|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1011 1012 [1013] 1014 1015   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
16.8.2011 22:36:29   
mamina princeza
Mashalah .... pravi sam medic.Cestitam malecka jos jednom na ovom divnom sincicu:)

Ja danas bila na pregledu u vojnoj..... i imam hematomuser posted image bas mi je vala nesto tesko palo.... ne znam kako ga nisu vidjeli prije 18 dana kad sam prokrvarila ... jel moguce d aga nije ni bilo ....velicine 25x31 mm u  regresiji sto bi kao znacilo da polako nestaje  znaci bio i veci pa kako ga nisu vidjeli.

U petak sam zakazana privatno i zbog toga i zato sto mi je vakat za nici ninuhalni a ovdje iako mi je naglaseno na uputnici niko nista nije pogledao a i na nekom losem uzv me gledali da ne znam jesu li i mogli vidjeti. Sve se nadam da su pogrjesili ihematom...ih kad bi bilo moguce. Sad do kraja sedmice lezim sta cu uz laganu setnju. A trebam na more poslije Ramazana pa se nadam da ce sve ovo proci abd.

Vi koje ste imale hematome kako ste se ponasale....

Animagical vidim pislaa si oko 12 ovdje nisi bila na onom pregledu a ja zamalo zenu ne upitah jel tiuser posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 25301
16.8.2011 22:44:56   
Hanady RR
mamina princezo ...hematom se četo javlja kod trudnica...
uglavnom se on sam povuče međutim ako dolazi do krvarenja onda ima i terapija za to...prepisat će je dokto ako bude trebalo.
u principu isksutav su pozitivna smao mirovanje s enaravno proepručuje.

ne brini...
ja ovo malo d ate utješim dok s ene jave ove sa iskustvom...Skvo npruser posted image sa duplim čakuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 25302
16.8.2011 22:55:03   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: palachinken
Da sam ranije znala koja je trauma prva stolica poslije poroda....

Na ovo sam odvalila user posted image Izvini, znam da nije smješno, smješno mi je samo što znam na šta misliš. Meni nije bila prva već treća, kad sam došla kući, poslije CR sam morala roditi g... user posted image

P.S. Palačinko ti si kriva što vučeš za jezik!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 25303
16.8.2011 23:09:59   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Daja_sa

ola user posted image drage...
ja sam danas nesto bas bezveze...neraspolozena...nervozna i bas bas bljak.
nakon sto sam se jutros ponovo psihicki spremila za vaginalni pregled i napokon da cujem novosti vezano kakuser posted image vo je stanje...opet nista od toga nije bilo...vec drugi put moj dr. "izbjegava" pregled, uradjen samo ctg i narucena sam u cetvrtak za komisiju koja ce odrediti termin poroda...znaci opet CR...auuu sve mi to tesko palo nekako...pomisao na odvojenost os moje S 5-6 dana...bolovi nakon budjenja iz narkoze mah...pokusavam da dodjem sebi satima ali cini mi se da sam sve gora i gora.
e da pitala sam za kocenje u preponi i ponovne bolove po dnu stomaka...ovog puta sam dobila odgovor da se to rana od prvog CR rasteze i da me to boliuser posted image user posted image user posted image

Ma bolje da izbjegavaju vaginalni, veća je mogućnost infekcije.
Ako ti je neka utjeha, oporavak nakon drugog CR ide dosta lakše i brže (ono, nije garant, ali veliki broj duplih carica kaže da je lakše, i ja među njima). Nekako već znaš procedure, znaš šta ti je prošli put pomagalo, šta odmagalo. Mene je rana malo više boljela drugi put, pa sam dva puta uzela analgin u infuziju, ostalo mi je sve bilo brže. Mogla sam komotno treći dan izač na potpis, ali nisam htjela bebi uskratiti tih još dva dana da me ima nasamo. Ne brini se za starije dijete, njima to padne lakše nego nama. Ja se npr. u opće ne sjećam da mi mame nije bilo 7 dana kad je sestru rodila, a imala sam 4,5 godine.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 25304
16.8.2011 23:48:15   
Skvo RR
Haj.
Hah..dobro napisa hanady...ja sam ti sa duplim iskustvom..vezano za hematom..oba puta imala, oba puta smedje krvarila (nemoj se prepasti, sasvim normalno i nista strasno ako se ne daj Boze desi)...prvi put terapija dabroston i depo-progesteron, drugi put utrogestani...Kod hematoma je najvaznije, gdje se nalazi, nije vazna toliko ni velicina...najbolje je da je ispod ploda. To moras znati, jer ti zavisi tvoje "ponasanje" od toga..ako je iznad ploda...onda je "opasniji"...e onda bas moras mirovati, dok ne ne stane....ako je ispod..onda nije nuzno "toliko" mirovanje....Ako te sta zanima pitaj...
mamina princezo...user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 25305
17.8.2011 0:04:33   
animagical
haj zene, opet sve na broju...aaa kakve smouser posted image

malena, tahir je med medeniuser posted image user posted image user posted image dusa mala ima i frizuruuser posted image ljubite se i oporavite brzouser posted image
ja bila u set_nji iza iftara, a noge mi natekle....stvarno me bole..evo se mazem venosan gelom, nece li malo popustiti

mamina princezo, ja bila juce nisam isla danas, bilo mi nesto oko doze lijekova malo hitno pa nisam mogla cekati...bas mi je zao za taj hematomuser posted image , aBd da se brzo povuce...cuvaj se, odmaraj...

< Poruku je uredio animagical -- 17.8.2011 0:06:45 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 25306
17.8.2011 0:21:35   
klemzi
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Debelice, samo da vam mahnem i posaljemo jednu pusu Tahir i ja, umorni smo, imamo zuticu ali bice bolje aBd...

evo jedna slicica mog malog djecaka:

user posted image
Da ga dragi Allah dž.š. uvijek čuva.
prelijep je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 25307
17.8.2011 8:01:47   
Skvo RR
Jutro zemske...

Ja nocas nesto bas bas lose spavalauser posted image 2x po 2h.....Uglavnom evo jedem sada cokolino..bas sam nesto gladna....ah...da...da evo kafice.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 25308
17.8.2011 8:12:21   
emma.L
Ova beba gore je divna user posted image .
Ja kao dobila jutro off od MM-a jer će on Emu u vrtić spremiiti. Prvo se ona uvalila u krevet dok se on tuširao, morila me da ustanem, onda je on otvorio vrata jednom da pita koji sirup, onda šta će obući, onda može li ovo obući (bajramska košuljica user posted image , tu sam ustala da nađem šta će obući), onda da kaže da se Ema žali na stomak, onda da me poljube jer sigurno još nisam zaspala user posted image . I odoše, namjestih se i ovaj moj jaran se tako bolo popriječi da sam ustala i malo čučala pored kreveta i puhala kao na porodu.
Sreća pa imam poštedu jutros od svih njih user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 25309
17.8.2011 8:14:17   
Skvo RR
Ah..dobrodosla u klub...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sve znam...user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 25310
17.8.2011 9:00:25   
mamina princeza
hihih sto vas lijepo stede.....

ja evo jutro kod kuce sad sma se malo uozbiljila i necu se zezati ako ima hematom sjedim kuci. nego ko budala s bolovanjem na posao pa se smori ... izolovala se u jednu malu sobicu da me djete n egnjavi dok se s tetom igra...jesam neka al sta cu...

hvala puno na pojasnjenju oko hematoma. na terapiji sam ja od prije.... jer sma krvarila prije 20 dana i tada na uzv Puzic nista nije nasao a sada hematom u regresiji opadanju al hajde sta mogu sad. Dobro je pa nije bilo nesto gore jer sam se ja bas kretala i dizala svasta i nosala. Sad je hamtom skroz nisko. Doktor to meni nije pojasnjavao a ja se nesto pogubila ka dje rekoa hematom da nisma ni pitala al je govorio nekom sto tamo uci valjda vidi skroz je nisko evo ovdje je vagina....  i da gledali su me preko stomaka uzv....12ta sedmica ...nesto mi to rano vala za uzv preko stomaka al hajde valjda znaju. joj jedva cekam petak d aidem kod svog doktora privatno da vidim hocel i on sta reci.

nadam se da necu krvariti od hematoma da ce nekako otici drugacije..... iako znam da je od njega to normalno ja ih se sigurno uspanicila.

Saljem vam pusu svima koje ste jutros budne....

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 25311
17.8.2011 9:06:28   
Daja_sa
Jutro i od mene user posted image user posted image drage...
Ja sam sinoc uspjela da pajkim lijepo...S je bila pored mene i mazila mi stomak...kaze "mama da te vise ne boli"...ahhhh raznjezila sam se sva i zaspala zajedno sa njomuser posted image user posted image .
Boljeg sam raspolozenja...necu da razmisljam...sutra neka odluce sta i kako a ja cu da skupim snage da sve prebrodim na najbolji moguci nacinuser posted image .
LejlaKa veliko hvala na rijecima utjeheuser posted image user posted image .
Skvo, dala si mi ideju sta da jedem...eeee COKOLINO...odavno nisamuser posted image user posted image
Ostaje user posted image veliki pozdrav i user posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 25312
17.8.2011 9:11:53   
Ina86
Jutro zenice drageuser posted image
Malena, masallah djecacic ti je presladak, da vam je ziv i zdrav puno godina...
Mamina princeza, nemoj se sikirati, bice to sve dobro ako Bog da vidjet cesuser posted image user posted image
Mene stomak zaboli, ja se taman obradujem evo ga krenulo, a ono nista... Bas sam nesto postala nestrpljiva...
Skvo ima li kakvih promjena kod tebe?

Samo jednom se zivi, ali ako to radis kako treba, i jednom je dovoljno...

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 25313
17.8.2011 9:15:02   
Skvo RR
A kod mene nema nekih vele promjena...od jutros..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..samo mi je bebi u "preponi"...e fakat sa Umom me nije bolila vako prepona..tacno kao da mi "skljocne" noga...user posted image user posted image user posted image user posted image ..ako sam dobro objasnilauser posted image

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 25314
17.8.2011 9:16:05   
palachinken

Debelice, samo da vam mahnem i posaljemo jednu pusu Tahir i ja, umorni smo, imamo zuticu ali bice bolje aBd...

user posted image

Mashallah! Joj divan je! user posted image user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 25315
17.8.2011 9:23:53   
Semica
Jutro i od mene teletabisici moji user posted image

Nadam se da ste fino pajkile..ja nisam oka sklopila ( ali bas tako ) ...cijelu noc sam se samo vrtila-tako mi je vruce bilo a nesto me strah da se otkrijem skroz (uvijek nastojim da su mi krsta i pupo pokriveni )...preznojavala se...nisam mogla da se namjestim...pa ustanem da piskim..usput pojedem malo lubenice-bila zedna...pa hodala po kuci ko izluda...eto..razmisljala o svemu sto me ceka...ma uzas..jedva cekala da svane...user posted image

Sinoc sam od 8h navece pa do jedno 12 imala konstantno skrooooz tupu bol ( jedva je osjetila ali bila je tu ) u dnu stomaka ( poput menstruacione ) koja mi je znala udariti i u krsta...samo se u tom periodu kad sam je osjecala 2-3 puta kao pojacala blago i to je to...kontam -i vrijeme je bilo da i ja makar nesto osjetim user posted image

Sto se tice uvinog caja...kod mene sveki zvala GAK da pita sta da radim zbog nogu koje oticu ..oni rekli da izbacim slatko i slano i sokove..i da pijem puno caja od brusnice ili uvinog caja ( po 1,5 l dnevno ili vise)...hmmmm...user posted image

Malena-sincic ti je medic mali ( kuc kuc-da ne ureknem) user posted image Neka ti je ziv i zdrav mnogoooo godinaaa!!!

Gerberka nam se i dalje ne javlja-sta je sa zene zna li iko?

Ostale bebeljuske-ugodan ostatak dana vam zelim!!!

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 25316
17.8.2011 9:25:25   
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken

user posted image

Mashallah! Joj divan je! user posted image user posted image user posted image

Ma mali slatki medo masallah, e stvarno pravi bebi, nek je ziv i zdrav 100 godina svojim roditeljima!!!!
Sve najbolje user posted image

Neposredna veza do poruke: 25317
17.8.2011 9:40:30   
Ina86
Hajde Skvo, ti bar osjetis neke promjene, pa i skljocanje je nestouser posted image user posted image
Kod mene, kao i kod Semice, javi se ponekad kao menstrualna bol ako se moze nazvati bolom, vise kao neugodan osjecaj po dnu stomaka i prodje, onda po par sati nista, pa opet se pojavi.... Tijelo se priprema, ostalo nam je jos 7 dana do terminauser posted image
I ja sam upratila da nema Gerbe da se javi, nadam se da je sve ok user posted image user posted image user posted image

Samo jednom se zivi, ali ako to radis kako treba, i jednom je dovoljno...

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 25318
17.8.2011 9:49:22   
palachinken
Gerbu sam maloprije vidjela da je online na fb, ne stigoh je upitati nista, oglasio se alarm iz krevetica. NAdam se da je ok

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 25319
17.8.2011 9:54:42   
Silver
Hej curicee...
vidim nije se spavalo...znaci nisam jedina...uzasnu sam noc imala...sad su mi oci krvave i teske nekako!

Jucerasnji nalazi su ok, cini mi se...samo imam puno leukocita u urinu i pomalo eritrocita...valjda nije nista...

I hematokrit i jos neke stvari su mi snizene ali citala sam da je to u trudnoci normalno...

bebica se mrda veselo...boli njega briga sto se mama sikira user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 25320
17.8.2011 9:55:47   
Arina
jutro zeniceeee

Malena ...djecak je divan....sve najljepse na svijetu sto se pozeljeti moze....puno srece!!!!

Mi smo ok...bili jucer na pregledu....ovaj put je bio pregled bas odlican...sve se vidjelo...osim spola.....ma garant reko curka dok je stisla noge...ha ha h a.....nema veze nek je samo zivo i zdravo i sve u redu.user posted image user posted image

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 25321
17.8.2011 9:56:30   
drznica
aDobro jutro vam želim user posted image
Vidim nije bilo sinoc spavanja...pa da se i ja požalim...ne znam da li je ovo moje dijete u pupi ikako sinoc spavalouser posted image A hocu ja kuci pjeske da setam, znala sam kad dodjem sta me ceka LUDI LJETNI PLES! Budila sam se jako cesto, a u jednom momentu sam imala ogromnu ispupcinu na stomaku,jako tvrdu...Ne znam koji dio tijela je to...kad sam dotakla kao user posted image glavauser posted image Jel to moguce??? Pokusava valjda da ustane ispravi se malo hehehehe
Još sam imala ružan san, sanjala da mi se brat tuce sa nekim momcima, pa sam ja pocela kao sa stomakom tu da se petljam i ganjam da ih bijem hahahaha...a oni jos bjeze....zraka mi je falilo i tek sam shvatila koliko sam spremna i sta sam sve spremna uraditi za bratauser posted image

Ljubim sve pupeuser posted image

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 25322
17.8.2011 9:56:35   
Sandrich
zenice gerba je pisala jutros na drugoj temi pa da vam javim..na bolovanju je,visok joj pritisak pa joj neki dan bilo lose tako da je kuci,dobila apaurine da pije user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

Neposredna veza do poruke: 25323
17.8.2011 10:05:34   
Silver
IZVORNA PORUKA: Sandrich

zenice gerba je pisala jutros na drugoj temi pa da vam javim..na bolovanju je,visok joj pritisak pa joj neki dan bilo lose tako da je kuci,dobila apaurine da pije user posted image

oooh nadam se da ce joj biti bolje...vidim ja nedostaje mi ona...ostale sve ove XXL trudnice user posted image  sve pred porod...nema mi slabo moji "vrsnjaka" user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 25324
17.8.2011 10:09:43   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Silver

IZVORNA PORUKA: Sandrich

oooh nadam se da ce joj biti bolje...vidim ja nedostaje mi ona...ostale sve ove XXL trudnice user posted image  sve pred porod...nema mi slabo moji "vrsnjaka" user posted image

drage moje drugariceuser posted image user posted image user posted image

pijem apaurin i dobila abdomet, srcani mi strasno visok

kako ste sve drage moje?

zna li neka žena kad se mozemo takmičiti za poklon jastuk za trudnioce..tamo negdje kad budemo u 6 mjesecu jel da? user posted image

i da, nedostajale ste mi, ali sam bila ili u bolnici ili u krevetu..danas sam bolja user posted image

Nina_Lana user posted image user posted image user posted image user posted image silver, sandrich..svakoj ženici po jedan zagrljaj user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 17.8.2011 10:10:29 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 25325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1011 1012 [1013] 1014 1015   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1011 1012 [1013] 1014 1015   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje guze.
пеперутка16

Da li vaš muž presvlači djetetu odjeću, mislim na pranje guze i mijenjanje pelena?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *