrva ne izrazava takve potrebe...ali ne bih zaista imala nista protiv, jer imam povjerenja u nju(godiste je moje mame, nije, dakle, stara, bila je teta u vrticu...).


(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 18
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
2.10.2009 13:55:55   
Anoniman
Zasto tema ima ovaj naslov, malo se to pomijesalo ili ja ne kontamuser posted image

(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 19
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
2.10.2009 14:22:01   
*Seve*
Srecom pa u blizini nemam nikoga, ko bi mi se mijesao u odgoj moga dijeteta...
A i da imam nebih dopustila,da se mijesa...Odgajam ga sama sa muzem,ali vise ja jer on je odsutan po cijeli dan...
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: zasto zene zanemaruju muzeve kad se rodi ...
2.10.2009 14:27:42   
tap3ah
hihihi

nije OK ja klik na zanemarene muževe .... da vas nalijepim kad ono žene kukaju na svekrive user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

:) ..... šprinc je stigao ........... :)

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 21
   Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u odgoju
2.10.2009 17:44:36   
acudesa
Nimalo
ko je odgovoran za to dijete-JA
ko će snositi posljedice odgoja-JA
niko, osim mene i mm nema pravo da odgaja moje dijete
(izuzimam tete čuvalice, vrtić i školu i oni su odgovorni za odgoj djeteta)

< Poruku je uredio Visnja RR -- 2.10.2009 20:29:35 >


_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu tap3ah)
Neposredna veza do poruke: 22
   Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u odgoju?
2.10.2009 20:28:55   
Visnja RR
samo da promjenim naziv teme ...
nastavite ! user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u o...
3.10.2009 15:10:09   
Doraa
IZVORNA PORUKA: acudesa

Nimalo
ko je odgovoran za to dijete-JA
ko će snositi posljedice odgoja-JA
niko, osim mene i mm nema pravo da odgaja moje dijete
(izuzimam tete čuvalice, vrtić i školu i oni su odgovorni za odgoj djeteta)


Acudesa potpisujem 100%(osim što kod mene nema ni tete čuvalice a ni vrtića bar još gidnu dvije dok malo ne formiram ličnost djeteta a i tada pod povećalom ću gledati KOME ostaviti dijete)
Ja sam kritična po tom pitanju previše oprezna ali i 100%posvećena djetetu.


_____________________________

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u o...
3.10.2009 17:04:22   
Ilhana RR
Svaki savijet je dobrodosao a dal je adekvatan za moje dijete to odlucujemo ja i moj muz.

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *