Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Da kucnem o drvo, i ne osjetimo ga, pogotovo preko dana. Jedino oko 5-6 ujutru ima seriju napinjanja i prduckanja , ali to je nista, sta sve roditelji prozivljavaju s grčićima i ostalim. A sad, ja sam ozbiljno shvatila da se zena treba odmarati prvih 40 dana, pa to i radim Ponesto u kuci rasklonim, muzu iftar nekad ja, nekad svekrva, a i mama mi navrati pa ako ima sta ispleglati, pomogne. Uglavnom, nije lose Jos sad kad krenemo u setnje, uh!
MašAllah! Neka samo ostane takav maji dobrica! Ma mora da si i ti u trudnoći bila relativno opuštena, pa i beba takva A bit će vam baš lijepo vrijeme za šetnjice. Uf, vi ćete se nahodati dok se ja porodim
Jutro drage i od mene...bas neka tisina na ovoj temi , nove trudnice samo vire ... Ja evo pijem drugu kafu od jutros, i razmisljam gdje da idem na kaficu...lijep dan, Lana hoce u park, a prevruce bude poslije, a sad nema sanse da izadjem...U svakom slucaju bolje se osjecam danas nego jucer
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:03:30
Gift
dobro jutro zene, sta ima.. sto ste po sedmicama blizu mene kakve ste vi sa zeljezom...ja se bila iznenadila kad su mi rekli za anemiju i povisene leukocite jer je do sad bilo sa nalazima krvi sve ok, al citala kalendar trudnoce i kazu da se polovini trudnica u 28 sedmici javi anemija...i pijem kapsule Heferol, a malo malo me ponce mucit zeludac, ne odgovaraju mi nikako... cekam jos nalaz urinokulture (po milioniti put) i brisa (po treci put) i samo ocekujem sta ce mi sad nac...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:05:30
Semica
Jutro i od mene... ja ustala davno...ali nikako da se nakanim da upalim komp...samo izdangubim kad se dohvatim foruma i facebooka...
Kako koja noc sve losije spavam ...komarac me ujeo za pupu i to tacno ispod pupka...ih samo da ga se docepam...vidjet ce on
Sanjala sam da mi je vodenjak pukao...pljusnulo na krevet...a mene frka uhvatila jer nemam uputnice za GAK a subota...( po uputnicu idem u DZ tek u pon).... ehehe Boze dragi kako podsvijest ne da mira ni kad covjek spava...
Imali vijesti od Jele, kako je ona?
Anice mislim da smo zumbulcica,ina,Enci,skvo,animagical,ja na redu...malena i jela nam pobjegle
Drznice kako sluzi jastuk?
Sta nam je sa gift...cini mi se da se ne javlja...ni gerberke nema koliko sam primijetila...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:08:53
Gift
SEmica hvala tu sam, al sam stvarno posle GAK-a bila preizmucena i preisprepadana, pa mi nije bilo ni do ceg..onda se spremamo za krecenje, pa majstori, pa kontamo gdje cemo sta i kako i et... kao si m ti? jel usitnilo
< Poruku je uredio Gift -- 13.8.2011 10:17:02 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:14:29
Semica
IZVORNA PORUKA: Gift
SEmica hvala tu sam, al sam stbvarno posle GAK-a bila preizmucena i preisprepadana, pa mi nije bilo ni do ceg..onda se spremamo za krecenje, pa majstori, pa kontamo gdje cemo sta i ako i et... kao si m ti? jel usitnilo
Jeste Bgm s nestrpljenjem cekam u pon pregled u DZ...bas me zanima sta ce mi reci...hoce li me poslati gore na GAK da nastavim ici na kontrole...ili ce mi samo dati uputnicu da imam za onaj tren kad bebi odluci da izadje van Uh draga kod vas pravooo radno...hajde nadam se da ce te sto prije to zavrsiti i da ces se konacno moci malo opustiti i odmoriti..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:23:32
SREĆNA
Jutro žene, evo da i ja koju napišem, mada su mi ruke utrnute i natečene da svaki put pritisnem po dvije tipke.Gift , meni je isto željezo katastrofa nisko i to ustanovljeno prije mjesec, a leukociti visoki isto, i dr. mi dao da koristim vaginalete Mak miror, a za željezo glođem tablete Ferum lek, ništa me ne boli od njih, a bris sam radila nakon 6 vaginaleta i nema nikakve bakterije, a leukociti se nisu ni makli.Sad sam 35 sedmica.Nemam pojma šta se dešava s tim leukocitima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:24:55
drznica
Jutroooo...ja na poslu...da, da i subotom hehe
Semice, jastuk je pun pogodak Samo sto sam u neka doba sinoc shvatila da je neko zagrlio jastuk prije mene hahah tj.mm uzjaho hahahah Od sad jastuk nece ici između nas vec samo sa moje strane
Gdje su ove ostale zene, sta nam je sa Jelom, malenom???? Seeelmmaaaaaa, Palachinkooooooo, gdjeee steeeeeee??? Mene sutra nema odoh malo na jezero da se brćkam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:27:31
Ina86
Joj zenice, ja sam tako nesto postala teska sama sebi, koliko god me prpa hvatala od poroda toliko silno zelim da sto prije upoznam moju mrvicu...a nesto mi se ove zadnje sedmice bas oduzileeeee Kako li nam je Jela, sigurno uziva sa svojim Lukom u narucju, blago njoj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:35:25
Gift
SRecna meni su dali antibiotike zbog leukocita, a pitat cu dr. da mi promjeni ove kapsule za zeljezo...pa vidjet cemo.. Drznice, ja sam ti jastuk kupila daaavno, ali ga je mm odmah prisvoijo sad mi ga ponekad posudi, kad udarim galamu kako sam ja trudna a ne on... mislila sam da uzmem jos jedan al nemam ga gdje, i ovako se guramo u krevetu..bio bi ja i mm na podu a jastuci na krevetu spavaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:36:41
Ina86
Ima Daja prije mene po terminu, mada se nikad ne zna... Na Jezeru planiram da se porodim, gore i vodim trudnocu skoro od pocetka...bice prica iz prve ruke ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:37:38
Semica
Ehehehehehe drznice,sad znam sto je on kupio jastuk...kobejagi tebi a on ga uzjahao Cestitke na 25.sedmici ...a da udarci nekad znaju biti i bolni...narocito ako bebi potrefi neki organ...uh!!!
Ina ne daj se...bit ce to sve superiska...sad ce i tvoj paketic...osim ako neka od nas ne pozuri kao i malena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:38:13
Selminja
Gift, mi smo blizu po sedmicama, ja tek trebam za 7 dana na kontrolu, pa cu tad i vadit nalaze, a gatant je i kod mene nisko zeljezo. Pa jesil ti imala ikakvih simptoma, jesil se lose osjecala, malaksala? Haman to ne mozes znat, jer ja se osjecam super. Joj zene ja bih samo spavala otkako sam trudna, rijetko me kad masi 9-10 sati sna, pa vise me i sramota Da se nspavam dok jos mogu jelde?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 10:46:42
drznica
Hocete da vam posudim željeza??? Kod mene zadnji nalaz željezo 32,70...nevjerovatno inace sam malokrvna pa mi rekla moja dr.da je nemoguce toliko željezo za mene i inace kao u DZ bas nisu precizni sa nalazom. Pa cu privatno izvaditi samo zeljezo kosta 10KM.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 11:02:04
Daja_sa
Jutro i od mene drage... Napokon prospavana noc pa se odmah bolje i osjecam . Malo sam na brzinu procitala sta se pisale...i vezano za zeljezo...meni je na zadnjem nalazu zeljezo 33...doktor kaze da on ne vjeruje bas reagensima u DZ pa moguce da je greska...e reko pa jel sad uopste ista valja od nalaza jos treba da razmisljam jesu li reagensi OK ili ne...svaki put novo razocaranje u nase zdravstvo . Ina86 cini mi se da smo ti i ja sljedece na redu...bas smo usitnile Ostale imate veliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 11:02:05
Gift
IZVORNA PORUKA: Selminja
Gift, mi smo blizu po sedmicama, ja tek trebam za 7 dana na kontrolu, pa cu tad i vadit nalaze, a gatant je i kod mene nisko zeljezo. Pa jesil ti imala ikakvih simptoma, jesil se lose osjecala, malaksala? Haman to ne mozes znat, jer ja se osjecam super. Joj zene ja bih samo spavala otkako sam trudna, rijetko me kad masi 9-10 sati sna, pa vise me i sramota Da se nspavam dok jos mogu jelde?
ma kakvi bas sam se iznenadila kad su mi rekli za nalaze...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 11:07:00
Gift
imate li vi osjecaj da beba nogicama udara u leda...meni se cini da su mu nogice ili rukice skroz s desne strane i uglavnom me udara u desni bok, a sad ko da je otisao u leda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 11:10:24
Daja_sa
imate li vi osjecaj da beba nogicama udara u leda...meni se cini da su mu nogice ili rukice skroz s desne strane i uglavnom me udara u desni bok, a sad ko da je otisao u leda
Gift...prije da su nogice ...i da moguce je da osjetis udarce bilo gdje...namjesta se bebe mozda joj vec malen prostor u pupi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 11:17:38
Gift
IZVORNA PORUKA: Daja_sa
Gift...prije da su nogice ...i da moguce je da osjetis udarce bilo gdje...namjesta se bebe mozda joj vec malen prostor u pupi
pa jel to bebi smeta, jer meni inace nije bas velik stomak, kad nekome kazem da sam u 7-om mjesecu, oni kao ono ''''''''ne bi rekli da si 7-mi'''''''' kao malen stomak i gledala sam bas po bolnici druge trudnice svi imaju veceg pupu od mene...
< Poruku je uredio Gift -- 13.8.2011 11:19:09 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 11:30:04
Daja_sa
Gift...nemoj da se opterecavas velicinom stomaka...ja sam u prvoj trudnoci otisla na porod sa "stomacicem" i rodila svoju S 3.300 tesku 52cm dugu... E sad...udaranje i pomjeranje bebe u pupi nekad smeta nekad ne...kako kad se protegne i kako kad dohvati koji organ ...ali probaj da se opustis i da uzivas u svemu